ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a İstanbul'da soğuk karşılama - Son Dakika
Güncel

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a İstanbul'da soğuk karşılama

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmek üzere İstanbul'a geldi. Blinken, İstanbul Havalimanı'nda soğuk bir şekilde karşılandı. ABD'li bakanı havaalanında Dışişleri Bakanlığı Amerika'dan Sorumlu İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Büyükelçi Yaprak Balkan ile İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri İlker Haktankaçmaz karşıladı.

05.01.2024 19:39  Güncelleme: 20:13

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmek üzere Türkiye'ye geldi. Uçağı İstanbul'a inen Bakan Blinken'ı, ABD Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake karşıladı. Blinken'ı Türk heyeti olarak sadece Dışişleri Bakanlığı Amerika'dan Sorumlu İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Büyükelçi Yaprak Balkan ile İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri İlker Haktankaçmaz karşıladı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken İstanbul'a geldi

Bakan Blinken, Dışişleri Bakanı Fidan ile görüşmek üzere İstanbul'a geldi. Blinken ve beraberindeki heyeti İstanbul'a getiren uçak, saat 19.10'da İstanbul Havalimanı'na indi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'a İstanbul'da soğuk karşılama

BAKAN BLINKEN'A SOĞUK KARŞILAMA

Blinken'ı havalimanında Dışişleri Bakanlığı Amerika'dan Sorumlu İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Büyükelçi Yaprak Balkan, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh, İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri İlker Haktankaçmaz ve diğer yetkililer karşıladı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'a İstanbul'da soğuk karşılama

BLINKEN, BAKAN FİDAN İLE GÖRÜŞECEK

Dışişleri Bakanı Fidan ile ABD'li mevkidaşı arasında yarın İstanbul'da yapılacak görüşmelerde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, bölgesel meseleler ve ikili ilişkilerin ele alınması bekleniyor.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken İstanbul'a geldi

BLINKEN, KASIM AYINDAKİ ZİYARETİNDE DE SOĞUK KARŞILANMIŞTI

Öte yandan kasım ayında da Türkiye'yi ziyaret eden Blinken, İsrail'e verdiği destekler nedeniyle ülkede soğuk karşılanmıştı. Blinken'ı karşılama heyetinde, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, Dışişleri Bakanlığı Amerika'dan Sorumlu İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Büyükelçi Yaprak Balkan, Ankara Vali Yardımcısı Namık Kemal Nazlı yer aldı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken İstanbul'a geldi
Blinken'ın kasım ayındaki Türkiye ziyaretinde Esenboğa Havalimanı'nda karşılanması

Dışişleri Bakanı Fidan, mevkidaşı Blinken ile Ankara'da bir araya gelmişti. İki bakan görüşme öncesinde gazetecilere poz vermişti. Bakan Fidan, elini sıkan ve sarılma girişiminde bulunan Blinken'ı geri çevirmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken\'a İstanbul\'da soğuk karşılama
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a İstanbul'da soğuk karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • Şevki Sünger: Akerlerimizi şehit eden teröristlere cephane bunlar sağlamıyor mu? bunlar eğitmiyor mu? maden dünya lideriyiz.kapat üstleri kes bütün diplomatik ilişkileri koy ambargonu.Eğer sözde dünya lideri değilde gerçekten dünya lideriysek .Yoksa fiyasko mu .Şehit diyorum Şehit daha önemli bir şey var mı? 323 47 Yanıtla
    Murat Sarıal: ECEVİT ATATÜRK OLSAYDI SÖYLEDİGİNİ YAPARDI. 9 18 ali kel: ondan sonra senin gibi adamlar gelirler emice yanlış etti deyip bahane türetirsiniz. 0 0
  • Abuzer Yavuz: DOSLARINI ZİYARETE GELMİŞ 154 166 Yanıtla
  • Gülümser Colak: Boyu devrile sica 232 10 Yanıtla
  • Hakan Uzuner: Seçim öncesi taktik vermeye gelmiştir. 147 94 Yanıtla
  • Serkan Basar: eyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy amerika :) 29 5 Yanıtla
  • Kenan Acısever: eyyy amerika tiçari ilişkilerimiz olmasa biliyorsunuz ne olacağını da neyse kapımıza geleni de kovmayız yer içer arkanıza bakar gidersiniz çünkü osmanlı dedelerimizden böyle gördük öğrendik sizler gibi.. değiliz 11 9 Yanıtla
  • Kalemdar: Ciğerine ateş düşsün. Boyu bosu devrilsin 1 0 Yanıtla
  • Serkan Basar: vayyyyyyy katil ülkenin katil savunucusu gelmiş topraklarımıza birde karşılama yapmışız katillll amerika bunlar siyoniiiiiist bunlar naziiiiiiii :)) 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement