EMITT'e Büyük Katılım - Son Dakika
Güncel

EMITT'e Büyük Katılım

EMITT\'e Büyük Katılım

Türkiye'nin yabancı katılımı en yüksek fuarı EMITT'e bu yıl 60'ın üzerinde ülke katılıyor!

22.11.2011 15:54

Dünyanın dört bir yanından turizm profesyonellerini ve tatilcileri İstanbul'da bir araya getirerek Türkiye'nin önde gelen bir turizm ülkesi olmasına büyük katkı sağlayan EMITT için hazırlıklar başladı. Dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan ve bu yıl 16.'sı düzenlenen EMITT, bu yıl geniş bir katılımla 9-12 Şubat 2012 tarihleri arasında Beylikdüzü TÜYAP'ta gerçekleşecek.

Türkiye'deki turizmin güç kaynağı EMITT, her yıl Türkiye'nin turizm hedeflerine ulaşmasında ve dünyadaki en büyük 7. turizm ülkesi konumunda olmasında etkili rol oynuyor. EKİN ve ITE Group tarafından bu yıl 16.'sı düzenlenen EMITT, iç ve dış turizm alanında yarattığı fırsatlar nedeniyle turizm profesyonelleri tarafından büyük ilgi görmeye devam ediyor. Geçen yıl 52 bin 800 yerli ve yabancı turizm profesyoneli tarafından ziyaret edilen EMITT fuarına katılmak için Türkiye'nin belli başlı tüm seyahat acenteleri, tur operatörleri, otelleri, 150'nin üzerinde belde ve il hazırlıklara başladı. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'nin farklı bölgelerinin kalkınma ajansları fuarda stant açmaya hazırlanıyor ve bu yıl ajanslardan daha geniş bir katılım gerçekleşeceği görülüyor.

Etkinliğe aylar olmasına rağmen salonlardaki stantların yüzde 85'i şimdiden satılmış durumda. Türkiye'deki turizmin güç kaynağı EMITT, yoğun ilgi nedeniyle fuar alanındaki 11 salonu birden kullanacak ve 60.500 m²'lik bir alanda gerçekleşecek.

Arjantin, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti ilk defa EMITT'te!

Geçen yıl 4 gün içinde 114 binin üzerinde kişi tarafından ziyaret edilen EMITT fuarında bu yıl 60'ın üzerinde ülkeden 4500 civarında katılımcı hazır bulunacak.

Türkiye'nin turizmdeki durumuna ayna tutan EMITT, uluslararası turizm dünyasında da büyük ilgi görüyor. EMITT'e bu yıl dünyanın dört bir yanından toplam 60'ın üzerinde ülkenin katılması bekleniyor.

16. EMITT Fuarı'na katılımı kesinleşen ülkeler şöyle:

Adigeya, Almanya, Arjantin, Azerbaycan, Bahreyn, Bulgaristan, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Çin, Hırvatistan, Dubai, Ekvator, Fas, Fransa, Gürcistan, Hollanda, Hindistan, Hırvatistan, Endonezya, İngiltere, İran, İtalya, Japonya, Ürdün, Kenya, Kuwait, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Malezya, Mısır, Karabağ, Kazakistan, Kenya, Kırım, Kore, Kuzey Kıbrıs, Küba, Filistin, Peru, Sırbistan, Slovenya, Güney Afrika, Singapur, Sudan, Suriye, Tayland, Tunus, Tanzanya, Tataristan- RF, Rusya Federasyonu, Özbekistan, Ukrayna, Ürdün, Yemen ve Yunanistan. Güney Afrika Cumhuriyeti, Malezya ve Rusya Fedarasyonu bu sene daha geniş bir katılım gerçekleştirmeye hazırlanırken, Arjantin, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti de ilk defa EMITT'te yerlerini alacak.

Geçen yıl toplam 60 ülkenin katılımıyla gerçekleşen EMITT'e konuk ülke olarak katılan Yemen, ülkesini dünyanın dört bir yanından gelen turizm ve profesyonellerine tanıtma imkanı bulmuş ve Türk iş adamlarına Yemen'in yatırım olanaklarıyla ilgili bilgi aktarmıştı.

Malezya 3 yıl aradan sonra yeniden Emitt fuarında

Üç yıl önce Türkiye'deki Malezya Turizm Tanıtma Ofisi'nin faaliyetlerine son veren Malezya, üç yıl aradan sonra İstanbul Turizm Tanıtma Ofislerini yeniden açmaya karar verdiler, ve henüz ofislerini bile resmi olarak açmadan, ilk adım olarak oldukça büyük bir alanla EMITT 2012 fuarındaki yerlerini aldılar. Malezya Turizm Tanıtma Ofisi Direktörü Bahruddin Sulaiman konuyla ilgil olarak şunları söyledi: "Dünyanın dört bir yanından katılımcının bulunduğu EMITT, turizm profesyonelleri ve tatilcilerle bir araya gelmek için mükemmel bir ortam sağlıyor. EMITT fuarına katılarak ülkemizi daha iyi tanıtmak istiyoruz. EMITT fuarının Malezya'ya gelen turist sayısının artmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz."

EMITT Türkiye'ye gelen turist sayısını 30 milyona çıkarmak için kolları sıvadı!

EMITT sadece yurtdışından gelen turizm profesyonelleri için değil, Türkiye'nin dört bir yanındaki turizm merkezleri için de önemli bir tanıtım platformu olacak. EMITT fuarına Türkiye'nin belli başlı tüm seyahat acenteleri, bölge kalkınma ajansları, tur operatörleri, otelleri ve 150'nin üzerinde belde ve il katılacak. Tüm bu katılımcılar için uluslararası bir tanıtım platformu görevi yapan EMITT, böylelikle Türkiye'ye gelen turist sayısının 30 milyona çıkmasına katkıda bulunacak.

Konuyla ilgili olarak EMITT'i düzenleyen Ekin Fuar A.Ş. Genel Müdürü Hacer Aydın şunları söyledi: "16 yıldır düzenlenen EMITT, Türkiye'nin turizm çehresinin değişmesinde ve Türkiye'de 100 milyar dolarlara varan bir turizm sektörünün oluşmasında önemli rol oynuyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye'yi 28,5 milyon turist ziyaret etmişti. Turizm profesyonelleri arasında işbirliklerinin kurulmasını ve turizm profesyonellerine tatilcilere tanıtım yapma imkanı veren EMITT sayesinde bu yıl Türkiye'de 30 milyon turist ağırlama hedefinin gerçekleşeceğine inanıyoruz."

Online Acenteler de EMITT'te!

Dünya'da olduğu gibi Türkiye'de de acentelerin online satış kanallarını kullanımı hızla artıyor. Doğrudan online satış yapan acentelerle birlikte, bu yıl birçok klasik acente kendi içlerinde yapılanarak yeni yatırımlarla müşterilerine çok daha hızlı ve ekonomik çözümleri hizmet olarak ürettiler ve şimdi de bu yenilikleri EMITT fuarında tanıtma yarışı içindeler. Bu yıl 16.'sı gerçekleşecek EMITT fuarında tüketiciler, yeni, ekonomik, çeşitlenmiş birçok ürün ile karşılaşacaklar. Online tatil pazarının devlerinden Hrs, Booking.com, Expedia, Gullivers, Orbitz gibi firmaların aylar öncesinden yerini aldığı EMITT fuarına 500'ün üzerinde acentenin katılması bekleniyor.

EMITT büyümeye devam ediyor!

2011 yılında bir önceki yıla göre % 11.4'lük büyüme sergileyen EMITT, bu yıl ilk defa 11 salonda birden gerçekleşecek. Türkiye Otelciler Federasyonu ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği ortaklığında, Türk Hava Yolları sponsorluğunda gerçekleşecek olan fuara T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı da destek veriyor. İlk iki günü turizm profesyonellerine, son iki günü halka da açık olan EMITT Fuarı hakkında daha ayrıntılı bilgi için www.emittistanbul.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel EMITT'e Büyük Katılım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement