Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek

ÜNLÜ fotoğrafçılar, Adana'nın Kozan ilçesinde tarihi ve kültürel dokuyu gezerek fotoğrafladı.

07.05.2013 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

/////////

usta fotoğrafçıların Kozan turu

ÜNLÜ fotoğrafçılar, Adana'nın Kozan ilçesinde tarihi ve kültürel dokuyu gezerek fotoğrafladı. Geziye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Devlet Sanat ve Onur Ödülü olan dört kişiden biri olan İzzet Keribar ve İbrahim Zaman, Cengiz Karlıova, Alirıza Kalın, Nevzat Çakır, Timur Taşova, Dr. Haluk Uygur gibi usta fotoğrafçıların yanı sıra Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu üyeleri katıldı. Ekip Kozan Kalesi, Yaver'in Konağı, Cami Kebir Caddesi, Hoşkadem Camisi ve Dağılcak Mesire Alanı'nı ziyaret etti.

Geziyi koordine eden Dr. Haluk Uygur, yaptıkları çalışma hakkında şu bilgileri verdi: "Kozan artık tarihi kentlere ilgi duyan ekipler tarafından ilgi çeken bir ilçe olarak kendini göstermeye başladı. Örneğin Beypazarı gibi bir özelliği olan bir durum aldı. Hatta artısı da var. Çünkü tarihi 4 bin yıl öteye gidiyor. Yeni tarih yanında eski tarihte var. Türkiye'nin ön önemli 15 fotoğrafçısı Adana'da yapılan bir fotoğraf yarışması jüriliği için gelmişlerdi, Kozan'ı görmek istediler ve biz de rehberlik yapıp Kozan'a getirdik. Kozan'ın güzelliği ve tarihi dokusu karşısında şaşırdılar ve hayranlıklarını ifade ettiler."

Ünlü fotoğrafçı İzzet Keribar da düşüncelerini şöyle dile getirdi: "Her Adana'ya gelişimde fotoğraf arşivimi daha da genişletiyorum. İyi ki Kozan'a gelmişim. Muhteşem bir kale var. Yaverin Konağı ve bugüne kadar görmeğim bir mimari olan Hoşkadem Camii çok güzel restore edilmiş. Umarım Kozan'ın turist potansiyeli seneden seneye artar. Kozan'a geldiğim için çok mutluyum."

Dağılcak Mesire Alanı'nın da fotoğrafçılarla bir araya gelen Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ise konuklarına Kozan'ı anlattı. Başkan Özgan, "Türkiye'nin en ünlü fotoğrafçılarını ilçemizde ağırlamaktan mutluyuz" dedi.

KOZAN,(DHA)

/////////

Kayısı üreticisinin fiyat endişesi

Ya düşerse!

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde üreticiler geçen yıl kilosu 12 kuruşa kadar düşen kayısında bu yıl da benzer bir durum yaşanmasından endişe ediyor.

Kayısı Üreticileri Birliği Başkanı İsmail Gürses, geçen yıl açık alanda ilk hasadı yapılan kayısının kilosunun 3 TL'den satıldığını, bu yıl ise ilk hasatın 2.5 TL'den alıcı bulduğunu söyledi. Geçen yıl kayısının kilosunun 12 kuruşa kadar düştüğünü ve bazı üreticilerin ürünlerini yol kenarına dökerek tepkisini dile getirdiğini hatırlatan Gürses, benzer bir durumun ortaya çıkma olasılığı karşısında tedirgin olduklarını anlattı.

Bu yıl ilçe genelindeki bin 200 dönüm kayısı bahçesinden yaklaşık 12 bin ton kayısı hasadı yapılacağını vurgulayan Gürses, ürünlerin 2 bin tonunun Ukrayna, Azerbaycan, Moldova, Romanya, Gürcistan, Rusya, Lübnan ve Irak'a ihraç edileceğini, 10 bin tonunun ise Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa başta olmak üzere Türkiye'nin değişik illerine gönderileceğini anlattı. Gürses, "Dileğimiz geçen yılki gibi fiyatların bir anda çok aşağılara düşmemesi yönündedir. Fiyatlar bir anda düşerse üreticilerimiz masraflarını alamadığı gibi zarar edip mağdur olurlar" dedi.

Mehmet OKUR/ SİLİFKE(Mersin),(DHA)

(7.5.2013)

////////////

Dondurulmuş embriyo ile hamile kalma şansı arttı

TÜRK Jinekoloji Derneği Mersin Şube Başkanı Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr.Necip Öztürk, iyi bir teknikle yapılmış dondurma ve çözme işlemi sonucu transfer edilen embriyolarla gebelik şansının yüksek olduğunu söyledi.

Mersin Tüp Bebek Merkezi'nde çocuk özlemi olan ailelerle bir araya gelen Öztürk, embriyo dondurma yöntemi hakkında bilgi verdi. Dondurma işleminin aileler için büyük bir avantaj olduğunu vurgulayan Öztürk, şöyle devam etti:

"Tüp bebek uygulamalarında anne adayına bir veya iki adet döllenmiş yumurta (embriyo) transferi yapılmaktadır. Transfer edilmeyen yani kalan embriyolar eğer kalite açısından iyi olarak derecelendirilmiş ise; bu embriyolar dondurulup saklanmakta ve aileye ileriki zamanda tekrar bir gebelik şansı sunmaktadır. Embriyoların bu şekilde değerlendirilmesi aileler için büyük fayda sağlamaktadır. Böylelikle embriyoların transferi için anne adayı tekrar bir yumurtalıkların uyarılması ve toplanması süreçlerinden geçmemekte daha kolay bir şekilde hamile kalabilmektedir."

KANSER HASTALARINA UMUT

Bu yöntemin kanser hastalarına çocuk sahibi olmanın yollarını açtığını vurgulayan Öztürk şunları kaydetti:

"Yaşamın ne getireceği belli değildir. Yumurtalıklarınıza zarar verecek radyoterapi, kemoterapi ya da ameliyat geçirmeden önce kendinizi dondurulmuş embriyolarla rahat hissedebilirsiniz. Tüm tedaviniz bitince dondurulmuş embriyolarla çocuk sahibi olabilirsiniz. Bu konuyu doktorunuzla ayrıntılı konuşmalısınız. Çünkü geçireceğiniz müdahalelerin rahminize zarar vermemiş olması gerekir. Yıllar sonra lazım olacak bu embriyolar çiftler için yeni umutlar doğurabilir."

DONDURULMUŞ EMBRİYO RİSKLİ Mİ?

Embriyonun donduruluyor olmasının, doğacak bebek açısından hiçbir risk içermediğine de vurgu yapan Öztürk, dondurulmuş embriyo ile normal embriyo arasında hiçbir fark olmadığını, çocuğun diğer çocuklar gibi sağlıklı olacağını sözlerine ekledi.

MERSİN, (DHA)

(7.5.2013)

////////////////////////

Mevsimlik işçiler kurulu toplandı

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde mevsimlik gezici tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesi amacı ile İlçe Mevsimlik Gezici Tarım İşçileri İzleme Kurulu toplandı. Toplantıya başkanlık eden Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, üretici ve işçinin, bölge şartlarını göz önünde bulundurarak en uygun çalışma ve çalıştırma koşullarına kavuşmalarını istediklerinig söyledi. Güldibi, şöyle devam etti:

"İlçemizdeki gezici tarım işçilerinin çalışma ve yaşam standartlarını iyileştirmek istiyoruz. Yanımızda çalıştırdığımız kişilerin hakkını vermek durumundayız. Öncelikle ve özellikle, tarlada çalışan işçi kardeşlerimizin haklarını korumak görevimizdir. Bunun yanında, elcilerin ve üreticilerin de hak kaybına uğramamasını sağlamalıyız. Evinden tarlaya gidene kadar büyük sıkıntı yaşayan işçilerin, bu sıkıntılarını ortadan kaldırmak için elbirliğiyle çalışmalıyız. Daha önceleri akraba gibi yakın çalışma arkadaşı gibi olan, aynı çatı altında yaşayan üretici ve işçilerin, son dönemlerde birbirinden kopuk olması, işçilerin çadırlarda ve kötü şartlarda yaşamaya başlamaları son derece düşündürücüdür. Temennimiz, son derece olumsuz şartlarda yaşayan ve zor şartlarda çalışan işçilerimizin çalışma ve yaşam standartlarını hep birlikte yükseltmektir."

Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Behçet Sarı, Jandarma Komutanı Binbaşı Kazım Bahadır Ersoy, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Atsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Tarım Müdürü Hayri Erdoğan, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr.Mehmet Sarı, SYDV İlçe Müdürü Kemal Yıldırım, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, İş - Kur Tarsus temsilicisi İlyas Kılınç, dernek başkanları, üretici temsilcileri katıldı.

TARSUS(Mersin), (DHA)

(7.5.2013)

///////////////////

Güvenli Adana için el ele

ADANA Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Amiri Başkomiser Mesut Kara ve ekibi "Güvenli Adana İçin El Ele" sloganıyla başlattıkları çalışma kapsamımda sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyor.

Kara ve ekibi, bu kapsamda Adana Tabip Odası'ni da ziyaret ederek yöneticilerle görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette konuşan Başkomiser Mesut Kara "Adana'mızda bir sıkıntı olmuyorsa, güvenli bir Adana ise bunu Adana Tabip Odası dahil STK ve derneklerimizin başındaki insanların olgunluğundan kaynaklandığını düşünüyoruz" dedi. Kara, daha sonra Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten'e plaket verdi. Ziyaretten mutlu olduğunu dile getiren Ökten ise "Toplumsal olaylarda zaman zaman birlikte çalışıyoruz. Sivil ve toplumsal olaylarda sesimizi duyurmamız bir gerekliliktir. Bu konuda güvenlik güçleri bizlere destek olmalı" diye konuştu. Ziyarette TTB MYK Üyesi Dr. İsmail Bulca, Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, Genel Sekreteri Dr. Halit Atik, Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Ahmet Hilal, Dr. Hamdi Karanfil ve Ahmet Suntur katıldı.

ADANA,(DHA)

/////////

Festivalde türkü rüzgarı

12.MERSİN Uluslararası Müzik Festivali kapsamanda Toroslar Belediyesi'nin ev sahipliğinde Türk Halk Müziği konseri verildi. Konserde Yıldız Çam Özdemir ve Sıtkı Akın sahne aldı.

Çağdaşkent Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen konseri Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da vatandaşlarla birlikte izledi. Tuna zaman zaman eserlere eşlik ederken, halay da çekti. Başkan Tuna, Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin, kentin ulusal basında tanıtılması ve uluslararası anlamda öne çıkmasına vesile olduğunu vurguladı. Tuna, "Çağdaşkent Mahallemiz'de 22 bin metrekarelik alanda inşa ettiğimiz Cumhuriyet Meydanımızda ilk organizasyonumuzu yapıyoruz.

Yine bu projemizin devamında Halkkent Mahallemizde 12 bin metrekarelik alanda Kültür Merkezi'ni inşa ediyoruz. Sanatsal değeri ve Selçuklu Türk mimari özelliğiyle Toroslar ve Mersin'imize çok önemli bir eser daha kazandırıyoruz. 6-7 ay sonra yapımını tamamlayacağımız bu merkezimizde de konserlerimizi ve çeşitli etkinliklerimizi düzenleyeceğiz" dedi. Program, havai fişek gösterileri ile son buldu.

MERSİN, (DHA)

(7.5.2013)

/////////////////////////

Çocukların olimpiyat çoşkusu

MERSİN'de Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu ve İl Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte ilköğretim 4 ve 5'inci sınıf öğrencileri ile ortaokul 17inci sınıf öğrencilerine eğitim verildi. Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi Mersin Dumlupınar İmam Hatip Lisesi konferans salonunda uygulandı. Etkinlikte öğrencilere spor branşları hakkında bilgi verildi. Olimpizm kültürü ve bilincinin aşılanması için hazırlanan gösterilerden sonra ödüllü yarışmalar düzenlendi. Gösterinin maskotu olan Oli ve Akdeniz Oyunları'nın maskotu Karetta da sahneye çıkarak çocuklara eğlenceli anlar yaşattı.

MERSİN, (DHA)

(7.5.2013)

///////////////////////

Sahil hırsızları tutuklandı

MERSİN'in Erdemli ilçesinde, denize ve pikniğe gelen vatandaşların araçlarından hırsızlık yaptıkları belirlenen iki kişi yakalandı. Bir vatandaşın aracındaki çantasının çalındığı ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, bölgeden uzaklaşan bir aracı takibe aldı. Takip sonucu hırsızlık ve diğer suçlardan çok sayıda sabıkası bulunduğu belirtilen N.E. (43) ve C.B. (26) adlı şüpheliler D-400 karayolu üzerinde yakalandı. Araçta yapılan aramada çalıntı çanta ve malzemeler ile kilit açmakta kullanılan 1 tornavida ve 1 kesici alet ele geçirildi. Yakalanan 2 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı, denizi ve yaylaları ile turizm cenneti olan ilçede vatandaşların

rahat ve güvenilir ortamda tatil yapması için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını söyledi. Müdür Dağı, vatandaşlarında şüpheli gördükleri her konuyu 155 Polis İmdat telefonuna bildirmesini istedi.

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(7.5.2013) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement