CHP Heyeti Sel Felaketi Bölgesine Ulaştı. Seyit Torun: "İklim Değişikliği ile İlgili Planlama Yapılması Lazım" - Son Dakika
Güncel

CHP Heyeti Sel Felaketi Bölgesine Ulaştı. Seyit Torun: "İklim Değişikliği ile İlgili Planlama Yapılması Lazım"

Sel felaketinin yaşandığı Antalya’ya giden CHP heyeti dün gece ilk incelemeleri yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “İklim değişikliğinin etkisini her yerde görmek artık mümkün. Artık bununla ilgili planlamaların yapılması lazım. Yoksa her geçen gün böyle bir afet tehlikesi ile karşı karşıya kalacağız” dedi.

13.12.2022 11:53  Güncelleme: 12:01

Sel felaketinin yaşandığı Antalya'ya giden CHP heyeti dün gece ilk incelemeleri yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "İklim değişikliğinin etkisini her yerde görmek artık mümkün. Artık bununla ilgili planlamaların yapılması lazım. Yoksa her geçen gün böyle bir afet tehlikesi ile karşı karşıya kalacağız" dedi.

Antalya'da sel felaketi yaşanması üzerine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile bir inceleme heyeti oluşturuldu. CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Ali Öztunç ile Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Antalya Milletvekilleri Rafet Zeybek ve Aydın Özer'den oluşan heyete dün gece bölgeye ulaşarak inceleme yaptı, vatandaşın taleplerini dinledi.

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun dün gece şu açıklamayı yaptı:

"İklim değişikliğinin etkisini her yerde görmek artık mümkün. Artık bununla ilgili planlamaların yapılması lazım. Yoksa her geçen gün böyle bir afet tehlikesi ile karşı karşıya kalacağız. Çok üzgünüz, gördüğümüz kadarıyla büyük bir mağduriyet var, biz de vatandaşlarımızın yanındayız. Az önce belediye başkanımızla görüştük, o da bilgi verdi bize. İncelemelerde bulunarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Tek tesellimiz can kaybının olmaması."

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç da şunları söyledi:

"Hiçbir kul yağışın miktarına, şiddetine müdahale edemez yağmur yağar.  Önemli olan onun sel olduktan sonra can ve mal kaybına neden olmasını engelleyebilmektir. Planların yapılması gerekiyor ama bu çağda hala pek çok yerde bu planlar yok. Tabii şimdi eleştirecek gün değil, bugün yaraları sarma günü. Geçmiş olsun diyoruz. CHP'li belediyeler burada olacak ve gereken desteği verecekler."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün yaptığı açıklamada 497 araç, 100 konutun selde hasar gördüğünü, 920 iş yerinde ise hasar tespitinin söz konusu olduğunu açıklamış, Kumluca ilçesinde 12 bin dönümlük seranın zarar gördüğünü de bildirmişti.

CHP Heyeti Sel Felaketi Bölgesine Ulaştı. Seyit Torun: "İklim Değişikliği ile İlgili Planlama Yapılması Lazım"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP Heyeti Sel Felaketi Bölgesine Ulaştı. Seyit Torun: 'İklim Değişikliği ile İlgili Planlama Yapılması Lazım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement