Dha Yurt Bülteni -6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni -6

Kaçırmak istediği üniversiteli sevgilisini tabanca ile öldürdüBOLU'nun Gerede İlçesi'nde 18 yaşındaki üniversite öğrencisi Berfin Yıldız, iddiaya göre kendisini kaçırmak isteyen aynı yaştaki sevgilisi tekstil işçisi Cihat Keçi tarafından tabanca ile öldürüldü.

10.12.2016 13:56

Kaçırmak istediği üniversiteli sevgilisini tabanca ile öldürdü

BOLU'nun Gerede İlçesi'nde 18 yaşındaki üniversite öğrencisi Berfin Yıldız, iddiaya göre kendisini kaçırmak isteyen aynı yaştaki sevgilisi tekstil işçisi Cihat Keçi tarafından tabanca ile öldürüldü. Cihat Keçi, kızın ev arkadaşı Aziz B.'yi de elinden yaraladı.

İstanbul'da tekstil işçisi olan Cihat Keçi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gerede Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi olan ve bir süredir sorunlar yaşadığı sevgilisi Berfin Yıldız ile önce telefonda kıskançlık yüzünden tartıştı tartıştı. Cihat Keçi, daha sonra sabaha karşı otomobille Gerede'ye geldi. Keçi, Berfin Yıldız'ın, arkadaşı üniversite öğrencisi Aziz B. ile birlikte kaldığı Dayıoğlu Mahallesi, Kültür Sokak'taki evine gitti.

SİLAH ZORUYLA EVDEN ÇIKARDI

Cihat Keçi, Berfin Yıldız'ı silah zoruyla evden çıkarmak istedi. Cihat Keçi, buna karşı çıkan Aziz B.'ye ateş ederek elinden yaraladı. Keçi, ardından kızı evden zorla çıkarıp kapıyı Aziz B.'nin üzerine kilitledi. Cihat Keçi, Berfin Yıldız'ı sürükleyerek aynı mahallede Karapınar mevkiindeki boş araziye götürüp başına ateş ederek öldürdü.

TABANCAYI ATIP POLİSİ ARADI

Silahı yaklaşık 200 metre ileride karla kaplı araziye atan Cihat Keçi, daha sonra polisi arayarak cinayet işlediğini söyledi. Gelen polis ekipleri Cihat Keçi'yi gözaltına aldı. Yaralanan Aziz B., Gerede Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken Berfin Yıldız'ın cesedi de olay yerinde yapılan incelemeden sonra aynı hastanenin morguna götürüldü.

POLİS YELEĞİ GİYDİRİLDİ

Polis ekipleri, olayda kullanılan silahı bulabilmek için arama yaptı. Polis yeleği giydirilerek bölgeye getirilen Cihat Keçi, karanlık olduğu için silahı attığı yeri hatırlayamayınca aramalar uzadı. Yaklaşık 1 saat süren çalışmayla silah karın içinde bulundu. Cihat Keçi, gazetecilerin "Pişman mısınız?" sorusuna başını sallayarak "Evet" dedi. Şırnaklı olan Cihat Keçi, daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Cinayetle ilgili soruşturma sürdürülüyor.

DİLAY DA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

AİBÜ Gerede Meslek Yüksekokulu Kimya Bölümü öğrencisi 21 yaşınaki Dilay Gül de geçen yıl 13 Ekim'de, akşam okul çıkışı yurda giderken arkadaşlık teklifini redettiği sınıf arkadaşı Uğur Aydemir tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

-Polisleri tabancayı araması

-Cinayet zanlısının tabancayı attığı yeri tarif etmesi

-Tabancanın bulunması

-Zanlının polis aracına götürülmesi

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

============================================

DEAŞ'ın 39 merkezi imha edildi, 4 terörist öldürüldü (2) (Yeniden)

39 DEAŞ hedefinin imha edilme anı

SURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türk jetleri tarafından düzenlenen hava harekatında terör örgütü DEAŞ'ın 39 merkezi imha edildi, İHA tarafından tespit edilen 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 109 günden bu yana sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'a ait 39 merkez, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait jetler tarafından gerçekleştirilen harekatla imha edildi. İHA tarafından Zarzur bölgesinde belirlenen 4 teröristin etkisiz hale getirildiği harekatta ÖSO, Dara ve Baratah meskun mahallerini büyük ölçüde ele geçirdiği belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı tarafından harekatın sonu durumuna ilişkin yapılan bilgilendirmede, şöyle denildi:

"Özgür Suriye Ordusu tarafından, Dana ve Baratah meskun mahallerinde büyük ölçüde kontrol sağlanmıştır. Keşif ve gözetleme vasıtalarından; çatışmalar esnasında, DEAŞ'ın El Bab ve çevresindeki tank, zırhlı ve silahlı araç ile silahlı terörist unsurlarını okul, hastane, cami, kamu binası veya bitişiğindeki yerlere gizlemeye ve böylece Özgür Suriye Ordusu'nun taarruzlarının etkisini azaltma çabası içine girdikleri tespit edilmiştir. Türk Hava Kuvvetlerimize ait uçaklarımız tarafından, Bab ve Zarzur bölgelerinde tespit edilen DEAŞ hedeflerine yönelik olarak yapılan hava harekatı sonucunda; barınma maksadıyla kullanılan 26 bina, 5 mühimmat deposu ve 3 silahlı araç olmak üzere toplam 39 hedef imha edilmiştir. İHA tarafından, Zarzur bölgesinde tespit edilen 4 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiştir."

Görüntü Dökümü

-----------------------

HAVA HAREKATI

DEAŞ HEDEFLERİNİN İMHA EDİLME ANI

Haber: KİLİS - ANKARA

============================================

TSK : Sınır birliklerine saldırı hazırlığındaki 19 terörist etkisiz hale getirildi (2) (Yeniden)

Hava harekatının görüntüleri

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesine dün Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile düzenlenen hava harekatında sınır birliklerine saldırı hazırlığında olduğu belirlenen 19 terörist etkisiz hale getirildiği ve bölgede teröristlere ait iki sığınak, üç barınak ve bir lojistik tesisin imha edildiğini açıkladı.

Görüntü Dökümü

----------------------

HAVA HAREKATI GÖRÜNTÜLERİ

PKK HEDEFLERİNİN İMHA EDİLME ANI

Haber : ANKARA

=================================================

Ayvacık'ta 63 mülteci yakalandı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık ilçesinde yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçme hazırlığı yaptıkları belirlenen yabancı uyruklu 63 mülteci, jandarma tarafından yakalandı.

Dün (cuma) gece bir ihbarı değerlendiren Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Büyükhusun ve Asos köyleri arasında yer alan kırsal alanda operasyon düzenledi. Operasyonda, çalılıkların arasına gizlenmeye çalışan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu, Suriye, Irak, Güney Afrika ve Afganistan uyruklu 63 mülteci yakaladı. Yakalanan mülteciler bir otobüs ve minibüse bindirilerek Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Yakalanan 63 kişi, işlemlerinin ardından Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kaçakların görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İpek GÜNEY/ AYVACIK (Çanakkale),

==================================================

Bursaspor taraftarı yola çıktı

BURSASPORLU taraftarlar, takımlarının bugün deplasmanda Beşiktaş ile oynayacağı karşılaşma için 40'ı aşkın otobüs ve minibüs ile Bursa'dan İstanbul'a hareket etti. Taraftar meşaleler ve tezahuratlar ile otobüslere binerken şov yaptı.

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında yeşil-beyazlı ekip, bugün saat 19.00'da Vodafone Arena Stadyumu'nda Beşiktaş'a konuk oluyor. Güvenlik sebebiyle deplasman tribünü biletlerinin satışı yalnızca tribün gruplarına gerçekleştirilirken, yeşil-beyazlı taraftarlar, 40'ı aşkın otobüs ve minibüs ile İstanbul'a adeta çıkarma yapıyor.

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay ve yönetim kurulu üyeleri taraftarları Timsah Arena Stadyumu Doğu Tribünü önünden uğurlarken, sadece Beşiktaş maçına özel çıkarılan ve üzerinde, 'Onurunla, duruşunla, ruhunla sen çok yaşa' yazılı bin 900 adet yeşil renkli polar da maça gidecek olan taraftarlara dağıtılacak.

Öte yandan yolculuk öncesi açıklamalarda bulunan Bursaspor Başkanı Ali Ay, "Yenersek ilk defa yenmeyeceğiz, yenilirsek de ilk defa yenilmeyeceğiz. Kazanmak için gidiyoruz. İnşallah istediğimiz sonuçla döneriz" dedi. İkinci Başkan Ali Ademoğlu ise, "Bu bizim bayramımız. Beşiktaş'ı yenmeye gidiyoruz" dedi.

Bursasporlu taraftarlar da, sadece takımlarını desteklemeye gideceklerini ve ligin ikinci yarısında da Beşiktaşlı taraftarları Bursa'ya beklediklerini ifade ettiler.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,-

============================================

Feyzioğlu: Sığınmacılara en büyük fedakarlığı yargı mensupları üstleniyor

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye'nin dünyada sığınmacılar söz konusu olduğunda en büyük fedakarlığı yapan ülke olduğunu söyledi. Feyzioğlu, bu fedakarlığın büyük kısmını yargı mensuplarının üstlendiğini belirtti.

TBB, Adalet Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve İsveç Uluslararası Kalkınma Ajansı tarafından 'Türkiye'de Adalete Erişim İçin Adli Yargı Uygulamalarının Geliştirilmesine Destek Projesi' kapsamında düzenlenen 'Adli Yardım Ortak Sorunlar, Ortak Çözümler' başlıklı konferans, Antalya'daki Hotel Su'da gerçekleştirildi. Konferansa, Türkiye'deki 79 baro başkanı, Adalet Bakanlığı üst düzey yetkileri ile çeşitli ülkelerden adalet uzmanları katıldı. Konferansın açılış konuşmasını, Antalya Barosu Başkanı Avukat Polat Balkan yaptı. Avukat sayısı az olan illerde ücretsiz avukatlık hizmetinin etkili ve verimli verilmesinin mümkün olmadığını söyleyen Polat Balkan, sorunların tespiti ve çözümüne katkı koyan bu türlü organizasyonları her zaman desteklediklerini belirtti.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, adli yardımın, bir insan hakkı olan adalete erişimin ve adalete eriştikten sonra adil yargılanabilmenin güvence altına alınmasında fevkalade önemli olduğunu belirtti. Feyzioğlu, "Aile içi şiddetten sığınmacıların durumuna kadar çeşitli alanlarda adli yardımın bir sosyal devlet ilkesinin sonucu olarak etkinliği, aynı zamanda devletin çağdaşlığını da belirleyen temel unsurdur. Ben özellikle, Ankara Barosu'nda 'Gelincik' adıyla hayata geçirdiğimiz ve kadına karşı şiddetle mücadelede hukuki alanda çok ciddi bir koruma sağlayan ve bu konuda üzerlerine düşeni yapmakta çekingen olan başka kurumları da harekete geçiren bu projenin özel olarak incelenmesini istirham ediyorum" diye konuştu.

Yıllar içerisinde 25 binin üzerinde şiddet mağduru kadına etkili hizmet vermiş olan bu sistemin, kadına karşı şiddetle mücadelede Türkiye'ye sınıf atlatacak kadar etkili kullanılabileceğini belirten Metin Feyzioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu projenin etkin olabilmesi için tüm Türkiye'ye yayılması gerekiyor. Bu model olarak alındığında başka dezavantajlı gruplar için de yine benzer projelerin üretilmesi mümkün olabilir. Biz göreve geldiğimizde, yabancıların adli yardımdan yararlanamayacağı genel kabul görmüştü. Ancak o tarihte iç savaşlar silsilesi başlamış ve sığınmacı akını bu sayıda olmasa da artık önemli, ciddi bir boyuta gelmiştir. Biz bilgisayar programlarında yaptığımız değişikliklerle, yabancılara da adli yardım verilebilir hale getirdik. Daha sonra bu yasal sisteme kavuştu. O tarihte ne kadar doğru yaptığımızı bugün gördük."

YARGININ FEDAKARLIĞI

Türkiye'nin, dünyada sığınmacılar söz konusu olduğunda en büyük fedakarlığı yapan ülke olduğunu aktaran Metin Feyzioğlu, "Bu fedakarlığın önemli bir kısmını da yargı mensupları üstlenmiştir. Ülkemize sığınan 3 milyonun üzerindeki komşumuz yaş tespitinden, kimlik tespitine kadar adli sistemde çözülmesi zor sorunlara sebebiyet vermiştir. Övündüğümüz adli yardım işlemi avukatların yardımı ile yürümektedir. Çünkü meslektaşlarımız aslında cüzi olan adli yardım ücretlerini neredeyse 1 yıl geriden almaktadır. Bu fedakarlığın bu şekilde sürdürülmesi gerçekten zordur. Adli yardım bütçelerinde Avrupa'da 4'üncü olabiliriz. Ancak dezavantajlı kişilerin toplam nüfusa oranında da yine en üst sıralarda olduğumuzu hatırlatırım. Bizim çok ciddi bütçe sıkıntımız var. Dünyaya dönüp haklı olarak övündüğümüz bu hizmetin omuzlarına yüklendiği avukatların rahatlatılması zorunludur" diye konuştu.

'Adli Yardım Ortak Sorunlar, Ortak Çözümler' konulu konferans yarın sona erecek.

Görüntü Dökümü

------------------------

Protokolün görüntüsü

Katılımcıların görüntüsü

Metin Feyzioğlu'nun konuşması

HABER: Süleyman EKİN-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

==============================================

Bisiklet hırsızı elindeki dövmeden teşhis edilip tutuklandı

Güvenlik kamerası kayıtları

ADANA'da bir haftada 7 bisiklet çalan 37 yaşındaki Mustafa Erkmen, bit pazarında satarken suç üstü yakalandı. Bisikletleri çaldığını inkar eden Erkmen'in, apartmanın güvenlik kamerası kayıtlarına yansıyan elinin üzerindeki dövme sayesinde teşhis edildiği anlaşıldı.

Silahlı yağma ve uyuşturucu madde satmak suçlarından 10 yıl cezaevinde yatıp, kısa süre önce tahliye olan Mustafa Erkmen, Güzelyalı mahallesinde bir apartmana girdi. Binanın bodrum katındaki park alanında kilitli bisikleti, zincirini kırarak çaldı. Erkmen'in yaptığı bisiklet hırsızlığı da apartmanın güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Görüntülerde başına geçirdiği kapişonla yüzünü gizlemeye çalışan Mustafa Erkmen'in binaya girerken cebinden çıkardığı elinin üzerinde dövme dikkat çekti. Görüntüleri izleyen polis, suçlamayı kabul etmeyen Erkmen'in elindeki dövme ile kamera kayıtlarındaki zanlının aynı olduğunu belirledi.

Ekiplerin yaptığı araştırmada, 6 ayrı bisiklet hırsızlığı olayının da faili olduğu belirlenen Mustafa Erkmen, sorgusunun ardından çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Hırsızın apartmana girmesi

Bisikletle apartmandan çıkması

Bisiklete binip uzaklaşması

Hırsızın sağlık kontrolüne getirilmesi

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

=======================================

10 yaşındaki Akın, organlarıyla hayat verecek

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde oturduğu apartmanın 3'üncü katındaki dairenin balkonundan düşerek ölen 10 yaşındaki Akın Tatlı'nın organları ailesi tarafından bağışlandı.

Kavaklı Mahallesi'nde oturdukları 4 katlı apartmanın 3'üncü katındaki dairenin balkonundan geçen salı günü dengesini yitirince düşen Akın Tatlı, ağır yaralandı. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan Akın Tatlı, dün yaşam savaşını kaybetti.

Küçük Hasan Ortaokulu 1'inci sınıf öğrencisi Akın Tatlı'nın organları ailesi tarafında bağışlandı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden gelen özel ekip tarafından organları alınan Akın Tatlı'nın cenazesi toprağa verildi.

"BALKONA ARKADAŞIYLA KONUŞMAYA ÇIKTI"

Manavgat Kavaklı Mahallesi'nde evlerinin 3'üncü katındaki balkondan düşerek ağır yaralanan ve hastanede kurtarılamayan Akın Tatlı'nın babası Ömer Tatlı, oğlunun o gün okuldan geldiğinde çok sevinçli olduğunu anlatırken, "Top oynamaya gideceklerdi. Balkona arkadaşıyla konuşmaya çıktı. Balkondan düştüğünde hemen ambulans istedik. Manavgat'ta özel bir hastaneye kaldırıldı. Durumu ağırdı ve doktorlar bize durumunun kötü olduğunu açıkladı" dedi.

"OĞLUM YAŞAMADI, BAŞKALARI YAŞASIN"

Oğlu Akın'ı bir umut Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdüklerini belirten Ömer Tatlı, şöyle devam etti;

"Orada tüm müdahaleler yapıldı. 1 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. Organ bağışında bulunmaya karar verdik. Organ bekleyen yüzlerce, binlerce hasta var. Ailemle konuştuk, aynı kararı verdik. Organ bağışında bulunduk. Oğlum yaşamadı, başkaları yaşasın, başka insanlara can versin diye düşündük. Şimdi oğlumuz 3 hastaya can verdi. Artık ömür boyu o hisle yaşayacağız. Tüm organlarını bağışladık. Uygun olanları alındı."

ORGANLAR NAKLEDİLDİ

Akın Tatlı'nın karaciğeri 3 yaşındaki Elif Naz İriyeren'e, böbrekleri ise 16 yaşındaki Leyla Atama ve 13 yaşındaki Furkan Danacı'ya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde başarılı operasyonlarla nakledildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

Acılı baba Ömer Tatlı telefonla konuşurken

Ömer Tatlı'nın açıklamaları

Evin dışından taziye çadırlarıyla görüntü

Akın Tatlı'nın öğretmeniyle mezuniyet töreninde oynaması

Haber- Kamera: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya),

===============================================

Rize'de vücuduna verici bağlı akbaba ölü olarak bulundu

Rize' nin İyidere İlçesi'nde vücuduna verici bağlı bir akbaba ölü olarak bulundu.

Kalecik Köyü'nde yaşayan ve tavuk kümesinin yanında ölü bir akbaba bulan Ümit Arabikoğlu, vahşi hayvanın vücuduna verici bağlandığını ve kanadındaki etikette de yabancı dilde yazılar olduğunu görğnce Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne ihbarda bulundu. İhaber üzerine köye gelen ekipler, kanattaki etikette Bulgarca yazılar yazıldığını, vericinin de büyük olasılıkla göç yollarının takibi için yerleştirilmiş olabileceğini belirledi, akbabayı alarak köyden ayrıldı.

Yaşadıklarını anlatan Ümit Arabikoğlu, tavukları yemlerken akbaba cesedini görünce ürktüğünü belirterek, " Akbabanın sırtında bir anten, kanadında da yazı vardı. Takip edilen veya bir test için uçurulan akbaba olduğunu düşündüm. Neden öldüğünü bilemiyorumö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Ümit Arabikoğlu'nun açıklaması

Akbaba detayları

Üzerindeki verici

Haber-Kamera : Muhammet KAÇAR RİZE-

===============================================

Öpmek isteyince bıçaklayıp, kanını yaladı

ANTALYA'da 18 yaşındaki Rüya E., kendini öpmek isteyen 25 yaşındaki Ümit Işık'ı bıçakla karnından ve burnundan yaraladı. Olay sırasında kendini de yaralayan genç kız, ifadesinde, bıçaktan akan kanı yaladığını söyledi.

Olay, saat 06.00 sıralarında Kepez İlçesi, Varsak Mahallesi'nde meydana geldi. Dün akşam saatlerinde Kepez İlçesi, Yeni Mahalle'de parkta alkol olan Rüya E.'nin yanına gelen Ümit Işık, tanışıp arkadaş oldu. Bir süre sohbetin ardından bara gitmek için Güllük Caddesi'ne giden ikili, sohbete burada devam edip alkol aldı. İlerleyen saatlerde bardan ayrılan ikili, daha sonra Ümit Işık'ın Varsak Mahallesi'nde bulunan iş yerine gitti. Burada bir süre sohbetin ardından Ümit Işık, Rüya E.'yi dudağından öpmek istedi. Bu davranışa sinirlenen Rüya E., cebinden çıkardığı bıçakla Işık'ı karnından ve burnundan bıçakladı. Olayda kendisini de sol kolundan yaralayan Rüya E., kayıplara karıştı.

BIÇAKLARKEN SANKİ ORGAZM OLUYORDUM

Kanlar içinde kalan Ümit Işık, çağırdığı ambulansla özel bir hastaneye götürüldü. Olay sonrası harekete geçen Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Rüya E.'yi tedavi için gittiği başka bir hastanede gözaltına aldı. Polise verdiği ifadesinde Ümit Işık'ı bıçakla yaraladığını kabul eden Rüya E., "Sohbet ederken Ümit dudağımdan öpmeye kalkıştı. Ben de yanımda taşıdığım bıçakla karnından ve burnundan yaraladım. O bıçağın vücuda giriş sesini duyarken sanki orgazm oluyordum. Daha sonra bıçaktan akan kanı yaladım. Yine olsa aynı şeyi yaparım" diye konuştu.

Ümit Işık'ın durumunun iyi olduğu, Rüya E.'nin de tedavisinin ardından polis merkezine götürüleceği kaydedildi.

Haber: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, -

========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni -6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement