Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

Dha Yurt Bülteni-7

1)ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA: KUZU KUZU GELDİCUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kastederek, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni yaptığımızda malum zat 'Ben oraya gitmeyeceğim' dedi.

25.03.2017 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA: KUZU KUZU GELDİ

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kastederek, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni yaptığımızda malum zat 'Ben oraya gitmeyeceğim' dedi. Ama kuzu kuzu geldi. Hiçbir zaman onların sözleri geçerli değil" dedi.

Antalya'da toplu açılış töreni için bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılışını yaptı. Erdoğan, kendisini burada bekleyen belediye personeli ve vatandaşlara seslendi. Kimsenin karşısında eğilmediklerini belirten Erdoğan, "Biz sadece rabbimin karşısında eğiliriz. Bu hizmet binasının maliyeti 70 milyon lira. Sayın Türel başladığı bu inşaatı kendisinden sonra hangi zihniyete teslim etmek zorunda kaldı? Antalya tekrar Türel ile yola devam etti. Bu hizmet anlayışını ortaya koyuyor. Ben Ziya Paşa'yı nasıl hatırlamam, 'Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri'. Eserleriyle insanlara değer vermemiz gerekiyor. Sizin dikili ağacınız yok, ne konuşuyorsunuz? 14 senede ülkemizde neler yaptığımızı anlatacağız. Antalya gibi bir yere muhteşem belediye hizmet binasının olmaması düşünülebilir mi, daha büyük hizmetler için bu bina şarttı. Türel kaldığı yerden bu binayı yaptı. Bunlara 5 keçi teslim edin, kaybedip gelirler. Bu binayı kaybettikleri gibi, Allah'tan erken dönüş oldu. Hizmet binası hayırlı olsun" diye konuştu.

nkara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni yaptıklarında demediklerini bırakmadıklarını belirten Erdoğan, "Gitmedikleri mahkeme kalmadı. Ben oraya gitmeyeceğim dedi malum zat ama kuzu kuzu geldi. Hiçbir zaman onların sözleri geçerli değil" dedi.

DİNAMİK BİR PARLAMENTO

Gençlere parlamentonun yolunu kapatmak isteyenler olduğunu anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Parlamentoyu çoluk çocuğa mı bırakacağız diyorlar. Biz gençliğimize güveniyoruz. Seçme, evlenme yaşına 18, buna evet diyorsun. Seçilmeye gelince mi hayır diyorsun? Bütün gençleri bu yarışın içinde görmek istiyoruz. Dinamik bir parlamentoya evet mi, güçlü bir parlamentoya evet mi? Referandum için kalan 23 günü çok iyi değerlendireceğiz. Bu yarışta inşallah 16 Nisan akşamı hep beraber Türkiye'yi yeni bir milada taşıyacağız. 23 gün sonra özellikle Antalya'yı takip edeceğim."

BAKANLAR EŞLİK ETTİ

Erdoğan, dün akşam A Milli Futbol Takımı'nın Finlandiya'yı yenerek yeni bir umut kapısı açtığını sözlerine ekledi. Konuşmasının ardından Erdoğan, beraberindekilerle hizmet binasının açılış kurdelesini kesti. Erdoğan'ın Büyükşehir Belediyesi ziyaretine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da eşlik etti. Kurdele kesiminin ardından binayı gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel brifing verdi.

MADENİ PARALARA İZİN YOK

Erdoğan'ın gelişi öncesi belediyenin etrafı polis bariyerleriyle kapatıldı. Belediye personeli belediye içerisine alınmazken, tek bir kapıdan giriş sağlandı. Yoğun güvenlik önlemi altında belediye önüne alınan vatandaşlar ve belediye görevlilerin üzerindeki madeni para, parfüm şişesi gibi ürünler polis tarafından toplandı.

Görüntü Dökümü

-------------

-Büyükşehir Belediye binası açılışı töreni

-Erdoğan ın konuşması

Haber: Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

====================================================

2)KILIÇDAROĞLU: "KORO HALİNDE BANA SALDIRIYORLAR CEVAP VERMEYECEĞİM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeni anayasa ve referanduma ilişkin, "Bu anayasa değişikliği geçerse Türkiye üçüncü lige düşer. Demokrasisi olmayan devlete dönüşeceğiz. Türkiye'de suçlu arıyorlar. Düşman bulamıyorlar. Kora halinde bana saldırıyorlar. Vallahi cevap vermeyeceğim. Mesele anayasa. Sen ben kavgası değil" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da konuştu. Diyarbakır'ın sosyo ekonomik yapısına değinen Kılıçdaroğlu, "Türkiye'deki en mutsuz 3 kentten biri Diyarbakır. Diyarbakırlı mutlu değil huzursuz, endişeli. 1 milyon 700 bin nüfus var. Ama fakirliği en derinden yaşayan illerimizden biri. Diyarbakırlı bunu hak etmiyor. Gencecik fidan gibi çocuklar işsiz. Taşı sıksa suyunu çıkarır. İşsizlik oranı açısından Türkiye'nin ikinci kenti. En çok yeşil kart sahibi olan il Şanlıurfa'dan sonra Diyarbakır. Kadim bir kent. Tarihin derinliklerinden gelen bir kent. Sevimli hoşgörülü insanları var. Ama bu kadim kentte yaşayanlar neden huzursuz, aç, işsiz? Siyaseten sorgulanması lazım. Bütün siyasi partilerin sorgulaması lazım. Önyargılardan uzak sorgulanması lazım. Bir birimimizi suçlamasının ötesinde oturup düşünülmesi gerekir. Bir ülkede demokrasi yoksa büyüme şansı sıfırdır" diye konuştu.

"15 YIL ÖNCE FAKİR AİLELERE KÖMÜR DAĞITILIYORDU. ŞİMDİ YİNE DAĞITILIYOR"

Kılıçdaroğlu, "15 yıl önce fakir ailelere kömür dağıtılıyordu. 15 yıl sonra yine aynı fakir ailelere kömür dağıtılıyor. Bu geliri kim aldı? Kimse, kimliğinden, kültüründen, yaşam tarzından dolayı ötekileştirilmemeli" dedi.

"KAYIT DIŞI, KARA PARA, TÜRKİYE'YE GELMEZSE DOLAR UÇUP GİDECEK"

Doların yükselişine değinen Kılıçdaroğlu, "Dolar almış başını gidiyor. Frenleyemiyorlar. Kayıt dışı, kara para, Türkiye'ye gelmezse dolar uçup gidecek. Dünyada nerede kaçakçıların parası varsa, uyuşturucu parası varsa Türkiye'ye geliyor. Kanun çıkardılar Türkiye'ye geliyor" dedi.

"HAPİSHANELER TIKA BASA DOLU. SIRAYLA UYUYORLAR"

Kılıçdaroğlu, "Hapishaneler tıka basa dolu. Sırayla uyuyorlar. Türkiye'nin hapishaneleri tıka basa dolu" dedi.

"TÜRKİYE NÜFUSUNUN YARISI İCRALIK"

Kılıçdaroğlu, "İcra dairlerinde dosya koyacak yer kalmadı. Türkiye nüfusunun yarısı icralık. Vatandaş borcunu ödeyemiyor" dedi.

"BÜTÜN DEVLETLER BİZE DÜŞMAN AVRUPA BİRLİĞİ İLE DE KAVGA EDİYORUZ?"

Kılıçdaroğlu, "Bütün devletler bize düşman. Niye kavga ediyoruz? Şimdi sıra geldi Avrupa Birliği'ne onlarla kavga ediyoruz? Niçin? Diline hakim olamayan devleti iyi yönetemez" diye konuştu.

"KENDİ ÇOCUKLARINA İKBAL HAZIRLIYORLAR"

18 yaşın seçilme yaşı olacak olmasına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Kendi çocuklarına ikbal hazırlıyorlar. 'Kılıçdaroğlu gençlere karşı diyorlar' Ben gençlere karşı değilim. Bütün gençler benim başımın üstünde. Gençler barışın umudun güvencesi. Gençler arsasında ayrım yapılmasına karşı çıkıyorum. Benim çocuğum El Bab'a gidiyorsa onun çocuğu da gidecek" ifadelerini kullandı.

"BU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ GEÇERSE TÜRKİYE ÜÇÜNCÜ LİGE DÜŞER"

Kılıçdaroğlu, "Bu anayasa değişikliği geçerse Türkiye üçüncü lige düşer. Demokrasisi olmayan devlete dönüşeceğiz" dedi.

"KORA HALİNDE BANA SALDIRIYORLAR CEVAP VERMEYECEĞİM"

Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de suçlu arıyorlar. Düşman bulamıyorlar. Kora halinde bana saldırıyorlar. Ben de diyorum ki eyvallah saldırın. Arıyorlar da ne oldu? 'Kılıçdaroğlu'nun bir açığı var mı?' diye. İstediğiniz kadar araştırın. Haram yemedik, kul hakkı yemedik. Kora halinde bana saldırıyorlar. 'Acaba Kılıçdaroğlu cevap verir mi diye?' Vallahi cevap vermeyeceğim. Mesele anayasa. Sen ben kavgası değil" diye konuştu.

Görüntü dökümü

-Kılıçdaroğlu'nun konuşması

-Detaylar

DİYARBAKIR/DHA

==========================================

3)BAKAN AVCI: BÖYLE DİKTATÖRLÜK OLUR MU?

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili olarak, "Bir kişi en fazla iki dönem Cumhurbaşkanı olabilir. Diyelim iki ikinci yılda erken seçim kararı alındı. Kendisi bu sefer aday olamayacak. Erken seçim kararı alıyorsan cumhurbaşkanlığı seçimi de yenilenecek ama sen aday olamayacaksın. Böyle bir diktatörlük olabilir mi?" dedi.Bakan Nabi Avcı Eskişehir EMKO Sanayi Sitesi'ndeki Dünya Köfte adlı lokantada mahalle muhtarları ile biraraya geldi. Muhtarlara Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatan bakan Avcı, bugünkü uygulamada Cumhurbaşkanının isterse bütün bakanlar kurulu toplantısına başkanlık edebileceğini söyledi. Avcı şöyle devam etti:

"Aslında Cumhurbaşkanı bugün de hükümetin başında olma yetkisine sahiptir. Bugün Cumhurbaşkanının hükümete yön verme, hükümeti şu veya bu istikamete sevk etme yetkisi vardır. Bir kişi en fazla iki dönem Cumhurbaşkanı olabilir. Diyelim iki ikinci yılda erken seçim kararı alındı. Kendisi bu sefer aday olamayacak. Erken seçim kararı alıyorsan cumhurbaşkanlığı seçimi de yenilenecek ama sen aday olamayacaksın. Böyle bir diktatörlük olabilir mi? Biz de partili olmakla partizan olmak karıştırılıyor. Partili olabilirsiniz ama partizan olamazsınız. Biz şimdi sizi buraya çağırırken, ben size dedim mi? Muhtarları toplayın ama bizim partinin üyesi olan arkadaşları çağırın, diğerlerini boş verin diyebilir miyim?"

Türkiye'deki referandum sürecinde üstüne vazife olmayan kişilerin ortalıkta dolaşmaya başladıklarını, yurt dışında da bu işe karışıldığını söyleyen bakan Avcı şöyle konuştu:

"Alman istihbarat servisinin başı kalkıyor '15 Temmuz'da FETÖ'cülerin suçu yok, onlar masum eğitimcilerdir' diyor. İsveç gazetesi Türkçe manşet atıyor; Referandumda hayır diyeceğiz diye. İsveç neresi Türkiye neresi? Alman İstihbaratı kim, burası ne? Anlattıklarımla senin ne alakan var? Biz Türkler kendi aramızda konuşuruz. Her birimizin bu soruları sormaya hakkı var. Bu bizim hayatımız, bizim geleceğimiz, bizim çocuklarımızın, geleceğimizin meselesi onun için bunları kendi aramızda konuşuruz. Peki elin Alman'ına, İsviçrelisine, İsveçlisine, Hollandalısına ne oluyor da, Hollanda gazeteleri hayır diye manşet atıyor, İngiliz ekonomist dergisi hayır diyor. Size ne oluyor? Kandil'e ne oluyor? Kandile ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Kandil Hayır diyor, FETÖ'cüler hayır diyor. İçerdeki masum gerekçelerle bu konuda farklı düşünen arkadaşları kastetmiyorum. Dışarıdakilere söylüyorum."

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Bakan Avcı'nın konuşmasından ve toplantıya katılan muhtarların görüntüsü bulunuyor.)

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-ESKİŞEHİR,

======================================================

4)MİLLİ ANAYASA HAREKETİ BAŞKANI KORKMAZCAN: EVETÇİLERİN KAMPANYASINDA İLERİ SÜRÜLEN İDDİALAR BUGÜNDEN ÇÖKMÜŞTÜR

MİLLİ Anayasa Hareketi Başkanı Hasan Korkmazcan referandum sürecine ilişkin konuştu, "Hükümet kampanya boyunca anayasadan doğan hak ve yetkilerini millet için değil, 'evet' kapmanyasını yürütenler için kullanmaktadır. İmamdan banka memuruna kadar bütün kamu görevlileri adeta birer kampanya elamanına dönüştürülmüştür. Evetçilerin kampanyasında ileri sürülen iddialar bugünden çökmüştür" dedi.

Milli Anayasa Hareketi üyleri, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenledikleri basın toplantısıyla Anayasa değişikliği ve referanduma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ulaştırma eski Bakanı Enis Öksüz ve Milli Savunma eski Bakanlarından Barlas Doğu'nun da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Milli Anayasa Hareketi Başkanı Hasan Korkmazcan, 16 Nisan'daki referandumda vatandaşların ülkenin geleceğini belirleyeceğini söyledi.

Referandum sürecinde iktidar partisinin kampanyalarının anayasaya aykırı olduğunu belirten Korkmazcan, "İktidar telaşla hukuk ve siyasi ahlak kurallarını dikkate almayan bir 'Evet' kampanyası yürütmektedir. İktidarın kampanyası adeta devletin millet iradesine saldırısına dönüşmüştür. İktidarın kampanyası Anayasa'ya açıkça aykırı, seçim kanunlarını çiğneyen, seçim denetimi ile görevli Yüksek Seçim Kurulu'nun varlığını hiçe sayan bir mahiyete bürünmüştür. İktidar peşin olarak hukuk dışı bir kanun hükmünde kararnameyle YSK'nın denetim yetkilerini kısıtlamıştır" dedi.

'İDDİALAR BUGÜNDEN ÇÖKMÜŞTÜR'

Cumhurbaşkanı'nın yeminindeki tarafsızlık ilkesini çiğnediğini öne süren Korkmazcan şöyle konuştu:

"Hükümet kampanya boyunca Anayasa'dan doğan hak ve yetkilerini millet için değil, evet kapmanyasını yürütenler için kullanmaktadır. İmamdan banka memuruna kadar bütün kamu görevlileri adeta birer kampanya elamanına dönüştürülmüştür. Evetçilerin kampanyasında ileri sürülen iddialar bugünden çökmüştür. Türk milleti 'Hayır' oylarıyla 16 Nisan'da dış kaynaklı anayasa dayatmalarına gereken cevabı verecektir. Türkiye 17 Nisan itibarı ile gerçek gündemi olan terör kılıklı saldırıları ortadan kaldırmak, komşuları ile barışı sağlamak ve yeniden milli ekonomiyi kuracak, milli seferberliği başlatacaktır."

Görüntü Dökümü

----------------------

Korkmazcan'ın açıklamaları

Detaylar

Haber-Kamera: Fatih TURAN DHA

=====================================================

5)DEMİR KORKULUĞA DÜŞEN ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

OSMANİYE'nin Kadirli İlçesi'nde bahçenin demir korkuluğunun üzerine düşüp ağır yaralanan 13 yaşındaki Batuhan Akan kurtarılamadı.

İlçeye bağlı Harkaçtığı Köyü'nde arkadaşları ile futbol oynayan Batuhan Akan, Harkaçtığı Eğitim ve Kültür Müzesinin bahçesine kaçan topunu almak için demir korkuluklardan bahçeye geçti. Topu aldıktan sonra yeniden demir korkuluklara çıkan Batuhan Akan, bir an dengesini kaybederek sivri demirlerin üzerine düştü. Ağır yaralı olarak özel bir hastaneye götürülen Akan, yapılan müdahaleye karşın yaşamını kaybetti.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Müze kapısının görüntüsü

Müzenin kapısındaki demir korkuluklar

Müzenin kapısındaki demir korkulukları götüren çocuklar

Müzenin girişinden genel görüntüler

SÜRE: 01'24" BOYUT: 157 MB

Haber-Kamera: Efendi ERKAYIRAN/ KADİRLİ(Osmaniye),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement