Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji\'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kırklareli, Tekirdağ ve Çatalca çevreleri için kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

06.09.2014 09:33  Güncelleme: 09:39

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kırklareli, Tekirdağ ve Çatalca çevreleri için kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı, son değerlendirmelere göre halen bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde devam eden yağışların Kırklareli, Demirköy, İğneada, Kıyıköy çevreleri, Tekirdağ, Çerkezköy, Saray, Çorlu çevreleri ile Çatalca çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiği kaydedildi.

Açıklamada meydana gelebilecek ani sel, su baskınlarına karşı vatandaşlar uyarılırken, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar karşı tedbirli olunması istendi.

-TÜRKİYE GENELİNDE HAVA-

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu. Bugün Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Adana, Hatay'ın kıyı kesimleri, Kars ve Ardahan ile Van'ın kuzey ve doğu, Ağrı'nın güney ve doğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün İstanbul başta olmak üzere, Tekirdağ, Bursa, Yalova, Bolu, Bilecik, Kütahya, Çanakkale'nin kuzeyi, Edirne'nin güneyi, Kırklareli'nin kıyı ilçeleri, Balıkesir ve Uşak'ın kuzey ve doğusu ile Afyonkarahisar'ın kuzey ve batı kesimleri yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

- HAVA SICAKLIĞI, BATI BÖLGELERDE 2 İLA 4 DERECE AZALACAK-

Hava sıcaklığının, Batı bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgâr genellikle Kuzey ve Kuzeydoğu 'da Poyraz, Güney Ege kıyılarında Kuzey ve Kuzeybatı Karayel, Akdeniz ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı ve Orta Akdeniz ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak saatte 30-50 kilometre hızla esmesi bekleniyor.

-BAZI İLLERDE HAVA-

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bugün yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (28)

İZMİR: Parçalı bulutlu.(29)

ADANA: Parçalı yer yer çok bulutlu. (32)

ANTALYA: Parçalı yer yer çok bulutlu.(29)

ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu.(32)

SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu.(28)

TRABZON: Parçalı ve çok bulutlu.(29)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.(36)

GAZİANTEP: Az bulutlu ve açık.(33)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement