Cavit Arı: Millet İttifakı Olarak, Toplumun Tüm Kesimleriyle Birlikte Halkımızı Biz Zenginleştireceğiz. - Son Dakika
Güncel

Cavit Arı: Millet İttifakı Olarak, Toplumun Tüm Kesimleriyle Birlikte Halkımızı Biz Zenginleştireceğiz.

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, TBMM Genel Kurulu’nda, “Ülkemiz, dünyanın en ucuz emek ve iş gücü deposuna çeviren, halkı yoksullaştıran, rantçı, bilimden uzak ekonomik anlayışla ve tercihlerle mi yönetilmeye devam edilecek, yoksa hak temelli bir kalkınmayla emeğe ve üretime değer veren yeni bir anlayışla çağı yakalayan, bugün gelişen dünyada ‘Biz de varız’ diyen bir kalkınma anlayışını mı tercih edecek? CHP olarak bizim tercihimiz çok açık ve belli. Türkiye’yi Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılında biz kalkındıracağız. Millet İttifakı olarak, toplumun tüm kesimleriyle birlikte halkımızı biz zenginleştireceğiz. Bugün yaşanan bu ağır yıkımı biz ortadan kaldıracağız” dedi.

11.12.2022 18:04  Güncelleme: 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, TBMM Genel Kurulu'nda, "Ülkemiz, dünyanın en ucuz emek ve iş gücü deposuna çeviren, halkı yoksullaştıran, rantçı, bilimden uzak ekonomik anlayışla ve tercihlerle mi yönetilmeye devam edilecek, yoksa hak temelli bir kalkınmayla emeğe ve üretime değer veren yeni bir anlayışla çağı yakalayan, bugün gelişen dünyada 'Biz de varız' diyen bir kalkınma anlayışını mı tercih edecek? CHP olarak bizim tercihimiz çok açık ve belli. Türkiye'yi Cumhuriyet'imizin ikinci yüzyılında biz kalkındıracağız. Millet İttifakı olarak, toplumun tüm kesimleriyle birlikte halkımızı biz zenginleştireceğiz. Bugün yaşanan bu ağır yıkımı biz ortadan kaldıracağız" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülüyor. Genel Kurul'da Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi üzerine söz alan CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, şunları söyledi:

"İKTİDARIN SİYASETİNİ DEĞİL MİLLETİN, DEVLETİN SİYASETİNİ ÖNCELEMESİ GEREKEN BAKANLIKLAR"

"Ülkenin gelişmişliği açısından en önemli ili bakanlık. Bir taraftan insanımızın eğitim kalitesiyle direkt ilgili bir bakanlık, bir taraftan da milletimizin, eğitilmiş bireylerin, iş insanlarının ülke ekonomisine çağdaş ve ileri seviyelere ulaşabilme yolunda çalışma mücadelesi vermesi gereken bir bakanlık. Esasen bu iki bakanlık da siyaset üstü ele alınması gereken iki bakanlık. İktidarın siyasetini değil milletin, devletin siyasetini öncelemesi gereken bakanlıklar. Ancak gelin görün, tabii ki durum böyle değil. İktidara göre, hatta bakana göre politika değiştiren bakanlıklar olduklarını görüyoruz.

Eğitimin kalitesi maalesef yerlerde süründüğü, katma değeri yüksek bilime, teknolojiye dayalı ihracat yaptığımız ürün oranının sadece yüzde 2,9 olduğu bir ülke durumundayız. Siyasetin bilime etkisi var mıdır? Siyasetin tercihleri doğru olur ise siyaset eğitimde ve bilimsel çalışmalarda doğru tercihleri seçerse mutlaka vardır. Bilim ve siyasetin bağı doğru kurulmalıdır. Burada doğru bir tercih yapmak zorundayız.

"BUGÜN YAŞANAN BU AĞIR YIKIMI BİZ ORTADAN KALDIRACAĞIZ"

Ülkemiz, dünyanın en ucuz emek ve iş gücü deposuna çeviren, halkı yoksullaştıran, rantçı, bilimden uzak ekonomik anlayışla ve tercihlerle mi yönetilmeye devam edilecek, yoksa hak temelli bir kalkınmayla emeğe ve üretime değer veren yeni bir anlayışla çağı yakalayan, bugün gelişen dünyada 'Biz de varız' diyen bir kalkınma anlayışını mı tercih edecek? CHP olarak bizim tercihimiz çok açık ve belli. Türkiye'yi Cumhuriyet'imizin ikinci yüzyılında biz kalkındıracağız. Millet İttifakı olarak, toplumun tüm kesimleriyle birlikte halkımızı biz zenginleştireceğiz. Bugün yaşanan bu ağır yıkımı biz ortadan kaldıracağız.

Özellikle gençlerimiz, bu iktidarın yarattığı tablodan dolayı gelecek ile ilgili ümitlerini kaybetmiş durumdalar. Yetişmiş gençlerimiz; doktor, mühendis, teknik eleman olmuş gençlerimiz yurt dışında gelecek arama peşindeler. Gençlerimizin yurt dışına gitmelerindeki nedenler açıklanamamıştır. Hala nedenleri nedir belli değil. Sınırlarımız yol geçen hanına dönmüş vaziyette. Kim olduğu belli olmayanlar ülkede dolaşırken yetişkin, birikimli gençlerimiz yurt dışına gitmeye devam etmekte. Bu mesele, sadece bir ekonomi, iş kaygısı meselesi değildir. İktidarın yarattığı tablodan dolayı yaşanan bir vakadır. Demokrasi azaldıkça, hukuka güven azaldıkça, özgürlükler kısıtlandıkça bu böyle olmaya devam eder.

Özellikle Milli Eğitim'de liyakatli bir düzen olmalı diyoruz. Peki gerçek öyle mi? Değil. Sayıştay raporlarında diyor ki 'İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kadrolarına gerekli koşulları taşımayan kişiler atanmakta'. Yine Sayıştay raporlarında diyor ki 'Akademik kadro ilanlarında objektif olmayan kriterlere yer verilmekte'. Bunun anlamı, torpil demek, kayırma demek. Biz, bunun önüne geçeceğiz."

Cavit Arı: Millet İttifakı Olarak, Toplumun Tüm Kesimleriyle Birlikte Halkımızı Biz Zenginleştireceğiz.
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Cavit Arı: Millet İttifakı Olarak, Toplumun Tüm Kesimleriyle Birlikte Halkımızı Biz Zenginleştireceğiz. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement