Türk-İş üyeleri, Gezi Davası ile ilgili sloganlara kızarak Sinop'taki 1 Mayıs kortejini terk etti - Son Dakika
Son Dakika Logo

Türk-İş üyeleri, Gezi Davası ile ilgili sloganlara kızarak Sinop'taki 1 Mayıs kortejini terk etti

01.05.2022 17:00  Güncelleme: 17:05

Sinop'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yürüyüşünde atılan 'Gezi Parkı davası' ve 'nükleer santral karşıtı' sloganlar gösterilerin gündemine oturdu. Sloganların 1 Mayıs'ın amacından farklı yönlere çekilmek istendiğini ifade eden Türk-İş'e bağlı sendikalar kortejden ayrılarak mitinge katılmadı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Türkiye'nin dört bir yanında kutlandı. Sinop'taki Hamsi Yolu mevkiinde toplanan yüzlerce STK ve sendika üyesi, sloganlar atarak Uğur Mumcu Meydanı'na yürüyüşe başladı.

YÜRÜYÜŞTE GEZİ SLOGANLARI ATILDI

Yürüyüşte 'Gezi Parkı davası' ve 'nükleer santral karşıtı' sloganlar atılmaya başlandı. Atılan sloganlara kızan ve bunun İşçi Bayramı ile bir bağlantısının olmadığını belirten Türk-İş'e bağlı Yol-İş, Sağlık-İş, Belediye-İş ve Tes-İş sendikaları üyesi yaklaşık 60 kişilik grup, kortejden ayrılıp mitinge katılmadı. Sendika üyeleri, Tuzcular Caddesi üzerinde kendi aralarında konuşmalar yaptı.

Atılan sloganlara kızan Türk-İş üyeleri 1 Mayıs kortejinden ayrıldı

TÜRK-İŞ KORTEJDEN ÇEKİLDİ

Türk-İş Sinop İl Temsilcisi Muhittin Durdu, "1 Mayıs bayramımız amacından farklı yönlere çekilmek istendiği için kortejden çekilmiş bulunmaktayız. Biz ayrı açıklamamızla ayrı yolda devam ediyoruz" dedi.

Yürüyüşe devam eden STK, sendika ve siyasi parti katılımcıları ise Uğur Mumcu Meydanı'ndaki mitinge katıldı.

Atılan sloganlara kızan Türk-İş üyeleri 1 Mayıs kortejinden ayrıldı
Atılan sloganlara kızan Türk-İş üyeleri 1 Mayıs kortejinden ayrıldı
Atılan sloganlara kızan Türk-İş üyeleri 1 Mayıs kortejinden ayrıldı
Atılan sloganlara kızan Türk-İş üyeleri 1 Mayıs kortejinden ayrıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk-İş üyeleri, Gezi Davası ile ilgili sloganlara kızarak Sinop'taki 1 Mayıs kortejini terk etti - Son Dakika


Advertisement