Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

1)HDP'Lİ ENCÜ'NÜN PASAPORTUNA HAVALİMANINDA EL KONULDUHDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Belçika'nın Başkenti Brüksel'e gitmek isterken İstanbul Atatürk Havalimanı'nda hakkında yurt dışı yasağı bulunduğu gerekçesiyle pasaportuna el konulduğunu ve Brüksel'e gidemediğini söyledi.

03.11.2016 13:59

1)HDP'Lİ ENCÜ'NÜN PASAPORTUNA HAVALİMANINDA EL KONULDU

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Belçika'nın Başkenti Brüksel'e gitmek isterken İstanbul Atatürk Havalimanı'nda hakkında yurt dışı yasağı bulunduğu gerekçesiyle pasaportuna el konulduğunu ve Brüksel'e gidemediğini söyledi.

Belçika'nın Başkenti Brüksel'e gitmek için bugün İstanbul Atatürk Havaliman'ına giden HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'nün pasaport kontrolü sırasında hakkında mahkemenin verdiği yurt dışına çıkış yasağı kararı olduğu gerekçesiyle pasaportuna el konulduğu belirtildi. Encü, görevlilerin kendisine hakkında alınan yurt dışı yasağın bugün alındığını bu nedenle pasaportuna da el konulduğunu söyledi. Encü, Twitter hesabında ise, "Hakkımda yurt dışı çıkış yasağı konuldu, pasaportuma havalanında el konuldu. Karar bu gün alınmış" diye paylaştı.

Ferit ASLAN -DİYARBAKIR, -

========================================================

2)KEMAL BATMAZ'IN PROFESÖR KARDEŞİ DE FETÖ'DEN TUTUKLU

DARBE girişimini Adil Öksüz ile birlikte yönettiği öne sürülen Kemal Batmaz'ın Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) akademisyen kardeşi Prof.Dr. Şakir Batmaz'ın da FETÖ/PDY operasyonları kapsamında tutuklandığı belirlendi. ERÜ Edebiyat Fakültesi Yakın Çağ Tarihi eski Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Şakir Batmaz, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında açığa alındı, ardından Kayseri Emniyet Müdürlüğünün yaptığı operasyon sonucu çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Telefonunda FETÖ üyelerinin haberleşme programı ByLock bulunduğu belirlenen ve 23 Ağustos'ta tutuklanan Prof.Dr. Şakir Batmaz'ın, 12 Haziran 2015'te İstanbul'daki Deniz Müzesi Komutanlığı'nda düzenlenen 'Geçmişten Geleceğe 125'inci Yılında Deniz Astsubaylığı' paneline katıldığı; 22 Mart 2007'de Kayseri'ye gelen Patrik 2'nci Mesrob Mutafyan'ı, henüz yardımcı doçent unvanını taşıdığı sırada karşıladığı ve ziyaretine eşlik ettiği de ortaya çıktı.

Görüntü DÖkümü

----------------

-Fotoğraflar

KAYSERİ,(DHA

======================================================

3)DİYARBAKIR'DA 1 HAFTA SONRA OTOBÜSLER SEFERLERE BAŞLADI

DİYARBAKIR'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve eş başkan Fırat Anıl'nın gözaltına alındığı 25 Ekim gecesinden sonra yapılamayan belediye otobüs seferleri, Belediye'ye kayyum atanmasından sonra dün yeniden başladı. Belediye otobüslerinin dün yolcuları ücretsiz taşıdığı öğrenilirken, Büyükşehir Belediye binası önünde ve içerisinde polisin aldığı yoğun güvenlik önlemleri ise sürüyor. Belediye'ye kayyum atanmasından sonra dün Belediye'nin resmi internet sitesi dün kapatılırken, Belediye çalışanlarına ise yeni kimlik kartı verileceği belirtildi.

OTOBÜSLER SEFERE BAŞLADI

Kışanak ve Anlı'nın 25 Ekim akşamı gözaltına alınmasından sonra önce güvenlik gerekçesiyle durdurulan sonra ise protesto amacıyla yapılamayan temizlik ve ulaşım hizmetleri, Belediye'ye kayyum atanmasından sonra yeniden başladı. Dün kayyum olarak atanan Cumali Atilla'nın göreve başlaması ile birlikte Belediyenin şehir içi ve ilçe otobüsleri yeniden sefere başlarken, dün vatandaşların ücretsiz taşındığı öğrenildi. Bugün şehir içi ulaşımı sağlayan Belediye otobüslerinin seferleri sorunsuz devam ederken, Belediye binası önünde ve içinde polisin aldığı yoğun güvenlik tedbirlerinin ise sürdüğü görüldü. Belediye'ye atanan kayyumun göreve başlamasından sonra Belediye'nin resmi internet sitesi ve SMS sistemi kapatılırken, Belediye çalışanlarına yeni kimlik kartlarının verileceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Otobüslerin çalışması

-Vatandaşların görüntüleri

-Muhabir anonsları

-Belediye önünden görüntüler

-Belediye önündeki güvenlik önlemleri

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,-

================================================

4)EŞİNİ ÖLDÜRÜP, SEVGİLİSİNİ AĞIR YARALAYAN KOCA HAKİM KARŞISINDA

MANİSA'dan geçen Ekim ayında evden kaçan eşi 20 yaşındaki Gizem Bulut'u Eskişehir'de kaldığı evde bulup tabancayla öldürdükten sonra eşinin birlikte yaşadığı öne sürülen 24 yaşındaki Ramazan Aktar'ı da çalıştığı kahvenin önünde tabancayla ağır yaralayan 28 yaşındaki Ümit Bulut'un yargılanmasına başlandı. Gizem Bulut, 15 Ekim 2015 tarihinde inşaatlarda tesisatçılık yapan eşi Ümit Bulut'u terk edip, Manisa'da oturdukları evden kaçtı. Ümit Bulut, polise ve savcılığa başvurarak eşinin kaybolduğunu bildirdi. Bulut, aramalarına rağmen bulamadığı eşinin kendisi gibi inşaatlarda sıhhi tesisatçılık yapan Ramazan Aktar ile Manisa'dan Eskişehir'e geldiğini öğrendi. Manisa'dan kiraladığı otomobille Eskişehir'e gelen Ümit Bulut, eşi Gizem Bulut'un oturduğu Çamlıca Mahallesi Arık Sokak'taki evini buldu. Bulut bir süre eşi ve sevgilisi olduğu öne sürülen Ramazan Aktar'ın birlikte kaldığı apartmanın önünde bekledi. Ramazan Aktar'ın evden çıkıp, yakındaki garson olarak çalıştığı kahveye gittiğini gören Ümit Bulut apartmana girip 3'üncü kattaki dairenin zilini çaldı. Bulut, kapıyı açar açmaz eşini başına ve vücudunun çeşitli yerlerine 3 el tabancayla ateş ederek öldürdü, ardından da Ramazan Aktar'ı çalıştığı kahvenin önünde tabancayla kafasından vurarak yaraladı. Ümit Bulut, otomobiliyle kaçarken kent çıkışında polisler tarafından yakalandı.

Eşi Gizem Bulut'u kasten öldürme ve sevgilisi Ramazan Aktar'ı da tasarlayarak öldürme suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Ümit Bulut, bugün hakim karşısında ifade verdi. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Eskişehir Barosu Kadın Hukuku Komisyonu da müdahil olarak katıldı. Duruşmaya olayda yaralanan Ramazan Aktar ise katılmadı.

BEN YUVAMI KURTARMAK İÇİN GİTTİM

Eşi ile barışmak ve yuvasını kurtarmak için Eskişehir'e geldiğini belirten Ümit Bulut, "Ben Eskişehir'e eşim ile barışmak ve yuvamı kurtarmak için gitmiştim. Eve geldiğimde benden niye kaçtığını sordum. Bana hakaret ve küfür etmeye başladı. Dayanamadım tahrik altında kaldım. Silahımı çıkarttım. O anda silah ateş aldı. Gizem yere düşünce 1-2 el daha ateş ettim. Arabaya bindikten sonra aklıma sevgilisi Ramazan Aktar aklıma geldi. Çıktığı kahveye giderken yolda karşılaştık. Bana ters ters baktı. El hareketi yapıp küfür edince 'Sen kimsin? Kimin karısını kaçırıyorsun?' dedim. Silahı çıkartarak rastgele ateş ettim. Daha sonra arabaya binerek oradan uzaklaştım" diye konuştu.

1'inci Ağır Ceza Mahkeme heyeti olayda yaralanan Ramazan Aktar'ın ve tanıkların dinlenmesi amacıyla duruşmayı 1 Aralık 2016 tarihine ertelerken Ümit Bulut'un tutukluluk halinin devamına karar verdi.

KADIN CİNAYETLERİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Duruşma sonrası Kadın Cinayetlerini Durduracağız ve Eskişehir Barosu Kadın Hukuku Komisyonu üyesi avukatlar basın açıklaması yaptılar. Avukat Fatma Girgin, kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik şiddevtin takipçisi olacaklarını belirterek, "Gizem istemediği bir hayatın kendisine dayatılması ve bu dayatmayı kabul etmediği için şu an aramızda değil. Ayrılmak istediği eşi Ümit tarafından tasarlanarak, aylarca izi sürüldükten sonra öldürüldü. Üstelik bu cinayet basında 'namus cinayeti' şeklinde haberleştirilerek meşrulaştırılmaya çalışılmıştır. Adliyelerde adalet mücadelemizi, sokaklarda isyanımızı, hayatlarımızda kadın dayanışmasını büyüteceğiz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerinin açtığı pankartın görüntüsü

-Açıklamaya katılanların görüntüsü

-Slogan atmaları

-Avukat Fatma Girgin'in konuşması bulunuyor.)

30-31 MAYIS 2016 TARİHİHDE GEÇİLEN OLAY YERİ VE SANIĞIN GÖRÜNTÜLERİ

Haber-Kamera: Kemal ATLAN-ESKİŞEHİR,

=========================================================

5)AGÜ'NÜN 12 PERSONELİ MAHKEMEYE ÇIKARTILDI

KAYSERİ'de 'ByLock' kullandıkları iddiasıyla 2 gün önce gözaltına alınan Abdullah Gül Üniversitesi'nin (AGÜ) personeli 12 kişi, mahkemeye çıkarıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Terörle Mücadele (TEM) ekipleri tarafından 2 gün önce Abdullah Gül Üniversitesi'nin araştırma ve öğretim görevlisi ile personeline yönelik operasyon düzenlendi. 'ByLock' programı kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 1'i kadın 12 şüphelinin Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu tamamlandı. Elleri kelepçeli olarak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliğe sağlık kontrolüne getirilen şüpheliler, nöbetçi mahkemeye çıkarılmak üzere adliyeye götürüldü.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Şüphelileri sağlık kontrolüne getirilmesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Gökhan KURT/KAYSERİ, DHA)

1 DOSYA 1.40 DK 52 MB

=========================================================

6)ATATÜRK'ÜN GRAMOFONUN 70 YILLIK SESSİZLİĞİ SONA ERDİ

İNGİLTERE'de yapılan ve 1928 yılında ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'e hediye edilen gramofon, tamir edilerek yeniden çalıştırıldı. Gramofon yaklaşık 70 yıldır çalışmıyordu.

Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman, bir süre önce Yalova'ya gelen İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ü 'Yürüyen Köşk'e götürdü. Atatürk'ün Yalova'da bulunduğu zamanlarda kaldığı köşkteki gramofonu gören Akgün, çalışmadığını öğrenince Büyükçekmece'de bulunan Mehmet Öztekin'in gramofonu tamir edebileceğini söyledi. Başkan Salman da Mehmet Öztekin ile temasa geçerek, gramofonu İstanbul'a gönderdi. 3 gün süren bakım ve onarımın ardından 1928 yılında İngiltere'de Mustafa Kemal Atatürk'e hediye edilmek üzere yapılan gramofon 70 yıllık sessizliğine son vererek yeniden çalışır hale geldi.

'ELLERİNE, EMEĞİNE SAĞLIK'

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'e katkılarından dolayı teşekkür eden Başkan Salman, "Yaklaşık 70 yıldır Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Yürüyen Köşk'te bulunan gramofonu çalışmıyordu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ü Yürüyen Köşk'te gezdirirken gramofonun çalışmadığını söyledim. Kendisi de bunun çalışmasının daha anlamlı olacağını ülkemizde bir gramofon ustasının bulunduğunu onun da Büyükçekme'de olduğunu belirtti. Gramofonu gönderdik. Mehmet Öztekin, 3 günde tamir etti. Mehmet ustamızın ellerine, emeğine sağlık diyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Başkan Salman'ın açıklaması

-Mehmet Öztekin'in açıklaması

-Gramofonun görüntüsü

Süheyla GÖZDERELİLER/ YALOVA, -

======================================================

7)BURSA'DA ZABITADAN 'BAŞIBOŞ AT' OPERASYONU

BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde, başıboş atlar zabıta tarafından toplanarak Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'na teslim edildi. Çalışmalarda, 50'ye yakın kaçak ahır, baraka ve çadır da kaldırıldı.

Güneştepe, Yunuseli ve Emek mahallelerinde başıboş dolaşan çok sayıdaki at, Osmangazi Zabıta ekiplerinin, çevik kuvvet ve karakol polisleri ile birlikte düzenlediği operasyonla toplandı. Mahallede dolaşan 13 at, ekipler tarafından kamyonlara yüklenerek, Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı'na teslim edildi. Atların toplanmasının ardından Güneştepe Mahallesinde Seyithan Çarboğa'ya ait kaçak ahır, koyunlar çıkartıldıktan sonra yıkıldı. Daha sonra boş arazilere kaçak olarak yapılmış ahır, baraka ve çadırlar da kaldırıldı.

Atlarının belediye tarafından yakalandığını duyup olay yerine gelen vatandaşlarla belediye ekipleri arasında gerginlik yaşandı. Güneştepe Mahallesindeki operasyonunun ardından ekipler, Emek Mahallesinde Suriyeli göçmenlerin kaldığı kaçak çadır ve barakaları da yıktı. Zabıta ekipleri tarafından daha önce uyarılmalarına rağmen, vatandaşa ait boş arazilerde kurdukları çadırlarda kalmaya devam eden Suriyeli göçmenler yıkıma tepki gösterdi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, zabıtanın yaptığı çalışmalarda, sokaklarda başıboş dolaşan 13 atın toplandığını, 50'ye yakın kaçak ahır, baraka ve çadırın yıkıldığını belirtti. Dündar, çevreye rahatsızlık veren başıboş hayvan, kaçak yapı ve benzer görüntülere asla müsaade etmeyeceklerini, bu tür olumsuzluklarla mücadelenin bundan sonra da kararlı bir şekilde süreceğini sözlerine ekledi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Barakaların yıkılması

-Belediye zabıtaları

-Atların yakalanması

-Koyunların ahırdan çıkarılması

BOYUT 440 MB SÜRE 02.25

BURSA, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement