Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

Dha Yurt Bülteni-11

1)CHP'Lİ BİÇER'DEN O KIŞLADAKİ ZEHİRLENMEYLE İLGİLİ ÇİĞ HİNDİ ETİ İDDİASICHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki askerlerin tam pişmemiş hindi eti yediklerini öne sürdü.

29.05.2017 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)CHP'Lİ BİÇER'DEN O KIŞLADAKİ ZEHİRLENMEYLE İLGİLİ ÇİĞ HİNDİ ETİ İDDİASI

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki askerlerin tam pişmemiş hindi eti yediklerini öne sürdü. Gayri resmi olarak edindikleri bilgilerde salmonella bakterisinin kesinleştiğini belirten Biçer, hindi etinden alınan örneklerde de salmonella bakterisine rastlandığını açıkladı.

Manisa'da 23 Mayıs gecesi 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda başlayıp, Kırkağaç İlçesi'ndeki 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alayı'na kadar uzanan gıda zehirlenmesinin nedeni hala açıklanamazken, gözler askerlere verilen yemeklere çevrildi. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, konuyla ilgili açıklama yaptı. En son rakama göre Manisa merkezdeki olaydan 1050 askerin etkilendiğini belirten CHP'li Biçer, 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki askerlerle yaptığı konuşmalarda, askerlerin tam pişmemiş hindi eti yediklerini söylediklerini açıkladı. Biçer, "Askerler öğle yemeğinde hindi yemişlerdi. Askerlerle birebir yaptığım görüşmelerde, "Biz hindi etini yerken zorlandık. Et çiğdi, pişmemişti' dediler" dedi.

"RESMİ AĞIZDAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ"

Gayri resmi olarak bakterinin salmonella olduğunu ve çiğ hindi etinden bulaştığını öğrendiklerini savunan Biçer, "Çiğ hindi etinden bulaştığı artık kesin olmuş olan ve askerlerin dışkı örneklerinde Salmonella bakterisinin üremiş olduğu kesin bir veri olmasına rağmen, yine o gün tüketilen hindi etinden alınan numunelerde Salmonella bakterisinin üremiş olduğu elimizde gayri resmi bir sonuç olmasına rağmen, bunun resmi ağızlardan açıklanmasını bekliyoruz. Salmonelle bakterisi içeren bu etin askerlere yedirilmesinden kim sorumludur? Salmonella bakterisi kümes hayvanlarının ve diğer hayvanların bağırsaklarında yaşayan bir bakteri. O hayvanların dışkıları ile bulaşmış gıdalarla kişiye geçtiğinde bağırsak enfeksiyonuna dönüşüyor. Bu etler uygun koşullarda pişirilse, saklansa bu enfeksiyonun insana bulaşması mümkün değil. Bu kendiliğinden oluşan bir enfeksiyon değil" diye konuştu.

O AÇIKLAMAYA TEPKİ

Kırkağaç'taki 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda askerlerin rahatsızlanmasıyla ilgili Manisa Valiliği'nden yapılan 'mide üşütmesi' açıklamasını da eleştiren Biçer, "Yüksek ateş, bulantı ve kusma şikayetleri ile hastaneye başvurdular. Olay bu kadar büyükken Valimiz bir açıklama yaptı. Kırkağaç'taki olayın askerlerin psikolojik durumu ile alakalı olduğunu söyledi. Yapılan açıklamayı bir hekim ve vekil olarak içimizi rahatlatıcı ve gerçekçi bulmadım. Hiçbir somut veriye dayanmayan bir açıklama. Talihsiz bir açıklama. Bu kadar yüksek sayıda askerin psikolojisinin bozuk olduğunu söylemek, onların yemekten ya da sudan zehirlendiğini söylemekten daha ciddi bir konu. Bizim askerlerimizin psikolojisi bozulmuşsa, bulantı kusma şikayetleri tespit edilmişse ve bu askerler hiçbir şekilde psikiyatrik değerlendirmeden geçmeden böyle bir açıklama yapılmışsa, bunu doğru bulmadığımızı söylemek isterim. Kan tahlili sonuçlarını değerlendirdim. Karaciğer enzimlerinin yükselmiş olduğunu gördüm. Bir yetkili derhal bu bilimsel verileri bizimle paylaşmalı" dedi.

"DOKTORLAR HER ŞEYE HAZIRLIKLI OLUN DEDİLER"

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda görev yapan acemi er Burhan Güvener'in dayısı Bayram Güvener de, CHP'li Biçer'e yaşadıklarını anlattı. Yeğeninin 20 günlük asker olduğunu söyleyen Güvener, asker Burhan Güvener'in yoğun bakımda tedavisinin devam ettiğini ve durumunun iyi olmadığını söyledi. Bayram Güvener, "Doktorlar pek iyi gitmiyor dediler. İç organlar zarar görmüş. Her şeye hazırlıklı olun dediler. Anne ve babası sürekli ağlıyor. Yemin törenine gelecektik, ama babasına 'gelmeyin burada 20 gün daha kalacağım' dedi. Görev yeri Doğu'ya çıkmıştı. Keşke gelseydik" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------

CHP Tur Yıldız Biçer ve yoğun bakımda tedavi gören asker Burhan Güvener'in dayısı Bayram Güvener'in konuşması

CHP'li Tur Yıldız Biçer'in konuşması

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Nermin UÇTU/ MANİSA,

====================================================

2)MUDANYA'DA "ORUÇ DAYAĞI"  İDDİASI

BURSA'nın Mudanya ilçesinde dün akşam saatlerinde deniz otobüsü ile İstanbul'a gitmek için kafeteryada bekleyen baba ve oğul  iddiaya göre oruç yüzünden adı öğrenilemeyen bir kişinin saldırısına uğradı. Yaşanan arbedede yumruk darbeleri alan baba ve oğul şikayetçi olmadıkları için soruşturma başlatılmadı. Kavga sonrası ise bir vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülenerek sosyal medyada paylaşıldı. Olay, dün Güzelyalı Mahallesi'ndeki deniz otobüsü terminali içindeki kafeteryada meydana geldi. İddiaya göre, kafeteryanın üstü açık bölümünde oturan baba oğlun yanına gelen 4 kişi 'neden oruç tutmuyorsunuz' diyerek sataştı. Kavgaya dönen olay sırasında bir kişi baba ve oğlunu yumrukla darp etti.  Kafeteryada çalışan bir görevli, "dört kişi gelip kafeteryanın açık hava bölümünde oturan ve yemek yiyen baba ve oğlu ile 'neden oruç tutmuyorsunuz' diyerek tartıştı. Aralırındaki restleşme kavgaya dönüşünce baba ve oğlu yumruk darbelerine hedef oldu.  Bir kişinin burnu kanadı. Vatandaşlar şikayetçi olmaları ve kendilerini şahit olarak yazmaları için bu kişilerle görüştüler. Fakat dayak yiyen kişi, 'firma şikayetçi olsun' diyerek ayrıldılar. Aynı kişiler İstanbul'a döndüler. " diye konuştu. Kavga sonrası bir kişi tarafından çekilen görüntüler sosyal medya da yer alırken Mudanya'da polise olayla ilgili olarak kimsenin şikayetçi olarak başvurmadığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü

---------------

-Tartışma sonrası görüntü

-Konuşmalar

BURSA

=======================================================

3)BABASI SINIRDA KEŞİF YAPTI, FETÖ'CÜ AKADEMİSYEN, YUNANİSTAN'A KAÇARKEN YAKALANDI

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen Kayseri Erciyes Üniversitesi eski akademisyenlerinden Prof.Dr. Y.C., babası O.C., tarafından Yunanistan'a kaçak geçirilmek isterken jandarma tarafından Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin üzerinde Meriç Nehri'ni geçmek için can yeleği ile dürbün bulundu.

Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nin Yunanistan'a sınır olan Çakmak Köyü'nde geçen Cumartesi günü köylüler hareketlerinden şüphelendikleri bir kişiyi görüp durumu İl Jandarma Komutanlığı'na bildirdi. İhbar üzerine köye giden jandarma ekipleri şüpheli O.C'yi gözaltına aldı. Yanındaki çanta içinde Meriç Nehri'ni geçmek için can yeleği ile dürbün ele geçirilen O.C.'nin ypılan soruşturmasında Kayseri Erciyes Üniversitesi FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen ve yurtdışına çıkış yasağı bulunan eski akademisyenlerden Prof. Dr. Y.C.'nin babası olduğu belirlendi. Şüphelinin oğlunu Meriç Nehri üzerinden yasadışı yollardan Yunanistan'a kaçırmak için bölgede keşif yaptığı ve oğluyla bölgede buluşmak üzere olduğu tespit edildi.

Jandarma ekipleri O.C'nin oğluyla koordinesini sağlamak için ceph telefonuyla irtibat kurdurdu. Babasın bölgeye gelmesini istediği Prof.Dr. Y.C., aynı gece geldiği Çakmak Köyü'nde jandarma tarafından gözaltına alındı. Jandarmadaki soruşturmaları tamamlanan O.C., ile oğlu Y.C., soruşturmalarının süreceği Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. Şüphelilerle ilgili soruşturma devam ediyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------:

-Zanlıların jandarma eşliğinde hastaneye gelişi

-Zanlıların Jandarma eşliğinde emniyete gelişi

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

========================================================

4)ALADAĞ'DAKİ YURT YANGINI DAVASI BAŞLIYOR

ADANA'nın Aladağ İlçesi'nde 11'i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği kız yurdu yangını faciası ile ilgilisi asli kusurlu olan aralarında yurt müdürü ve yurdun bağlı bulunduğu dernek yöneticilerinin de olduğu tutuklu 7 sanığın ilk duruşması yarın Kozan İlçesi'nde yapılacak. Aladağ'da 29 Kasım 2016'da ortaokulda okuyan kız öğrencilerinin kaldığı, 'Süleymancı' cemaatine ait özel kız öğrenci yurdunda, elektrik sisteminin kısa devre yapması sonucu yangın çıktı. Yangında 10 öğrenci, 1 çocuk ile 1 eğitmen yaşamını yitirdi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında yurt müdürü Cumali Genç, yurt çalışanı Mahmut Deniz, Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail Uğur ile dernek yöneticileri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş, Mahir Kılınç tutuklandı. Sanıkların bazıları ara kararla tahliye edilip, itiraz üzerine tekrar tutuklandı.

İDDİANAMEDEN DETAYLAR

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı 24 sayfadan oluşan iddianamesini hazırladı. Bilirkişi raporuna da yer veren savcı, yangının eskiyen elektrik tesisatından çıktığını ve yurtta bulunan yangına elverişli malzemeler sayesinde hızla yayıldığını belirtti. Yangın söndürme ekipmanlarının olmadığını kaydeden savcı, ölümlerin meydana geldiği 2'nci katın tapu kaydında olmadığını ve çatıda kullanılan ahşabın yangının büyümesine sebep olduğuna dikkat çekti. Savcı, şüphelilerin yurdun gerekli şartlarını sağlamadıkları gerekçesiyle asli kusurlu olduğuna dikkat çekerken, tüm şüpheliler hakkında taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Aladağ İlçesi'nin bağlı olduğu komşu Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.

İddianameyi kabul eden mahkemede yargılama yarın başlayacak.

ADANA/DHA

====================================================

5)ÖĞRETMENİN KABLOYLA ÖĞRENCİ DÖVDÜĞÜ İDDİASINA SORUŞTURMA

AFYONKARAHİSAR'ın Sinanpaşa İlçesi'ndeki bir ortaokulda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Y.Ö.'nün kendisine lakap taktığı gerekçesiyle öğrenci S.Ç.'yi projeksiyon cihazının kablosuyla dövdüğü iddia edildi. Aile olayla ilgili şikayetçi olurken, öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı.

Olay, Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçesi'ne bağlı Serban Beldesi'ndeki Kazım Özer Ortaokulu'nda geçen perşembe günü meydana geldi. Okulda görevli din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Y.Ö., 2'nci sınıf öğrencilerine kitap okuturken S.Ç. adlı öğrenci de kitap okuma isteğini iletti. Öğretmen Y.Ö., iddiaya göre kendisine lakap taktığı iddiasıyla S.Ç.'ye sınıftaki prodüksiyon cihazının kablosuyla vurdu. Olaydan sonra durumu öğrenen baba Sercan Ç. bacağında morluklar oluşan S.Ç.'yi Sinanpaşa Devlet Hastanesi'ne götürerek darp raporu aldı ve öğretmen hakkında şikayetçi oldu.

SORUŞTURMA AÇILDI

Sinanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Avcı, "Böyle bir şikayet geldi. Kaymakamlık ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz konuyla ilgili ayrı ayrı soruşturma başlattı" dedi. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Y.Ö. hakkında herhangi bir uzaklaştırma kararı olmadığı ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR, -

===================================================

6)BOLU DAĞI TÜNELİ ÇIKIŞINDA KAZA: 3 YARALI

TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli çıkışında yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak bariyerlere çarpan otomobilde Suriye uyruklu 3 kişi yaralandı.

Kaza, saat 14.00 sıralarında meydana geldi. İstanbul yönüne giden İsmaiel Almouakke yönetimindeki 345 MJ 8031 plakalı otomobil, tünel çıkışında yağmurun da etkisiyle sürücüsünün kontrolünden çıkarak bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle metrelerce savrulan otomobilin motoru fırladı, parçaları etrafa savruldu. Suriye uyruklu sürücü İsmaiel Almouakke ile birlikte yanında bulunan Alaa Obaid ve Hani Obaid yaralandı. Sağlık ekipleri tarafından araçtan çıkarılan yaralılar ambulanslarla Bolu ve Düzce'deki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Sürücü Almouakke ile Alaa Obaid'in hayati tehlikelerinin bulunduğu belirtildi.

Kaza nedeniyle İstanbul yönü yaklaşık yarım saat ulaşıma kapandı. Sürücüler, Abant Kavşağı'ndan D-100 Karayolu'na yönlendirildi. Aracın kaldırılması ve yolun temizlenmesinden sonra yol tekrar ulaşıma açıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

---------------

-Çevreye saçılan otomobil parçaları

-Araçtan görüntü

-Yoldan görüntü

-Ekiplerden görüntü

Dosya adı: bltemotokaza

SÜRE: (01.37 DK ) BOYUT : (182 MB)

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU

======================================================

7)EVLİLİK OKULUNDA 158 ÇİFTE SERTİFİKA

GAZİANTEP'te, Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen Evlilik Okulu'ndaki eğitimlere katılan evli ve yeni evlenecek 158 çift düzenlenen törenle sertifikalarını ve çamaşır makinelerini aldı.

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi ile bilirlikte yürütülen proje kapsamında Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde sertifika töreni düzenlendi. Törene; Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Uzman-Pedagog Hatice Kübra Tongar, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı.

HUZURLU BİR TOPLUM İÇİN

Tahmazoğlu, Evlilik Okulu'nu huzurlu bir aile yapısı oluşturmak için başlatıldığını ifade ederek şunları dedi:

"2009 yılında başlatılan projenin patenti belediyemizdedir. Evlilik çok önemli bir müessese. Bizim bu eğitimleri vermemizin amacı mutlu bir aile ortamı oluşturmak.Mutlu bir aile huzurlu bir toplum demektir. Baktığınızda zararlı işler yapan ve suç örgütlerinin eline düşen çocuklar, genelde aile yapısı bozulmuş çocuklar oluyor. Bu nedenle özellikle boşanmaları ortadan kaldırmak, huzurlu bir aile ortamı sağlamak ve aile içerisinde eşlerin bir birine nasıl davranması gerektiğini beş kurumunda desteğiyle eğitimler veriyoruz. Bu kursun sonunda da çiftlerimize çamaşır makinesi hediye ediyoruz. Ben bu eğitimde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Hatice Kübra Tongar da evlilik okulu programına katılarak eğitime katılan çiftlere aile içi iletişimle ilgili bilgiler verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Evlilik okulunun düzenlendiği salon

Törene katılanlar

Eğitmenlerin evlilik ile ilgili bilgiler vermesi

Başkan Mehmet Tahmazoğlu'nun konuşması

Katılımcılara sertifika verilmesi

Genel ve detay görüntüler

(Haber- Kamera: GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 105 MB

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement