Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 16

Dha Yurt Bülteni - 16

Şehit annesi: Ben seni böyle mi görecektim (2)DÜZENLENEN TÖREN SONRASINDA TOPRAĞA VERİLDİKilis'te askeri aracın devrilmesi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 30 yaşındaki bekar olan Astsubay Şevket Alnıdelik, memleketi Samsun'un Havza İlçesi Kevser Camii'nde tören düzenlendi.

29.06.2017 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit annesi: Ben seni böyle mi görecektim (2)

DÜZENLENEN TÖREN SONRASINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Kilis'te askeri aracın devrilmesi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 30 yaşındaki bekar olan Astsubay Şevket Alnıdelik, memleketi Samsun'un Havza İlçesi Kevser Camii'nde tören düzenlendi. İkindi namazı sonrasında düzenlenen cenaze törenine MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Samsun Vali Vekili Hasan Öztürk, Kara Kuvvetleri İstihkam Daire Başkanı Tuğgeneral Mücahit Zorlutuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, annesi Aysel, babası Akif ve Ankara'da görevli astsubay ağabeyi Cengiz Alnıdelik ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazının ardından alınan helallik sonrasında şehit astsubay Şevket Alnıdelik, Doğançayır Mahallesi mezarlığında toprağa verildi.

Görüntü dökümü

------------------------

-Cenaze alandından detaylar

-Şehitin ailesinden detaylar

-Şehitin ağabeyi Cengiz Alnıdelik'ten detaylar

-Helallik alınması

-Cenaze namazının kılınması

-Cenazenin gidişi

(Süre: 01.53 DK) - (Boyut: 60.55 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN-Abrurrahman ALTUN/HAVZA(Samsun),

========================================

Gaziantep'te kaza: 2 ölü, 8 yaralı (3)

BABASININ CENAZESİNE GİDERKEN KOCASIYLA ÖLDÜ

Gaziantep'te kontrolden çıkıp karşıdan gelen hafif ticari araçla çarpışan otomobilde eşi Kadir Yılmaz ile birlikte hayatını kaybeden Elif Yılmaz'ın, bu sabah yaşamını yitiren babası Hasan Mandallı'nın cenaze törenine katılmak için Araban İlçesi'ne yola çıktıkları belirtildi. Kazada yaşamını yitiren Yılmaz çiftinin Gaziantep Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsileri devam ediyor.

Haber: Mücahit YOLCU/ GAZİANTEP,

==============================

Uyuşturucuyla mücadele edenlere plaket

GAZİANTEP'te valilik tarafından 26 Haziran Uyuşturucu ile Mücadele Günü dolayısıyla uyuşturucuyla mücadelede etkin görev yapan çeşitli mesleklerden 11 kişi plaketle ödüllendirildi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Ali Yerlikaya, Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, İl Müftüsü Ahmet Çelik ve uyuşturucu ile mücadelede görev alan farklı meslek dallarından kişiler katıldı. Toplantıda konuşan Vali Ali Yerlikaya, uyuşturucu ile mücadelenin önemine değindi. Uyuşturucu ile mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini kaydeden Yerlikaya, vatandaşların da uyuşturucu ile mücadelede etkin rol alması gerektiğini söyledi. Uyuşturucu satışı yapanların ihbar hatlarına bildirilmesini isteyen Vali Yerlikaya, uyuşturucu müptelası olan ancak bırakmak isteyen tüm vatandaşlara da ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından uyuşturucuyla mücadelede etkin görev yapan asker, polis, psikolog, öğretmen, memur gibi değişik mesleklerden 11 kişiye plaket verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Törene katılanlar

Ali Yerlikaya'nın konuşması

Plaket töreni

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ahmet ÖZER-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

==========================================

Aksaz'da son üç günde 87 asker rahatsızlandı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı'nda, baş dönmesi, kusma ve bulantı şikayetiyle, son üç gün içinde 87 asker hastaneye başvurdu. Askerlerden 84'ü tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda, geçen 27 Haziran'da 7 asker, kusma, bulantı, baş dönmesi ve baş ağrısı şikayetiyle üssün içinde bulunan Marmaris Devlet Hastanesi Nedip Cengiz Eker Ek Hizmet Binası'na başvurdu. Dün (çarşamba) 70, bugün de 10 asker daha benzer şikayetlerle hastaneye başvurdu. Hastaneye başvuran toplam 87 askerden 84'ü tedavilerinin ardından taburcu edildi. 3 askerin ise halen tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Askerlerin durumlarının ağır olmadığı ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. Askerlerin neden rahatsızlandıklarının tespiti için askeri birlikteki su ve yemeklerden numune, askerlerden de kan örnekleri alındığı belirtildi. Yemeğin Deniz Üssü'nde, askerler tarafından yapıldığı öğrenildi.

Haber: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (MUĞLA),

==========================================

Kocaeli'nin yeni valisi Hüseyin Aksoy göreve başladı

VALİLER Kararnamesi ile Diyarbakır Valiliği görevinden Kocaeli Valiliği'ne atanan Vali Hüseyin Aksoy görevine başladı.

Diyarbakır Valiliği görevinden Kocaeli Valiliği'ne atanan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy görevine başladı. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, vali yardımcıları, kaymakamlar ve valilik personeli tarafından valiliğin önünde karşılandı.

Vali Hüseyin Aksoy, Kocaeli'nin Türkiye'nin en nadide illerinden biri olduğunu belirterek "Diyarbakır'da başta terör olayları olmak üzere birçok konuda belirli sorunların oluştuğu bir ortamda görevimizi yapma gayreti içerisinde olduk. Kocaeli ilimiz Türkiye'nin en nadide illerinden birisi. Özellikle sanayi konusunda Türkiye'nin en başta gelen illerinden birisi. İstanbul ilinden sonra en fazla sanayi kuruluşuna sahip bir il ve bu il konumu nedeniyle Türkiye'nin en önemli illerinin başında geliyor. Kocaeli'ye baktığımızda dış ticaret hacmi 59 milyar dolar ve Türkiye'nin dış ticaret hacminin yüzde 18'ini ortaya koyan bir il. Çok sayıda organize sanayi bölgesi var ve birçok sanayi yatırımlarının da bölgede ciddiyetle devam ettiğini biliyoruz. Özellikle Kocaeli'nin geçmişten bu güne süregelen birçok faaliyet ve projeleri var. Bizden önce bu çalışmalarda yer alan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bizim de görevimiz onların bıraktığı noktadan bunu daha iyi bir noktaya taşımak bakımından yapılacakları Kocaeli'deki paydaşlarımızla beraber ortaya koyarak bu çalışmaları biraz daha geliştirmek" dedi.

Aksoy, Kocaeli'de önceki dönemde başlamış olan projeleri devam ettireceklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Limanlarıyla, lojistik özellikleriyle, sanayi yatırımlarıyla Kocaeli önemli bir il ve burada görev yapıyor olmakla büyük bir onur duyacağım. Özelikle ticareti, lojistiği, sanayisi dışında tarihi değerleriyle, doğal güzellikleriyle bir turizm şehri olma boyutuyla da Kocaeli'yi daha farklı bir noktaya taşıma ideali içerisinde olacağız. Burada merkezi idarenin, çeşitli bakanlıkların yürüttüğü çalışmaların yanında başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere yerel yönetimlerimizin de ortaya koyduğu çalışmalarla Kocaeli çok daha iyi bir noktaya taşınmaya devam edecek. Süreç içerisinde kenti biraz daha yakından tanıma fırsatı bulacağım. Kurumlarımızı fırsat buldukça ziyaret edeceğim. Brifing alacağım ve onların da görüş, önerilerini dikkate alarak önümüzdeki süreçte yapacağımız çalışmaları ortaya koyacağız. Bu anlamda başlamış olan projeleri takip etme, sonuçlandırma adına da önümüzdeki dönemde yine istişare içerisinde çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Valinin karşılanması

-Valinin makamında görüntüsü

-Valinin konuşması

Haber: Çağla DAŞCI- Alişan KOYUNCU/İZMİT (Kocaeli), -

==========================================

Bitlis'in yeni Valisi Ustaoğlu göreve başladı

İÇİŞLERİ Bakanlığı valiler kararnamesi ile Bayburt Valiliği'nden Bitlis Valiliğine atanan İsmail Ustaoğlu kente gelerek görevine başladı.

Bitlis Valiliği önünde, Vali Yardımcıları Kamil Güzel, Murat Kütük, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Gezer, kaymakamlar, kurum amirleri ve bazı Sivil Toplum Örgütü temsilcileri tarafından karşılanan Vali Ustaoğlu, Bitlis'in kadim bir şehir olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bitlisin güzel insanlarına hizmet edecek olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Bu doğrultuda, her zaman vatandaşlarımızın arasında, özellikle devletin desteğine ve şefkatine daha çok ihtiyaç duyan kimsesiz, yetim çocuklarımız, biçare kadınlarımız, engellilerimiz ve yaşlı insanlarımızla bizleri daha çok bir arada göreceksiniz. Gelecek nesillere daha güzel ve yaşanabilir bir Bitlis bırakmak, eğitim, sağlık, turizm, gençlik ve spor, sosyal hizmetler, çevrenin korunması ve diğer tüm alanlarda ilimizi daha ileri taşımak öncelikli hedefimiz olacaktır. Özellikle ülkemizin içinden geçtiği hassas dönemde, vatanımızı ve milletimizi bölmeye çalışan başta PKK, FETÖ ve diğer bütün terör örgütleriyle bundan önce olduğu gibi bundan sonrada kahraman güvenlik güçlerimiz ve korucularımızla birlikte yan yana mücadelemizi aynı kararlıkla devam ettirme azim ve kararlığımız devam edecektir. Bitlis'i huzur şehri yapıncaya kadar mücadelelerimizden ödün vermeyeceğiz. Bu mücadelede en büyük desteği vatandaşlarımızdan alacağımızdan şüphem yoktur."

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, daha sonra Kanun Hükmünde Kararname ile atandığı Bitlis Belediye Başkanlığını da ziyaret etti. Vali Ustaoğlu, her şeyin en güzeline ve en iyisine layık olan Bitlis halkına hizmet etme noktasında ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Vali Ustaoğlu daha sonra birim amirlerinden yapılan işlerle ilgili bilgiler aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Vali İsmail Ustaoğlu'nun makam aracının Valilik önüne gelmesi

-Öğrenciler tarafından çiçek verilmesi

-Kurum amirleri ile toklaşması

-Valilik tabelasından detay

-Makam geçilmesi

-Gazetecilere açıklamalarda bulunması

- Bitlis Belediyesi tabelasından detay

-Belediye önünde Vali Ustaoğlu'nun karşılanması

-Belediye Başkanlığı Makamına geçilmesi

-Burada gazetecilere açıklama yapması

Haber: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, -

==================================================

Ardahan'a atanan Vali Bilmez'e karşılama kuyruğu

İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın son kararnamesi ile Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcılığı görevinden Ardahan'a Vali olarak atanan Mehmet Emin Bilmez, kente gelerek göreve başladı. Vali Mehmet Emin Bilmez'in karşılama sırasında uzun kuyruk oluştu.

Ardahan Valiliği görevini bir yıldan beri yapan İbrahim Özefe'nin merkeze alınması üzerine, valilik görevine atanan Mehmet Emin Bilmez'i karşılama töreninde vali yardımcıları, kaymakamlar, daire müdürleri ve STK temsilcileri ve vatandaşlar hazır bulundu. Karşılamaya gelenlerle tek tek tanışan Vali Bilmez, polis mangasını selamladıktan sonra makamına geçti. Vali Mehmet Emin Bilmez makamında  basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bu göreve beni layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın İçişleri Bakanımıza  ve Bakanlar Kurulumuzun değerli üyelerine saygılar sunuyorum. Ülkemizin birliği ve bütünlüğü için görev yapan tüm güvenlik güçlerimize teşekkür ediyor ve bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Hayatta olan kahraman gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin çok kıymetli aile bireylerine sağlık ve esenlikler diliyorum. Ülkemizin, Kafkasya'ya ve Orta Asya'ya açılan kapısı serhat şehri Ardahan'da onur verici bir göreve atanmamdan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Tarihi, doğal zenginliği ve stratejik konumu ile yüreği büyük insanların yaşadığı bu topraklarda hizmet etmenin büyük bir onur olduğunu ve ağır bir sorumluluk gerektirdiğini, bu sorumlulukla hizmet edeceğimi belirtmek isterim."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Vali Mehmet Emin Bilmez'i bekleyen kalabalıktan görüntü

-Vali Mehmet Emin Bilmez'in Valilk önünde karşılanışı

Vali Mehmet Emin Bilmez'in konuşması

Haber-Kamera –Deniz BAŞLI/ ARDAHAN

===================================================

Martı Timleri, plajda kaybolan 28 çocuğu ailelerine kavuşturdu

İZMİR'in turizm cenneti Çeşme ilçesinde, yaz sezonu nedeniyle Ilıca Plajı'nda görev yapan bisikletli Martı Timleri, bayram tatili  boyunca plajda kaybolan 28 çocuğu aileleriyle buluşturdu.

Bayram tatili boytunca, Çeşme'de aşırı yoğunluk yaşanırken, Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı Martı Timleri de, dünyaca tanınan Ilıca Plajı'nda bir süre önce görev yapmaya başladı. 4 kişilik bisikletli Martı Timi, Ilıca Plajı çevresi ve plajın içinde, tatilcilerin huzurlu ve güvenli bir tatil geçirmeleri için yaz sezonu boyunca görev yapacak.

Bayram tatilinde yoğunluk yaşanan Ilıca Plajı'nda görev yapmaya başlayan Martı Timleri, bayramın tatili boyunca, plajda ailesini kaybeden 28 çocuğu bularak ailelerine kavuşturdu. Edinilen bilgiye göre, bayram tatilinde, 28 aile Polis İmdat hattı 155'i arayarak, çocuklarını kaybolduğunu bildirip yardım istediler. Plaj içinde görev yapan Martı Timleri ise plajda ağlayarak ailelerini arayan çocukları bularak koruma altına aldılar. Martı Timleri, 155'e kayıt bırakan aileleri kısa zamanda Ilıca Plajı'nda bularak çocuklarını teslim ettiler. Martı Timlerinin kısa zamanda kayıp çocuklarını kendilerine teslim etmelerinden büyük sevinç duyan aileler, Martı Timleri'ne teşekkür etti.

Tatilcilerin hem park ettikleri araçlarından hırsızlık yapılmasını hem de plajdaki hırsızlık olaylarını engellemek için görev yapacak olan Martı Timler'i, tatillerini denize girerek değerlendiren tatilcilerin can ve mal güvenliklerini sağlayarak, huzur ve güven içinde tatil yapmalarını sağlıyorlar. Özel kıyafetli Martı Timleri, zaman zaman plaj içinde uygulama yaparak, şüpheli kişilerin kimlik sorgulamalarını yapıyor. Timler, yaptıkları uygulamalarla suça karşı caydırıcılık yaratmayı da amaçlıyorlar. Havaların aşırı sıcak olması nedeniyle tatilcilerin plajları doldurmaları üzerine Martı Timleri de plajlardaki devriye görevlerini sıklaştırdı. Plaj içinde de görev yapan Martı Timleri, bayram tatili boyunca plajda unutulan 4 cüzdan, 2 kadın çantası ve 3 cep telefonunu bularak emanete aldı. Plajdaki aşırı yoğunlukta herhangi bir hırsızlık veya kapkaç olayının yaşanmaması ise sevindirdi.

Ilıca Plajı'nda denize giren tatilciler, Martı Timleri'nin plaj dışında ve plajda devriye görevi yapmalarından duydukları memnuniyeti dile getirerek, kendilerini güvende hissettiklerini ifade etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Martı Timleri'nin bisikletli devriye gezisi

-Martı Timleri'nin şüphelilere kimlik sorgulaması yapması

-Kaybolan bir çocuğun Martı Timleri tarafından bulunup, ailesine teslim edilmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Güneş ATAGÖZ/ ÇEŞME (İzmir),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement