Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

Profesörün arkasından davul çaldıran rektör tazminat ödeyecekÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) eski rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Ziraat Fakültesi'ndeki öğretim üyeliği görevinden emekli olan Prof. Dr. Rıza Kanber'in arkasından davul çaldırdığı gerekçesiyle 5 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

08.08.2017 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Profesörün arkasından davul çaldıran rektör tazminat ödeyecek

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) eski rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Ziraat Fakültesi'ndeki öğretim üyeliği görevinden emekli olan Prof. Dr. Rıza Kanber'in arkasından davul çaldırdığı gerekçesiyle 5 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

1 Temmuz 2011'de  dönemin rektörü Prof.Dr. Akınoğlu'na karşı, "Gittiğiniz yol doğru değil. Üniversiteyi bilimden uzaklaştırıp ayrımcılık yapıyorsunuz" diyerek tavır alan 46 yıllık bilim adamı Kanber, iddiaya göre Rektör'ün hedefi oldu. Prof.Dr. Akınoğlu'nun, "Emekli olduğun gün arkadan davul- zurna çaldıracağım" dediği konuşulurken, profesörün emekli olduğu gün de fakülte önünde davul çalındı. Bazı öğretim üyeleri aşağı inip davulcuları kovdu. Üniversite basın bürosundan yapılan açıklamada ise davulun 'jest ve sürpriz' amacıyla çalındığı belirtildi. Bunun üzerine Prof.Dr. Kanber,  kendisini 'toplum önünde aşağıladığı ve kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu' gerekçe gösterip Prof.Dr. Akınoğlu hakkında 10 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Prof.Dr. Akınoğlu ise olayla ilgili çıkan haberler üzerine açıklama yaparak, davul çaldırılması olayı ile bir ilgisinin bulunmadığını öne sürdü.

YARGITAY GENEL KURULU ONADI

Adana 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi, açılan davada Prof. Dr. Alper Akınoğlu hakkında hakaret ederek Prof. Dr. Rıza Kanber'in mesleki itibarını zedelediği iddiasıyla 5 bin lira tazminat ödemesine karar verdi. Yargıtay 4'üncü Hukuk Dairesi ise kararı kısmen bozdu. Yerel mahkeme önceki kararında direnince, dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nda ele alınarak yerel mahkemenin kararı onandı.

Aynı konuda YÖK tarafından açılan idari soruşturmada 'takipsizlik' kararı verilmiş, Danıştay da YÖK kararını onaylamıştı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Çukurova Üniversitesi tabelası

Prof. Dr. Rıza Kanber'in görüntüsü

Prof. Dr. Rıza Kanber'in konuşması

Tarımsal Yapılar ve Sulama dersliğinin görüntüsü

Genel ve detay görüntüler

/////////////

ARŞİV

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) eski rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nun görüntüleri

Haber-Kamera: Salih ÜÇTEPE/ADANA,

===================================

Hırsızlık zanlısı güvenlik kamerası görüntüsünden yakalandı

ADANA'da polis ekiplerinin yolda yürürken şüphelendiği 42 yaşındaki Rıdvan K.'nın, güvenlik kamerası görüntülerinin karşılaştırılması sonucu hırsızlık zanlısı olduğu ortaya çıktı.

Olay, merkez Seyhan İlçesi'nin İstiklal Mahallesi'nde meydana geldi. Devriye gezen ekipler, durumundan şüphelenerek kimlik sorduğu Rıdvan K.'yı aranan bir hırsızlık zanlısına benzeterek Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Bir apartmanın bahçesinden bisiklet çalan kişinin güvenlik kamerası görüntüleri incelenerek gözaltına alınan Rıdvan K. ile karşılaştırma yapıldı. Görüntüdeki hırsızlık zanlısı olduğu belirlenen Rıdvan K. suçunu itiraf etti.

İfadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen Rıdvan K. tutuklandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

(Güvenlik Kamerası)

Hırsızın siteye girişi

Hırsızın siteden bisikleti alıp çıkması

Hırsızın sitenin etrafını kontrol etmesi

Haber: Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: ADANA,

========================================

Gebze'de yangın hastaneyi boşalttırdı

KOCAELİ'ni Gebze İlçesi'nde özel bir hastanenin zemin katında elektrik panosunun tutuşması sonucu çıkan yangın kısa sürede söndürülürken, hastane tedbir amacıyla boşaltıldı.

Sabah saatlerinde, Gebze Osman Yılmaz Mahallesi İstanbul Caddesi'nde bulunan hastanenin zemin katında yangın çıktı. Hastanede tedbir amacıyla servisler boşaltılırken, itfaiyeye haber verildi. Yatan hastalar ve yoğun bakımdaki hastalar ambulanslarla alınarak başka hastanelere sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekibi elektrik panosunun tutuşması sonucu çıkan yangına müdahale etti. Yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Hastaneden görüntü

Hastanenin önünde toplananlar

Gelen ambulanslara hastaları konulması

Haber-Kamera: Haluk TURGUT/GEBZE(Kocaeli), -

=========================================

Bingöl'de Yangın: 2 ev kullanılamaz hale geldi

BİNGÖL'ün Ilıcalar Beldesi'ndeki bir evde, elektrik kontağından çıktığı belirtilen yangında, 2 evin yanarak kül haline gelmesine yolaçtı.

Dün akşam saat 10.00 sıralarında Ilıcalar Beldesi'nde elektrik kontağından çıktığı belirtilen yangında 2 ev kullanılamaz hale geldi. Ramazan ve Mehmet Varol'a ait olduğu belirtilen 2 evde çıkan yangın, ev sahiplerinin erken farketmesi üzerine, şans eseri ölen ya da yaralanan olmadan atlatıldı. Yangını farkeden ev sahipleri, evde yaşayanları hemen tahliye ederek, itfaiye ekiplerinden yardım istedi.  Olay yerine sevk edilen Bingöl ve Ilıcalar belediyelerine ait itfaiye ekipleri, yangını bir saat süren çalışma sonrasında güçlükle kontrol altına alındı.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

Yangında Kullanılamaz Hale Gelen Evlerden Detaylar,

Olay Yerinden Detaylar,

Genel ve Detay Görüntüler

Haber-Kamera: Aziz ÖNAL-Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL, -

===========================================

Jandarmadan drone ile havadan kenevir operasyonu

SAMSUN İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin kırsal alanda hint keneviri dikilen alanların tespiti için yaptıkları çalışmalarda en büyük yardımcısı havadan görüntülemeyi sağlayan drone oldu. Son 1.5 ayda yapılan operasyonlarda kullanılan drone ile hint keneviri bulunduğundan şüphelenilen alanlar havadan görüntülenip kısa sürede tespiti sağlanıyor. Hint keneviri tespitlerinin drone yardımıyla yapılması sayesinde alan arama-tarama çalışmalarının süreleri kısalırken, iş gücünden de tasarruf sağlandı.

Son yıllarda birçok sektörde farklı iş kollarında kullanılan dronelar artık jandarma tarafından da yapılan operasyonlarda aktif olarak kullanılmaya başlandı. Samsun İl Jandarma Komutanlığı'nda bulunan drone 1.5 ay önce hizmete sokuldu. Havadan görüntülemeyi sağlayan drone özellikle İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün uyuşturucu ile mücadele konusunda yaptığı faaliyetlerde önemli bir rol oynadı. Ekiplerin, yasa dışı şekilde hint keneviri üretimi yapıldığından şüphelendikleri bölgelerin drone yardımıyla havadan kontrolünün yapılıp, tespitin gerçekleştirildiği belirtildi. Tespit çalışmasının drone yardımıyla yapılmasının iş gücü ve zaman kazancı sağladığı ifade edildi. Drone kullanılmaması halinde jandarma ekiplerinin belirlenen sahada insan gücüne dayalı olarak alan arama-tarama yapacağı belirtilirken havadan görüntüleme yapılmasıyla büyük bir kolaylık elde edildiği belirtildi.

Samsun İl Jandarma Komutanlığı'nda dronela ilgili gerekli eğitim almış iki personel bulunduğu ifade edildi. Dronenun 120 metre yüksekliğe çıkabildiği, yerden kontrol edildiği noktadan 3 kilometre çapında bir bölgede uçabildiği, bir batarya ile 28 dakika hava kalabildiği belirtildi.  Dronedaki kamera tarafından çekilen görüntülerin kayıt altına alındığı da ifade edildi.

Samsun'da jandarma tarafından yapılan ve çoğunda drone kullanılan operasyonlarda son 1.5 ay içinde Ladik İlçesi'nde ay çiçeği tarlasına ekili 661 kök, Havza İlçesi'nde 797 kök ve 6 kilo kubar esrar, Alaçam İlçesi'nde 472 kök, Bafra İlçesi'nde mısır tarlasına ekili halde 192 kök hint keneviri ve 131 kilo kubar esrar ele geçirildi. Dronenun hint keneviri ile yapılan faaliyetlerin yanı sıra gerçekleştirilen diğer operasyonlarda da zaman zaman kullanıldığı belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Drone uçurulması

-Jandarma ekiplerinin alan taraması yapması

-Drone havada iken görüntü

-Hint kenevirlerinin toplanması

-Drone ekranından görüntü

-Detaylar

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER/SAMSUN,

=====================================================

Bodrum'da Iyeoka rüzgarı

ABD'li ünlü şarkıcı Iyeoka, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde sahne alarak müzik ziyafeti sundu.

Simply Falling şarkısı 52 milyon kez izlenen ve geçen yıl Türkiye'de başarılı bir konser turu gerçekleştiren Iyeoka, bu yılki turne kapsamında Bodrum'da sevenleriyle buluştu. ABD'li şarkıcı Iyeoka, İgor Event ve Koşanadam organizasyonu ile Bitez Mahallesindeki Savra Hotel'in restoran bölümünde sahne aldı. Iyeoka, 5 konserlik Türkiye turnesinin üçüncü organizasyonunda kente geldi. Iyeoka, kendisini izleyenlerin karşısına kırmızı uzun bir elbiseyle çıktı. Sevilen şarkılarını seslendiren Iyeoka'yı izleyenler, şarkılara eşlik de etti.

Müziğe olan tutkusunu The Rock By Funk Tribe grubu ile kariyerine dönüştüren Iyeoka, o güne kadar yazdığı şiirleri caz, soul ve blues ile buluşturunca ortaya beğeni toplayan besteler çıkarmıştı. İlk solo albümü 'Black and Blues'u 2004'te Phanai etiketiyle yayınlayan Iyeoka, U2'nun hit parçalarından 'Desire'ı da coverladığı albümü 'Hum The Bass Line'ı 2008 senesinde dinleyicileriyle buluşturdu. 2011'de R&B şarkı kategorisinde 'Bağımsız Müzik Ödülleri'ne aday gösterilen Iyeoka, Femi Kuti, Zap Mama ve Soulive gibi blues, soul ve cazın önemli isimleriyle beraber aynı sahnede performans sergileyerek müzik dünyasındaki yerinin kalıcı olduğunu kanıtladı. Sesi ve vokaliyle Nina Simone'a benzetilen Iyeoka, sevilen şarkılarıyla kentte keyifli bir konser verdi.

Bodrum'a ilk kez geldiğini ve çok beğendiğini belirten Iyeoka, "Ortam çok güzel herkese iyi eğlenceler diliyorum" dedi.

Evli olan ve ikiz bebek bekleyen sevilen Iyeoka, Türkiye turnesi kapsamında 9 Ağustos Çarşamba günü Marmaris Açık Hava Tiyatrosu'nda konser verecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Iyeoka'dan görüntü

İzleyicilerden görüntü

Haber- Kamera: Hülya ELTEŞ/ BODRUM (Muğla),

==============================================

Bale Festivali'nde aşk rüzgarı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen 15'inci Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nde sahne alan Rus 'Svetlana Zakharova Solo Dans Projesi Topluluğu', İtanyanca aşk anlamına gelen 'Amore' adlı üç gösteriyle beğeni topladı.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle Bodrum'da düzenlenen 15. Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nde, Bolşoy Balesi baş dansçılarından Svetlana Zakharova'nın kurduğu 'Svetlana Zakharova Solo Dans Projesi Topluluğu', 'Amore' adlı gösteriyi sahneye koydu. Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde gerçekleşen gösteriyi, aralarında eski bakanlardan Şinasi Altıner'in de bulunduğu 1500 kişi izledi. 'Francesca da Rimini', 'The Rain Before It Falls' ve 'Strokes Through the Tail' gösterilerinden oluşan 'Amore' isimli baleyi sanatseverler ilgiyle izledi.

Francesca da Rimini (Riminili Francesca) gösterisi, Çaykovski'nin müzikleri ve Yuri Possokhov'un koreografisiyle sahnelendi. Dante'nin İlahi Komedya'sında da yer alan babası tarafından Rimini beyinin oğlu ile zorla evlendirilen Francesca'nın, daha sonra kocasının kardeşi Paolo ile birbirlerine aşık olmasını ve kocası tarafından yakalanması, öldürülmeleri gösteride anlatıldı. 'Francesca'yı Svetlana Zakharova, 'Paolo'yu Denis Rodkin, 'Giovanni'yi Mikhail Lobukhin canlandırdı.

'The Rain Before It Falls' gösterisi ise Bach müzikleriyle Patrick de Bana'nin koreografisiyle sahnelendi. Bir kadın, iki adam arasıdaki aşk üçgeni, uyum, tutku ve yalnızlık anlatıldı. Gösteriyi Svetlana Zakharova, Maurice Bejart ve Nacho Duato Topluluklarının baş baleti Patrick de Bana ve Denis Savin sahneledi.

Topluluk son olarak 'Strokes Through the Tail' balesini sahneledi. Gösteri, Mozart'ın müzikleri ve Marguerite Donlon'un koreografisiyle sahnelendi. Gösteride, Svetlana Zakharova, Mikhail Lobukhin, Denis Savin, Vladislav Kozlov, Alexei Gainutdinov ve Anton Gainutdinov yer aldı. Beş adam ve 1 kadın arasında geçen liderlik çekişmesi, dans ve eğlenmek amacıyla sahnelenen gösteri izleyenlere de keyifli anlar yaşattı.

Sanatseverler, birbirinden farklı, ama aşk içeren gösterilerle keyifli bir gece yaşadı. 90 dakika süren gösteri sonunda sanatseveler, dansçıları ayakta alkışladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Bale festivalini izleyenlerden görüntü

Bale gösterilerinden görüntü

Haber- Kamera: Nilüfer DEMİR/ BODRUM (Muğla),

==================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement