Kuşakkaya Gazetesine Büyük Ödül - Son Dakika
Güncel

Kuşakkaya Gazetesine Büyük Ödül

Kuşakkaya Gazetesine Büyük Ödül

Kuşakkaya Gazetesi Haber Müdürü Ve Usta Gazeteci İbrahim Özdemir, Başbakanlık Basın-Yayın Ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün Yerel Ve Yaygın Basının Güçlendirilmesine Yönelik Faaliyetleri Çerçevesinde Gerçekleştirdiği 2009 Yılı Anadolu Basını Özendirme Yarışması"Nda Haber Dalında 3.Oldu.

10.06.2010 12:33  Güncelleme: 12:54

Bu yıl 25.'ncisi yapılan yarışma geçtiğimiz günlerde TBMM Tören salonunda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımıyla gerçekleşti. Yerel basından 129 gazetecinin başvurduğu yarışmada Yerel Haber Dalında "En Büyük Miras" haberiyle Kuşakkaya Gazetesinden İbrahim Özdemir 3.lüğü alarak ustalığını bir kez daha göstermiş oldu.

Usta Gazetecinin ödülünü Kuşakkaya Gazetesi Ankara Temsilcisi Önder Turhan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan aldı.

Ankara Temsilcisi Önder Turhan ödülü aldığı sırada yaptığı konuşmada, "Bu ödülün sahibi olan gazetemiz haber müdürü İbrahim Özdemir, Gümüşhane'nin usta gazetecilerinden biridir. Mesleğini şevkle ve tarafsız bir şekilde yürüten sayın Özdemir ile aynı gazete çatısı altında bulunmak, onun dostu ve arkadaşı olmak mutluluk vericidir. Bu ödül aynı zamanda Gümüşhanenin en köklü gazetelerinden biri olan Kuşakkaya Gazetesi sahibi, yazı işleri müdürü ve diğer çalışanlarınıda oldukça sevindirmiştir. Gümüşhane'de tarafsız ve doğru haberciliği savunan bunu ilke haline getiren gazetemiz, içeriği ve etki alanıyla yerel basının model ve örneklerindendir"dedi.

Öte yandan Önder Turhan'ın katıldığı ödül törenine iştirak eden Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın'da yaptığı değerlendirmede, bu başarı Gümüşhanemizin yerel basında önemli bir noktaya geldiğini göstermiştir. Bundan dolayı başta sayın İbrahim Özdemir olmak üzere, Kuşakkaya Gazetesi çalışanlarını tebrik ediyorum dedi.

"Yerel haber, makale-yorum, röportaj, fotoğraf, araştırma ve mizanpaj" olmak üzere altı dalda düzenlenen yarışmada her dalın ilk üç yarışmacısına ödül verildi.

Yarışmada, basın meslek kuruluşları, gazeteciler, akademisyenler ve Genel Müdürlük yetkililerinden oluşan jüri, bu yıl yerel haber dalındaki eserlerin beşini ödüle layık gördüler.

2009 yılı Anadolu Basını Özendirme Yarışmasında ödül alan gazeteciler:

Yerel haber dalı birinci, "Alkışlarımız Sümeyye İçin" haberiyle Eskişehir İki Eylül Gazetesi'nden Can HACIOĞLU.

Yerel haber dalı ikincileri, Yağışların Sebebi Obruk Değil" haberiyle Çorum Gazetesi'nden Halil İbrahim YILDIRIM ve diğer ikinci, " Van'lı Kardelenlerin Büyük Başarısı" haberiyle Van Postası Gazetesi'nden Turan ŞAHİNBAŞ .

Yerel haber dalı üçüncüleri, "Karadeniz'e Kül Yutturuyorlar" haberiyle Zonguldak Halkın Sesi Gazetesi'nden Aydın ARSLANYILMAZ ve diğer üçüncü, "En Büyük Miras" haberiyle Gümüşhane Kuşakkaya Gazetesi'nden İbrahim ÖZDEMİR.

Yerel haber dalında ödül alan gazeteciler ödülleri Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç'ın elinden aldılar.

Makale-Yorum dalı birinci, "Bildik Yozgat'tan Öteki Yozgat'a" isimli çalışmasıyla Yozgat Gazetesi'nden O. Hakan KİRACI.

Makale-Yorum dalı ikincisi, "Özür" isimli çalışmasıyla Antalya Akdeniz Haber Gazetesi'nden Avni GELENDOST.

Makale-Yorum dalı üçüncüsü, "Uyuşturucu İşsizlik ve Suudi Arabistan Çıkmazı" isimli çalışmasıyla Antakya Samandağ Gazetesi'nden Şahiye SAY.

Makale ve yorum dalında dereceye girenlere ödüllerini Yemen Cumhuriyeti Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Yahya Yahya Al-Mutawakil'den aldılar.

Röportaj dalı birinci, "Nobel'in Solda İtibarı Yoktur" isimli röportajıyla Adapazarı Yeni Sakarya Gazetesi'nden Engin ARAPOĞLU.

Röportaj dalı ikincisi, "Hamur İşi Hanım İşi" isimli röportajıyla Kastamonu Sözcü Gazetesi'nden Yaşar KURU.

Röportaj dalı üçüncüsü, "Kültürel Yapısı Üst Düzeyde Ama Okuma Oranı Düşük" isimli röportajıyla Mersin Güneyde İmece Gazetesi'nden Seyrani SOLUĞAN.

Röportaj dalının ödülleri İstanbul Milletvekili Sayın Murat Başesgioğlu tarafından takdim edildi.

Fotoğraf dalı birinci, "Vali Nöbeti" konulu fotoğrafıyla Ordu Flaş Gazetesi'nden Nedim KOVAN.

Fotoğraf dalı ikincisi, "Sıla'nın Gözyaşları" konulu fotoğrafıyla Kastamonu Sözcü Gazetesi'nden İzzet SARI.

Fotoğraf dalı üçüncüsü, "Yazısız Zabıta Danışma" konulu fotoğrafıyla Siirt Birlik Gazetesi'nden Diya YARAYAN.

Fotoğraf dalı ödülleri Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Orhan Erinç tarafından verildi.

Araştırma dalı birinci, "Irak Uzak Değil" konulu çalışmasıyla Adana Refleks Gazetesi'nden Mehmet ULUĞTÜRKAN.

Araştırma dalı ikincisi, "Hayata Tutunmak" konulu çalışmasıyla Batman Çağdaş Gazetesi'nden Arif ARSLAN.

Araştırma dalı üçüncüsü, "Develi Ovasının Atardamarı" konulu çalışmasıyla Kayseri Havadis Gazetesi'nden Mükremin ÖKSÜZGİL.

Araştırma dalı ödülleri Adana Milletvekili Sayın Fatoş Gürkan, Batman Milletvekili Ahmet İnal ve Çorum Milletvekili Sayın Agâh Kafkas tarafından verildi.

Mizanpaj dalı birinci, Tokat Haber Gazetesi'nden Zeki ÖZDİLEK.

Mizanpaj dalı ikincisi, Sivas Yeni Ülke Gazetesi'nden Kemal ÇAĞLAYAN.

Mizanpaj dalı üçüncüsü, Öz Diyarbakır Gazetesi'nden Hüseyin ÇİÇEKCİ.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kuşakkaya Gazetesine Büyük Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement