Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (1)

Foto.AKDENİZ Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı'nda 2012-2013 eğitim ve öğrenim yılı başladı.

25.09.2012 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Anne Mihriban Doruk, Masharefe ve Ahmet Doruk'un fotoları

===

İthal öğretmenler ders başı yaptı

AKDENİZ Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı'nda 2012-2013 eğitim ve öğrenim yılı başladı. Yeni eğitim öğretim yılında konservatuvara ithal bale öğretmenleri geldi. Antalya Devlet Konservatuvar Müdür Yardımcısı aynı zamanda Sahne Sanatları ve Müzik Lisesi Müdürü Öğretim Görevlisi İlknur Kartaymaz, yeni öğretmenlerin derse girmeye başladığını belirtti. Bale sanatları öğrencilerini yetiştirmek için dans kompozisyonu dersine Ahıska Türkü Narmina Aslanova, eşlikçi eğitmen olarak da Azeri Gülnare Hüseynova konservatuvar kadrosuna dahil oldu.

Uzun zamandır konservatuvarda öğretmenlik yapan Berrak Emir Yücel ve İrina Pekmez de yaz tatilinin ardından derslere girmeye başladı. Konservatuvar bünyesinde geleceğin sanatçılarının yetiştirildiği bale bölümü öğrencileri, ilk dersin heyecanını konservatuvara yeni gelen öğretmenleriyle paylaştı. Kartaymaz, 200 öğrencinin eğitim gördüğü konservatuvarda tatlı bir heyecanın başladığını söyledi. Kartaymaz, yeni öğretmen kadrosuyla güçlerine güç kattıklarını belirterek, "Moral ve motivasyonumuz çok yüksek. Eğitim kadromuz yeni öğretmenlerimizde çok çabuk kaynaştı. Öğrencilerimiz de yeni öğretmenlerinden çok şey öğreniyor ve öğrenecek" diye konuştu.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğretmenlerin fotosu

===

Doktor gözetiminde kilo aldı

2005 yılında Turizm Kraliçesi seçilen Antalyalı manken 26 yaşındaki Seda Kırımlıoğlu, 'Anoreksiya' (aşırı diyet sonucu kilo kaybı) hastalığının etkilerinden doktor gözetiminde kurtuluyor. Kırımlıoğlu'nun ilk kilolarını almaya başlamasıyla ailesi ve yakın arkadaşları büyük mutluluk yaşadı. Eski sağlığına yavaş yavaş kavuşmanın verdiği enerjiyi işine yansıtmaya başladığını kaydeden Kırımlıoğlu, "Artık daha iyiyim. Kilo almaya başladım. Vücudumun kendine geldiğini, güçlendiğini hissediyorum. Bir daha birkaç kilo vermek uğruna sağlığımı tehlikeye asla atmam" dedi.

Kilo fazlalığı olduğunu düşünürse ilk olarak doktora gidip sağlıklı bir diyet sistemi uygulayacağını vurgulayan Kırımlıoğlu, "Ailemi ve beni sevenleri üzdüğümün farkındayım. Kilo vermek uğruna hayatımı tehlikeye attım. Zor günler geçirdim. Fakat şu an iyiyim ve herşey yolunda. Sürekli doktoruma muayene oluyorum. Tavsiyelerini dinliyorum. 1.78 boyunda bir manken olarak 2 ayda 10 kilo verip 54'ten 44'e düşmüştüm. Şimdi ise 51 kiloya yükseldim. Doktorumun verdiği ilaçlar ve tavsiyeleri beni tekrar normale döndürdü. Mutluyum ve enerji doluyum" dedi.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Seda Kırımlıoğlu'nun tek fotosu.

===

Perdelüx Home Ahatlı'da

İLK kez 2006 yılında Perdelüx Home adıyla Ankara'da faaliyete başlayan firmanın sahibi Suna Yaşa, markasını memleketi Antalya'nın Ahatlı Mahallesi'ne taşıdı. Ahatlı Mahallesi Ulusoy Caddesi'ndeki Perdelüx Home adlı mağazanın açılışını, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü gerçekleştirdi. Açılışta bir konuşma yapan Başkan Tütüncü, bu güzel mağazayı açtığı ve Ahatlı'da yaşayanlara bu hizmeti getirdiği için Suna Yaşa'ya teşekkür etti.

Ahatlı'da bu tür ihtiyaç olduğunu gördükleri andan itibaren böyle bir mağaza açma isteklerinin oluştuğunu söyleyen Suna Yaşa, "Daha önce yaptığımız işi kendi semtimize taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. Faaliyetimizi kaliteyi ucuza satarak sürdürmeyi amaçlıyoruz. Açılışımızda bizi yalnız bırakmayan Başkan Hakan Tütüncü ve Ahatlı halkına teşekkür ediyoruz. Ahatlı hizmetin en iyisine layık. O nedenle kaliteyi bizde bulacaklar, bunun için çalışacağız" diye konuştu.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Açılıştan foto

===

Öğrenciler için tanışma çayı

AKDENİZ Üniversitesi'ni (AÜ) kazanarak Güzel Sanatlar Fakültesi bölümlerine yerleşen öğrenciler için tanışma çayı düzenledi. AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Halkla İlişkiler ve Etkinlikler Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe, AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, öğretim üyeleri, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrencilerin birbirleriyle tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kılıç, "Öğrencilerimizin Akdeniz Üniversitesi'ni tercih ederek bize katılmalarından, ailemize gelmelerinden çok mutlu olduk. İnanıyorum ki yeni eğitim- öğretim dönemimiz burada olduğu gibi hep birlik, beraberlik ve dayanışma içinde geçecektir" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Tanışma çayından foto

===

AKÜ'de akademik yıl başladı

AFYON Kocatepe Üniversitesi 2012-2013 Akademik ders yılı 36 bin öğrencinin ders başı yapmasıyla başladı. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl İdare Şube Başkanları Toplantısı'nda üniversiteyle ilgili sunum yaptı. Üniversitede yeni akademik yılı 36 bin öğrenciyle 24 Eylül'de başladığını kaydeden Prof.Dr. Solak, resmi açılışın ise 5 Ekim'de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla yapılacağını kaydetti.

45 ÜLKEDEN YABANCI ÖĞRENCİ GELECEK

İstanbul, Ankara, İzmir üniversiteleri ve Anadolu Üniversitesi dışında Anadolu genelinde ve yurtdışından öğrenci kabul eden ilk üniversite olmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Prof.Dr. Solak, "45 ülkeden 250'ye yakın yabancı öğrenci aramıza katıldı. Birim amirlerimize de bu konuda bilgi gelebilir. 3 büyük ilin dışında Anadolu Üniversitesi'nde yoğun bir yabancı öğrenci var. Biz de buna katıldık" diye konuştu.

AÇILIŞA BAKAN EROĞLU KATILACAK

5 Ekim'de akademik yıl için, Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla resmi bir açılış töreni düzenleyeceklerini aktaran Prof.Dr. Solak, "Hukuk Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi'ni açtık. Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi'de en geç 3 hafta içinde hasta kabulüne başlayacak. Bu hastaneyi önemsiyoruz. 220 yatak kapasiteli mümkün olduğu kadar artıracağız. Oraya gelecek hastaların rahat erişimi için yürüyen merdiveni de işleme koyduk" dedi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Rektör Solak fotosu

===

Alanya'da ortodonti sorunu çözüldü

ALANYA Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne ortodonti uzmanı olmaması nedeniyle Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne sevk edilen 18 yaş altı hastalar tedavi için bundan sonra serbest çalışan ortodonti uzmanlarına sevk edilecek ve Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) yararlanmaları sağlanacak. Alanya İlçe Sağlık Müdürü Abdullah Yağdır, ortodonti tedaviyle ilgili sorunun çözüldüğünü belirtti.

Yönetmelikteki bazı kapalı hükümler gereği Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hekimleri ortodonti tedavisi için hastaları özel uzmanlara sevk etme konusunda sorun yaşadığını anlatan Yağdır, "Hastalarımız buradan sevk alarak Antalya'daki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde tedavi olmak zorunda kalıyordu. Orada da tek ortodonti uzmanı olduğundan yoğunluk yaşanıyordu. Bu sorun artık çözülmüş durumda" dedi.

Son aylarda Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin de Alanya'dan gelen hastaları özel ortodonti hekimlerine sevk etmemeye başladığını dile getiren Yağdır, Antalya'daki ortodonti uzmanının da istifa etmesiyle birlikte kamu kurumlarında ortodonti uzmanı kalmadığını, bu nedenle hastaların serbest çalışan ortodonti uzmanlarına sevk edilmesi gerektiğini kaydetti.

Özel sağlık merkezlerinden SGK'lı hastaların hizmet alması ve ödemelerin yapılabilmesi için de hastanın sevk edilmesi gerektiğine işaret eden Yağdır, "Alanya'da bunu yapamıyorduk. Yaptığımız görüşmeler neticesinde, 18 yaş altındaki her hastanın diş hekimlerimiz tarafından özel ortodonti uzmanına sevk yapabilmesini sağladık ve sorun kalmadı" diye konuştu. Alanya'da tedavi için sevk bekleyen yaklaşık 200 hastanın özel ortodonti uzmanlarınca 1 ay içerisinde tedavilerine başlanması bekleniyor.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Abdullah Yağdır

===KUTU===

ORTODONTİ NEDİR?

Ortodonti bölümünde, çapraşık dişlerin düzeltilmesi, diş, çene ve yüzdeki uyumsuzlukların giderilmesi ile ilgili tedavi uygulamaları gerçekleştirilir. Ortodontistler (ortodonti uzmanı) tarafından uygulanan ortodonti tedaviler çene kemiğinin ve dişlerin doğru yerde ve konumda yerleşmesini sağlar. Dişlerdeki çapraşıklıkların düzeltilmesi ile önemli bir estetik kazanım sağlandığı gibi, ağız ve diş sağlığına da pek çok katkıda bulunulur.

===

Tarım kooperatifleri yok oluyor

ANTALYA'da Gazipaşa bölgesinde faaliyet gösteren tarımsal kalkınma kooperatiflerinin sorunları Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Gazipaşa Temsilciliği'nde görüşüldü. ATSO temsilciliğinde düzenlenen toplantıya, ATSO 2'nci Grup Meslek Komitesi'nden Haluk Oğuzer ve Bilal Tarık Dede ile Gazipaşa'da aktif faaliyet gösteren tarımsal kalkınma kooperatiflerinin başkanları katıldı. Toplantıda konuşan Dede, kooperatif sayısında geçmiş yıllara göre düşüş yaşandığını kaydetti.

Kooperatiflerin çekiciliğini kaybettiğini anlatan Dede, "Kimse başkan dahi olmak istemiyor. Üretimde büyük sıkıntılar var. Üretim yapmak başlı başına bir sıkıntı oldu. Biz gerçek anlamda kooperatif sözcüğünü yeniden yaşatabilmek için neler yapabiliriz bunu ele almak ve ATSO aracılığı ile katkıda bulunmak için buradayız" dedi. ATSO'nun kooperatif sorunlarını yerinde incelemek amacıyla toplantılar yaptığını kaydeden Haluk Oğuzer ise sorunların dile getirilmesi gerektiğini kaydetti.

'KOOPERATİFLERE İHALE VERİLMİYOR'

Tarımsal kooperatiflerin topluma uzak olduğunu vurgulayan Oğuzer, "Tarım kooperatifleri, dar alanlara sıkışmış, hızla nüfusu azalan, kan kaybeden, ekonomik gücü olmadığı için de kamuoyu oluşturamıyor. Kooperatiflere daha geniş alanların tahsisi yapılmalı. Tek geliri ağaç kesimi olan tarım kooperatiflerine ihale verilmiyor, gelir yaratacak ihaleler verilerek kooperatifler güçlendirilmeli" dedi. Oğuzer, mevcut sorunları ilgili mercilere duyuracaklarını söyledi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

'Renkli Ev' ev konforuyla hizmette

AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Okul Öncesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, bilinen ismiyle 'Renkli Ev', 2012-2013 eğitim-öğretim sezonunda da hizmet vermeye devam edecek. 2006'da kurulan Renkli Ev'de çocukların kendilerini evlerinde hissedebilmeleri için farklı uygulamalar yapılıyor. Aylık ücreti 350 lira olan 'Renkli Ev' hakkında bilgi veren merkezin müdürü Nahide Özdemir, 15 personel, öğretmen ve yardımcı öğretmenlerle hizmet verdiklerini kaydetti.

AKADEMİSYENLER DERS VERİYOR

Çocuklara oyun odalarının yanı sıra uygulama alanlarında da katkı sağladıklarını hatırlatan Özdemir, "İngilizce, müzik, güzel sanatlar, görsel sanatlar, beden eğitimi gibi dersler veriyoruz. Bu dersler, akademisyenler tarafından veriliyor. Ayrıca aile katılımını da esas alıyoruz. Bir veli, yeteneği ya da bilgisi olan bir konuyu, çocuklarımıza öğretebiliyor, bilgisini paylaşabiliyor. Bir doktor, düzenli olarak kreşimize gelip hem muayene ediyor hem de çocuklarımızın gelişimlerini takip ediyor" dedi.

GÖZLEM ODASI, KAMERA, OYUN

AKÜ İktisadi İşletme Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sandıkçı ise Renkli Ev'deki faaliyetlerin veliler ve çocuklar tarafından memnuniyetle karşılandığını belirtti. 08.30-17.30 arası hizmet verdiklerini kaydeden Sandıkçı, "Öğrencilerimize kahvaltı, öğle yemeği, ikindi kahvaltısı veriyoruz. Uyku odalarımız, özel tasarlandı. Yemekhanede kamera sistemi var. Veliler için gözlem odaları yaptık. İki oyun salonu ve bir park yaptık" diye konuştu.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Kreşten ve çocuklardan foto

===

Gündoğmuş'tan 35 ünite kan bağışı

KIZILAY Antalya Kan Merkezi tarafından acil kan ihtiyacının karşılanması için Gündoğmuş'ta kan bağışı kampanyası düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kampanyaya vatandaşlar ilgi gösterdi. Meydanda başlayan kampanya, yağmur nedeniyle daha sonra belediye binasında devam etti. 3 kişilik Kızılay ekibi, gün boyunca kan topladı.

Dr. Behçet Çırakkoca, kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu ve sadece bağışçılardan temin edilebildiğini söyledi. Kan vermenin sağlık açısından yararlı olduğunu vurgulayan Dr. Çırakkoca, "Yağmur engeline rağmen 35 ünite kan topladık. Bu kan pek çok hastaya hayat verecek. Kampanyaların yanında gönüllülerin kan merkezlerine bağış yapmasını bekliyoruz" dedi.

Mehmet Ali CENGİZ/GÜNDOĞMUŞ,(DHA)

Foto: Kan bağışından foto

===

Vatan Bilgisayar Afyon'da

TEKNOLOJİ perakendeciliğinin önde gelen markalarından Vatan Bilgisayar 59'uncu mağazasını Afyonkarahisar'da hizmete açtı. Açılışa özel yüzde 25 indirimle kapılarını açan Vatan Bilgisayar, kredi kartına 10 taksit avantaj imkanı da sunuyor. Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan, 2012'ye ayda 4 mağaza açacağız diyerek başladık ve bu hedefle yola devam ettiklerini kaydetti.

Afyon mağazası ile Anadolu'da daha iddialı olacaklarını vurgulayan Hasan Vatan, "İstanbul, İzmir, Ankara, Adana gibi büyük şehirlerde mağaza açmaya devam ediyoruz. Tüm şehirlerde yeni mağaza arayışı içindeyiz. Afyon şubemiz 2 bin 500 metrekare hiperstore olmak üzere 118 bin 500 metrekare kapalı alana sahip. Mağazamız 12 binin üzerinde ürün çeşidiyle hizmet veriyor" diye konuştu.

EĞİTİM İMKANI DA VAR

Mağazada bilgisayar, cep telefonu, televizyon, fotoğraf makinesi, kamera, yazıcı başta olmak üzere küçük ev aletleri satışıyla da müşterilerine hizmet verdiklerini vurgulayan Hasan Vatan, "Mağazamızda satışın yanında isteyen müşterilerimize ücretsiz bilgisayar eğitimi verilecek. Müşterilerimiz her türlü sıkıntıda teknik servisimizden de destek alabilecek" dedi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Açılıştan fotolar

===

Seki Barajı ihalesi Ekimde

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde ekim ayında ihaleye çıkacak Seki Baraj Projesi'nin hayata geçmesiyle Seki, Zorlar ve Atlıdere ovalarında toplam 34 bin 200 dekar alan sulanacak. 62 metre yüksekliğinde set kurulacak baraj, 23 milyon metreküp su tutacak. Su tutulmasıyla oluşacak baraj gölü, Seki Beldesi'ne bağlı Boğalar Köyü'nü iki yakaya ayıracak.

Baraj projesi Aydın'dan gelen heyet tarafından yerinde incelendi. İnceleme gezisine Devlet Su İşleri (DSİ) Aydın Bölge Müdürü Ali Rıza Diniz, Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Ak Parti Muğla İl Başkan Yardımcısı Hüsrev San ve Ak Parti Fethiye İlçe Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. İlk olarak Seki'de halkla buluşan heyet, toplantı yaparak barajla ilgili bilgiler verdi.

Heyet daha sonra barajın inşa edileceği Boğalar Köyü'ne geçti. Baraj setinin kurulacağı alanı inceleyen DSİ Aydın Bölge Müdürü Ali Rıza Diniz, Seki Barajı'nın önemine değindi. Bölgenin kaderini değiştirecek büyük bir proje için son aşamaya geldikleri vurgulayan Diniz, "Ekim ayında ihalesi yapılacak proje tamamlandığında kapalı kanal sistemiyle 34 bin 200 dekarlık alan sulanacak" dedi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Heyetten foto, Barajın kurulacağı bölge

===

Finike'nin ilk etüt merkezi açıldı

ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde Genç Akademi Etüt Eğitim Merkezi hizmete açıldı. Atatürk Caddesi'ndeki merkezin açılışına Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hızır Güneş, Milli Eğitim Şube müdürleri Cavit Sevim ve Cumhur Yıldız ile çok sayıda davetli katıldı.

Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, Sokrates'in akademisi gibi burada da topluma faydalı bir çalışma gerçekleştirileceğine gönülden inandığını kaydetti. Başkan Çırpar, "Etüt merkezi öğretmenlerinin cumhuriyetin izinde yürüyeceklerine eminim. Bu tür yerlerin beldelerde ve köylerde yayılmasını gönülden temenni ediyorum" dedi.

Eğitime gönül veren ve bu yönde emek veren herkese teşekkür ettiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Hızır Güneş ise "Eğitime yatırım yapan ve böyle bir yerin eksikliğini görüp, Finike'ye kazandıran ve buna katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. Etüt merkezinin kurucusu Aslı Uçan ise 10 yıllık deneyimini ilçedeki insanlarla paylaşmak istediğini söyledi.

Etüt merkezinin ilkokul birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar öğrenci grubuna hizmet vereceğini dile getiren Uçan, "Sınıflarımız 10 kişilik olup sınırlı sayıda kontenjan içermekte. Bünyemizdeki öğrencilerin ödevleri ve projeleri uzman öğrenmen rehberliğinde yaptırılacak. Sosyal ve sportif faaliyetlerle öğrencilerimizin akademik başarılarına katkı sağlayacağız" diye konuştu.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Açılıştan

===

Kask takmayana ceza

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte trafik uygulamalarını sıklaştıran trafik ekipleri, motosiklet sürücülerini kask takmaları yönünde uyardı. Demre Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, çeşitli noktalarında motosiklet sürücülerine yönelik kontrol yaptı. Kasksız sürücülere 72 lira ceza yazan ekipler, kask takan sürücüleri de durdurarak teşekkür etti.

Demre Emniyet Müdürü Soner Yalım yaptığı açıklamada, ilçede kayırlı 6 bin motosiklet bulunduğunu kaydetti. Demre'deki ölümlü ve yaralamalı kazaların büyük kısmını motosiklet kazalarının oluşturduğunu vurgulayan Yalım, "Okulların açılmasıyla birlikte yaya trafiği arttı. Bunun yanında pek çok öğrenci ve öğretmen motosiklet kullanıyor. Motosiklet trafiğinin artmasıyla birlikte denetimlere başladık" dedi.

Motosiklet kazalarında kask takanlarda yaralanma ve ölüm oranın çok düşük olduğunu belirten Yalım,

"Bu nedenle, vatandaşımızın can güvenliğini sağlamak için kask takmalarını istiyoruz. Amacımız ceza değil, can güvenliğini sağlamak. Ama kask takmamakta ısrar edenlere de ceza yazacağız. Sürücülerin kendi can güvenlikleri için kask takmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Denetimlerden

===

Finike'de uyuşturucu operasyonu

ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde bir istihbaratı değerlendiren jandarma, kireçle boyanarak kamufle edilmiş serada 1915 kök Hint keneviri ele geçirdi. Finike İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Turunçova Beldesi Hacıveliler Mahallesi Çaltılıbucak Mevkii'nde 63 yaşındaki K.K'ya ait cam serada arama yaptı.

Aramada dışı kireçle boyanarak kamufle edilmiş serada fasulyeler arasında ekili halde 1915 kök Hint kenevir bitkisi ele geçirildi. K.K'nın evinde de arama yapan güvenlik güçleri, 100 gram kubar esrar buldu. Ele geçirilen kenevir sökülerek imha edilirken, olayla ilgili gözaltına alınan K.K. ile oğlu 36 yaşındaki Y.K., jandarmadaki sorgusunun ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Şüphelilerden

===

Kamyon ve otomobil çarpıştı

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde bir otomobil ve kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı. Hocalar yönünden Sandıklı istikametine seyreden Kenan Ayvaz yönetimindeki 16 JEZ 33 plakalı kamyon, Sandıklı ilçe merkezi girişinde karşı yönden gelen Mevlüt Kabadayı yönetimindeki 03 LF 825 plakalı otomobille çarpıştı.

Çarpışmanın şiddetiyle otomobil yol kenarına savrularak durdu. Kazada, otomobil sürücüsü Mevlüt Kabadayı başından ve çeşitli yerlerine aldığı darbeler sonucu yaralandı. Haber verilmesi üzerine gelen sağlık görevlilerinin müdahale ettiği yaralı, Sandıklı Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Olaydan sonra kamyon şoförü Kenan Ayvaz ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Kazadan fotolar

26 EYLÜL ÇARŞAMBA SABİTLERİ

===========================

HAVA DURUMU

-----------

ANTALYA : 22/31 (AÇIK)

BURDUR : 14/30 (AZ BULUTLU)

ISPARTA : 13/29 (AZ BULUTLU)

ALANYA : 23/32 (AZ BULUTLU)

KEMER : 19/32 (AZ BULUTLU)

AFYONKARAHİSAR : 10/28 (AZ BULUTLU)

MANAVGAT : 19/32 (AZ BULUTLU)

KUMLUCA : 16/31 (AZ BULUTLU)

BUCAK : 14/32 (AZ BULUTLU)

EĞİRDİR : 11/28 (AZ BULUTLU)

SANDIKLI : 09/27 (AZ BULUTLU)

FETHİYE : 18/34 (AZ BULUTLU)

NAMAZ VAKİTLERİ

---------------

İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI

ANTALYA : 05.20 06.41 12.56 16.17 18.58 20.12

AFYONKARAHİSAR: 05.19 06.42 12.56 16.17 18.58 20.15

BURDUR : 05.21 06.43 12.57 16.19 18.59 20.14

ISPARTA : 05.20 06.42 12.56 16.17 18.58 20.13

ALANYA : 05.15 06.36 12.51 16.12 18.53 20.07

KEMER : 05.21 06.42 12.57 16.18 18.59 20.13

KUMLUCA : 05.22 06.43 12.58 16.19 19.00 20.14

FETHİYE : 05.26 06.48 13.02 16.23 19.04 20.19

NÖBETÇİ ECZANELER

-----------------

ANTALYA

-------

AKYILDIZ Bahçelievler Orbit Göz Mrk. yanı 248 96 46

AVKAN Altınkum Mah. 460 Sk. No: 18 229 95 96

ÇAĞLA Çaybaşı Mah. 1359 Sk. No: 5 311 13 57

DEFNE Meltem Mah. Özlem Sitesi 237 74 07

KÜLTÜR Kültür Mah. 3821 Sk. Dilara Apt. 226 02 74

MURATPAŞA Elmalı Mah. H. Subaşı Cad. 24/3 241 23 09

NEHİR Kanal Mah. İğdirli Apt. No: 9/A 334 82 86

SIHHIYE Güzeloba Mah. No: 517 349 18 16

YENİ EGE Kuzeyyaka Mah. Şelale Cad. 324 71 73

AFYONKARAHİSAR

--------------

HANCIOĞLU Eski SSK Hastanesi arkası 215 82 88

HAYAT PTT arkası 215 16 26

SERÇE Eski SSK Hast. yanı 212 57 15

ISPARTA

-------

DİNÇTÜRK Yedişehitler Mah. 2922 Sk. No: 41 228 03 23

UĞUR Devlet Hast. karşısı 212 10 40

BURDUR

------

ERDEMİR Kışla Cad. Ihlamur Apt. No: 3 212 26 04

ALANYA

------

NİSA Başkent Üniv. Hast. karşısı 513 25 26

PALMİYE Özel Can Hastanesi yanı 512 27 14

KEMER

-----

ANTALYA Atatürk Bulvarı No: 11/C 814 25 32

MANAVGAT

--------

FALEZ Hastane Cad. 746 94 50

ZEYNEP Demokrasi Bulvarı No: 12/C 746 99 99

FETHİYE

-------

BAŞAK Maliye kavşağı 612 68 01

NİL Doktorlar Sit. 614 81 88 - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement