Mars'ta uzaylılara ait olduğu tahmin edilen izler bulundu, Uludağ'dan akan derelerden servet yağıyor, hastanelerden Alo 182 üzerinden randevu almak isteyenler, randevu oluşmamasına isyan etti gibi son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de meydana gelen son dakika gündem haberlerine bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.
Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla ürettiği SİHA'lar bir ülkenin daha dikkatini çekti. Doğu Afrika ülkesi Ruanda'nın BAYKAR ile müzakerelere başladığı ve 12 adet Bayraktar TB2 almayı planladığı duyurusu yapıldı.
Yerli ve milli imkanlarla üretilen SİHA'lar, Karabağ, Libya ve Suriye gibi cephelerde gösterdiği başarılardan dolayı tüm dünyada adından söz ettiriyor. Türk yapımı silahlı insansız hava araçları (SİHA) şimdi de Ruanda'nın radarına girdi.
İstanbul'daki kamu hastanelerinde yaşanan yoğunluk sebebiyle Merkezi Hekim Randevu Sistemi ve Alo 182 üzerinden randevu almak oldukça zor. İstedikleri polikliniklere bir türlü randevu bulamayan vatandaşlar da şikayetlerini internet ortamındaki platformlarda dile getiriyor.
Son günlerde birçok vatandaş, Sağlık Bakanlığı'nın 2011 yılında faaliyete geçirdiği Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve Alo 182 üzerinden kamu hastanelerine randevu bulamamaktan dert yanıyor.
NASA'nın Perseverance keşif aracı Mars'ta dünyayı heyecanlandıran bir keşfe imza attı. Perseverance, Jezero kraterinin bir zamanlar göle bağlı olduğunu ve gölün etrafında uzaylılara ait olduğu tahmin edilen izler keşfetti. Bilim dünyasını heyecanlandıran çalışmaya hız verildi. Topraktan alınan örnekte daha fazla kanıt aranacak.
NASA'nın Mars'a gönderdiği uzay aracı Perseverance'dan ilginç keşifler gelmeye devam ediyor. Daha önce çektiği fotoğraflar dünya genelinde etki yaratan Perseverance, bu sefer de bilim dünyasını heyecanlandıran çok önemli bir keşfe imza attı. Uzay aracı, daha önce bir göle bağlı olduğu tespit edilen nehrin toprağında, uzaylılara ait olduğu düşünülen izlere rastladı. Gerçek, NASA'nın yaptığı araştırmadan sonra netlik kazanacak.
Doğada oldukça fazla olan ve Uludağ'da eski maden yataklarından kopup gelen vahşi altını arayan meraklıları derelerin getirdiği su kenarlarındaki toprakları eleyerek gram gram altın topluyor. Bursa'da da doğadan vahşi olarak altın toplayan bu işin meraklısı çok sayıda kişi bulunuyor. Bu işi yapan meraklılar geçmiş tecrübelerine dayanarak derelerde altının nerelerden çıkacağını tahmin edip; dere kenarlarındaki toprakları makine yardımıyla eliyor. Günlük 1 ton 500 kilo toprak eleyen altın avcıları gram gram altın bulup hatırı sayılır kazanç elde ediyor. Kaçak olarak define kazarak altın arayanlara nispeten derelerden altın toplamanın yasal olduğunu belirten meraklılar; Türkiye'de bu işi yapan on binlerce kişinin bulunduğunu belirtiyor.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Formula 1'de geçen sene yasaklanan şampanya seranomisinin bu yıl kendisinin özel izniyle gerçekleştiği iddialarını yalanladı. Soylu açıklamasında, "Ben de ilk kez duydum" sözlerini kullandı.
Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, geçen yıl şampanya yerine gazoz kullanılan, bu yıl ise yeniden şampanya patlatılan Formula 1 yarışıyla ilgili 'Final Töreni'ndeki bu şampanya nasıl patladı?' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Özkök yazısında şampanya patlatma izninin bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından verildiğini ifade etti. Soylu ise Özkök'ü Twitter hesabından yaptığı açıklamayla yalanladı.
Son Dakika › Güncel › Son dakika gündem haberleri! Yeni güncel haberler - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?