Turgutlu Belediyesi'nden Çocuk Kültür Sanat Merkezi ve Taziye Evi - Son Dakika
Yerel

Turgutlu Belediyesi'nden Çocuk Kültür Sanat Merkezi ve Taziye Evi

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Mustafa Kemal Mahallesi'nde hizmete açılan Taziye Evi ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi ile İzzettin Mahallesi'nde vatandaşların kullanımına sunulan spor sahasında incelemelerde bulundu.

22.02.2023 17:53  Güncelleme: 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Mustafa Kemal Mahallesi'nde hizmete açılan Taziye Evi ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi ile İzzettin Mahallesi'nde vatandaşların kullanımına sunulan spor sahasında incelemelerde bulundu.

Geçen mart ayında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla temeli atılan ve Ekim ayında yapımı tamamlanan Mustafa Kemal Mahallesi Taziye Evi ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi, faaliyetlerine başladı. İzzettin Mahallesi sakinlerinin talepleri doğrultusunda yeni bir spor sahası da yapımı tamamlanarak kullanıma açıldı. Spor sahasına bir süre önce vefat eden İzzettin Mahallesi Muhtarı Hilmi Çiftçi'nin ismi verildi.

Ziyaret ve incelemelerine ilk olarak Çocuk Kültür Sanat Merkezi'nde başlayan Çetin Akın, merkezde çocuklarla keyifli zaman geçirdi. Başkan Çetin Akın, ardından taziye evinde incelemelerini gerçekleştirdi.

Çocuk Kültür Sanat Merkezi'nde konuşan Başkan Çetin Akın, şunları söyledi:

"Mustafa Kemal Mahallesi'nde hizmete başlayan Çocuk Kültür Sanat Merkezini geçtiğimiz hafta itibariyle açmış bulunuyoruz. Bu açılışı çok görkemli bir şekilde yapmayı planlıyorduk ancak; yaşadığımız deprem sonrasında bütün programlarımızı iptal ettik ama bunu duyurmadan da edemeyecektik. Bu proje Türkiye'de bir ilk… Turgutlu'nun tamamına hizmet ediyoruz, altmış bir mahallemizin tamamından öğrencilerimiz var. Öncelikle hiç geliri olmayan ailelerimizin çocuklarına hizmet veriyoruz. Kahvaltı, öğle yemeği ve ikindiden oluşan bir yemek programımız var. Bunun yanında ekstra müzik, drama ve halk oyunları kurslarını da çocuklarımıza veriyoruz. Eğitim ve yemek dahil bunların tamamını ücretsiz karşılıyoruz. Sosyal belediyecilik gereği yapmamız gereken projelere bir bir imza atıyoruz. Bu merkezde 3-5 yaş arası 100 çocuğumuz hizmet alıyor. Hedefimiz bu sayıyı biraz daha yukarıya taşımak. Merkezimizin öncelikle Mustafa Kemal Mahallemize ve Turgutlu'muza hayırlı olmasını diliyor, bu projemizin tüm Türkiye'ye örnek olmasını temenni ediyorum."

"ANADOLU'NUN GELENEKLERİNİ DOĞRU VE MODERN BİR ŞEKİLDE YAŞATACAK TAZİYE EVİ'Nİ HİZMETE AÇIYORUZ"

Başkan Akın, Taziye Evi'ndeki incelemelerinin sonrasında yaptığı açıklamada, sahada verilen sözlerin birer birer yerine getirildiğini, şeffaf ve doğru bir yönetim anlayışının hakim olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Mustafa Kemal Mahallemizde Anadolu'nun geleneklerini doğru ve modern bir şekilde yaşatacak Taziye Evi'ni hizmete açıyoruz. Biz, Turgutlu halkına sözler verdik. O sözleri belki zaman zaman gecikmeyle, elimizde olmayan nedenlerden dolayı aksamayla da olsa gerçekleştirdik. Maalesef çok talihsiz bir dört yıl geçirdik. Koronavirüs salgınını, Elazığ ve İzmir depremini yaşadık. Şimdi de Kahramanmaraş'ı ve 11 ilimizi etkileyen depremlerle ve daha da önemlisi bunların sonrasında bir ekonomik savaşla mücadele ediyoruz. Bunlara rağmen aldığımız batık bir belediyeyi Türkiye'de kredisi en yüksek belediye haline getirdik. Sahada verdiğimiz sözleri birer birer yerine getirmeye devam ediyoruz. Turgutlu halkına verdiğimiz söz şuydu; sabahlara kadar çalışacağız, sabahlara kadar çalışacağız, sabahlara kadar çalışacağız… Çalışıyoruz, hizmet üretiyoruz. Şeffaf yönetiyoruz, doğru yönetiyoruz. Bundan sonra kalan süremizde bu hızla, bu gayretle Turgutlu halkına hizmet edeceğiz. Tıkır tıkır çalışıyoruz, teker teker tamamlıyoruz."

Başkan Çetin Akın, Mustafa Kemal Mahallesi Taziye Evi ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi ziyareti sonrasında İzzettin Mahallesi'nde hizmete açılan spor sahasını inceledi. Başkan Akın, aynı zamanda mahalle sakinleriyle de bir araya gelerek sohbet etti.

"HALI SAHADA MUHTARIMIZ HİLMİ ÇİFTÇİ'NİN İSMİNİ YAŞATIYORUZ"

Bir süre önce hayatını kaybeden İzzettin Mahalle Muhtarı Hilmi Çiftçi'nin isminin verildiği spor sahasında açıklama yapan Başkan Çetin Akın, "Hayatımızda bazen iyi ki tanımışım dediğimiz insanlar olur. Benim için de Hilmi muhtarım 'iyi ki tanımışım' dediğim insanlardan bir tanesi. Hem memleket hem de İzzettin sevdalısıydı. Birlikte çok güzel hizmetlere imza atmıştık. Hilmi muhtarım bir gün beni, spor sahasının bulunduğu alana getirdi; tarım aletleri, otlar, çalılarla doluydu. 'Başkanım, burayı çocuklar, gençler için spor sahası yapalım' dedi. Biz de hızlı bir şekilde harekete geçtik, spor sahası yaptık ama maalesef onun ömrü yetmedi. Bizler de bu spor sahasında onun ismini yaşatıyoruz. Çocuklarımız burada güzel güzel sporlarını yaparlar temennisi içerisindeyim. Spor sahasının mahallemize ve Turgutlu'muza hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Turgutlu Belediyesi\'nden Çocuk Kültür Sanat Merkezi ve Taziye Evi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Turgutlu Belediyesi'nden Çocuk Kültür Sanat Merkezi ve Taziye Evi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement