Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Kayseri'de bombalı araçla saldırı (5)ARAÇ PLAKASI SAHTEKayseri'de bombalı terör saldırısında kullanılan otomobilin Kırıkkale (71) plakasının sahte olduğu belirtildi.

17.12.2016 12:16

Kayseri'de bombalı araçla saldırı (5)

ARAÇ PLAKASI SAHTE

Kayseri'de bombalı terör saldırısında kullanılan otomobilin Kırıkkale (71) plakasının sahte olduğu belirtildi. Kırıkkale Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, hain terör saldırısında kullanılan plakanın, halen kentteki bir araçta mevcut olduğunu söyledi.

Haber: Erhan GÖĞEM/ KIRIKKALE, -

===================================

Kayseri'de bombalı araçla saldırı (6)

3 BAKAN İNCELEME YAPTI

Terör saldırısıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ olay yerinde inceleme yaptıktan sonra, Vali Süleyman Kamçı ile birlikte valiliğe geçti. Burada bakanlar ile vali, terör saldırısını görüştü.

Haber-Kamera: KAYSERİ

======================================

Kayseri'de bombalı araçla saldırı (7)

HALKTAN TERÖRE TEPKİ

Olay yerinde toplanan bir grup vatandaş, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları eşliğinde tekbir getirdi. Polis araçlarından sık sık kan anonsları yapılırken, kan vermek isteyen vatandaşlar da yaralıların kaldırıldığı hastanelere akın etti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: KAYSERİ

========================================

Fırat Kalkanı'nda yaralanan Astsubay şehit oldu (2) - (Yeniden)

SURİYE'nin El Bab bölgesinde sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda DEAŞ'ın saldırısı sonucunda yaralanarak Gaziantep'e getirilen ve tedaviye alınan 35 yaşındaki Astsubay Volkan Külekçi, sabaha karşı yaşam mücadelesini yitirerek şehit oldu.

Suriye'nin El Bab bölgesinde sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda DEAŞ'ın saldırısı sonucu ağır yaralanan ve tedavi için Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne getirilen Astsubay Volkan Külekçi, sabaha karşı yaşamını yitirdi.

AKSAKALLI MORGA GELDİ

Fırat Kalkanı harekatının başladığı 24 Ağustos'tan itibaren Suriye topraklarında şehit düşen 20'nci asker olan Astsubay Külekçi'nin cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı da Külekçi'nin şehadet haberini aldıktan sonra Adli Tıp Kurumu Morguna gelerek yetkililerden bilgi aldı. Şehit Astsubay Volkan Külekçi'nin cenazesinin öğle saatlerinde yapılacak olan askeri törenin ardından havayoluyla toprağa verilmek üzere memleketi Ankara'ya uğurlanacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Adli Tıp Kurumu

Adli Tıp Kurumu önündeki askerler

Zekai Aksakallı'nın gelmesi

Şehidin tabutunun cenaze aracına konulması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER -GAZİANTEP-DHA)

========================================

Kılıçdaroğlu'ndan, Başbakan'a taziye telefonu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaraş'ta bulunan Başbakan Binali Yıldırım'ı arayarak taziye dileğinde bulundu.

Kayseri'deki terör saldırısının ardından Kahramanmaraş'a gelen ve ilk olarak Valiliği ziyaret eden Başbakan Yıldırım'ı telefonla arayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, 13 askerin şehit olduğu saldırı nedeniyle taziyelerini iletti, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu. Telefon görüşmesinde Kılıçdaroğlu'na teşekkür eden Başbakan Yıldırım'ın, Kayseri'deki terör saldırısıyla ilgili ilerleyen dakikalarda açıklama yapacağı da bildirildi.

Haber: KAHRAMANMARAŞ

========================================

Halep'ten yeni tahliyeler bekleniyor

SURİYE'nin Halep kentinden tahliyeler durdurulmasına rağmen, her an yeniden başlaması olasılığına karşı, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda ambulanslar hazır bekliyor.

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda açıklama yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Halep'te tahliye sürecinin her an yeniden başlayacabileceğini söyledi. Tahliye görüşmelerinin önce çıkmaza girdiğini anlatan Bülent Yıldırım, şöyle devam etti: "İnsanlar rehin alındı, dövüldü, şehit edildi. Eşyalarını çalıp soydular. Tahliye konvoyuna yapılmaması gereken bir muamele yapıldı. Bu da bunların zihniyetini ortaya koyuyor. Özellikle dünya kamuoyunun böyle duyarlı olması çok önemli. Dünyanın her tarafından bir canlı kalkan olmak istiyoruz. Gerekirse buradan yürürüz, sınıra gideriz. Halep'teki insanlar da orada yürür ve buluşuruz. Çünkü artık çocukların ve kadınların ölmesine izin vermeyiz diyorlar. Bu da dünya liderlerini harekete geçiriyor. Sağolsun Türkiye elinden gelen gayreti yaptı. Rusya ile görüşmeler sonucunda tahliye süreci inşallah başlıyor. Dün gece sabaha kadar bir miktar de olsa çadır kurduk. Sivil toplum kuruluşlarımızın hepsi şu anda kamp için beraber çalışıyorlar. Yani Kızılay ve AFAD olarak da ayrı çadır kampları kurmuş olacağız. Türkiye hükümetiyle, liderleriyle, sivil toplum kuruluşları ile bir bütün olarak dünyaya bir insani yardım operasyonu nasıl olur, bunu göstermiştir."

'İNŞALLAH UZLAŞMA BOZULMAZ'

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Halep'ten tahliye sürecinin yeniden başlamasının beklendiğini söyledi. Kahramanmaraş'ta açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Cumhurbaşkanımız taraflarla görüştü, tahliyelerle ilgili gece boyunca görüşmeler sürdü. Taraflar arasında bir uzlaşmanın yapıldığını haber aldık. İnşallah bu uzlaşma bozulmaz. Şii milislerin 2 yerde sıkıştığı, bunların da tahliyesi söz konusuydu. Muhtemelen bugün tekrar tahliye süreci başlayacaktır diye düşünüyorum" dedi.

YARDIM MALZEMELERİ SINIRA GİTTİ

Hatay'da bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise Halepliler'e yardım götürmek için başlattıkları kampanya çerçevesinde hazırlanan TIR'ları Cilvegözü Sınır Kapısı'na uğurladı. Yaklaşık 100 yardım TIR'ı ve 300 araçlık konvoy hareket ederken Ali Yalçın, "Esed iktidardan uzaklaşması gerekirken, Halepliler Halep'ten uzaklaşmak zorunda bırakılıyor. Halep'te devlet terörü var. Rusya'nın İran'ın, Esad'ın amacı bellidir. Halep'in demografisi değiştirilmeye çalışılıyor. Halep'i kendi sosyopolitik hedeflerine uygun zemine dönüştürmek için gözlerini karartmış durumdalar" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------

İHH Başkanı'nın açıklamaları

Sınırdan giriş yapan Suriyeliler

Haber: HATAY

==============================================

MHP yöneticileri, son gelişmeleri İzmirlilere anlatacak

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) yöneticileri, son günlerin tartışma konusu olan siyasi ve ekonomik gelişmelerini halka anlatmak için İzmir'e geldi. Hafta sonunda genel başkan yardımcıları ile milletvekilleri, farklı toplantılarda vatandaşlarla bir araya gelip partilerinin görüşlerini aktaracak.

Haftasonu İzmir'de yapılacak toplantılar öncesinde parti yöneticileri, Susuzlu Atlastis Otel'de basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına MHP Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Kenan Tanrıkulu, Mevlüt Karakaya, Mehmet Günal, İzmir Milletvekili Oktay Vural, MYK Üyesi Kadir Şekerci, Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Halil Öztürk, Özgür Bayraktar, İl Başkanı Necat Karataş ve partililer katıldı. Toplantıda açıklamalarda bulunan ahmet Kenan Tanrıkulu, medya organlarını, meslek kuruluşlarını ve sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret edeceklerini anlatıp, yarın da il merkezi, Menderes havzası ile Bakırçay havzasında, vatandaşlarla bir araya geleceklerini söyledi.

TÜRKİYE BIÇAK SIRTI DÖNEMDEN GEÇİYOR

Türkiye'nin her anlamda bıçak sırtı dönemden geçtiğini vurgulayan Tanrıkulu, "Güvenlik ve jeopolitik riskler, terör, siyşsi ve ekonomik gelgitler, Türkiye'nin önünü tıkamakta, potansiyel gücünü tüketmektedir. Türkiye'de, iç ve dış güvenliğimiz ciddi tehditler ile tehlikelere maruzdur. Milli güvenlik sorunları ağırlaşmaktadır. Toplumsal huzursuzluk ve tedirginlik derinleşmektedir. Türk milleti 15 temmuz FETÖ darbe girişiminin travmasını henüz tümüyle atlatamamıştır. Ülkemiz tarihin en kanlı üç terör örgütü PKK, IŞİD ve FETÖ'ye karşı Türkiye içinde ve dışında amansız bir mücadele içindedir. Bölücü hainler Türkiye'nin içini karıştırmak için yeni tezgahlar peşindedir" dedi.

AK PARTİ'YE ELİŞTİRİ

Türkiye'nin zor günlere gelmesinde AK Parti hükümetlerinin iç ve dış politikalarının etkisinin bulunduğunu da savunan ahmet Kenan Tanrıkulu, "Siyasi ve ekonomik istikrar, bu hatalı politikalar yüzünden tükenmiş, Türkiye nefes alamaz duruma gelmiştir. Bugün gelinen noktada partimizin yol göstericiliğinin hemen her alanda haklı olduğu, savunduğu fikirlerin isabetli ve çözüm önerilerinin doğruluğu birer birer ortaya çıkmıştır. Başta terörle mücadele ve dış politika olmak üzere Türkiye'nin temel sorunlarına MHP çerçevesinden bakamayan AKP'nin, bu meselelerin tamamında partimizin çizgisine gelmesini ülke adına önemli bir gelişme olarak görmekteyiz" diye konuştu.

"KISIR ÇEKİŞMELERDEN BİR FAYDA GÖRÜLMEDİ"

Türkiye'nin bu güne kadar kısır çekişmelerden bir fayda göremediğini de ifade eden Tanrıkulu, "Sonu olmayan polemiklerden, anlamsız hizip ve bloklaşmalardan bugüne kadar bir fayda sağlamamıştır. Tam tersine Türkiye kaybetmiş, umutlar heba edilmiş, milletimiz zarar görmüştür. Bu yüzden siyasi mücadeleleri sadece iktidar hedefiyle sınırlandırmak bu günlerde anlamını yitirmektedir. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin, Türkiye'nin bugünlerini önceden görüp, gerilim ve kutuplaşmanın sakıncalarını vurgulayıp, Türkiye'nin normalleşmesi gereğini sürekli gündemde tutması bu yüzdendir" dedi.

Tanrıkulu Kayseri'deki terör saldırısına da değinip "Terör yurt sahtına yayıldı. Ülkemizin her çoğrafyasında devlet teröre karşı üzerine düşeni yapmak zorundadır" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Toplantıdan görüntü

Katılanların görüntüsü

Ahmet Kenan Tankıkulu'nun açıklamaları

Haber: Taylan YILDIRIM, kamera Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement