Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-12

Dha Yurt Bülteni-12

1)FIRAT KALKANI'NDA 1 TÜRK VE 7 ÖSO ASKERİ YARALANDISURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı' harekatında, terör örgütü DEAŞ'ın saldırısı sonucu yaralanan 1 Türk ve 7 ÖSO askeri, tedavi için Kilis'e getirildi.

17.11.2016 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)FIRAT KALKANI'NDA 1 TÜRK VE 7 ÖSO ASKERİ YARALANDI

SURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı' harekatında, terör örgütü DEAŞ'ın saldırısı sonucu yaralanan 1 Türk ve 7 ÖSO askeri, tedavi için Kilis'e getirildi.

Kilis'in karşısında sürdürülen 'Fırat Kalkanı' harekatında El Bab'a yönelik operasyonda terör örgütü DEAŞ militanları tarafından düzenlenen bombalı saldırıda, 1 Türk ve 7 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askeri yaralandı. İlk müdahaleleri yapıldıktan sonra sınır hattına getirilen askerler, ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedavilerine başlanılan yaralı askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

DHA-Güvenlik - Türkiye-Kilis - Reşit ÇELEBİOĞLU

===================================================

2)CHP'Lİ PEKŞEN: FETÖ BİZATİHİ AKP'NİN TA KENDİSİDİR

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, darbe girişimi ve FETÖ'ye ilişkin değerlendirmede bulundu, "Israrla söylüyoruz. FETÖ başka birisi değildir. FETÖ bizatihi AKP'nin ta kendisidir. Darbe girişimi siyasi iktidara karşı yapılır. Bu bir isyandır. Kendi içlerinde bir paylaşım isyanı yaşandı. İsyan devam ediyorö dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon'da partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkim açıklamalarda bulundu. Pekşen, "Türkiye'nin siyasi sürecine ilişkin zaman zaman öngörülerde bulunuyoruz. Burada söylüyoruz, her yerden söylüyoruz. Bugün gazetelerini açan yurttaşlar Türkiye'de son 7 yıl içerisinde ne büyük rezaletlerin döndüğünü bizzat okuma fırsatı bulmuştur. Türkiye hain işbirlikçi tuzağa düşürülmeye çalışılmıştır. Yıllarca mahkeme salonlarında, adliye koridorlarında Türkiye'nin büyük, hain ve işbirlikçi bir tuzağa sürüklendiğini anlatmaya çalıştık. Dedik ki; 'Bu ülkede yargılama görüntüsü adı altında bu coğrafyanın en güçlü ordusuna ihanet ediliyor, haince tuzaklar kuruluyor.' Bize televizyonlarda olmadık hakaretler yapıldı. 'Bu yapının içinde olmayan hiç kimse yoktur' dedikö diye konuştu.

DARBE GİRİŞİMİ SİYASİ İKTİDARA KARŞI YAPILIR

Darbe girişimi ve FETÖ'ye ilişkin değerlendirmede bulunan ve darbe teşebbüsünün isyan olduğunu kaydeden Pekşen şöyle devam etti: "HSYK'nin geçmişte görev yapan bir işbirlikçisi çıkıyor diyor ki, 'Biz 2010 anayasa değişikliğinden sonra Adalet Bakanı'nın talimatıyla toplandık, yargıyı dizayn ettik. Hocayla pazarlık yaptık, işbirliği yaptık, Yargıtay'ı, Danıştay'ı, mahkemeleri ve adliyeleri dizayn ettik. Sonra da o dönemde Yargıtay'da baktığımız dosyalarda cemaatin etkisiyle kararı verdik.' Yani kimilerinin haklarını yediler, kimilerinin malını çaldılar, kiminin hayatını zindan ettiler. Israrla söylüyoruz, FETÖ başka birisi değildir. FETÖ bizatihi AKP'nin ta kendisidir. Darbe girişimi siyasi iktidara karşı yapılır. Bu bir isyandır. Kendi içlerinde bir paylaşım isyanı yaşandı. İsyan devam ediyor. AKP içerisinde FETÖ'nün kadroları aynen devam ediyor.ö

CHP TARİHİ BİR SÜRECİ YENİDEN BAŞLATACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla Trabzon'da Cumartesi günü yapılacak olan toplantıda tarihi bir sürecin başlayacağını kaydeden Pekşen, "Bu hafta CHP Trabzon'da. Hepimiz buradayız. Disiplin falan artık tanımıyoruz. Mücadele her cephede olacak. Yeterince yalan söylediler, yeterince bu toplum yağmalandı, ülke kandırıldı. Sabahleyin İstanbul'da uçağa bineceğim, 50 tane uçak parkta bekliyor. Niye? Artık hiçbir ülkenin insanları bizim uçaklarımıza binmek istemiyor. Bizim ülkemize gelmek istemiyorlar. Böylesine dehşet bir durumda ülke. Niçin? Biz niye kavga ettik? Avrupalılara niye kavga ediyoruz? Nedir derdimiz? Sağlıksız bir ruh haline bir ülke teslim edilmiş. 78 milyon, bir tane adamın sağlıksız ruh halinin arkasında sürüklenip, savrulup gidiyor. O kadar da değil. Meydan o kadar da boş değil. Buradaki toplantıda CHP tarihi bir süreci yeniden başlatacak. Türkiye'nin ve bizim buna ihtiyacımız varö diyerek sözlerini noktaladı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Pekşen'in açıklamaları

Haber-Kamera: Fatih TURAN-TRABZON/DHA

====================================================

3)HAFRİYAT KAMYONU EZDİ, OĞLU CESEDİNE, KIZI DA TERLİĞİNE SARILIP GÖZYAŞI DÖKTÜ

ADANA'da elektrikli bisikletiyle giden 54 yaşındaki Abdurrahman Karadağ'a çarpan hafriyat kamyonu, yaklaşık 20 metre sürükledi. Hayatını kaybeden Karadağ'ın ölümüne, olay yerinden geçen kardeşi Metin ile kızı Gülay Karadağ tanık oldu. Karadağ'ın oğlu babasının cesedine kapanırken, kızı ise terliğine sarılarak gözyaşı döktü. Kaza, öğle saatlerinde Alparslan Türkeş Bulvarı'nda meydana geldi. İşçi emeklisi olan Abdurrahman Karadağ, 6 ay önce emekli olup, ilk maaşıyla da bir elektrikli bisiklet satın aldı. Şehir içinde elektrikli bisiklet kullanmaya başlayan Karadağ, iş görüşmesi için Alparslan Türkeş Bulvarı'ndan şehir merkezi istikametine ilerlemek istedi.

Ancak arkadan gelen büyükşehir belediyesi için çalışan taşeron firmaya ait 01 EED 88 plakalı kamyonun sürücüsü 31 yaşındaki Selman Işık, Karadağ'ı fark etmedi. Karadağ'ın elektrikli bisikletine arkadan çarpan kamyon, altına aldı ve sürüklemeye başladı. Kazayı gören diğer araç sürücülerinin uyarması üzerine kamyon 20 metre sonra durdu. Abdurrahman Karadağ, olay yerinde hayatını kaybetti.

Kazayı, olay yeri yakınlarındaki durakta otobüs bekleyen Gülay Karadaağ ile kahvehanede oturan kardeşi Metin Karadağ fark gördü. Kaza yapanın Abdurrahman Karadağ olduğunu bilmeden yardıma koşan Gülay, ölenin babası olduğunu görünce sinir krizleri geçirdi. Metin Karadağ ise gözyaşlarına boğuldu. Abdurrahman Karadağ'ın, acı haberi alıp olay yerine gelen yakınlarının feryatları yürekleri dağladı. Kamyon sürücüsü Selman Işık, polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak Denizli Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü.

Abdurrahman Karadağ'ın oğlu, cesedine kapanarak uzun süre ağladı, kızı Gülay ise kaza sırasında babasının ayağından fırlayıp kaldırım kenarına düşen terliğini yerden alıp sarılarak gözyaşı döktü. Abdurrahman Karadağ'ın cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

------------------

Kazanın olduğu yerden genel görüntü

Kamyonun altındaki motorun görüntüsü

Abdurrahman Karadağ'ın kamyonun altından

çıkarılması

Kızı Gülay ve kardeşi Metin'in kaza yerine gelmesi

Kızı Gülay'ın babam diyerek ağlaması

Abdurrahman Karadağ'ın kardeşi, Metin'in konuşması

Ailesinin kaza yerine gelmesi

Oğlunun babasının başında ağlaması

Kaza yerinden detay görüntüler

Oğlunun annesine sarılıp ağlaması

Kızı Gülay'ın babasının terliğine sarılarak

-Ağlaması

Cenaze aracına konması

Vatandaşın olayı anlatması

SÜRE: 05'46" BOYUT: 644 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI ADANA,

=======================================================

4)ŞANLIURFA'DA İŞADAMI FABRİKASINDA İNTİHAR ETTİ

ŞANLIURFA'da 43 yaşındaki Haşimi Alpaslan, ortağı olduğu tekstil fabrikasındaki odasında tavana bağladığı iple intihar etti.

Olay, öğle saatlerinde Organize Sanayi Bölgesi'nde meydana geldi. Borçları nedeniyle bunalıma girdiği belirtilen Haşimi Alpaslan, çalışma odasında bağladığı ipi boynuna geçerek intihar etti. Odaya giren işçiler tarafından asılı halde bulunan Alpaslan'ın için sağlık görevlilerine haber verildi. İhbarla gelen sağlık görevlileri, Alpaslan'ın öldüğünü belirledi. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan Alpaslan'ın cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Adli Tıp Kurumu

Cenaze aracın gelmesi

İşadamının fotoğrafı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 65 MB

=====================================================

5)BİNMEK İSTEDİĞİ MİNİBÜSÜN ALTINDA KALIP YARALANDI

TOKAT'ın Erbaa ilçesinde evine gitmek için binmeye çalışan 82 yaşındaki Sultan Akar halk minibüsünün altında kalarak ağır yaralandı. Kaza anı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Kaza, Cumhuriyet Mahallesi Erek Caddesinde 8 gün önce yaşandı. Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde bulunan evine gitmek için yol kenarında minübüs bekleyen Sultan Akar, el işareti yaparak 36 yaşındaki Harun Cinbaş yönetimindeki 60 M 1828 plakalı minibüsü durdurmak istedi. Fakat yol kenarına yaklaşan yolcu minibüsü bir anda duramayınca yaşlı kadın altında kaldı. Yaşlı kadına çarpan minibüs birkaç metre sonra durabildi. Kazada ağır yaralanan Sultan Akar ambulansla Erbaa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından yaralı kadın Tokat Devlet Hastanesine sevk edildi. Olay anı çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Kaza görüntüleri (Güvenlik kamerası)

Haber: İbrahim UĞUR/ERBAA(Tokat),-

=======================================================

6)LİCE DAVASINDA BAYKAL'IN DİNLENMESİ TALEBİ REDDEDİLDİ

KAMUOYUNDA 'Lice Davası' olarak bilinen ve güvenlik gerekçesiyle İzmir'de görülen, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 1993 yılında, dönemin Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın da aralarında bulunduğu 16 kişinin yaşamını yitirdiği, evlerin yandığı olaylarla ilgili açılan davaya devam edildi. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da tanık olarak dinlenmesi talebi, yargılamaya katkı sağlamayacağı gerekçesiyle reddedildi.

İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün 14'üncü duruşması görülen davaya, 'Taammüden öldürme', 'Halkı isyana ve birbirini öldürmeye teşvik', 'Cürüm işlemek üzere teşekkül oluşturma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan, dönemin Jandarma Komutanı emekli Albay Eşref Hatipoğlu katılmazken, tarafların avukatları ile 7 mağdur ve müşteki katıldı. Duruşmayı HDP Mardin Milletvekili Erol Dora da izledi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Ethem Özer, şunları söyledi:

"Olay tarihinde ben askerden geleli iki ay olmuştu. Sabah çarşıya gitmek için evden çıktım. Evimiz jandarma karakoluna 400 metre uzaklıkta ve jandarmaya doğru patika yol vardır. Patika yoldan aşağıya doğru innerken bizim orada genelde taziye veya düğün olduğu zaman insanlar toplu yürürdü. Karşımdan bu şekilde insanların geldiğini gördüm. Ne olduğunu sordum. Bana 'Askerlerin eve gidin çarşıyı boşaltın' dediğini söylediler. Ben dinlemedim, çarşıya doğru yürüdüm. Kulübede nöbet tutan askerin biri bana geri dönmem için seslendi. Neden dönmem gerektİğini sordum. Asker de bana 'Çatışma olacak eve git' diye cevap verdi. Eve dönerken silah sesleri gelmeye başladı. Çatışma akşam saatine kadar sürdü. Daha sonra helikopterler geldi. Ben iki tane eve bizzat helikopterden ateş edilerek yakıldığını gördüm. Ertesi gün uyandığımızda askerlerin evleri yakmaya devam ettiklerini gördüm. Buna engel olmak istedim. Rütbeli bir asker, 'Daha fazla konuşursan kafana sıkarım' diye tehdit etti. Amcam da Atatürk'ün askeri olduğunu söyledi. Rütbeli olan asker Atatürk'e de küfredip, 'Zaten o sizleri öldürseydi bugün bunlar başımıza gelmezdi' dedi. Bizleri topluca emniyetin futbol sahasına getirdiler. Askerler evleri yakmaya ve talan etmeye devam ettiler. Ben yerde 4 kişinin cesedini gördüm" diye konuştu.

Mağdurların avukatı Sidar Avşar, "O dönemde ilçeye gelip giremeyen Deniz Baykal, dönemin Olağanüstü Hal Valisi Ünal Erkan ve haber yapan gazeteciler Mithat Bereket ile Tayfun Talipoğlu da tanık olarak dinlensin" dedi.

Mahkeme Başkanı Hakim Alparslan Demir, Deniz Baykal ile dönemin Olağanüstü Hal Valisi Ünal Erkan, gazeteciler Mithat Bereket ve Tayfun Talipoğlu'nun tanık olarak dinlensinin yargılamaya katkı sağlamayacağını beliRterek bu talebin reddine, eksik evrakların beklenmesine karar verip, duruşmayı gelecek yıl şubat ayına erteledi.

Bahri KARATAŞ/İZMİR, -

======================================================

7)AYVACIK'TA 46 MÜLTECİ YAKALANDI

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nden Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için lastik botla denize açılan, çoğu Afrika kökenli 46 mülteci, sahil güvenlik ekiplerince yakalandı.

Sahil güvenlik ekipleri bu sabah, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Kongo, Eritre, Gabon, Gana, Gine, Nijer ve Nepal uyruklu 46 mültecinin Ayvacık'ın Sivrice Mevkii açıklarında lastik botla ilerlediğini belirledi. SAGET 35 Komutanlığı ekipleri, müdahale ettikleri lastik bottaki 46 mülteciyi yakalayarak Küçükkuyu'ya getirdi. Mültecilere burada görevliler tarafından battaniye, eşofman ve yiyecek paketleri dağıtıldı. Mülteciler daha sonra Ayvacık'taki Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Mültecilerin getirilişinden görüntü

Haber- Kamera: Dilara ERDİNÇ/ KÜÇÜKKUYU (Çanakkale),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement