Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 14

Diyarbakır'da güvenlik korucuları PKK'lılarla çatıştı: 3 korucu yaralı DİYARBAKIR'ın Hazro İlçesi, Ülgen Köyü kırsalında PKK'lı teröristler korucular arasında çıkan çatışmada 3 güvenlik korucusu yaralandı.

06.08.2017 21:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da güvenlik korucuları PKK'lılarla çatıştı: 3 korucu yaralı

DİYARBAKIR'ın Hazro İlçesi, Ülgen Köyü kırsalında PKK'lı teröristler korucular arasında çıkan çatışmada 3 güvenlik korucusu yaralandı.

Hazro ilçesi Ülgen Köyü kırsal alanında görevli olan güvenlik korucularına, akşam saatlerinde bir grup PKK'lı terörist tarafından  saldırı düzenledi. Güvenlik korucularının saldırıya karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateş sırasında yaralanan 3 güvenlik korucusu bölgeye sevk edilen ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırı düzenleyen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Haber: DİYARBAKIR,

================================================

Çavuşoğlu, "Uluslararası öğrenciler Türkiye'den adil ve hür olma mücadelelerini tecrübe edinmektedir"

BURSA'nın Gemlik ilçesindeki Atatepe Sosyal Tesisleri'nde 33 ülkeden gelen Afrika Vakfı yaz okulu öğrencileriyle bir araya gelen Çavuşoğlu, eğitim hayatları için Türkiye'yi tercih eden yabancı öğrencilerin nitelikli bir bakış açısına ve mücadeleci bir ruha sahip olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu burada yaptığı konuşmasında, yabancı öğrencilerin uzun soluklu bir demokrasi mücadelesi veren ve dünya sisteminin şimdikinden daha adil ve hür olması için gayret gösteren Türkiye'nin tecrübelerine birebir şahit olduklarına dikkat çekti. Çavuşoğlu, "En önemlisi Türkiye'nin verdiği düzen ve refah mücadelesi kendi ülkelerinizin yönetici kadrolarını oluşturmaya en yakın adaylar olarak sizlere de her daim örnek olma kapasitesine sahiptir. Sizin gibi buraya gelmiş ve burada edinmiş oldukları tecrübe ve birikimle yönetim kadrolarında rol almış 100 bin öğrencimiz var. Türkiye'nin uluslararası öğrencilere yönelik eğitim anlayışı bilgi ve beceri kazandırmaya yönelik sıradan bir öğretim faaliyetini içermemektedir. Sizlere kendimizi, ülkemizi, tarihimizi ve kültürümüzü en iyi şekilde tanıtmak bunu yaparken de sizleri en iyi şekilde tanımak uluslararası eğitime bakış açımızın en temel faktörlerinden bir tanesidir. Şayet eğitim kişisel hayatımızda önümüze çıkan sorunları çözmenin bir aracıysa, uluslararası eğitim de tüm ülkelerin karşı karşıya oldukları sorunların çözümü karşısında önemli bir yol haritası olacaktır. Afrika kıtası Türkiye'nin ve Türk halkının aşina olduğu bir yerdir. Afrika kıtası, bazılarının da değerlendirdiği gibi, bizim için karanlık bir yer de değildir. Afrika'daki bir ülkede yaşamakta olan bir insanın dramı için, Türkiye'nin en ücra köşelerinden bile yardım ve destek gönderilebilmektedir. Her şeyden önce Afrika'yla çok eskilere dayanan ve izlerini bugün bile gördüğümüz tarihi ilişkilerimiz mevcuttur. Günümüz şartlarının sağladığı imkanlar ise Türkiye ile Afrika arasındaki ilişkileri bugüne kadar hiç olmadığı dek arttırmıştır." dedi.

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ: 0608cavusogluafrika

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Çavuşoğlu'nun yabancı öğrenciler ile selamlaşması,

-Afrika'dan gelen hediye takdimi,

-Çavuşoğlu konuşması

Haber: Enver Fatih TIKIR/BURSA,

SÜRE: 3dk 8sn, BOYUT: 100 MB

=================================================

Ak Partili Özdağ: Erdoğan bence de son mohikandır

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Recep Tayyip Erdoğan bence son mohikandır" dedi. Özdağ, bu sözü 2015 yılında da söylediğini belirtti.

Manisa'nın Köprübaşı İlçesi'nde dün işyeri  açılışında konuşan Selçuk Özdağ, Ak Parti eski yöneticisi Ayhan Oğan'ın "Yeni bir devlet kuruyoruz" sözlerini 'maksadını  aşan bir ifade' olarak değerlendirdi. Özdağ, "'Yeni bir devlet kuruyoruz' ifadesi doğru değil. Sistem değişikliğine gidiyoruz dese anlardım. Rejimimiz belli, rejimimiz; Cumhuriyet. Devletimizin adı belli; Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Kurucusu da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten sonraki en büyük devrimci, en büyük reformist ve en başarılı siyasetçidir. 95 yıllık siyasetin Mustafa Kemal Atatürk'ten sonraki en büyük lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bence de son mohikandır" dedi.

'MOHİKAN' SÖZÜNÜN ELEŞTİRİLMESİNE YANIT VERDİ

Selçuk Özdağ, dünkü açılıştaki sözlerinin sosyal medyada tartışılması üzerine DHA'ya yaptığı açıklamada 'mohikan' benzetmesini daha önce de yaptığını hatırlattı. Özdağ şöyle dedi:

"2015 yılında da söylemiştim. Hatta o zaman Recep Tayyip Erdoğan'ı dördüncü sıraya koyuyordum. Mustafa Kemal Atatürk, Adnan Menderes, Turgut Özal, Recep Tayyip Erdoğan. Şimdi Erdoğan ikinci sıraya geçti. Neden? 17- 25 Aralık gibi ekonomi ve siyaset darbesini bertaraf etti. Türkiye'de bir hükümet kurulamadığı zaman, kaos çıkacağı zaman inisiyatif alarak erken seçim kararına çok ciddi katkısı oldu. 15 Temmuz gecesini bertaraf eden liderdir. Bütün darbe girişimlerinde tehditlerde, herkesin çekildiği ortamlarda, Erdoğan meydan okudu. O nedenle ikinci sıraya geçti."

Türkiye Cumhuriyeti'ni Atatürk'ün kurduğunu belirten Selçuk Özdağ, Erdoğan'ın da 2002'den bu güne vesayetçilere meydan okuduğunu, darbeleri bertaraf ettiğini ve 12 seçim kazandığını söyledi. Özdağ, "Erdoğan egemen güçlere, adına 'F tipi' dediğimiz cemaatlere karşı ciddi mücadele vermiş ve hala ayakta, sağlığı beyni ve fiziki yapısıyla, hayalleriyle ayakta" dedi.

Selçuk Özdağ, geçmişteki siyasi liderleri eleştirirken "Demirel şapkasını alıp gitmişti 12 Mart'ta. Şapkasını koruduğu kadar ülkeyi koruyamadı. Erbakan partisini koruyamadı. O dönem içinde ekonomik olarak neler yaşadığımızı biliyoruz" diye konuştu. Sözlerinin 'övgüler yağdırmak' olarak değerlendirildiğini kaydeden Selçuk Özdağ, söyle dedi:

"Ben var olan bir şeyi söylüyorum. 'Yok canım hayır ondan başarılı şu liderdir' desinler. Elbette Menderes, Özal, Erbakan, Yazıcıoğlu, Türkeş'in Türk siyasi hayatında çok ciddi katkıları var. Çok lider çıkaramadık. Çok az yetiştirdiğimiz liderlere sahip çıkmamız gerekir. En önemli lider de Erdoğan'dır. En karizmatik lider. Türk siyasi hayatına yön veren adam. İdealizmle realizmi yan yana götüren adam. Recep Tayyip Erdoğan aynı zamanda çok ciddi şekilde her seçim sonrası devrim yapan, hayallerini gerçekleştiren adamdır. Onun başarısı benim sözlerimle değil, kendisinin yaptıklarıyla kaim. Ben ülkücü gelenekten geliyorum Türkeş ve Yazıcıoğlu için de çalıştım ama 12 seçim kazanmak Erdoğan'a nasip oldu."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Selçuk Özdağ'ın konuşmasından görüntü

Özdağ'ın vatandaşlar ve partililerle konuşmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Nermin UÇTU/ MANİSA,

=================================================

Kamyon ve Tır çarpıştı: 2 ölü

ISPARTA'nın Eğirdir İlçesi'nde kamyon ve Tır'ın çarpıştığı kazada sürücüler Murat Kürşat Devecioğlu ile Murat Koluncu yaşamını yitirdi.

Eğirdir'e bağlı Pazarköy ile Ayvalıpınar yolunda saat 15.30 sıralarında meydana gelen kazada, Murat Kürşat Devecioğlu'nun kullandığı kamyonla karşı yönden gelen Murat Koluncu'nun kullandığı mermer yüklü Tır kafa kafaya çarpıştı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri sürücüler Devecioğlu ve Koluncu'nun olay yerinde feci şekilde yaşamını yitirdiğini belirledi. Devecioğlu ve Koluncu'nun cenazeleri yapılan incelemenin ardından morga konuldu. Kaza nedeniyle yol trafiğe kapatılırken, jandarma kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Kaza yerinden vatandaş kamerası görüntüleri

20 MB

HABER- KAMERA: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,

=================================================

Sondaj kamyonu çarpıştığı otomobilin üzerine devrildi: 2 ağır yaralı

KONYA'nın Karapınar İlçesi'nde meydana gelen kazada, sondaj makineli kamyonetle çarpışan otomobil, devrilen kamyonetin kasasının altında kaldı. Otomobilde bulunan baba 53 yaşındaki Ekrem Yörük ile oğlu 17 yaşındaki Mehmet Yörük ağır yaralandı

Kaza, saat 13.00 sıralarında Konya'nın Karapınar İlçesi, Adalet Mahallesi Ayırt Caddesi ile Meteoroloji Caddesi kavşağında meydana geldi. İddiaya göre Meteoroloji caddesinden Ayır Caddesi'ne geçmek isteyen Ekrem Yörük yönetimindeki 01 BH 201 plakalı otomobil, Ayırt Caddesi'nde seyir halinde olan Muttalip Mutluer (62), yönetimindeki 42 07 1001 plakalı sondaj makineli kamyonet ile çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanında bulunan oğlu Mehmet Yörük otomobilde sıkıştı. İtfaiye ekiplerinin çalışmasıyla çıkarılan yaralılar, Karapınar Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalelerinin ardından Konya'daki hastanelere sevk edildiler. Kamyonet şoförü Muttalip Mutluer ise kazayı hafif sıyrıklar ile atlattı.Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü:

-----------------------------------

-Kaza yerinden görüntüler

-Kamyon kasası altında kalan otomobilin görüntüsü

-Polisin çalışması

Haber-Kamera: Mehmet OKUYUCU/KARAPINAR,

==================================================

Çanakkale'de orman yangını (2)

ÇANAKKALE'DEKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Çanakkale merkez ilçeye bağlı Sarıbeyli Mahallesi yakınlarındaki bozuk orman alanında çıkan yangın, yaklaşık 2 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı. 2 hektar ormanlık alan alevlerden zarar gördü. Havadan 5 helikopterin, karadan ise 17 arazöz ile çok sayıda dozer ve grayderin müdahale ettiği yangın bölgesinde, soğutma çalışmaları devam ediyor. Jandarma, yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Haber: Burak GEZEN/ ÇANAKKALE,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement