Gündem Özeti / 18 Haziran 2017 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 18 Haziran 2017

Gündem Özeti / 18 Haziran 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşünün dördüncü gününe Kurtboğazı Barajı girişinden başlayacak.

18.06.2017 00:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşünün dördüncü gününe Kurtboğazı Barajı girişinden başlayacak.

(Ankara/09.00)

2- Üniversiteye girişin ikinci basamağı olan ve geçen hafta başlayan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS), LYS-3 edebiyat-coğrafya sınavıyla sona erecek.

(10.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Gazze'ye yardım gemisi uğurlama törenine katılacak.

Kaynak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile 12 Şubat Stadyumu'nda gerçekleştirilecek DSİ yatırımları tanıtım törenine ve iftar programına iştirak edecek.

(Mersin/14.00/Kahramanmaraş/18.30/20.04)

2- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gönül Köprüsü kapsamında düzenlenen iftar programına katılacak.

(Ardahan/18.30)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Kahramanmaraş/16.30/17.15/18.00)

4- TBMM Genel Kurulunda, sanayinin geliştirilmesi ve üretimin desteklenmesine ilişkin kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)

EKONOMİ

1- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Kapaklı İyilik İçin İftar" programına katılacak.

(Tekirdağ/20.50)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Ebu'l Hasan Harakani Türbesi'nde iftar yapacak.

(Kars/16.00/18.15/19.45)

DIŞ DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov ve Başbakan Zoran Zaev tarafından ayrı ayrı kabul edilecek.

Mevkidaşı Nikola Dimitrov ile görüşüp ortak basın toplantısı düzenleyecek Çavuşoğlu, Devlet Bakanı Adnan Kahil ile de bir araya gelecek.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği ev sahipliğinde verilecek iftara katılacak.

(Üsküp)

2- Fransa'da milletvekili genel seçiminin ikinci turu yapılacak.

(Paris)

3- Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

(Musul)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)

6- Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan kriz izleniyor.

(Riyad)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Sivrihisarlılar Buluşması" kapsamında eski stadyumda düzenlenecek iftar programına katılacak.

(Eskişehir/20.35)

2- Tarihçi yazar Zafer Bilgi, Mihrabad Yayınları ve Beyazıt Devlet Kütüphanesince düzenlenen "Türkiye'nin Unutulmaz Bilgini İsmail Saib Sencer" konulu söyleşiye katılacak.

(İstanbul/16.00)

3- Zubizu konserleri kapsamında Harbiye Açıkhava'da sahne alacak MFÖ, "Kendi Kendine" adlı yeni albümündeki parçaları da yorumlayacak.

(İstanbul/21.15)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Polis Evi'nde sahura, Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda şehit yakınları ve gaziler onuruna verilecek iftar yemeğine katılacak.

(Bitlis/01.00/Samsun/20.18)

2- A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2017 FIVB Dünya Ligi G2 Grubu'ndaki üçüncü ve son maçında Avustralya ile karşı karşıya gelecek.

(Kunshan/10.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement