Ankara'da 214 Projeye Muhteşem Bir Açılış Düzenlendi - Son Dakika
Politika

Ankara'da 214 Projeye Muhteşem Bir Açılış Düzenlendi

Ankara\'da 214 Projeye Muhteşem Bir Açılış Düzenlendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen 214 projenin resmi açılışını Başbakan Erdoğan, bakanlar ve Melih Gökçek yaptı.

14.01.2014 18:24  Güncelleme: 18:44

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen 214 projenin resmi açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve Büyükşehir Belediye Başkan Melih Gökçek tarafından yapıldı.

Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törende aralarında parklar, köprülü kavşaklar, yaya üst geçitleri, aile yaşam merkezleri, hanım lokalleri, itfaiye binaları, katlı kapalı otoparklar, yer altı barajı, atık su ve içme suyu arıtma tesisleri, dış cephe yenilemeleri, meydan saatleri ve taksi duraklarının da bulunduğu 214 tesisin toplu açılışı gerçekleştirilerek hizmete sunuldu.

Öveçler Parkı, Anadolu Bulvarı Milli İrade Köprüsü, Elmadağ Yer altı Barajı ve Sincan Aile Yaşam Merkezleriyle canlı bağlantılarla toplu açılışların gerçekleştirildiği Arena'ya ellerinde güllerle kendilerini karşılayan çocuklarla birlikte giren ve sahnede fotoğraf çektiren Başbakan Erdoğan ile Başkan Gökçek, salonu hınca hınç dolduran on binlerce Ankaralıyı el sallayarak selamladılar.

Açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Emrullah İşler ile Ali Babacan, bakanlar İdris Güllüce, Hayati Yazıcı, Efkan Ala, Mehmet Müezzinoğlu, Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Anayasa Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Başkan Gökçek, eşi Nevin Gökçek, milletvekilleri, İlçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve yaklaşık 10 bin Ankaralı katıldı.

"Açılışını yapmakta olduğumuz tüm eserlerin Ankaramıza, Ankaralılara hayırlı olmasını Rabbimden niyaz ediyorum" diyen Başbakan Erdoğan, 214 eserin toplam maliyetinin 317 trilyon lira olduğunu hatırlatarak, "Dile kolay. Tek tek açılış değil, artık toplu açılışlar. 11 yıldır bunu yapıyoruz. Başbakan olarak temel atmaya, hemen hemen hiç gitmiyorum. Sadece açılış törenlerine katılıyorum. Çünkü geçmişte temel attılar ve attıkları yerde kaldılar ama biz temel attık, tarih verdik ondan sonra da açılışlarını yaptık" dedi.

Salona giremeyen katılımcılar için bahçeye kurulan led ekranlardan da salon dışında kendisini dinleyen vatandaşların da alkışları eşliğinde konuşmasını sürdüren Başbakan Erdoğan, "Bugün açılışını yapacağımız eserler ile Ankara'ya ulaşımdan yeşil alanlara, estetik düzenlemelerden sosyal hizmetlere kadar her alanda önemli yatırımlar kazandırıyoruz" diye konuştu.

16 KÖPRÜ VE KÖPRÜLÜ KAVŞAK, 11 ÜST GEÇİT

"Bugün tam 16 köprülü kavşağın ve köprünün açılışını yapıyoruz" diyen Başbakan Erdoğan, " Çankaya'da, Bağlıca'da, Ostim'de, Etimesgut'ta, Sincan'da, Akyurt'ta, Çubuk'ta, Kazan'da ve Gimat'ta tamamlanan köprü ve köprülü kavşaklar bugün bu törenle resmi olarak hizmete giriyor" dedi.

Hizmete girecek olan köprülü kavşak ve köprülerin Ankara'nın ulaşım konusunda tıkanıklık yaşanan pek çok bölgesindeki sorunları çözeceğini anlatan Başbakan Erdoğan, şehrin çeşitli yerlerinde 11 adet yaya üst geçidinin daha açılışını yaptıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin, "tarihi miras" olarak nitelendirdiği Hacı Bayram Camii çevresinde de çok güzel çevre düzenlemelerine imza attığını anlatan Başbakan Erdoğan, "Bugün, bu projenin devamı niteliğindeki Katlı Otopark'ın açılışını da gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Eğitime yaptığı katkılarla da örnek olan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, 576 okulun bahçesini asfaltladığını ve bu alanları geleneksel Türk çocuk oyunlarının çizgileri ile donattığını da kaydeden Başbakan Erdoğan, "Belediye Başkanıma, ekibine, mimarından, mühendisine, işçisine, yüklenici firmalarına kadar hepsine, milletim adına, şahsım adına teşekkür ediyorum" dedi.

"Bu bir heyecan işi, bu bir aşk meselesi, bir sevda işi, aşkı olmayan, heyecanı olmayan, bunları gerçekleştiremez" diyerek açıklamasını sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Ben yapılacakları sayacak değilim. Siz Ankara'da bunu yaşıyorsunuz, biliyorsunuz. Her zaman söylüyorum, 'eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri'. Olay bu" sözleri büyük alkış aldı.

Ankara'da AK Parti iktidarı ile öncesi dönemden bugüne kadar yapılanların ve eserlerin ortada olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, "Siz bu eserleri gördünüz, yaşadınız, yaşıyorsunuz. İnşallah çok kısa bir zaman içerisinde, önümüzdeki günlerde, aslında 2 tane metro bitmiş durumda, şu anda test sürüşleri yapılıyor. Resmi açılışlarını da yapacağız ve böylece artık Ankaralı toplu taşımda çok daha farklı bir süreci yaşamaya başlayacak" dedi.

Konuşması sık sık salonu dolduranlar tarafından sloganlarla kesilen Başbakan, 11 yıldır bakanlar, belediyeler, il özel idareleri ile en ücra köyden Başkent'e kadar Türkiye'nin efendisi değil, Türkiye'nin hizmetkarı olduklarını kaydetti. Başbakan Erdoğan, "15-20 yıl önce bir Ankara vardı. Ama 15-20 yıldır yeniden inşa edilen bir Ankara var. O zamanki Ankara'yı düşünün ve bu süredeki Ankara'yı düşünün. Katlı köprülü kavşak nedir bilir miydi Ankara? Bilmezdi. Metro ile bu dönemde tanıştı. Daha önce sadece hafif raylı sistem öyle bir tane, ama metro şimdi girdi Ankara'nın kültürüne… Bu heyecanı, bu aşkı, bu sevdayı, ancak yaşayan bilir. İş yapanla sadece laf üreten arasındaki farkı sizler bilirsiniz, millet bilir" diye konuştu.

Gündeme ilişkin de çeşitli değerlendirmelerde bulunan Başbakan Erdoğan, "Ben, bir kez daha açılışını yaptığımız eser ve hizmetlerin hayırlı olmasını diliyorum. Bu eserlerin şehrimize kazandırılmasını sağlayan başta Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve ekibini, yüklenici firmaları, işçisinden mühendisine emeği geçen herkesi kutluyorum" diye konuştu.

"ARTIK AÇILIŞLAR TOPLU YAPILIYOR"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de konuşmasına, "Şu anda Türkiye gelmiş geçmiş en güçlü Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve onun Başbakanının icraatlarını seyrediyor. Başkanımız artık birer ikişer eserle yapılan açılışlara gitmiyor. Açılışlar toplu yapılıyor. Niçin? Çünkü Türkiye'nin dört bir tarafına eserler yağmur gibi yağıyor. Biz de yerel yönetimler olarak iktidarımıza ayak uydurmak zorundayız. Onun için bugün 214 çalışmamızı bir arada açmak için bir araya geldik" diyerek başladı.

Ankara'nın 20 yılda nereden nereye geldiğini anımsatan Başkan Gökçek, 20 yıl önce kış aylarında Ankara'nın hava kirliliğinde zirve yaptığını, kuşların Güvenpark'ta dallardan düştüğünü dile getirerek, "Şimdi Ankara en çevreci otobüslere sahip. 1300 doğalgazlı otobüsü ile çevre ödülü alan belediye biz olduk" dedi.

"191 ALT ÜST GEÇİT İLE TÜRKİYE REKORU"

20 yıl önce Ankara'da haftada 3 gün su kesintisi yapıldığını da hatırlatan Başkan Gökçek, bugün 2050 yılına kadar su sorunu çözmüş bir Ankara olduğunu kaydetti. Başkan Gökçek, şunları kayretti:

"20 yıl önce vahşi depolama yapan çöplüğümüzün yaydığı kokular kilometrelerce uzaktan duyulurdu. Şimdi aynı alanda bir tarafta modern tesislerde çöpler ayrıştırılırken, diğer tarafta çıkan gazda, elektrik üretiliyor, açılan seralarda meyve sebze yetiştiriliyor. Biz göreve geldiğimizde Ankara trafiğinde 350 bin araç vardı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden Keçiören'e gitmeyi denesen 45 dakikada varamazdınız. Trafik sorununu çözmek için tam 191 adet alt üst geçit, köprü veya viyadük yaptık. Bu rakam Türkiye rekorudur.

5 sene önce seçim vaatlerimizde Ankaralılara 30 adet alt ve üst geçit yapma sözü verdik. 5 yılda bu rakamı 71'e çıkararak yeni bir rekora imza attık. Şimdi araç sayısı 1.5 milyona çıktı ama şehir merkezinde bir noktadan diğer noktaya en uzun noktayı kastediyorum artık 45 dakikada varıyorsunuz. En yakın mesafe 45 iken şimdi en uzun 45 dakika oldu."

Konuşması sık "Ankara seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla kesilen Başkan Gökçek, bu yıl bir rekora daha imza attıklarını vurgulayarak, 5 milyon ton asfalt döktüklerini, dev bulvarlar yaptıklarını, 14.5 kilometrelik Ankara Bulvarını Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla hizmete soktuklarını söyledi. Başkan Gökçek, seçime kadar da üzerinde 5 tane alt-üst geçit olan 8 kilometrelik Batıkent 1695 caddesi ve üzerinde 7 alt-üst geçit olan 4 kilometrelik ODTÜ yolunun da hizmete gireceğini büyük alkışlar eşliğinde müjdeledi.

Ankara'ya 8 tane dev rekreasyon alanı inşa ettiklerini belirten Başkan Gökçek, "2 tanesini de yolda. Biri seçimden önce Allah nasip ederse bitiyor. İkincisi ise bu yılın Ağustos ayında bitirmeyi hedeflediğimiz dünyanın en büyük temparkı olan Ankapark. Toplam 1217 oyuncak olacak. İnşaatlarımız süratle devam ediyor" diye konuştu.

"500 ANKARALIYI İŞ SAHİBİ YAPTIK"

Kentsel dönüşümlerde de Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bir numara olmaya devam ettiğine dikkat çeken Başkan Gökçek, on binlerce Ankaralıyı ev sahibi yaptıklarını vurguladı. Kültür etkinlikler ve sosyal yardımlarda da aynı şekilde bir numara olmaya devam ettiklerini kaydeden Başkan Gökçek, Ankara'da son 20 senede 500 bin Ankara'yı iş sahibi yaptıklarını vurguladı.

Konuşmasında açılışına az bir zaman kalan metro projelerine de yer veren Başkan Gökçek, şunları söyledi:

"Sayın Başbakanım, 2 metromuz Allah nasip ederse önümüzdeki günlerde sizinle birlikte açılacak ve Ankaramız kavuşacak. Bazıları 'Ankara Büyükşehir Belediyesi başladı ama bitiremedi' diyor. Biz 1.2 katrilyon sarf ettik, bütçemiz yetmedi. Başbakanımıza naz yaptık, sağ olsun Ulaştırma Bakanına talimat verdi ve şu anda metrolarımız bitiyor."

Konuşmasını Büyükşehir Belediyesi'nin yerel, ulusal ve uluslar arası aldığı ödülleri aktararak sürdüren Başkan Gökçek, daha sonra görüntüler eşliğinde açılışı yapılan 214 eseri tanıttı ve bu eserler için Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin tam 317 milyon lira sarf ettiğini söyledi. Başkan Gökçek, "Umarım ki Sayın Başbakanım seçimlere kadar böyle hafta arası da olsa bizlere 6 kez daha açılış yapmak için vakit verir. Sincan metrosunu birlikte açmak istiyoruz, Çayyolu metrosunu birlikte açmak istiyoruz. ODTÜ Bulvarını birlikte açmak istiyoruz. 8 km Batıkent 1965 cadde ve alt ve üst geçitlerinin açılışını, Kuzey Ankara viyadük açılışı ve Merkez Cami temel atma törenini yapmak istiyoruz. Ankara'nın beş girişine beş kapı açılışı yapmak istiyoruz. Başbakanımız vakit lütfederse bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

GÖRKEMLİ AÇILIŞLAR

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, Bakanlar, Başkan Gökçek, eşi Nevin Gökçek ve milletvekillerinin sahneye çıkmasıyla hep birlikte toplu açılış törenine geçildi.

İlk olarak Anadolu Bulvarı Milli İrade Köprüsü'ne canlı bağlantı yapılarak, köprünün görüntülerini izleyen ve orada kendilerini bekleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz ile beraberindekilere "Mikrofon sizde, makas sizde, kurdele sizde hayırlı olsun" sözleriyle seslenen Başbakan Erdoğan, kurdelenin alkışlar eşliğinde kesilmesinin ardından sırasıyla Sincan Aile Yaşam Merkezi'nde AK Parti Ankara Milletvekili Ülker Güzel, Elmadağ Yer Altı Barajı'nda AK Parti Ankara Milletvekili Seyit Serçelik, Öveçler Parkı'nda AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu ile bağlantı kurularak, tek tek açılışlar yapıldı.

Bağlantıların ardından da Başbakan Erdoğan, Bakanlar, Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek ile milletvekilleri Arena Salonu'nu dolduran 10 bini aşkın Ankaralının alkışları ve tezahüratları arasında 214 eserin toplu açılışlarını kurdeleyi keserek gerçekleştirdiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ankara'da 214 Projeye Muhteşem Bir Açılış Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement