Anka, 22 Aralık 2010 Çarşamba Gündemi - Son Dakika
Güncel

Anka, 22 Aralık 2010 Çarşamba Gündemi

Anka, 22 Aralık 2010 Çarşamba Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

22.12.2010 08:02

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile İstanbul Ofisi'nde görüşüyor.

-Başbakan Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesine katılmak üzere Türkiye'de bulunan konuklara İstanbul Ofisi'nde bir akşam yemeği veriyor.

-Erdoğan, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile de İstanbul Ofisi'nde bir araya geliyor. (Saat: 18.00/19.00/20.30)

-EİT 19. DIŞİŞLERİ BAKANLARI KONSEYİ TOPLANTISI

-Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 19. Dışişleri Bakanları Konseyi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğinde İstanbul'da toplanıyor.

-CHP'DE YENİ DÖNEM: GÖZLER MYK'DA

-CHP'nin 15. Olağanüstü Kurultayı'nda, CHP'yi 2011 seçimlerine taşıyacak yeni Parti Meclisi'nin seçilmesinin ardından gözlerin çevrildiği Parti Meclisi üyeleri arasından belirlenecek MYK'ya ilişkin gelişmeler izleniyor.

-MECLİS GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda, Maliye Bakanlığı bütçesi görüşülüyor ve ardından da maddelerin oylanmasına geçiliyor. (Saat: 11.00)

-KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-TBMM Dilekçe Komisyonu ve TBMM Spor Kulüplerinin Sorunlarını Araştırma Komisyonu toplanıyor. (Saat: 10.30/11.30)

-CHP'Lİ ERSİN'İN BASIN TOPLANTISI

-CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, TBMM'de "Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın yargılanması ile ilgili gelişmeler" konulu bir basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.30)

-GÖZLER ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ'NDE

-ABD Temsilciler Meclisi'nde gündeme gelmesi beklenen 1915 olaylarını "soykırım" olarak niteleyen Ermeni Tasarısı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

-DEPREM DANIŞMA KURULU TOPLANIYOR

-Deprem Danışma Kurulu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in başkanlığında toplanıyor.

-Bakan Çiçek toplantıda, Ulusal Deprem Stratejisinin Temel İlkeleri"ni açıklıyor. (Saat: 14.30)

-BAKAN YILDIZ JAPONYA'DA

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Japonya'nın başkenti Tokyo'ya gidiyor.

-ZAFER HAVAALANI İMZA TÖRENİ

-YİD Modeli ile yaptırılacak olan Türkiye'nin ilk Bölgesel Havaalanı Zafer Havaalanı'nın sözleşme imza töreni Ankara Sheraton Otel'de yapılıyor.

-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, imza törenine katılıyor. (Saat: 09.30)

-BAKAN EROĞLU'NUN PROGRAMI

-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Sheraton Otel'de gerçekleştirilen Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın geleneksel toplantısına katılıyor.

-Bakan Eroğlu, makamında İsrail Büyükelçisi Gabby Levy'i ile de bir araya geliyor. (Saat: 11.00/15.00)

-BAKAN GÜNAY'IN PROGRAMI

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Büyük Tiyatro Fuayesinde, Cüneyt Gökçer'in ölümünün 1. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma törenine katılıyor. (Saat: 17.30)

-ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU

- Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2011 yılı asgari ücret zam oranlarını belirlemek üzere Türk-İş Genel Merkezi'nde toplanıyor. (Saat: 14.00)

-DİSK'TEN TORBA YASAYA KARŞI EYLEM

-DİSK, hükümetin hazırladığı torba yasaya karşı İzmir'in Konak Meydanı'nda bir eylem gerçekleştiriyor ve "Vurgun düzenine kapkaç yasası... Torba yasayla haklarımız çalınıyor!" başlığıyla kitlesel bir basın açıklaması yapıyor. (Saat: 15.30)

-TTB'DE BASIN TOPLANTISI

- Türk Tabipler Birliği, birliğin merkez konseyinde düzenlenen basın toplantısı ile "Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Raporu 2010"u açıklıyor. (Saat: 11.00)

-BAYKAL'DAN "PM" ZİRVESİ "MÜKEMMEL DEĞİL AMA DIŞLAYICI DA DEĞİL"

-CHP'nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 18 Aralık'ta yapılan kurultayın ardından hafta başında kurmaylarıyla toplandı. Yeni Parti Meclisi'ni (PM) değerlendiren Baykal, "Mükemmel ve güçlü değil ama dışlayıcı bir liste de değil. Belli bir kesimi reddedici bir anlayışla yapılan liste değil" dedi.

- CHP kulislerinden sızan bilgiye göre; yeni seçilen Parti Meclisi cumartesi günü ilk toplantısını yapacak.

-ÇİLLER: "ORTADA FOL YOK, YUMURTA YOK"

-Son zamanlarda adı sıkça DP Genel Başkan adaylığı için anılan eski Başbakanlardan Tansu Çiller, "dedikodu" olarak nitelendirdiği iddialara tepki gösterdi. "Daha ortada fol yok, yumurta yok" diyen Çiller, Hüsamettin Cindoruk'un açıklamalarını da samimi bulmadı.

-İŞSİZLİK FONU İŞSİZE DEĞİL, GAP'A ÇALIŞTI

-CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün soru önergesine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın verdiği yanıt, İşsizlik Fonu'ndaki paranın büyük bir bölümünün GAP'a gittiğini ortaya çıkardı. 2010 yılının 10 ayında İşsizlik Fonu'ndan işsizlere 683 milyon 67 bin 567,01 TL ödeme yapılırken 3 milyar 172 milyon 996 bin 781,48 TL'de GAP'a aktarıldı.

-AB PARLAMENTERİ AŞAĞILADI, AB BAŞKAN YARDIMCISI VİZE VERDİ

-AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Viviane Reding, "Moldova, Makedonya, Sırbistan, Ukrayna ve Türkiye'den vasıfsız işçi gelecek" diye soru önergesi veren bir Avrupa Parlamentosu Üyesi'ni yanıtlarken, AB ülkelerinin kendi ulusal vatandaşlık kazanma-kaybetme rejimlerini istedikleri gibi düzenleyebileceklerini, bunun AB hukuku alanına girmediğini bildirdi.

-MİLLİ YÜZÜCÜ BÜYÜKUNCU, KENDİNİ SAVUNDU

-10.Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda bir televizyon yarışmasına katıldığı için 50 ve 100 metrede yarışmadığı ileri sürülen yüzücü Derya Büyükuncu, eleştirilere ilişkin "Profesyonel bir sporcuyum. Dünya Şampiyonası ile Avrupa Şampiyonası arası çok yakındı. Ben Avrupa Şampiyonasını hedef aldım. Kimse sormadan, Dünya Şampiyonasına yazdılar. Durumun nedir diye sormadılar" dedi.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Anka, 22 Aralık 2010 Çarşamba Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement