Dha Yurt Bülteni-17 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-17

Direkte intihar girişimini polis sonlandırdıŞanlıurfa'da, madde bağımlısı olan ve daha önce birçok kez intihar girişiminde bulunan 30 yaşındaki Muhittin A., bir alışveriş merkezinin 20 metre yüksekliğindeki aydınlatma direğine çıktı.

22.03.2017 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Direkte intihar girişimini polis sonlandırdı

Şanlıurfa'da, madde bağımlısı olan ve daha önce birçok kez intihar girişiminde bulunan 30 yaşındaki Muhittin A., bir alışveriş merkezinin 20 metre yüksekliğindeki aydınlatma direğine çıktı. İntihara teşebbüs eden genç, polisler tarafından ikna edilerek direkten indirildi.

Öğleden sonra Haleplibahçe Mahallesi'nde bulunan bir alışveriş merkezinin otoparkındaki 20 metre yüksekliğindeki aydınlatma direğine çıkan bir kişinin intihara kalkıştığını görenler polisi aradı. İhbar üzerine bölgeye giden polisler, direğe çıkan kişinin daha önce de birçok kez benzer girişimlerde bulunan Muhittin A. olduğunu belirledi. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin de önlem aldığı bölgede, polisler yaklaşık bir saat süren çalışmayla Muhittin A.'yı ikna etti. Onlarca kişinin de meraklı gözlerle izlediği Muhittin A., direkten indirildikten sonra ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Aydınlatma direğine çıkan genç

Polisin genci ikna etmesi

Toplanan meraklı vatandaşlar

Gencin indirilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

===================================================

TIR alev alev yandı

Bilecik'in Osmaneli İlçesi yakınlarında meydana gelen kazada TIR, yolun sağında park eden başka bir TIR'a çarpıp alev aldı. Yanan TIR'ı olay yerine gelen itfaiye ekipleri söndürdü. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı.

Kaza, Osmaneli- Adapazarı karayolunun 15'inci kilometresindeki İçmeler mevkiinde meydana geldi. Mehmet Sözügüzel (35) yönetimindeki 63 M 3595 plakalı pancar melası yüklü TIR, yolun sağına park ederek duran Vehbi Seher'in (48) kullandığı elektrik direği yüklü TIR'a çarptı. Şeker pancarı melası yüklü TIR, çarpmanın etkisiyle alev aldı. TIR şoförü Mehmet Sözügüzel araçtan inerek itfaiyeyi arayıp yardım istedi. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen Osmaneli Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yanan TIR söndürüldü. Jandarma yetkilileri olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Haber: Osmaneli,(Bilecik),

====================================================

Firari hükümlü yakalandı

Adana'da cezaevi firarisi 30 yaşındaki Erhan Koçak, polis ekipleri tarafından yakalandı.

Vatandaşlara ait bilgileri kullanarak bankalardan kredi kartı çıkartıp, dolandırıcılık suçundan hükümlü olan Erhan Koçak, 4 ay önce açık cezaevine nakledildi. Koçak, 20 gün önce izinli çıktığı cezaevine geri dönmedi. Mali Büro Amirliği ekipleri, Erhan Koçak'ı merkez Yüreğir İlçesi'nin Kazım Karabekir Mahallesi'nde bir otomobilde olduğunu fark edip takibe başladı. Peşindeki ekipleri fark eden Koçak, aracı terk edip, boş bir binaya girdi ancak gizlenmeye çalışırken yakalandı. Sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi'ne getirilen Erhan Koçak, işlemlerin tamamlanmasının ardından cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Zanlının Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Zanlının konuşması

Polis aracına bindirilmesi

Adli Tıp Birimi tabelası

Haber: Fatih KARAÇALI -Kamera: Sude UÇAROĞLU/ADANA,

============================================

Bedensel engelli evlenme vaadi ile dolandırıldı (ÖZEL)

Adana'da bedensel engelli 50 yaşındaki Ali Durmuş, 7 bin lira başlık parası verip nikahsız evlilik yaptığı kadının 500 TL, 1 yüzük, 1 küpe ve cep telefonu alıp kaçtığını ileri sürdü.

Kozan'da annesi ile birlikte yaşayan Ali Durmuş, yakınlarına evlenmek istediğini söyledi. Durmuş'un bir yakını, Hatay'da yaşayan ve adının Esma olduğunu söylediği kadının evlenmek için uygun olduğunu söyledi. Hatay'dan gelen Esma ile ağabeyi, Durmuş'un evine misafir oldu. Çift evlilik kararı alınca Ali Durmuş, resmi nikah için müracaat edip, kadının 'ağabeyim' diye tanıttığı kişiye 7 bin lira başlık parası verdi. 5 gündür dini nikahlı birlikte yaşayan kadın, hasta olduğunu söyleyip, Ali Durmuş ile Adana'ya geldi.

Yüreğir Otogarı'nda otobüsten inen çift, bir pastaneye oturup çay söyledi. Bu sırada tuvalete giden Durmuş, geri döndüğünde kadını bulamadı. Tüm aramalara rağmen kadına ulaşamayan Durmuş, polisten yardım istedi.

Bu güne kadar hiç evlilik yapmadığını söyleyen Ali Durmuş, "Bir tanıdığım, başka bir tanıdığının aracılığı ile kadını ve ağabeyini getirdi. Tanıştık, evlenmek için ağabeyi olduğunu söyleyen adama 7 bin lira verdim. Dinin nikahı kıydık bir yüzük ile küpe de taktım. Hasta olduğunu söylediği için birlikte olmadık, bu gün de Kozan'dan doktora geldik. Yanında bir poşet verdi, içinde 500 lira para bulunuyordu. Tuvalete girdim, çıktığımda yoktu. Giderken cep telefonumu da götürmüş" diye konuştu.

Polis, bedensel engelli Ali Durmuş'un dolandıran kadını arıyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Dolandırılan engelli vatandaşın konuşması

Polis aracına binmesi

Polis aracı içinde konuşması

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

===============================================

Karısını öldüren sanığa müebbet hapis istemi

MANİSA'nın Alaşehir İlçesi'nde, 1.5 yıldır ayrı yaşadığı eşi 25 yaşındaki Meltem E.'yi (Ece) sokak ortasında bıçaklayarak öldüren ve 1 hafta sonra yakalanan 27 yaşındaki Emrah E.'nin (Ece) yargılanmasına devam edildi. Mütaalasını veren Savcı, sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis isterken; dava ertelendi.

Alaşehir'deki özel bir üzüm işletmesinde çalışan Meltem E., geçen 10 Ağustos'ta saat 17.00 sıralarında eve dönmek üzere yola çıktı. Meltem E., Beş Eylül Mahallesi, Kenan Evren Caddesi'ne geldiğinde, önünü 1.5 yıldır ayrı yaşadığı, demir doğrama ustası olan eşi Emrah E. kesti. İddiaya göre Emrah E., biri 5 diğeri 2 yaşındaki iki çocuğunu da alıp baba evine dönerek kendisini terkeden 7 yıllık eşi Meltem E.'yle barışmak istedi. Ancak Meltem E., eşinin bu isteğini geri çevirip, eve dönmeyi kabul etmedi. Bunun üzerine öfkelenen Emrah E., bıçakla eşini karnı ve boğazından yaraladı. Kanlar içinde kalan Meltem E., ambulansla kaldırıldığı Alaşehir Devlet Hastanesi'nde müdahalelere rağmen öldü. Emrah E., Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaya başladı. Davanın bugün üçüncü duruşması yapıldı. Duruşmaya Meltem E.'nin annesi Fatma ve babası İsa Uygun, avukatlar ve aile yakınları katıldı. Tutuklu sanık Emrah E. ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Bu celsede, geçen duruşmada, adli tıp kurumuna gönderilen suç aleti bıçakla ilgili rapor okundu. Suç aleti bıçağın, cinayette kullanılmış olabileceği belirtildi. Duruşmaya SEGBİS sistemiyle katılan sanık Emrah E, raporu kabul etmediğini ifade etti. Mütaala veren Savcı, sanık için ağırlaştırılmış hapis cezası istedi. Sanık avukatının mütalaya karşı ve esasa ilişkin beyanlarda bulunmak üzere süre istemesi üzerine dava, 29 Mart 2017 tarihine ertelendi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Sema Hasgör, duruşma sonrası açıklama yaptı. Hasgör, "Bugün kocası tarafından öldürülen Meltem'in üçüncü duruşması yapıldı. Savcı mütalaasını verdi. Hiçbir indirim uygulanmaksızın, caydırıcı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istiyoruz. Davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi. Meltem E'nin avukatı Nilay Geylanlı Yorgancıoğlu ise, "Bugünkü duruşmada savcı mütalaasını verdi. Eşe karşı tasarlayarak adam öldürmekten dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi. Duruşma sanık vekilinin mütalaaya karşı süre talep etmesi üzerine, dava ertelendi" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

Avukat Nilay Geylanlı Yorgancıoğlu konuşma

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Sema Hasgör konuşma

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Nurettin DOĞAN/ ALAŞEHİR (Manisa), DHA)

==============================================

Oskar kiremitlerin arasındaki uyuşturucuyu buldu

MUĞLA'nın Milas İlçesi'ndeki bir inşaatta, narkotik köpeği Oskar'la yapılan aramada, kiremitler arasına gizlenmiş bir miktar bonzai ve uyuşturucu hap ele geçirildi. Uyuşturucuyla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Milas Grup Amirliği ekipleri dün (salı) akşam, uyuşturucu ticaretine yönelik Burgaz Mahallesi'ndeki bir inşaata operasyon düzenledi. Narkotik köpeği Oskar'ın da katılımıyla yapılan aramada, inşattaki kiremitler arasına gizlenmiş 400 gram bonzai ve 50 uyuşturucu hap ele geçirildi. Uyuşturucuyla ilgili M.V., gözaltına alındı. M.V., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------------

İnşatta köpekli arama

Haber- Kamera: Oktay ÇAYIRLI/ MİLAS (Muğla),

============================================

Sualtında işaret diliyle Çanakkale Türküsü'nü seslendirdiler

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Öğrenci Toplulukları Su Sporları Kulübü (SUDAK)ve Türk Tıp Öğrencileri Birliği (MSIC) organizasyonunda Tıp Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Tuğçe Akça, sualtında işaret diliyle Çanakkale Türküsü'nü söyledi. Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Kaçakçı Koyu'nda 18 Mart günü düzenlenen etkinlikte SDÜ Tıp Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi 1 yıldızlı dalgıç Tuğçe Akça, 16 derecelik suda 6 metre derine tüplü dalış yaptı. 2 dakika 32 saniye sualtında kalan Tuğçe Akça, işaret diliyle Çanakkale Türküsü'nün 3 kıtasını dillendirdi. Olay özel sualtı kamerasıyla da görüntülendi.

'GURUR VERİCİ'

Tuğçe Akça, projeye gönüllü olarak katıldığını söyledi. Böyle bir proje içerisinde yer aldığı için kıvanç duyduğunu anlatan Akça, "Zaten bir başka sosyal sorumluluk projesi bağlamında 2 aydır işaret dili eğitimi alıyordum. Bu proje için de çok özel şekilde hazırlandım. Gurur verici bir proje" dedi.

'NEFES KONTROLÜNDE ZORLANDIM'

İşaret dilinin zor olmadığını, 2 hafta içinde herkesin öğrenebileceğini aktaran Akça, "6 metre derinlik, 16 derece soğuklukta tek sıkıntı çektiğim nokta nefes kontrolüydü. Zira çok nefes alınca ortaya çıkan baloncukların işareti kapatma tehlikesi vardı. Nefesimi o yüzden kontrol altına almam gerekiyordu. Bu türküyü işaret diliyle iletişim kurabilen insanların da dinlemesini istedik. İşaret dili evrensel bir dil. Bu duygu yoğunluğunu herkesin yaşamasını umut ettik. Şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatırları önünde saygıyla eğiliyoruz" diye konuştu.

'FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİK'

SDÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi ve SUDAK Başkanı Taha Can Atak da Kurtuluş Savaşı'nda şehit düşen ecdada minnet duygularını göstermek için böyle bir proje hayata geçirdiklerini kaydetti. Sualtında işaret diliyle Çanakkale Türküsü'nün görüntü kaydını yapan Can Atak, "Sualtında Türk bayrağı açma sair etkinlikler hep yapılıyor. Biz SDÜ'nün 'ilham veren üniversite' mottosuna uygun bir çalışma yapmak istedik. Farkındalık oluşturmak gayesiyle işaret dili fikri aklımıza geldi. Hayata geçirdik. Projede emeği geçen, destek veren herkesi teşekkür etmeyi borç biliyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

Sualtında türkünün seslendirilmesi

Haber- Kamera: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,

===========================================

Büyükelçi Kairamo'dan Alanya ziyareti

Finlandiya Türkiye Büyükelçisi Paivi Kairamo, Antalya'nın Alanya İlçesi'ni ziyaret etti. Finlandiya Türkiye Büyükelçisi Paivi Kairamo, ülkesinin bağımsızlığının 100'üncü yıldönümü dolayısıyla Türkiye'de en çok yerleşik Finli'nin yaşadığı Alanya'yı ziyaret etti. Bir dizi temaslarda bulunan Paivi Kairamo ile Finlandiya'nın Alanya Fahri Konsolosu eski hakem Kuddusi Müftüoğlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'i makamında ziyaret etti.

Büyükelçi Kairamo burada gazetecilere yaptığı açıklamada Alanya'ya ilk kez bulunduğunu ve ilçeye gelmekten mutlu olduğunu söyledi. Bu yıl Finlandiya'nın bağımsızlığının 100'üncü yılını kutladıklarını belirten Paivi Kairamo, "Yıldönümüyle alakalı Türkiye'de ülke çapında etkinlikler yapıldı. En çok Finlandiyalı Alanya'da yaşadığı için ilk ziyaretimi de buraya gerçekleştirdim. Önümüzdeki cuma günü de Finlandiya-Türkiye milli maçı için de organizasyon yapılacak. Yarın da burada yaşayan Fin ve Türk çocuklar arasında eşitlik ve kardeşlik anlamında küçük bir etkinlik var. Onun da ziyaretini gerçekleştirmek istedim. Çok mutluyum. Bundan sonraki süreçlerde de ziyaret etmeyi düşünüyorum" dedi. Son günlerde Türkiye ile Avrupa ülkeleri ve AB arasında yaşanan gerginliğin sorulması üzerine Paivi Kairamo, "Finlandiya, AB ülkesi ama iki ülke arasındaki dostluk 90 yılından beri sürüyor. Türkiye ile aramızda ciddi ve güzel bir iletişim var. Dostluğumuz da çok iyi gidiyor. Bu süreçte iki ülke arasındaki ilişkilerde değişiklik olacağını düşünmüyorum. Avrupa Birliği sürecinde de Finlandiya'nın katkı sağlayacağını düşünüyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından Finlandiya Türkiye Büyükelçisi Paivi Kairamo, Başkan Yücel'e Finlandiya milli takım forması ile çeşitli hediyeler verirken, Başkan Yücel ise ipek kozasından yapılan el işi çiçek tablosunu elçiye hediye etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

Ziyaretten detay görüntü

Türkiye Büyükelçisi Paivi Kairamo'nun konuşması

Haber- Kamera: Engin ANAK/ALANYA(Antalya),

=================================================

Yaşlılara saygı yürüyüşü

Osmaniye'nin Kadirli İlçe Belediyesi tarafından yaşlılara saygı yürüyüşü düzenlendi. Program kapsamında ayrıca pasta kesilerek yaşlı vatandaşlara çeşitli armağanlar verildi. Kadirli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği yürüyüşe Toplum Sağlığı Merkezi, Özel Anavarza Sağlık Meslek Lisesi ve bazı sivil toplum kuruluşları destek verdi. Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan da sürpriz yaparak pasta kesti ve yaşlılara çiçek sundu. Herkesin bir yaşlı adayı olduğunu söyleyen Başkan Tarhan, evde bakım hizmetleri konusundaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Yürüyüşten görüntüler

Kalabalık ve dövizlerin görüntüsü

Pasta mumlarını üfleme ve kesme

Çiçek hediye takdimi

Haber-Kamera: Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ/Osmaniye,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-17 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement