Anka, 10 Kasım 2010 Çarşamba Gündemi - Son Dakika
Güncel

Anka, 10 Kasım 2010 Çarşamba Gündemi

Anka, 10 Kasım 2010 Çarşamba Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

10.11.2010 07:56

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-BÜYÜK ÖNDER ANILIYOR

- Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72. yılında anılıyor.

-Ankara'daki ilk tören, Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'de yapılıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Anamuhalefet Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile devlet protokolü, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesinde saygı duruşunda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Gül, mozoleye çelenk koyarak, Anıtkabir Özel Defterini imzalıyor.

-Anıtkabir'deki tören sonrasında Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Atatürk'ün ebediyete intikalinin 72. yıldönümü nedeniyle, Milli Kütüphane'de bir anma töreni düzenleniyor.

-Buradaki törene, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan katılıyor. (Saat: 08.45/09.05/10.00)

-ATATÜRK'Ü ANMA ETKİNLİKLERİ

- Ankara Üniversitesi, Atatürk'ü ölümünün 72. yıldönümünde, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'nde düzenleyeceği törenle anıyor.

-Büyük Önder Atatürk, hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'ndaki odasında anılıyor. Törende, Ata'nın yatağına çiçekler konuluyor ve TBMM Başkanvekilince Dolmabahçe Özel Defteri imzalanacak.

-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Atatürk Orman Çiftliği'nde Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Son Veda" sergisine katılıyor.

-Türkiye Barolar Birliği de Ulu Önder Atatürk'ün anısına "Ölümünün 72. Yıldönümünde Atatürk" başlıklı bir konferans düzenleniyor. (Saat: 08.30/09.05/14.00/15.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN GÜNEY KORE'YE GİDİYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Güney Kore'ye gidiyor. (Saat: 11.00)

-MECLİS GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda, uluslararası anlaşmaların görüşülmesine devam ediliyor. (Saat: 14.00)

-PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU

-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Diyanet İşleri Başkanlığı, TİKA, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve İGEME'nin bütçeleri görüşülüyor. (Saat: 10.00)

-KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-TBMM Adalet Komisyonu'nda, HSYK tasarısı görüşülüyor.

-TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda da Şifa ve Avrasya Vakıf Üniversitelerinin kurulmasına ilişkin tasarı ele alınıyor. (Saat: 10.30/10.30)

-CHP'Lİ KART'IN BASIN TOPLANTISI

-CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM'de bir basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.30)

-TÜRKİYE AK BAŞKANLIĞINI ÜSTLENİYOR

-Türkiye, altı aylık bir süre için, demokrasi ve insan haklarına öncelik veren Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanlığı'nı Strazburg'da gerçekleşen törenle devralıyor.

-Dönem başkanlığını, Makedonya'dan, Dönem Başkanı sıfatıyla Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'ne başkanlık edecek Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu devralıyor.

-AKP, CHP VE MHP'NİN KURBAN VEKALETLERİ KIZILAY'A

- Türk Kızılayı'nın 2006 yılından beri uyguladığı "Kurbanda Kızılay Modeli' çerçevesinde, AKP, CHP ve MHP milletvekilleri, vekaletlerini Türk Kızılayı Genel Merkezi'nde, Kızılay'a teslim ediyor.

-Vekalet teslimine, AKP Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, AKP Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ile MHP Çanakkale Milletvekili Mustafa Kemal Cengiz katılıyor. (Saat: 11.30)

-REFERANDUM AKP'YE PAHALIYA PATLADI: KASASINDAN 25 MİLYON 282 BİN TL ÇIKTI

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in soru önergesine verdiği yanıt, referandumda AKP'nin kasasından 25 milyon 282 bin 162 TL çıktığını ortaya koydu.

-Çiçek, referandumda basın ve medya için toplam 8 milyon 391 bin 824 TL harcandığını bildirdi.

-CHP, EVİNİN ÖNÜNDE VURULAN ÇOCUK İÇİN SAFRANBOLU'YA GİDİYOR

-CHP'li TBMM İnsan Hakları ve İnceleme Komisyonu'na üye milletvekilleri, evinin önünde oynarken vurulan 4 yaşındaki kız çocuğu ile ilgili olayı araştırmak için 12 Kasım Cuma günü Safranbolu'ya gidecek.

-HAS PARTİ "DEVRİM" YOLUNDA!

-HAS Parti Kurucular Kurulu Üyesi Prof. Dr. Çağrı Erhan, programına "aslında bir manifesto" dediği yeni partisi için iddialı açıklamalarda bulundu. HAS Parti'nin "düzeni toptan değiştirmeyi' hedeflediğini söyleyen Erhan, "Yeri geldiğinde devrimci söylemleri dile getirmekten çekinmeyeceğiz, bu düzeni değiştirmeye geldik, açıkça söylüyorum; devrimciyiz" dedi.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Anka, 10 Kasım 2010 Çarşamba Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement