Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 16.00'da Putin ile görüşecek! "Zelenski ile görüşün" teklifi yapacak - Son Dakika
Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 16.00'da Putin ile görüşecek! "Zelenski ile görüşün" teklifi yapacak

Rusya-Ukrayna savaşının son bulması için önemli adımlar atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüşmüş ve "Putin'le bir araya gelmesi" konusunda teklifte bulunmuştu. Erdoğan bugün aynı teklifi Putin'e yapacak. Görüşmenin saat 16.00'da başlaması bekleniyor.

01.04.2022 14:28  Güncelleme: 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşta arabulucu görevi üstlenen Türkiye, bu kapsamdaki çalışmalarına hızla devam ediyor. İki ülke temsilcilerinin İstanbul Dolmabahçe'de bir araya geldiği toplantı sonrasında Putin ve Zelenski'nin görüşme ihtimali güçlenmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YOĞUN TRAFİK

İki ülke temsilcilerinin de bu yönde açıklamalarda bulunmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun görüşme trafiğine girmesi dikkat çekti. Erdoğan, dün akşam Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile telefonda konuştu. Görüşmede Rusya ve Ukrayna heyetlerinin İstanbul'da yaptıkları toplantı değerlendirildi. Görüşmede Erdoğan, Putin-Zelenski zirvesi için ev sahipliği yapma önerisini yineledi.

Dev zirve saat 16.00'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'e 'Zelenski ile görüşme' teklifini iletecek

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR ETTİLER

Görüşmede, Zelenski'nin Ukrayna ve Rusya heyetlerinin görüşmesine ev sahipliği yaptığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ettiği bildirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ZELENSKİ OLUMLU BAKIYOR

Erdoğan, Üsküdar'daki Hz. Ali Camii'nde cuma namazını kıldı. Erdoğan' camiden çıkarken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı, Putin-Zelenski görüşmesinin sorulması şunları söyledi: "Dün sayın Zelenski ile görüşmemiz oldu. Bugün de saat 16: 00 gibi Putin'le görüşmemiz olacak. Her iki liderle de yapacağımız görüşmelerde ön görüşmeler neticesinde mutabakat diyeyim, bunun getirisini artık liderler bazında özellikle Kırım ve Donbas noktasında bir adımın atılması için en üst düzeyde liderlerle görüşmenin ve bu konuda ev sahipliği yapabileceğimizi ifade ettik. Sayın Zelenski'nin olumlu bakışı var, Putin'in de daha önce olumlu yaklaşımı söz konusuydu. Tarih olarak onlar belirleyecek eğer İstanbulumuzda liderler zirvesini gerçekleştirebilir ve neticesinde de olumsuz gidişi olumlu bir hale dönüştürmenin kararını iki liderle gerçekleştirebilirsek Türkiye olarak büyük mutluluk duyacağız."

Dev zirve saat 16.00'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'e 'Zelenski ile görüşme' teklifini iletecek

AYNI TEKLİFİ PUTİN'E YAPACAK

Diğer yandan merakla beklenen görüşmenin detayları da ortaya çıktı. Saat 16.00'da başlayacak görüşmede bölgede yaşanan son gelişmelerin ve İstanbul zirvesinin konuşulması bekleniyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün Zelenski'ye yaptığı "Putin'le görüşme teklifinin" aynısı Putin için de yapacak.

ÇAVUŞOĞLU DA GÖRÜŞMEYİ DUYURDU

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bugün yaptığı açıklamada Erdoğan ve Putin arasındaki görüşmeye ilişkin bilgi verdi. Barışa giden bir ateşkesin temsil edilmesi gerektiğini belirten Çavuşoğlu, "İstanbul'da anlamlı bir ilerleme var, bunun devam etmesi gerekiyor, sonuçlanması gerekiyor. Temaslarımıza ara vermeden her düzeyde devam ediyoruz. Bir taraftan biz müzakere heyetleri ile görüşüyoruz, Sayın Cumhurbaşkanımız liderler ile görüşüyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Putin ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirecek. Barışa giden bir ateşkesin tesis edilmesi gerekiyor" dedi.

Dev zirve saat 16.00'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'e 'Zelenski ile görüşme' teklifini iletecek

KULEBA: TÜRKİYE'NİN GÖRÜŞME AYARLAMASI MEMNUNİYET VERİCİ OLUR

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba da yaptığı açıklamada Türkiye'nin çabaları hakkında önemli ifadeler kullandı. Kuleba, "Türkiye görüşme organize ederse memnun oluruz" ifadelerini kullandı.

KREMLİN DE GÖRÜŞMEYİ DUYURDU

Kremlin tarafından da Erdoğan - Putin görüşmesine ilişkin açıklama yapıldı. İki liderin telefon görüşmesi gerçekleştireceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 16.00\'da Putin ile görüşecek! "Zelenski ile görüşün" teklifi yapacak

Son Dakika Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 16.00'da Putin ile görüşecek! 'Zelenski ile görüşün' teklifi yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement