Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

BOMBA YÜKLÜ ARACA AİT OLDUĞU BELİRTİLEN GÖRÜNTÜLERKayseri'de bu sabah Zincidere 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne bomba yüklü araçla hain saldırıyı gerçekleştiren araca ait olduğu belirtilen yeni görüntüler ortaya çıktı.

17.12.2016 20:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BOMBA YÜKLÜ ARACA AİT OLDUĞU BELİRTİLEN GÖRÜNTÜLER

Kayseri'de bu sabah Zincidere 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne bomba yüklü araçla hain saldırıyı gerçekleştiren araca ait olduğu belirtilen yeni görüntüler ortaya çıktı. Belediye otobüsünü takip ettiği görülen bomba yüklü araç saat 08.48.28'de kavşaktan şehir merkezine döndüğü görülüyor. Otobüsü takipte olan araçtaki teröris 08.48.42'de tam otobüsün yanında durduğu görülüyor. Görüntüler başka bir araç kamerasından saniye saniye görüntülendi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Aracın otobüsü takip etmesi

-Otobüsle aracın yanyana görüntüsü

DHA FEED'TEN GEÇİLİYOR

========================================

Bakan Ağbal : Tüm terör örgütleri ile mücadele ediyoruz

BAYBURT'ta konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kayseri'deki hain saldırı sonrası Türk milletine başsağlığı diledi, "Bu hadiseler hepimizi üzüyor. Üzülmemek mümkün değil ama bir taraftan da Türkiye olarak nereden gelirse gelsin, tüm terör örgütlerine karşı açık mücadele veriyoruz" dedi.

Erzurum'dan karayoluyla Bayburt'a gelen Maliye bakanı Naci Ağbal, Bayburt Kültür Merkezi'nde düzenlenen partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Ağbal, Kayseri'deki hain saldırıya değindi, " Şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Yakın geçmişte İstanbul'da yine böyle bir hain terör girişimi neticesinde çok sayıda polis kardeşimiz vefat etti. Allah hepsine rahmet eylesin. Bu hadiseler hepimizi üzüyor. Üzülmemek mümkün değil ama bir taraftan da Türkiye olarak nereden gelirse gelsin, tüm terör örgütlerine karşı açık mücadele veriyoruz" diye konuştu.

Terörü kökü ile tasfiye etmek için emniyet kuvvetlerinin büyük bir mücadele verdiğine vurgu yapan Ağbal konuşmasını şöyle sürdürdü :

"Allah hepsinin yardımcısı olsun. Uzun soluklu bir mücadele. PKK, DEAŞ, DHKP-C gibi terör örgütleri, bir takım başka güçlerin maşası rolünde bu ülkeye, bu millete meydana okumaya, bu topraklarda operasyon yapmaya çalışıyor. Ama kahraman askerimiz, polislerimiz sayesinde gün be gün yaptıklarının cezasını da görüyorlar. Gittikçe güç kaybediyorlar. Aslında bu hain saldırılarının sebeplerinden biri de emniyet güçlerimizin terör örgütleri ile mücadelesinde elde ettiği başarılar. Gerek yurtiçinde gerek yurtdışında nerede yuvalanırsa inlerinde etkisiz hale getiriliyorlar."

Bölgedeki karışıklıklar hakkında da açıklama yapan Bakan Ağbal, "Gerek Irak'ta gerek, Suriye'de hepimizin üzüldüğü, canımızın yandığı hadiseler meydana geliyor. Bugün Halep'te bir insanlık dramı yaşanıyor. Bu coğrafyada adeta kan gölleri oluşmuş. Çocuklarımız, kadınlarımız, insanlarımız, müslümanlar hunharca, alçakça şehit ediliyor. Bir takım güçler bu bölgede bir takım emeller güderek bu karışıklıkları ortaya çıkardı. Türkiye olarak ilk baştan itibaren her şeyin başına insanlığı koyduk. Bu bölgede tarihsel olarak sorumluluklarımız var. Yaklaşık 1000 yıldır bu topraklarda, bütün bu ümmetin sorumluluğu bizim üzerimizde olmuş. Bugün kanın aktığı bütün o bölgelerde 1000 yıl boyunca huzuru, sükuneti, kardeşliği bu millet sağlamış. Bugün kimse Türkiye'ye, 'dönüp oraya bakma' diyebilir mi? Mümkün mü? Değil. Özellikle en çok üzüldüğümüz şey, kendini Müslüman olarak adlandıran insanların oradaki Müslümanlara karşı yaptıkları. Bu bizi gerçekten üzüyor ve kalbimizi yaralıyor. İnşallah yakın zamanda bu meseleler çözüme kavuşur, orada tekrar huzur olur. O bölgedeki istikrarsızlıklar ister istemez ülkemizi de etkiliyor. Türkiye bugün eğer Fırat Kalkanı operasyonunu yürütüyorsa bu hem o bölgeye karşı sorumluluğumuzun bir gereği, hem de tabi ki kendi ülkemize dair güvenlik amacıdır. Askerimiz bölgede önemli operasyonlar yürütüyor. Türkiye'nin gücünü herkes biliyor, buna göre de herkes bir hesabın içerisine giriyor "dedi

MİLLETİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Daha sonra ekonomik konulara değinen ve Yeniden Yapılandırma Kanunu çerçevesinde ciddi bir gelir elde ettiklerini söyleyen Bakan Naci Ağbal, Kasım ayı içerisinde bütçenin 10 milyar lira fazla verdiğini söyledi. Bakan Ağbal, "Bütçe açığımız 34 milyardan daha düşük olacak. Hem bu hizmetleri yapacağız, hem bu icraatları yapacağız, hem yetime, garip gurebaya nerede ihtiyacı varsa hizmeti götüreceğiz. Yatırımı yapacağız, üretimi yapacağız. Ama bütçe açığımız inşallah yılbaşında öngördüğümüz seviyelerde kalacak. Ben milletimize gerçekten teşekkür ediyorum. Yeniden yapılandırma kanununa vatandaşımız büyük bir teveccüh gösterdi. 2016 Kasım ayında Maliye olarak 12 milyar lira vergi yapılandırmasından para topladık. Gümrük vergilerinden yaklaşık 1.4 milyar daha gelmiş. Sosyal Güvenlik'te de bir milyar bugün itibari ile tahsil edilecek. Yani yeniden yapılandırma kanunun çerçevesinde devletimizin kasasına 14.4 milyar kaynak girmiş durumda. Tahsilat devam ediyor. Milletimize çok teşekkür ediyorum. Böyle bir dönemde vatandaş ile devleti barıştırdık. Vatandaşımızın vergi dairesine, Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan borçlarını daha rahat ödeyebileceği bir takvim oluşturduk. Vatandaşımızda gerçekten bu imkana karşılık devlete olan inancını da göstererek buna karşılık verdiö diyerek açıklamalarını noktaladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Bakan Naci Ağbal'ın gelişi

-Karşılama

-Genel görüntüler

-Konuşması

Haber-Kamera: Recep DEMİRCİ/BAYBURT

========================================

Destici: Türkiye'nin Suriye olmasına müsaade etmeyeceğiz

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici üzüntülerimizin birliğimizi daha da pekiştireceğini, kardeşliğimizi daha da kuvvetlendireceğini belirterek, "Hainler asla emellerine ulaşamayacak. Onların arkasındaki küresel emperyalist güçler şunu bilsinler ki, Türkiye Suriye değil, Türkiye Irak değil, Türkiye Afganistan değil, Türkiye Libya değil ve Türkiye'nin Suriye olmasına da müsaade etmeyeceğiz" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Sakarya'nın Pamukova İlçesi'nde partisinin kongresine katıldı. Kongrede konuşan Destici, Kayseri'deki terör saldırısı nedeniyle terör örgütünü lanetleyerek, "Bunlar insan, bunlar Müslüman hiç olamaz. Yüce rabbim Kur'an da diyor ki 'Öyle insanlar vardır hayvandan daha aşağıdır' İşte bu it sürüleri, iblisin çocukları tamda bu ayetin muhatabı olmuş durumdalar. 13 şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. 50'nin üzerinde yaralı kardeşimize rabbimden acil şifalar niyaz ediyorum. Daha birkaç gün önce İstanbul Beşiktaş'ta buna benzer büyük bir saldırı ile bir ihanetle karşı karşıya kaldık. Henüz oradaki acılarımız giderilmeden, henüz oradaki şehitlerimizin kanı kurumadan, yaralılarımız hastaneden taburcu edilmeden bugün de Kayseri'de böyle hain saldırı ile karşı karşıya kaldık. Kahretsin çok şiddetli bir şekilde lanetliyorum. İnşallah bu son olur, bundan sonra ülkemiz ve milletimiz böyle bir acıyla karşı karşıya kalmaz" dedi.

HAİNLER EMELLERİNE ULAŞAMAYACAK

Destici, Türkiye'nin Suriye olmasına müsaade etmeyeceklerini söyleyerek, "Acımız büyük, kaybımız büyük, üzüntümüz büyük ama bu acılar, bu üzüntüler, bu birliğimizi daha da pekiştirecek, kardeşliğimizi daha da kuvvetlendirecek ve hainler asla emellerine ulaşamayacak, ne dirliğimizi bozabilecekler, ne kardeşliğimizi bozabilecekler, ne de vatanımızın bir parçasını bizden ayıramayacaklar. Onların arkasındaki küresel emperyalist güçler şunu bilsinler ki, Türkiye Suriye değil, Türkiye Irak değil, Türkiye Afganistan değil, Türkiye Libya değil ve Türkiye'nin Suriye olmasına da müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN TERÖRÜ KARŞI DURUŞUNU KİMSE BOZAMAYACAK

Türkiye'nin teröre karşı duruşunu kimsenin bozamayacağını belirten Destici, "Türkiye'nin teröre karşı olan duruşunu asla kimse bozamayacak. Asla ve katta bu hain, kahpe emperyalist küresel güçlerin uşağı terör odaklarına ve onların ağa babalarına teslim olmayacağız. Hatta müzakere edildiği, el tutuşulduğu, çözüm süreci gibi süreçlerde yaşandı. Eğer bugün hala hain ve katil PKK örgütü dün İstanbul da, bugün Kayseri de onlarca canımızı alabiliyorsa, onlarca, askerimizi, polisimizi, sivilimizi şehit ediyorsa geçmişte yapılmayan, yada eksik yapılan mücadelenin yada mücadele edilmemenin sonucudur. Eğer ilk çıktığı zamanlar üç beş çapulcu deyip geçiştirilmeseydi bugün PKK terör belası diye bir belayla karşı karşıya kalmazdık" dedi.

TERÖRE KARŞI BİRLİK OLACAĞIZ

Destici hükümetin terörle mücadelesini desteklediklerini, ancak terörle mücadelede eksikliklerin olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Terör örgütleri ve unsurları ile topyekün çok ciddi bir mücadele verilmekte. Belediyelerdeki başta yöneticiler olmak üzere çalışanlar ve sözüm ona sözde onların sözcülüğünü yapan ama terörist cenazelerinde boy gösteren sözde milletvekilleri ve dış desteği bunlar kesilmeden terör bitmez. Nihayet bugünlerde bu anlaşıldı ve topyekün tüm unsurlarına karşı bir mücadele veriliyor. Biz bu mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Yeterli mi? Hala eksiklikler var. Bütün bu terör olaylarına karşı, teröre karşı iktidarı ile muhalefeti ile birlik olacağız. Türkü, Kürdü, alevisi, sünnisi, doğulusu batılısı hep birlikte mücadele edeceğiz. Eksik yapılanları da yapıcı ve yol gösterici bir muhalefet anlayışı ile söyleyeceğiz. İstanbul'da daha geçtiğimiz hafta yaşanan ve onlarca şehit verdiğimiz olaydan hiç mi ders alınmadı. Nasıl oluyor da bugün 30 kişilik otobüse 60 asker çarşı iznine gitmek için bindiriliyor. Hala bundan ders alınmıyor. Madem toplu olarak gönderiyorsun, İstanbul'da bundan birkaç gün önce bunun gibi saldırı olmuş, arkasına önüne bir koruma aracı vermeden bunları kontrollü bir şekilde göndermiyorsun. Kontrolsüz bir şekilde çocukları bir otobüse dolduruyor gönderiyor ve böyle bir sonucu yaşamlarına adeta çanak tutuluyor. Tedbirde eksiklik varsa bizim de bunu sorgulamamız gerekiyor. Tedbirler alınmazsa daha çok şehit veririz. Ülkemizde daha çok bombalar patlar"

SUÇU BAŞKASINA ATMAK NEREYE KADAR DEVAM EDECEK

Destici memleketi idare edenlerin gerekli tedbirleri almak zorunda olduklarını söyleyerek, "Suçu başkasına atmak nereye kadar devam edecek. Sorumluluk sahibi olanların dönüp kendilerine bir bakmaları lazım. Acaba biz nerede hata ettik, acaba bizim nerde eksiğimiz var demeleri lazım. Hepimizin amacı bu terör belasından kurtulmak. Burada hepimiz birlik olacağız. Terörün bitirilmesine destek verdik, bundan sonra da vereceğiz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Destici'nin konuşması

HABER-KAMERA: İsmail ÇETİNTAŞ/ Sakarya,

========================================

Balıkesir CHP'den teröre lanet yürüyüşü

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Teşkilatı tarafından düzenlenen yürüyüşle son günlerdeki bombalı terör saldırıları lanetlendi.

Yüüyüşe CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ve CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki ile yaklaşık 500 partili katıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Tren Garı önünden başlayan yürüyüşe katılanlar, dev Türk bayrağı, Atatürk posteri ve "Şehitlerimiz kalbimizde" yazılı pankart ile Milli Kuvvetler Caddesi'ni takip ederek, Alihikmetpaşa Meydanı'na yürüdü. Kalabalık, "Askere ve polise uzanan eller kırılsın", "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.

Alihikmetpaşa Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından konuşan CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, "Yine yüreğimiz yanıyor, yine içimiz acıyor. Ne yazık ki yine bugün PKK'nın hain terör saldırısına maruz kaldık. Beşiktaş'taki polislerin ardından bu kez Kayseri'deki çarşı iznine çıkarılan askerlere yönelik bir saldırı gerçekleştirildi. Terör bir insanlık suçudur. Terör asla ülkemizi teslim alamayacak ve yıldıramayacaktır. Kadim bir geçmişe sahip olan aziz milletimiz tarih boyunca önüne çıkan sayısız engeli birlik ve beraberliğini koruyarak, ortak aklı ve bilinci kullanarak bertaraf etmiştir. Bu hain teröre karşı vereceğimiz en güzel cevap kardeşliğimizi daha da güçlendirmektir. Geçmişte çok defa canlı bomba eylemlerine girişen PKK ve IŞİD gibi kanlı terör örgütlerinin ve onların arkasındaki karanlık güçlerin ve destekçilerinin milletimizin kararlı ve güçlü duruşu karşısında yok olacakları aşikardır" dedi.

Başkan Biçki sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP Balıkesir il örgütü olarak acılarımızın ortak olduğunu ve her türlü siyasi düşünce farkını bir kenara koyarak bu büyük acıyı paylaştığımızı ve yüreğimizde hissettiğimizi özellikle ifade etmek isterim. Terörle mücadele konusu siyaset üstü bir konudur. Balıkesir'de teröre karşı yapılacak her türlü çalışmada ve alınacak kararda gerekli katkıyı sonuna kadar vermeye hazırız."

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüş olaysız sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Tren Garı'nın önünde toplanan kalabalıktan görüntü

-Yürüşten görüntü

-Slogan atılmasından görüntü

-CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki'nhin konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Hilmi DUYAR - Kamera: Coşkun YAMAN/ BALIKESİR,

===============================================

Karabük'te, Kayseri saldırısına tepki

KARABÜK'te, Alperen ve Ülkü Ocakları üyesi yaklaşık 800 kişi, Kayseri'deki terör saldırısını yürüyüşle protesto etti.

Kemal Güneş Caddesi'nde toplanan yaklaşık 800 kişi Türk bayraklarıyla, 'Vatan sana canım feda', 'Ne mutlu Türk'üm diyene', 'Hepimiz askeriz PKK'ya yeteriz' sloganları atarak Askeri Gazino Müdürlüğü önüne yürüdü. Burada görevli askerlere her zaman yanlarında olduklarını söyleyen kalabalık İstiklal Marşı'nı okudu. Grup adına basın açıklamasını okuyan Alperen Ocakları İl Başkanı Dursun Kıraç şöyle dedi:

"Gün geçmiyor ki uykumuzdan acı haberle uyanmayalım. Şüphesiz ki gün gelecek akıttıkları kanda boğulacaklardır. Sorumluluk sahiplerinin gereğini yapma zamanı gelmiştir geçmektedir. Tedbir almayan, eksiği, hatası, ihmali olan herkes hesap vermelidir. Emperyalist güçlerin uşağı hain, katil, kahpe terör örgütleri bilsinler ki; Türkiye'yi Suriye yapmalarına izin vermeyeceğiz. Böylesi hain, kahpece pusularla milletimizi sindiremeyecek, yıldıramayacaklardır. Bin yıllardır bu coğrafyada oynanan kirli oyunları, dönen dolapları nasıl başlarına geçirdiysek Allah'ın izniyle bunları da aşacağız. Hiç kimse zannetmesin ki, bu aziz milleti yıldırabilirler. Terör örgütlerin kökünü kazıma vakti gelmedi mi?"

Basın açıklamasının ardından tekbir getiren kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Yürüyüş

-Askeri Gazino Müdürlüğü önünde İstiklal Marşı'nın okunması

-Alperen Ocakları İl Başkanı Dursun Kıraç'ın basın açıklamasını okuması

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

===============================================

Cezaevi firarisi Datça'da yakalandı

İSTANBUL ve Ankara gibi büyük illerde karıştığı çeşitli suçlardan aranan cezaevi firarisi 37 yaşındaki Bünyamin K., Muğla'nın Datça İlçesi'nde polis tarafından yakalandı.

Sivas Cezaevi'nden 2012 yılında firar ettikten sonra, dört yıldır kaçmayı başaran Bünyamin K.'nın, Datça'da yaşadığını tespit eden polis, harekete geçti. Datça'da beş ay önce bir ev kiraladığı belirlenen Bünyamin K.'ye bugün öğle saatlerinde operasyon düzenlendi. Karşısında polisi görünce direnmeyerek teslim olan Bünyamin K.'nın yapılan üst aramasında, ağabeyi Davut K.'nın (39) nüfus cüzdanına, kendi fotoğrafını yapıştırarak kullandığı belirlendi.

Cezaevinden kaçtıktan sonra, hırsızlık, güveni kötüye kullanma, hüviyet ve pasaport sahteciliği gibi 13 ayrı suçtan aranan Bünyamin K.'nın, aynı zamanda asker kaçağı olduğu ortaya çıktı. Akşam saatlerinde adliyeye sevk edilen Bünyamin K., tutuklanarak Muğla Cezaevi'ne gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Zanlı Bünyamin K.'nin adliyeye sevk edilmesinden görüntü

Haber-Kamera: Mehmet ÇİL/ DATÇA (Muğla),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement