Derleme - "Muğla'daki Kazada Hayatını Kaybedenler Uğurlanıyor" Başlıklı Haberlerimizi Derleyerek... - Son Dakika
Güncel

Derleme - "Muğla'daki Kazada Hayatını Kaybedenler Uğurlanıyor" Başlıklı Haberlerimizi Derleyerek...

Derleme - "Muğla\'daki Kazada Hayatını Kaybedenler Uğurlanıyor" Başlıklı Haberlerimizi Derleyerek...

Muğla'da midibüsünün uçuruma yuvarlanması sonucu yaşamını yitiren 24 kişiden 18'i İzmir'de 1 kişi ise Ankara'da toprağa verildi.

14.05.2017 19:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da midibüsünün uçuruma yuvarlanması sonucu yaşamını yitiren 24 kişiden 18'i İzmir'de 1 kişi ise Ankara'da toprağa verildi.

Anneler Günü organizasyonu kapsamında İzmir'in Buca ilçesinden Marmaris'e gitmek üzere hareket eden midibüsün uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden Mükerrem Salcan, Mübeccel Dedeoğlu, Ayşenur Namlıarkan, Ayşe Kolcu, Hatice Güllü, Serpil Kardırımcı, Selda Altay, Melisa Şele, Armağan Sertbaş, Habil Güler, Gülizar Kılıç, Cemile Sönmez, Nazlı Ceylan, Kemal Öksüz, Nesrin Öksüz, Zeynep Öksüz, Fatma Sevindik, Münire Güler ve Zübeyde Çalık için 8 farklı cami ile 1 cemevinde tören düzenlendi.

Kazada yaşamını yitiren 24 kişiden 18'i İzmir'de 1'i ise Ankara'da toprağa verildi.

Kazada ölen Sultan Karadağ'ın cenazesi Adıyaman'a, Feray Akın'ın cenazesi ise Çanakkale'ye gönderildi.

Leyla Konakçı, Fermudiye Ay, Leman Kılıç ise yarın İzmir'de toprağa verilecek.

Başbakan Yıldırım törene katıldı

Kazada hayatını kaybedenlerden Selda Altay, Hatice Güllü, Ayşe Kolcu, Mübeccel Dedeoğlu, Mükerrem Salcan, Ayşenur Namlıarkan ve Serpil Kaldırımcı için Buca Eyüp Sultan Camisi'nde öğle namazını müteakip düzenlenen törene, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları, Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, milletvekilleri, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başbakan Yıldırım, Bakan Kaya ve diğer yetkililer, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dilediklerini ilette.

11 yıl önce de babalarını kaybettiler

Eyüp Sultan Camisi'nin avlusuna ilk olarak getirilen Selda Altay'ın (41) naaşının başında, annesi Mürüvet Kalkan, "Evladımı kaybettim" diyerek ağladı.

Altay'ın ikiz kızları Sude ve Buse Özdemir'in 11 yıl önce babalarını da bir trafik kazasında kaybettikleri öğrenildi. Cenaze namazı kılınanlardan Serpil Kaldırımcı'nın da Selda Altay'ın görümcesi olduğu kaydedildi.

Kazada yaşamını yitirenlerden Ayşenur Namlıarkan'ın oğlu Cumhur Namlıarkan ve yakınları tabuta sarılarak öptü.

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından kazada hayatlarını kaybedenlerin naaşları omuzlarda taşınarak cenaze araçlarına konuldu.

Cenazeler daha sonra Gökdere, Kaynaklar ve Buca Yeni mezarlıklarında toprağa verildi.

"Muğla'daki kaza her yönüyle araştırılacak"

Başbakan Yıldırım, cami çıkışında gazetecilerin kazayla ilgili soruşturma olup olmadığı yönündeki sorusuna "Büyük bir kaza, her yönüyle araştırılacak. Araştırmalar sonucunda kazanın sebebi mutlaka ortaya çıkacaktır. Sebebi ne olursa olsun giden geri gelmiyor, eksikler eğer araçta varsa, yolda varsa veya sürücüde varsa bunların hepsi ortaya çıkarılacak." yanıtını verdi.

Türkiye'de son 10-15 yılda altyapının, yolların çok geliştiğini hatırlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Yollarla ilgili kusurlardan dolayı kazalar hemen hemen yok. İnsan hatasını önleyecek henüz bir makine icat edilmedi, her şey insanla başlıyor, insanla bitiyor. Yolların kralı olmadığı kuralı olduğu gerçeğini her fırsatta her yerde değinerek, mutlaka da ilkokul çağından ileri yaşlara kadar eğitim, eğitim, eğitim. 1-2 dakika acele çok şey fark ettirir. Bizim arzumuz seyahat eden vatandaşlarımızın sevdiklerine ulaşması, sevdiklerine kavuşmasıdır."

Anneler Günü'nde 24 ocağa ateş düştüğünü kaydeden Yıldırım, "Bu acı ufak bir acı değil. Allah başka acı vermesin, kaza bela vermesin." diye konuştu.

"Buruk Anneler Günü yaşıyoruz"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, cenaze töreni sonrasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Bakan Kaya şunları kaydetti:

"Dualarımız, yaralılarımızın bir an önce sağlığına kavuşması için. 80 milyon buruk bir Anneler Günü yaşıyoruz. Ben bu vesileyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'dan rahmet, tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bugün buradayız, bundan sonra da burada olacağız. Biz büyük bir aileyiz. Başta şehit anneleri olmak üzere tüm Türkiye'nin Anneler Günü'nü kutlamak istiyorum."

Midibüs sürücüsü Sertbaş için tören

Muğla'da 24 kişinin hayatını kaybettiği kazada uçuruma devrilen yolcu midibüsünün şoförü Armağan Sertbaş'ın (33) cenazesi, yakınları tarafından Buca Kaynaklar Mezarlığı'ndan alınarak Kaynaklar Merkez Camisi'ne getirildi.

Cenazeye midibüs şoförünün babası Şakir Sertbaş, yakınları ile İzmir Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sertbaş'ın cenazesi, namazın ardından Kaynaklar Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"Torunum babasını soruyor"

Beş çocuk babası Şakir Sertbaş (62), kazada evin tek oğlunu kaybetmiş olmanın üzüntüsüyle cami bahçesinde taziyeleri kabul etti.

Gözü yaşlı baba Sertbaş, oğlunun söz verdiği için geziye sürücü olarak gittiğini belirterek, "Biz onunla arkadaş gibiydik. İki tane çocuğu vardı. Arabayı, çocukları bize mi bıraktın? Ne yapayım ben arabayı parayı" diye feryat etti.

Kendisiyle aynı ismi taşıyan 8 yaşındaki torunu Şakir Sertbaş'ın her şeyi anladığını kaydeden Sertbaş, "Çocuk her şeyi biliyor ama çözemiyor. 'Dede niye ağlıyorsunuz?' diye soruyor. 'Annen hastaymış, ondan.' dedim. Çocuk, babası gelecek diye bakıyor. 'Dede, babam ne zaman gelecek?' diye sordu. Ben de birazdan gelecek dedim." şeklinde konuştu.

"Duygu, işimiz çok zor"

Kayınbiraderi Armağan Sertbaş'ın yasal olarak fabrika ve öğrenci servisi işi yaptığını ve uzun süredir servis şoförlüğü yaptığı için iyi araç kullandığını anlatan Hüseyin Karataş (48) da kazanın nasıl olduğunu anlayamadıklarını söyledi.

Karataş, kayınbiraderinin, bir arkadaşının isteği üzerine geziye şoför olarak gittiğini belirterek, Anneler Günü olması dolayısıyla kazadan yaralı kurtulan eşi Duygu Sertbaş ile 10 aylık bebeği Nehir'i de götürdüğünü, 8 yaşındaki oğlu Şakir'i ise dedesinin yanında bıraktığını kaydetti.

Kazadan yaralı kurtulan kayınbiraderinin eşi Duygu Sertbaş'ı hastanede ziyaret ettiğini anlatan Karataş, kaza anında Armağan Sertbaş'ın, eşine en son "Bittik." dediğini söylediğini aktardı.

Karataş, şunları dile getirdi:

"Kazayı duyunca inanamadık. Ben de şoförüm. Bence teknik bir arıza var. Ben böyle düşünüyorum. Tekerlekte kitleme olmuş gibi duruyor çünkü 60 metre sadece sol tekerlek kayıyor. Frene basmış olsa diğer tekerleklerde fren izi olurdu. Arabayı döndüremiyor. Yaralı kurtulan eşi Duygu'ya sadece 'Duygu, işimiz çok zor.' diyor. O kadar. Daha sonra bariyerleri aşıyor. Ben kişisel olarak teknik arıza olduğunu düşünüyorum."

17 yaşındaki öğrencinin cenazesi

Menderes Belediyesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3. sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Melisa Şele'nin cenazesi Kaynaklar Mezarlığı'ndan alınarak Kadifekale Hava Şehitleri Camisi'ne götürüldü.

Tören sırasında sinir krizi geçiren ve yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Melisa Şele'nin annesi Abide Şele, ağıtlar yaktı.

Gözyaşı döken Abide Şele'nin "Anneler Günü'nde beni yalnız bıraktın Melisa. Doymadım sana Melisam. Niye bırakıp gittin beni? Daha gelinlik giydirecektik sana kızım. Sen benim nefesimdin, kurban olsun sana annen." şeklindeki feryadı yürekleri dağladı.

Törene, Melisa Şele'nin ailesi ve yakınlarının yanı sıra öğretmenleri ve lise arkadaşları katıldı.

Kılınan namazın ardından Şele'nin cenazesi, Menderes ilçesine götürülerek Ahmetbeyli Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Gülizar Kılıç için cemevinde tören

Gülizar Kılıç'ın (52) Uzundere Cemevi'ne getirilen naaşı yakınlarının omzunda taşınarak musalla taşına konuldu. Tabutun getirilmesi sırasında Gülizar Kılıç'ın kızları Özge ile Deniz, fenalık geçirdi.

Törene Kılıç'ın yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kılıç'ın naaşı, Alevi dedelerinin yaptığı dualar, helallik alınması ve cenaze namazının ardından omuzlarda cenaze aracına taşındı.

Kılıç'ın cenazesi Uzundere Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

7 ay önce anneanne olmuş

Bu arada 2 çocuk annesi Gülizar Kılıç'ın, geziye kazada yaşamını yitiren akrabası Leman Kılıç ile katıldığı öğrenildi.

Kılıç'ın 52 yaşında olmasına rağmen üniversite sınavlarına hazırlanan 21 yaşındaki kızı Deniz için çalışmaya devam ettiği, psikolog olan kızı Özge'nin de yaklaşık 7 ay önce anne olduğu belirtildi.

Münire ve Habil Güler'in cenaze töreni

Kazada eşi Münire Güler ile hayatını kaybeden 57 yaşındaki Habil Güler'in naaşı, yakınları tarafından morgdan alındıktan sonra Buca ilçesindeki Yeşil Cami'ye getirildi.

Cenazenin getirilişi sırasında Güler'in yakınları gözyaşı döktü, ağıtlar yaktı.

Kazada babalarını ve üvey annelerini kaybeden Kevser Cinkaya ile Elif Güler'i, yakınları teskin etmeye çalıştı.

Güler'in cenazesi, öğle namazının ardından Kaynaklar Mezarlığında toprağa verildi.

Bu arada Güler'in aynı kazada hayatını kaybettiği eşi Münire Güler'in, ailesinin isteği üzerine Bornova Kavaklıdere Camisi'nde kılınan ikindi namazı sonrası toprağa verildi.

Habil Güler'in yeğeni Özgür Berberoğlu, çok üzgün olduklarını belirterek "Dayım hastaneden emekli olmuştu. İlk eşini kanserden kaybetmişti. Aynı kazada yaşamını yitiren yengemle 17 yıl önce evlenmişti." dedi.

Güler'in akrabası Lütfi Bahtiyar da "3 gün önce kahvehanede oturmuş, sohbet etmiştik. Eşiyle sık sık bu tür gezilere giderdi." diye konuştu.

Nazlı Ceylan'ın cenaze töreni

Kazada yaşamını yitiren, geziyi organize ettiği iddia edilen Nazlı Ceylan'ın cenazesi de yakınları tarafından Buca Kaynaklar Mezarlığı'ndaki morgdan alınarak Kurtuluş Camisi'ne getirildi.

Ceylan'ın cenaze törenine eşi Murat (45), çocukları Semanur (21) ve Buğra (13), yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İkindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazından sonra Ceylan'ın naaşı Buca Gökdere Mezarlığında toprağa verildi.

Murat Ceylan'ın gezi turları düzenlemek amacıyla yaklaşık 6 ay önce Buca'da iş yeri açtığı ve iki çocuk annesi Nazlı Ceylan'ın da bu iş yerinde gezi turlarına katılarak eşine yardım ettiği öğrenildi.

Molada kaza yapan minibüse geçmiş

Anneler Günü nedeniyle düzenlenen gezide eşi Murat Ceylan ile ayrı araçlarda yolculuk eden Nazlı Ceylan'ın Aydın'ın Çine ilçesinde verilen molanın ardından kazayı yapan midibüse geçmişti.

Çiftin çocuklarını da İzmir'de bıraktıkları öğrenildi.

Cemile Sönmez eşini de trafik kazasında kaybetmişti.

Cemile Sönmez'in (59) Buca'daki Eyüp Sultan Camisi'ndeki cenaze namazına Sönmez'in yakınları ve sevenleri katıldı.

Sönmez'in oğlu Murat Sönmez, kızı Emel Canbolat annelerinin tabutu başında gözyaşı döktü. Sönmez'in 82 yaşındaki annesi Hatice Közendek de çevredekilerin yardımıyla kızının naaşına sarılarak ağladı.

Sönmez'in cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Toros Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cemile Sönmez'in eşi Hüseyin Sönmez'in de 21 yıl önce bir trafik kazasında yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Oğluyla birlikte yaşayan ve torunlarına bakan Sönmez'i, Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen tura kızı Emel Canbolat'ın gönderdiği belirtildi.

Komşuları, Sönmez'in kızının kendisini Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen tura gönderdiğini söylediğini aktardı.

Kemal Kılıçdaroğlu da cenaze töreninde

Nesrin ve Kemal Öksüz çifti ile komşuları Fatma Sevindik'in Yaylacık Camisi'ndeki cenaze törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınları katıldı.

Nesrin ve Kemal Öksüz'ün naaşları yan yana musalla taşına konuldu.

Cenazelerin getirilişi sırasında Öksüz çifti ve Sevindik'in yakınları gözyaşı döktü, bir süre tabutların başında bekledi.

İkindi namazı sonrası düzenlenen törenin ardından Sevindik'in naaşı Kaynaklar Mezarlığında, Öksüz çifti ise Gökdere Mezarlığına götürülerek son yolculuğuna uğurlandı.

Molada eşinin yanına geçmiş

Bu arada Nesrin Öksüz'ün başta diğer araçla yolculuk ettiği ancak Aydın Çine'de verilen molada, eşinin bulunduğu kaza yapan midibüse geçtiği öğrenildi.

Son yolculuğuna uğurlanan Sevindik'in kız kardeşi Hatice Güllü de öğlen Bornova'da defnedilmişti. Sevindik ve Güllü'nün kardeşi Bahar Sinur ve 17 yaşındaki kızı Simge Sinur da aynı kazada yaralanmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, cenaze töreni sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, çok üzgün olduğunu, Anneler Günü'nde böyle bir olayın olmasını hiç arzu etmediklerini belirtti.

Trafik kazasında hayatını kaybedenleri sonsuzluğa uğurladıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Geride kalanlara başsağlığı diliyoruz. İnşallah Türkiye bir daha böyle trafik kazalarıyla karşı karşıya kalmaz. Çok sayıda kadın kardeşimizin Anneler Günü'nde hayatını kaybetmesi hepimizi derinden üzdü, bütün Türkiye'yi yasa boğdu. İzmirlilerin ve Türkiye'nin başı sağolsun. Kazayla ilgili adli soruşturma devam ediyor. Sonucunu hep birlikte bekleyeceğiz." diye konuştu.

Zübeyde Çalık için Ankara'da tören

Kazada hayatını kaybeden 54 yaşındaki Zübeyde Çalık, Ankara'nın Polatlı ilçesinde toprağa verildi.

Üniversitede eğitim gören oğlu için İzmir'e yerleşen iki erkek çocuk sahibi Çalık için Polatlı Merkez Camisi'nde tören düzenlendi. Törenin ardından Polatlı Şehir Mezarlığı'nda toprağa verilen Çalık'ın eşi Ali Çalık'ın da 19 yıl önce trafik kazasında yaşamını yitirdiği belirtildi.

Zeynep Öksüz'ün cenaze töreni

54 yaşındaki Zeynep Öksüz'ün naaşı, yakınları tarafından morgdan alındıktan sonra Buca ilçesindeki Yeşil Camisi'ne getirildi.

Cenazenin camiye getirilmesi sırasında yakınları gözyaşları döktü. Kazada annesi Zeynep Öksüz'ü kaybeden, 12 yaşındaki kızı Fatma Ecrin Ökten de yaralanan Seda Ökten'i yakınları teskin etmeye çalıştı.

Zeynep Öksüz'ün, Manisa E Tipi Cezaevinde bulunan oğlu Semih Öksüz de jandarmalar eşliğinde camiye gelerek annesinin cenazesine katıldı. Semih Öksüz, annesine veda ederken gözyaşlarına hakim olamadı.

Öksüz'ün cenazesi, öğle namazının ardından Kaynaklar Mezarlığında defnedildi.

"Bana da gel dedi ama ben gitmedim"

Kazada hem eşi Zeynep Öksüz'ü hem de amcasının oğlu ile eşini kaybeden, torunu ise ağır yaralanan 57 yaşındaki Bayram Öksüz, taziyeleri gözyaşları için kabul etti.

Taksi şoförlüğü yapan Bayram Öksüz, "Eşim geziye gittikleri sabah yanıma geldi. Yemek falan aldı, el salladı, 'Hadi hakkını helal et' dedi ve gitti." diye konuştu.

Eşinin iki hafta önce de yine aynı tur şirketiyle Bodrum taraflarında bir yere gezmeye gittiğini aktaran Öksüz, şunları kaydetti:

"34 yıllık evliyiz. Eşim gezilere giderdi. Ben de yıllarca otobüs şoförlüğü yaptım, böyle bir şey yaşamadım. Bir hafta önce eşim 'Hadi geziye beraber gidelim' dedi. 'Ben kendimiz gezelim' dedim. Toplu geziyi sevmiyorum ben. O zaman eşim 'Bu sefer ben gideyim bir daha beraber gideriz' dedi. İşte ecel çekmiş."

Zeynep Öksüz'ün 71 yaşındaki amcası Osman Kral, yeğeninin tabutunu öperek ona veda etti.

Onu çok sevdiğini kaydeden yaşlı adam, "En son beni yolda görmüştü, 'Amca ne yapıyorsun' dedi. Çok üzgünüm." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Derleme - 'Muğla'daki Kazada Hayatını Kaybedenler Uğurlanıyor' Başlıklı Haberlerimizi Derleyerek... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement