15 Temmuz'da Vatandaşlar Meydanlara Akın Etti - Son Dakika
Genel

15 Temmuz'da Vatandaşlar Meydanlara Akın Etti

15 Temmuz'da vatandaşlar meydanlara akın etti KARAMAN - Tüm yurt genelinde olduğu gibi Karaman'da da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında binlerce vatandaş Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında toplandı.

16.07.2017 02:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz'da vatandaşlar meydanlara akın etti KARAMAN - Tüm yurt genelinde olduğu gibi Karaman'da da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında binlerce vatandaş Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında toplandı.

Meydanda toplanan kalabalık hazırlanan kısa tanıtım videosuyla dev erkandan 15 Temmuz gecesi İstanbul ve Ankara'da yaşananları izledi. Daha sonra Karaman protokolü vatandaşlarla birlikte dev ekrandan Başbakan ve Cumhurbaşkanının canlı olarak yaptıkları konuşmayı izledi. Burada basın mensuplarına konuşan Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, "Şu an o günleri yaşıyor gibiyiz. Hiç bir zaman 15 Temmuz'u unutmamamız lazım, hep birlikte de unutturmamamız lazımdır. Sadece buna darbe kalkışması, girişimi gibi bakmamak lazım. Aslında bu Türkiye'nin ve milletimizin karşılaştığı bir işgal girişimidir. Türkiye'yi işgal etmek birlik ve beraberliği bozmak, insanlarımızı birbirine düşürmek, parçalamak ve bir Suriye oluşturmaktı. Bununla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı halkın iradesiyle birlikte ortadan kaldırma mücadelesiydi. Ama milletimiz Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi bir demokrasi şölenine ve bayramına çevirerek darbe girişimini ortadan kaldırdı. Hem Türkiye'nin içerisindeki hainler, işbirlikçiler, Fetullahçı terör örgütü, tüm Siyonizm, Amerika, bütün dünyada Türk milletinin duruşunu gördü. Bundan sonra da duruşunu görecek" diye konuştu.

Şiirlerin okunmasının ardından Karaman Valisi Fahri Meral ile Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan başta olmak üzere daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katılımıyla "Milli Birlik Yürüyüşü" yapıldı. Yürüyüşe binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı. Vatandaşlar yürüyüş sırasında hep bir ağızdan tekbir getirerek, sloganlar attı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri sabaha kadar devam edecek.

SİNOP - FETÖ'nün kanlı darbe girişiminin lanetlendiği yürüyüşe binlerce Sinoplu vatandaş katıldı.

15 Temmuz'da milletin iradesine el koymak isteyen FETÖ'nün girişiminin üzerinden 1 yıl geçti. Hain girişimin 1. yılında yurt genelinde şehitleri anma programları düzenlendi.

Sinop'ta düzenlenen yürüyüşe katılan vatandaşlar, FETÖ aleyhinde slogan attı.

Vatandaşlar meydanları Türk bayraklarıyla donattı.

Darbe girişiminin lanetlendiği yürüyüşe Vali Hasan İpek, İl Jandarma Komutanı Şefaattin Serten, çok sayıda parti üyeleri, çok sayıda sivil toplum örgütleri ve halk katıldı. ANTALYA - Antalya'nın Alanya ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle, binlerce kişi Hükümet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde buluştu. Meydana akın eden vatandaşlar, sabaha kadar 'Demokrasi Nöbeti' tutacak. Nöbete bazı turistlerin de ellerinde Türk bayraklarıyla destek verildiği görüldü.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe teşebbüsünün birinci yıl dönümü nedeniyle Şelale Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar eşliğinde Hükümet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü. Meydanda toplanan binlerce kişi, polis kontrol noktalarından geçirildikten sonra Atatürk Anıtı önündeki alana alındı. Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, Alanya İlçe Müftüsü Mustafa Topal, ile STK temsilcileri ve binlerce kişinin katıldığı alanda Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nın okundu. Tasavvuf musikisi dinletisinin yapıldığı alanda 15 Temmuz Şehitleri için dualar okundu. Toplanan kalabalık, sabaha kadar 'Demokrasi Nöbeti' tutacak. Nöbetin ardından ise Yeni Cami'de kılınan sabah namazıyla nöbet sonlandırılacak. SAMSUN - 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde düzenlenen anma etkinliklerinde Samsun meydanları doldu taştı.

15 Temmuz 2016'da FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin yıl dönümünde vatandaşlar meydanlara akın etti. Samsun'da Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran vatandaşlar 15 Temmuz şehitlerine anarak demokrasiye bir kez daha sahip çıktı. Şehitler için Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu. Sivil toplum kuruluşları ve kurumlar Cumhuriyet Meydanı'nda stantlar açtı. Meydanda toplanan coşkulu kalabalık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek sloganları attı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Meydana gelen Samsun protokolü Türk bayraklarıyla vatandaşı selamladı.

Başkan Yılmaz: "Bu olayı basit bir ihtilal girişimi olarak görürsek eksik tarif etmiş oluruz"

Yapılan duaların ardından vatandaşlara seslenen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Ben 15 Temmuz 2016 saldırısını basit bir ihtilal girişimi, siyasi iktidarı görevden uzaklaştırmak gibi basit bir olay olarak görmüyorum. Bana göre 15 Temmuz 2016'da atalarımızdan bize miras kalmış, tırnaklarımızla birlikte kurduğumuz genç Cumhuriyeti yok etmek, Libya gibi Suriye gibi bir ülke haline getirmeye yönelik büyük bir katliam, büyük bir hain harekettir. O bakımdan bu olayı basit bir ihtilal girişimi olarak görürsek eksik ve hatalı tarif etmiş oluruz diye düşünüyorum" dedi.

Vali Kaymak: "FETÖ ile PKK'nın ilişkisine inanmayanlar var"

FETÖ ile PKK'nın ilişkisine inanmayanların olduğunu belirten Samsun Valisi Osman Kaymak, "3 yıl Tunceli Valisi olarak görev yapmış bir kardeşiniz olarak çok şeylere şahit oldum. 15 Temmuz darbesinden önce terör örgütü ilçelerimizi karakollarımızı basıyordu. Bizim imkanlarımız olmasına rağmen teröristlere etkili operasyon yapamıyorduk. Daha sonra anlaşılıyor ki hain FETÖ bizim askeri birliklerimizin içine sızmış, istihbarat birimleri onların elinde olduğu için bilgileri farklı değerlendiriyorlar. Boşu boşuna dağları bombalıyorduk. 15 Temmuz'dan sonra attığımız her bombada 10-15 teröristi öldürdüğümüzü sizler de basından izlediniz" diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde vatandaşlara seslenişini dev ekrandan izlediler. Program şiirler ve çeşitli etkinliklerle sabah namazına kadar sürecek.

15 Temmuz programına AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri, kurum müdürleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. KIRKLARELİ - Kırklareli'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü etkinlikleri kapsamında binlerce vatandaş demokrasi nöbetine katıldı.

Özgürlük ve Demokrasi Meydanında toplanarak, kent merkezinde yürüyerek tekrar aynı yere gelen vatandaşlar, 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde aynı coşkuyla demokrasi nöbeti tutmaya başladı. Ellerinde bayraklarla meydanı dolduran binlerce kişi 15 Temmuz zaferini coşkuyla kutladı.

Meydanda toplanan vatandaşlara hitabeden Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, "15 Temmuz öncesinden çok daha güçlü bir Türkiye, tüm kurumlarıyla dimdik ayaktadır. Türkiye'mizin kutlu yürüyüşü hız kesmeden devam etmektedir. Allah'ın izniyle bu kutlu yürüyüş ebediyyen devam edecektir" dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü etkinliklerine Vali Orhan Çiftçi'nin yanı sıra Kırklareli protokolü, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilciler, şehit yakınları, gaziler ile binlerce vatandaş katıldı. DÜZCE - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması üyesi bir grup asker tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan hain darbe girişiminin yıl dönümünde Düzce'de Milli Birlik ve Beraberlik yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş sonrasında vatandaşlar Anıtpark alanında 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanında Demokrasi Nöbeti tutmaya başladı.

15 Temmuz tarihlerinde FETÖ/PDY üyesi bir grup asker tarafından yapılmak istenen hain darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle Düzce'de Milli Birlik ve Beraberlik yürüyüşü düzenlendi. Milyonlarca kişinin katıldığı yürüyüş, mehter takımı eşliğinde Düzce Belediyesi önünden başlayarak Anıtpark Meydanında sonra erdi. Milyonlarca kişinin katıldığı nöbet havadan görüntülendi.

Anıtpark'ta toplanan halka seslenen protokol üyeleri birlik ve beraberlik mesajı verdi. Etkinlikler sabah namazı ile sona erecek. YOZGAT - Yozgat'ta '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' Anma etkinliği, Terminal Camii'nde akşam namazının kılınmasının ardından mehter takımı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam eden yürüyüşle başladı.

Yozgat Terminal Camii'nden başlayan ve Cumhuriyet Meydanına kadar devam eden yürüyüşe, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Ağır Ceza Reisi Turgay Çorak, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yozgat Belediyesi Mehter Takımı'nın eşlik ettiği yürüyüşte, binlerce vatandaş özel hazırlanmış 15 Temmuz tişörtleri ve Türk bayraklarıyla polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Cumhuriyet Meydanında ve tüm camilerde sala okunmasıyla devam eden etkinlikte Kur'an okunup dualar edildi. Meydanda toplanan kalabalığa hitaben, Belediye Başkanı Kazım Arslan ve Vali Kemal Yurtnaç konuşma yaptı.

Düzenlenen etkinlikte açıklamalarda bulunan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, 15 Temmuz hain darbe girişimini unutmayacaklarını söyleyerek "15 temmuz 2016'da Türk milleti Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları öyle bir yürüdü ki FETÖ'sünden ABD'sine Batısına Avrupa'sına kadar hepsinin içi titredi. Şu görüntüler ve Türkiye'nin diğer vilayetlerindeki görüntülerden dolayı hepsi korkuyor. Zira milletin olduğu yerde başka güç yoktur, halkın olduğu yerde başka hiçbir güç yoktur. Hiçbir siyasi oluşum hiçbir devlet millet halkın karşısına çıkamaz. Bir sene önce bu saatlerde biz bu meydana çıktığımızda abdestimizi aldık, ölmek için geldik. Biz güveni bu meydanda sizin yanınızda bulduk. 15 Temmuz bir ihanettir, bunu asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Dış güçler var dış bağlantılar var ama burada da buna alet olan hainler var. O hainleri asla affetmeyeceğiz. O hainlerin cezaları her ne ise yargımız tarafından bunların cezaları verilecek. Biz artık bunları devlet kademesinde barındırmayacağız. Milletin vergisiyle, tankıyla, topuyla, tüfeğiyle ve helikopteriyle millete ateş eden insanların bu milletin yanında durma hakkı yoktur" dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ise "Cenabı hak bize bir daha böyle kötü günleri yaşatmaz. Bir yıl önce Türkiye'miz güzel ülkemiz güzel memleketimiz tarihindeki en büyük ihanetlerden birisini yaşadı. Asker üniforması altında birileri bu milletin canına kasetti. Birliğine, dirliğine kastetti. O günde söyledik burada bu meydanlarda Türkiye'nin bütün illerinde ve Yozgat'ta da parti ayrımı göstermeksizin hep beraber birlikte olduk, beraber olduk. Milletimize karşı yapılan bu ihanete hep birlikte karşı koyduk. O ihanet AK Parti'ye karşı değil hükümete karşı değil millete karşı yapıldı ve milletimiz o ihanete topyekün karşı durdu. İnşallah bundan sonra böyle felaketler olmaması için askeriyle polisiyle birlikte bunların karşısında olacağız" şeklinde konuştu.

15 Temmuz şehidi Cengiz Topal'ın babası Can Topal da "Oğlum ölümlerin en güzeline nail oldu. Ben de şehit babası olarak gururluyum. Konu memleketse, bayraksa eğer konu Kur'an ise Polat ailesi olarak en önde ben şehit olmak için hazırım. Canımız acıyor bazen isyan ediyoruz ama doğduğu gün ne kadar sevindiysek bugün de ölümlerin en güzeli nasip oldu. Çünkü gittiği yerde onu karşılayan Peygamber Efendimiz oldu, onun misafiri oldu" ifadelerine yer verdi.

Anma etkinliği Cumhuriyet Meydanı'nda kılınacak sabah namazına kadar devam edecek.

KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş'ta yüzlerce kişi, 15 Temmuz darbe kalkışmasının yıl dönümünde nedeniyle demokrasi nöbetine başladı.

15 Temmuz şehitlerini anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikler Kahramanmaraş Valiliği önünde devam etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımın özel gösterisiyle süren etkinlik, Kur'an tilavetiyle devam etti.

Ardından Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, günün anlam ve önemine binaen birer konuşma yaptı.

Trabzon Bulvarını neredeyse tamamen dolduran vatandaşlar, ellerindeki dövizlerle ve sloganlarla terör örgütlerine tepkilerini dile getirdi. BOLU - Bolu'da düzenlenen Milli Birlik ve Beraberlik yürüyüşüne katılan on binlerce vatandaş, hain darbe girişimini ve FETÖ'yü protesto etti.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması üyesi bir grup asker tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan hain darbe girişiminin yıl dönümünde Bolu'da düzenlenen Milli Birlik ve Beraberlik yürüyüşüne on binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla katıldılar. Kent Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, İzzet Baysal Caddesi boyunca yürüyerek Demokrasi Meydanı'na geldiler. Ellerinde Türk bayraklarıyla Fetullah Gülen aleyhine sloganlar atarak, hain darbe girimi sonrası günlerce demokrasi nöbeti tutulan Demokrasi Meydanı'na gelen vatandaşlar düzenlenen programın ardından demokrasi nöbetine başladı. RİZE - Rize'de 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla Yatsı Namazının ardından düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı.

15 Temmuz darbe girişimi nedeni ile Rize'de yürüyüş düzenlendi. Rize Sahil Camiinden Başlayan yürüyüş Memiş Ağa parkında son buldu.binlerce kişinin eşlik ettiği yürüyüşte metrelerce uzunlukta'ki Türk Bayrağı vatandaşlar tarafından saatlerce taşındı.yürüyüşe Rize Valisi Erdoğan Bektaş,Garnizon komutanı Albay Semih Coşkun,Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap,ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu,AK Parti İl Başkanı Muhammet Avcı ve çok sayıda STK temsilcileri yürüyüşe eşlik etti.

Vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla Menderes Bulvarından başladıkları yürüyüşe "şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları ile Atatürk Meydanına gelerek yürüyüşlerini sonlandırdı.burada ilk olarak Kuranı Kerim okundu. ardından bir konuşma yapan Vali Erdoğan Bektaş,15 Temmuz gecesi unutulacak veya unutturulacak bir hadise değildir.milletimiz bu gece bayrağına ve vatanına sahip çıkmış,hainlere gereken cezayı vermiştir.görüyoruz'ki 40 yıldır bir tezgahın içindeymişiz.geldiler bize dediler'ki sizlere hizmet edeceğiz,dünyaya Türkçe öğreteceğiz, biz'de destekledik.fakat onlar ne yaptı yardım konvoyunu sabote ettiler.ve veli nimetlerine karşı vahşi bir darbeye teşebbüs ettiler.ve millet ne yaptı olaya müdahale etti şeklin'de konuştu.

BAYBURT - Bayburt'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "Milli Birlik Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Caddesi boyunca Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar, sık sık tekbir getirip Fetullahçı Terör Örgütü aleyhine slogan attı.

Saat Kule Meydanı'nda son bulan yürüyüşe Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal'da katıldı.

15 Temmuz\'da Vatandaşlar Meydanlara Akın Etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel 15 Temmuz'da Vatandaşlar Meydanlara Akın Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement