Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-15

Dha Yurt Bülteni-15

BAŞBAKAN YILDIRIM: DEMOKRASİ İÇİN TERÖRE SAHİP ÇIKMAYALIM (EK)1)40 İLÇE DOĞALGAZ İLE BULUŞTUBaşbakan Binali Yıldırım, Bayburt'ta düzenlenen Toplu Açılış töreninin ardından helikopterle saat 17.00 sıralarında Erzincan'a döndü.

06.11.2016 19:49

BAŞBAKAN YILDIRIM: DEMOKRASİ İÇİN TERÖRE SAHİP ÇIKMAYALIM (EK)

1)40 İLÇE DOĞALGAZ İLE BULUŞTU

Başbakan Binali Yıldırım, Bayburt'ta düzenlenen Toplu Açılış töreninin ardından helikopterle saat 17.00 sıralarında Erzincan'a döndü. Yıldırım, kent merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Ahıska Türkleri'nin de yerleştirildiği Üzümlü ilçesinde düzenlenen Doğalgaz Dağıtım Törenine katıldı. Beraberinde Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ak Parti Gurup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile törene katılan Başbakan Binali Yıldırım, Üzümlü Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende konuştu. Eski adı Cimin olan Üzümlü ilçesinde halka hitap eden Başbakan Binali Yıldırım konuşmasına iklimi sert, insanı mert Erzincan'ın, Ciminin güzel insanları diye başladı. Cimin'in tarihi bir gün yaşadığını ifade eden Başbakan Yıldırım şunları söyledi:

"Bugün Cimin'de doğalgaz açılışı yapıyoruz. Artık Ciminde doğalgaz ile tanışıyor. Buradan Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki 40 ilçede aynı anda doğalgaz ile buluşuyor. Açılan bu doğalgaz tesisleri ile birlikte tam 200 bin haneye doğalgaz ulaşmış oluyor. Yani toplamda 800 bin vatandaşımızda doğalgaz ile buluşmuş oluyor. Türkiye'nin her köşesine eser kazandırmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyoruz. Üzümlü'nün güzel insanları büyük bir vatanseverlik örneği gösterdiniz, Ahıskalı kardeşlerimizi bağrınıza bastınız. Size teşekkür ediyoruz. Biz de hükumet olarak Üzümlü için ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Buraya 2003 yılından önce 80 yılda 2 milyonluk yatırım yapıldı. Ama AK Parti iktidara geldikten sonra şimdiye kadar 23 milyonluk yatırım yapıldı. 10 katından fazla. 2003 yılında Üzümlü'de sadece 6 kilometre asfalt vardı, şimdi 63 kilometre asfat yolumuz var. Sadece 3 tane içme suyu tesisi vardı, şimdi 36 tane var. 14 yılda 6 okul bin 212 toplu konut yaptık. İşte hizmetse hizmet burada..Nakış gibi işlediğimiz hizmetlerimizi sadece Üzümlü'ye değil, Erzincan'a değil, Türkiye'nin her köşesine götürüyoruz. Biz her zaman şunu söyledik, köyler kalkınırsa, beldeler kalkınır, beldeler kalkınırsa ilçeler,ilçeler kalkınırsa, iller kalkınır, iller kalkınırsa Türkiye kalkınır. Eğitimden, sağlığa, ulaşımdan enerjiye, tüm yatırımlar dev projeler birer birer hizmete giriyor. 14 yılda enerjideki kapasitemizi 2 kattan fazla attırdık, 78 bin megavata ulaştırdık.10 yıl önce devletin elindeki pay 3'te 2 idi. Şimdi enerjide özel sektörün payı yüzde 66 ya çıktı. Hiç merak etmeyiniz. Siz 15 Temmuz gecesi meydanlara çıktınız, ay yıldızlı bayrağı yere düşürmediniz, alçaklara fetoculara dersini verdiniz. Allah sizden razı olsun, teşekkür ediyorum. Size yakışanı yaptınız. Ciminliye Erzincanlıya yakışanı yaptınız. Darbecilere darbeyi vurdunuz. Bugüne kadar ne söz verdiysek sözümüzü tuttuk. 300 milyon yatırım bedeli ile 40 ilçeyi doğalgaz ile tanıştırıyoruz. Başkalarının hayal edemediğini Ak Parti iktidarı sizin iktidarınız gerçeğe dönüşüyor. Buradan doğalgaz dağıtımı yaptığımız illerimize ilçelerimize de selam gönderiyoruz."

Konuşmaların ardından Başbakan Yıldırım ve beraberindekiler 40 ilçeye doğalgaz verecek butonlara bastılar. Yıldırım buradan helikopterle baba ocağı olan Refahiye ilçesinin Kayı köyüne gitti. Yıldırım, daha sonra Ankara'ya dönecek

ERZİNCAN/DHA

======================================================

2)ASKERİ MALZEME TAŞIYAN TIR' LAR KIZILTEPEYİ GEÇTİ

ANKARA'dan yola çıkarak Irak sınır kesimine gitmek üzere yola çıkan yaklaşık 30 TIR'dan oluşan konvoy, Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ne ulaştı.28'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı birliklerine ait askeri zırhlı araçlardan sonra, Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne gitmek üzere yola çıkan ve yaklaşık 30 TIR'dan oluşan konvoy, Kızıltepe İlçesi'ne ulaştı. Akşam saat 18.00'da Kızıltepe'ye ulaşan ve askeri malzeme taşıyan TIR'ların geçişi sırasında ilçe merkezindeki İpek Yolu'nun her iki tarafında sıkı güvenlik önlemleri alındığı görüldü.Askeri malzeme taşıyan TIR konvoyu, Kızıltepe'den sonra tarihi İpek Yolu'ndan, Mardin'in Nusaybin ve Şırnak'ın Cizre İlçelerini geçtikten sonra sınırın son yerleşim merkezi olan Silopi İlçesi'ne akşam saat 22.00'da varması tahmin ediliyor.

Görüntü Dökümü

-------------

Askeri marlzeme taşıyan TIR konvoyunun ilçeden geçişi

Alınan güvenlik önlemleri

Haber-Kamera: Mehmet Ali DİNLER/KIZILTEPE (Mardin),

==============================================

3)HAKKARİ'DE 3 PKK'LI CESEDİ VE ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT BULUNDU

HAKKARİ'nin Çukurca ve Yüksekova ilçeleri Hisar Dağı bölgesinde süren operasyonlar kapsamında yapılan arama tarama faaliyetleri sırasında 3 PKK'lı teröristin cesedine ulaşıldı. Ayrıca PKK'lılara ait 3 sığınakta çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi.

"05.11.2016 günü İlimiz Yüksekova ve Çukurca İlçeleri kırsal alanında devam eden operasyon neticesinde Hisar Dağı Bölgesinde yapılan arama ve tarama faaliyetlerinde, Bayraktar İHA tarafından vurularak etkisiz hale getirilen 3 bölücü terör örgütü mensubu cesedine ulaşılmış olup, ayrıca bölgede 3 adet sığınak tespit edilmiş, sığınaklar içerisinde 11adet RPG–7 anti tank mühimmatı, 1 adet RPG–7 anti personel mühimmatı, 18 adet RPG–7 sevk fişeği, 2100 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait mühimmat, 500 adet Doçka marka silaha ait mühimmat, 1 adet ses kaydedici, 1 adet mini dijital veri gönderme cihazı, 1 kutu rahatlama hapı, 2 adet boş Kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait şarjör, 1 adet HK marka silaha ait boş şarjör, 6'lı birbirine bantlı pil, 3 adet 20 litrelik mazot, 300 adet 7.62 mm Bixi marka silaha ait mühimmat, 11 adet el bombası 5 adet örgütsel kitap ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir."

DHA-Genel - Türkiye-Hakkari - HAKKARİ, DHA

==================================================

SURİYELİ KOCA, 5 YAŞINDAKİ OĞLUNUN GÖZÜ ÖNÜNDE EŞİNİ ÖLDÜRDÜ (EK)

4)TUTUKLANDI

Kayseri'de tartıştığı Suriyeli eşini bıçakla öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan 33 yaşındaki Ahmed Badra, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Gökhan KURT-KAYSERİ/DHA

=================================================

5)GÖĞSÜNDEN YARALANAN KADIN HASTANEDE ÖLDÜ

Adana'da 52 yaşındaki İmhan Kılıç, göğsünden yaralı olarak getirildiği hastanede hayatını kaybetti. Eşinin katil zanlısı olarak gözaltına alınmak istenen Ahmet Kılıç, "Karım can cekişiyor, siz beni götürmek istiyorsunuz" diye gözyaşı döktü.

Merkez Yüreğir ilçesinin Tahsilli Mahallesi'nde oturan İmhan Kılıç, yakınları tarafından eşine ait ruhsatsız tabanca ile sol göğsünden vurulmuş olarak Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Acil müdahaleye alınan yaralı kadın doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Komşularının otomobili ile karısını hastaneye getiren Ahmet Kılıç ile kızı Medine Kılıç, gözyaşlarına boğuldu. İmhan Kılıç'ın öldüğünün bildirilmesi üzerine olay yerine ve hastaneye polis ekibi sevk edildi. Olayı araştıran polis ekipleri, Ahmet Kılıç ile kızı Medine'ye ayrı ayrı dinleyerek bilgi almak istedi. Baba Ahmet Kılıç, "Silah yatak odasında duruyordu. Alıp incelerken kaza ile kendini vurmuş" diye ifade verirken, kızı Medine ise olay sırasında dışarıda olduğunu ve silah sesine içeriye girdiğini belirterek, annesinin intihar ettiğini ileri sürdü.

Baba ile kızın çelişkili ifadeler vermesi üzerine, polisler Ahmet Kılıç'ı, silahla adam öldürme şüphelisi olarak gözaltına almak istedi. Eşinin öldüğünden habersiz olan Ahmet Kılıç, sinir krizleri geçirdi. Yere oturan Kılıç, "Amirim, karım içeride can çekişiyor, siz beni götürmek istiyorsunuz. Bırakın" diye gözyaşı döktü.

Doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayan İmhan Kılıç'ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılırken, eşi Ahmet Kılıç ise gözaltına alındı.

Polis, İmhan Kılıç'in ölümü ile ilgili araştırmasını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------

Yaralı karının otomobilden alınıp sedyeye yatırılması

Sağlık görevlilelerinin yaralı İmhan Kılıç'ı acil servise taşıması

Eşi Ahmet Kılıç'ın ağlayarak acilden çıkması

Ahmet Kılıç'ın polislere,'Beni niye götürmek istiyorsunuz, eşimi ben vurmadım' diye konuşması

Ahmet Kılıç ile kızı Medine'nin gözyaşı dökmeleri

Polislerin bilgi alması

Ahmet Kılıç ile kızının ağlamaları

Katil zanlısı Ahmet Kılıç'ın ekip aracına götürülmesi

Hastane Acil Servisi'nin genel görüntüsü

Haber- Kamera: Fatih KARAÇALI/ ADANA, DHA

Boyut: 2: 24"

======================================================

Hülya Koçyiğit, Çorum'da Hitit defilesini izledi (EK)

6)HÜLYA KOÇYİĞİT DİLET TUTTU

Çorum'da bulunan Türk sinemasının ünlü ismi Hülya Koçyiğit, Hititlerin başkenti Hattuşa'yı gezdi. Hattuşa'da bulunan dünyanın ilk dilek taşı olduğu belirtilen 'Yeşiltaşı' ziyaret eden Koçyiğit dilek tuttu. Dileğini söyleyen Koçyiğit, "Dileğim barış, iç huzurumuzu Allah hiçbir zaman bozmasınö dedi.

DHA-Kültür Sanat - Türkiye-Çorum - Yusuf ÇINAR

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement