Bakan Soylu'dan Duygulandıran Konuşma, "Bizi Zayıflatmak İsteyenlere Karşı Hepimiz Birer... - Son Dakika
Genel

Bakan Soylu'dan Duygulandıran Konuşma, "Bizi Zayıflatmak İsteyenlere Karşı Hepimiz Birer...

Bakan Soylu'dan duygulandıran konuşma, "Bizi zayıflatmak isteyenlere karşı hepimiz birer Safitürk'üz demek için buraya geldik" Derik'te şehit kaymakam Safitürk adına yaptırılan okul açıldıMARDİN - Mardin'in Derik ilçesinde terör saldırısı sonucu şehit düşen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk...

11.11.2017 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Soylu'dan duygulandıran konuşma, "Bizi zayıflatmak isteyenlere karşı hepimiz birer Safitürk'üz demek için buraya geldik"

Derik'te şehit kaymakam Safitürk adına yaptırılan okul açıldı

MARDİN - Mardin'in Derik ilçesinde terör saldırısı sonucu şehit düşen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk adına İşadamı Süleyman Bölünmez tarafından yaptırılan okulun açılışı yapıldı.

Mardin'in Derik ilçesinde geçtiğimiz yıl uğradığı terör saldırısında şehit düşen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk adına eski Mardin Milletvekili ve İşadamı Süleyman Bölünmez tarafından yaptırılan Anadolu Lisesinin açılış töreni yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans sistemiyle bağlandığı törene, İçişleri Bakanı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa milletvekilleri, İşadamı Süleyman Bölünmez, kent protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

"Güçlü Türkiye istiyoruz"

Bölünmez'in açılış konuşmasının ardından Başbakan Binali Yıldırım'ın mesajının okunduğu tören, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın konuşmasıyla devam etti. Videolu biyografide şehit Safitürk'ün gençlerle olan diyaloğunu görünce bir kez daha gururlandığını anlatan Bak, "Sporun gücü terörü yenecektir. Bunun için okullar, havuzlar, sahalar yapacağız. Çocuklarımızı sahalara koşturacağız. Terörün zalim eline karşı sporun şefkatini koyacağız. Süleyman Bölünmez ile karşılıklı müsabakalarda bir arada olduk. Mardin güzel bir şehir, örnek bir şehir. Kendisini bu güzel esere olan katkısından dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Biz de Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak kıymetli kaymakamımızın hayallerini gerçekleştirmek istiyoruz. Güzel hizmet adamı Safitürk için de havuz yapacağız. Yüzme havuzunu tamamlayacağız. Ardından spor için, kulüplerimiz için ne gerekiyorsa bütün desteklerimizi vereceğiz. Bu okullarda mühendisler, avukatlar, bilim adamları ve bakanlar çıkacak. Biz güçlü Türkiye istiyoruz, başarılı Türkiye istiyoruz, büyüyen Türkiye istiyoruz" dedi.

"Amacımız genç ve çocukları hayalleriyle buluşturmak"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise iki bakan arkadaşıyla birlikte hayırlı bir iş için yola çıktıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Biraz önce düşündüm, Acaba sadece bir okulun açılışına mı geldik?' diye. Sadece ona gelmedik. Bilmenizi isterim ki biz tarihimizin, medeniyetimiz, birliğimizin, beraberliğimizin ülke sevgimizin, bir az önce okunan Kur'an'ın ve tüm hassasiyetlerin adına buraya geldik. İrade ve kararlılık adına buraya geldik. Gönlümüzden geçen bütün güzelliklerin yansıtılması adına buraya geldik. Ürkmediğimizi, korkmadığımızı, bu ülkenin yarınlarından emin olduğumuzu, bu ülkeyi aydınlığa, zenginliğe ulaştıracağımıza inandığımız için geldik. Öğrencilerimizin öğretmenlerimizin geleceğe doğru atacağı adımı destekleyebilmek adına buraya geldik. Aslında şehidimizin aramızda olduğu, burada sizlerde birlikte omuz omuza olduğunu ispat ettirmek için buraya geldik. Bizi zayıflatmak isteyenlere karşı hepimiz birer Safitürk'üz demek için buraya geldik. Bölünmez ailesine çok teşekkür ediyoruz. Çok kısa süre bir süreç içerisinde bizi çok sevindirdiler. O gün buradaki konuşmamam da ifade ettim. Ne olmak istediklerini sorduğumuz gençlerimiz ve çocuklarımız, hemşire, polis, asker, mühendis, öğretmen ve sanatçı olmak istediklerini ifade ettiler. Bizim yaptığımız bütün hizmetin bir tek anlamı vardır. Onları hayalleri, idealleriyle buluşturmak. Biz Mardinli doktor, Derikli mühendis, Nusaybinli öğretmen, Mazıdağlı ülkenin her noktasını kucaklayan bir kaymakam istiyoruz. Onun için buraya geldik. Sadece taş bina açmıyoruz." dedi.

Şehit Safitürk'ün hem kaymakam hem de belediye başkanı olduğunu anımsatan Bakan Soylu, şunları söyledi: "Zeytin atölyesini anlattığı günü bugünkü gibi hatırlıyorum. Beraber toplantı yaptığımızda ortaya koyduğu anlayışı hatırlıyorum. İçişleri Bakanı olduğumda odama geldi sohbet ettik. Biz akrabayız diyemedi. Edepliydi, ahlaklıydı, insandı. Çocukları anlatırken, yaptıkları hizmeti anlatırken bir başkaydı. Buraya gelmemizin sebeplerinden biri de budur. Memleket için fedakarlığın ne olduğunu ifade eden rol modellere, güzel insanlara ihtiyacımız var."

Bakan Soylu\'dan Duygulandıran Konuşma, "Bizi Zayıflatmak İsteyenlere Karşı Hepimiz Birer...
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Bakan Soylu'dan Duygulandıran Konuşma, 'Bizi Zayıflatmak İsteyenlere Karşı Hepimiz Birer... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement