Anne Erdoğan Ebediyete Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Anne Erdoğan Ebediyete Uğurlandı

Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın naaşı Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

08.10.2011 12:07  Güncelleme: 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Erdoğan'ın annesinin naaşı Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Erdoğan, annesini son yolculuğuna uğurladığı sırada, üzerindeki ceketini çıkartak, eline aldığı kürekle annesinin mezarının üzerine toprak attı. Defin işleminde, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da yer aldı. Kuran-ı Kerim okunmasıyla gerçekleştirilen defin sırasında, Başbakan Erdoğan, toprak attıktan sonra annesinin mezarına uzun uzun baktı.

Güvenlik gerekçesiyle keskin nişancılar da mezarlığın etrafında görev alırken, sinyal kesici cihazlar da mezarlığın belli bölümlerine yerleştirildi. Anne Erdoğan, İslam alimlerinden Süleyman Hilmi Tunahan'ın mezarının bulunduğu yere yakın bir mezara defnedildi.

TENZİLE ERDOĞAN'IN CENAZESİNDEN

Cenaze namazına; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, bakanlar, milletvekilleri, iş, sanat ve spor dünyasından çok sayıda tanınmış sima ve binlerce vatandaş katıldı.

Cenaze töreninde Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) bir heyet yer aldı. MHP'den ise Faruk Bal, Murat Başesgioğlu ve Mehmet Şandır cenazeye katıldı. HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da camide yerini alanlardan. İş ve spor dünyasından ise; Orhan Gencebay, Fenerbahçe Kulubü İkinci Başkanı Nihat Özdemir, Beşiktaş Jimnastik Kulubü Başkanı Yıldırım Demirören, Galatasaray Kulubü eski başkanı Adnan Polat, eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay gibi ünlü simalar törende yer aldı.

ERDOĞAN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Başbakan Erdoğan, Prof. Dr. Mehmet Görmez'in merhume için helallik istediği sırada gözyaşlarına hakim olamadı. Erdoğan'ın gözyaşlarının damla damla düşmesi an be an görüntülendi.

KATILAN DİĞER İSİMLER

Eski bakanlardan Hilmi Güler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, cemaat temsilcileri, cami bahçesinde ve çevre yollarda cenaze namazı kılmak için gelen vatandaşlar cenazeye katıldı.

56 YILDIR İSTANBUL'DA YAŞIYORDU

Tenzile Erdoğan, 1933 yılında Rize'nin Güneysu ilçesinde dünyaya gelmişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Erdoğan ve Vesile İlgen'in annesi olan Tenzile Erdoğan, 1955 yılından bu yana İstanbul'da yaşıyordu.

Tenzile Erdoğan'ın gemi kaptanı olan eşi Ahmet Erdoğan ise 8 Aralık 1988'de vefat etmişti.

PROGRAMLARINI İPTAL ETTİ

Başbakan Erdoğan, annesinin durumunun ağırlaşması üzerine eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile hastaneye gelmiş ve acı haberi hastanede öğrenmişti. Başbakan Erdoğan, annesinin ölümü üzerine hafta sonu olan tüm programlarını iptal etti.

'ÇELENK GÖNDERMEYİN, BAĞIŞTA BULUNUN'

Öte yandan, Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, vefat nedeniyle gazetelere ilan verilmemesi, çelenk gönderilmemesi istendi.

Başbakanlık açıklamasında şöyle denildi:

"Merhumenin cenazesine iştirak çerçevesinde, medya kuruluşlarına taziye ilanı vermeyi, çelenk veya çiçek göndermeyi düşünenlerin, bunların yerine İSEGEV-İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı'na bağışta bulunmaları önemle rica olunur."

İsteyenler aşağıdaki hesaba bağış yapabilirler:

İSEGEV-İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı

VAKIFBANK İstanbul, Vatan Caddesi Şubesi

IBAN No: TR-420001500158007299233860

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, annesi Tenzile Erdoğan'ın cenazesinin defnedildiği Karacaahmet Mezarlığı'ndan ayrıldı.

Erdoğan, yaklaşık 2 saat 45 dakika kaldığı mezarlıktan sivil plakalı bir araçla çıkış yaptı.

Anne Erdoğan Ebediyete Uğurlandı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Anne Erdoğan Ebediyete Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement