Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

1)BAŞKALE'DE ÇATIŞMA: 1 ASKER ŞEHİT, 2 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ VAN'ın Başkale İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan uzman çavuş, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

07.06.2017 12:53

1)BAŞKALE'DE ÇATIŞMA: 1 ASKER ŞEHİT, 2 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

VAN'ın Başkale İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan uzman çavuş, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. Çatışmada 2 PKK'lı terörist öldürülürken, bölgedeki operasyonlar sürüyor. Başkale'ye 30 kilometre uzaklıktaki Yolmaçayır ve Gedikbaşı mahalleleri arasındaki kırsal alanda bugün sabah saatlerinde operasyonda olan askerlerle, bir grup PKK'lı terörist arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada uzman çavuş, ağır yaralanırken, 2 PKK'lı terörist ölü ele geçirildi. Yaralı uzman çavuş, askeri helikopterle Van YYÜ Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Uzman çavuş, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılımayarak şehit oldu. Çatışmanın sürdüğü bölgeye havadan ve karadan takviye birlikler sevk edildi.

Engin ERTÜRK/BAŞKALE (Van), -

================================================

SAKARYA HALİS BAYANCUK ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

2)HALİS BAYANCUK ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

SAKARYA Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan DEAŞ'ın Türkiye'deki yöneticilerinden olduğu iddia edilen 'Ebu Hanzala' kod adlı Halis Bayancuk adliyeye sevk edildi. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri 'Ebu Hanzala' kod adını kullanan Halis Bayancuk'u, 30 Mayıs tarihinde İstanbul'da gözaltına aldı. DEAŞ'ın Türkiye ayağının yöneticilerinden olduğu iddia edilen Halis Bayancuk, Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı. Sakarya'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda tutuklanan 8 Türk vatandaşı örgüte Halis Bayancuk'un aracılığıyla girdiklerini iddia ederken, Bayancuk'un örgüte elaman kazandırmak için faaliyetlerde bulunduğu, Adapazarı'nda toplantılar yapmak için gizli mescit açtığı, piknik düzenlediği ve İstanbul'a elamanlar götürdüğü belirlendi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri bugün Halis Bayancuk ile soruşturma kapsamında gözaltına alınan M.Y'yi sağlık kontrollerinden geçirilmesinin ardından adliyeye sevk etti.

BU KEZ ELLERİ KELEPÇELİYDİ

'Ebu Hanzala' olarak bilinen Halis Bayancuk' un sağlık kontrolüne götürülürken ellerinin kelepçesiz oluşu   tartışma  yaratmıştı.Bayuncuk'un  bugün adliyeye sevkedilirken  ellerinin önden kelepçeli olduğu görüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Bayancuk' un elleri kelepçesiz sağlık kontnolüne götürülüşü(ARŞİV)

-Adliyeye sevk edilmeleri

SAKARYA DHA

=======================================================

3)HASTANE MÜDÜRÜ, SİLAHLI SALDIRIDA YARALANDI

BOLU İzzet Baysal Devlet Hastanesi Müdürü Salih Ayan, hastanede odasının önünde silahlı saldırı sonucu yaralandı. Saldırgan 33 yaşındaki Ersoy K. gözaltına alındı.

Olay, saat 10.30 sıralarında Sağlık Mahallesi'nde bulunan İzzet Baysal Devlet Hastanesi'nin Köroğlu Ünitesi'nde meydana geldi. İzzet Baysal Devlet Hastanesi Müdürü Salih Ayan, hastanenin giriş katındaki odasından çıktığı sırada koridorda Ersoy K.'nın silahlı saldırısına uğradı. Ersoy K.'un tabancayla ateş ettiği Salih Ayan, sağ bacağından vuruldu. Yaralanan Salih Ayan, hastanenin acil servisine götürülerek tedaviye alındı. Ersoy K. ise olay yerine sevk edilen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olay yeri inceleme ekibi, saldırıda kullanılan tabanca ile yaralanan Salih Ayan'ın ayakkabılarının bulunduğu koridorda inceleme yaptı. Güvenlik kamerası kayıtları da incelemeye alındı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Olay yerinden görüntü

-Yerdeki silahtan görüntü

-Hastaneden ve ekiplerden görüntü

Dosya adı: blhastanesilahlısaldırı

SÜRE: (01.27 DK) BOYUT: (162 MB)

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU

===============================================

4)ACILI BABA, OĞLUNUN CİNAYETE KURBAN GİTTİĞİNİ BELİRTTİ

Oğlunu zor şartlarda okutup, doktor olmasını sağladığın belirten baba Abdullah Tana, " Marmara Üniversitesi'ni kazanmıştı ve oğlumu ayda 2 bin lira göndererek zor şartlarda okuttum. Doktor oldu, Hakkari Şemdinli'ye gönderdim.  Hiç bir sorunu, sıkıntısı yoktu. Sağlığı yerindeydi. Kimseyle de problemi yoktu."dedi.

Oğlunun öldürüldüğünü ileri süren Tana, " Konya'ya gelmek için 9 günlük izine ayrılmıştı. İzne ayrıldığı gün evinde odasında oğlumu öldürmüşler. Buna çok üzülüyorum. Biran önce katillerinin bulunmasını istiyorum. Bu acı, ölene kadar da aklımdan çıkmak."dedi.Yakını İbrahim Çınar da, Abdullah Tana'nın oğlu Pevrul Tana'yı zor şartlarda okuttuğunu belirterek, "Amcam yemedi içmedi, oğlunu okutup doktor yaptı. Bugün Emirgazi bir doktoru kaybetmedi. Türkiye bir bilim adamını kaybetti."dedi. Çınar, cenaze törenine hiç bir devlet yetkilisinin katılmamasına da tepki gösterdi.

Görüntü Dökümü

-------------

Röportajlar

Haber- Kamera: Erol ERDAL EMİRGAZİ KONYA DHA))

====================================================

5)YÜK GEMİSİNDE ELE GEÇİRİLEN 1 TON 71 KİLO EROİN SERGİLENDİ

AKDENİZ açıklarındaki uluslararası sularda ele geçirilen 1 ton 71 kilo eroin, Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde basın mensuplarına gösterildi.

Sahil Güvenlik şehidi Er Alper Al anısına yapılan 'Şehit Alp-Er' operasyonunda, uluslararası sularda, Kongo bayraklı 'Commander Tide' isimli yük gemisine geçen cuma günü operasyon düzenledi. KOM ve Narkotik Daire Başkanlığı, Mersin Özel Harekat Şube Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ortaklaşa havadan ve denizden gerçekleştirdiği operasyonda, gemide piyasa değeri 200 milyon lira olduğu öğrenilen ve gizli bölmelere saklanmış olan 40 çuval içinde, 1 ton 71 kilo eroin ele geçirildi. Gemide bulunan A.E. (55), H.A.G. (45), O.İ. (45), B.C. (42), L.E.(59), B.P. (40), Y.P. (41), M.K. (45) ve M.I. (29) gözaltına alınarak, uyuşturucuyla birlikte Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. Ele geçirilen eroin ise Marmaris Emniyet Müdürlüğü'nde başarılı narkotik köpeği 'Zeta'nın da katılımıyla basın mensuplarına sergilendi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Marmaris Emniyet Müdürlüğü dışından genel görüntü

Sergilenen eroinden görüntü

(Toplam: 2 dakika 29 saniye-179 MB görüntü)

(Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

============================================

6)FETÖCÜ ÖĞRETMEN ÇİFT, YUNANİSTAN'A KAÇARKEN YAKALANDI

KOCAELİ'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında mesleklerinden ihraç edilen ve haklarında yakalama kararı bulunan  A.T., ile A.T., adlı öğretmen çift 3 çocuğu ile Yunanistan'a kaçmak isterken Edirne'de yakalandı. Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, Kocaeli'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında mesleklerinden ihraç edilen, haklarında yakalama kararı bulunan öğretmen çift A.T., A.T.'nin 3 çocuğuyla birlikte Yunanistan'a yasadışı yollardan kaçmak için Edirne'ye geldiğini belirledi. Polis, çifti Yunanistan'a kaçıracaklarını tespit ettiği İran asıllı organizatör M.A.'yı  adlı  takibe aldı. İranlı M.A., öğretmen çift ve çocuklarını Meriç Nehri kıyısına götürmek için kiraladığı ve Türk asıllı M.A.'nın kullandığı otomobil polis tarafından Yunanistan sınırındaki Üyüklütatar Köyü girişinde durdurup içindeki öğretmen çift, 3 çocuğu, İranlı organizatör M.A., Türk şoför M.A.'yı gözaltına aldı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde soruşturmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler adliyey sevk edildi. İranlı organizatör M.A., tutuklanırken, Türk şoför M.A., serbest bırakıldı. Öğretmen çift A.T. ile eşi A.T.'nin 3 çocuğuyla birlikte adliyede işlemleri sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------:

Süphelilerin araçtan indirilmesi

Polisin önlem alması

Polis eşliğinde şüphelilerin adliyeye gelişi

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

=================================================

7)FETÖ ŞÜPHELİSİ ÖZEL GÜVENLİKÇİLER ADLİYEDE

ESKİŞEHİR'de polisin düzenlediği FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 8 özel güvenlik görevlisi ile ByLock kullandıkları belirlenen 1 sözleşmeli imam ve 1 gıda mühendisi adliyeye sevk edildi. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekiplerinin geçen 31 Mayıs'ta Eskişehir kent merkezi ile Beylikova İlçesinde düzenlediği eş zamanlı operasyonda 8 özel güvenlik görevlisi ile terör örgütünün haberleşme sistemi olan ByLock programını kullandıkları öne sürülen 1 sözleşmeli imam ile 1 gıda mühendisini yakalandı. Gözaltına alınarak TEM Şubesi'ne götürülen 10 şüpheli, yapılan sorgulamalarının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Şüphelilerin adliyeye getirilirken çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Kemal ATLAN-ESKİŞEHİR,

Kemal ATLAN/ ESKİŞEHİR,-

==================================================

8)PLAJDA 70 YAŞINDAKİ HOLLANDALI KADIN TURİSTE CİNSEL TACİZ İDDİASI

BODRUM'da temizlik görevlisi olarak çalıştığı beş yıldızlı otelin önündeki halk plajında, yalnız güneşlenen 70 yaşındaki A.V.'ye cinsel tacizde bulunduğu ileri sürülen 17 yaşındaki S.K., çevredekiler tarafından yakalanıp, otelin güvenlik görevlileri aracılığıyla polise teslim edildi. Hollandalı kadın turist, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gitmesine rağmen ifade vermeden ülkesine dönerken; suçlamaları kabul etmeyen S.K., şikayetçi olmadığı için polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Ablası ile birlikte çalıştığı oteldeki işlerinden çıkartılan S.K., ilçeden ayrıldı.

İçmeler Plajı'nda, geçen 4 Haziran'da, öğle saatlerinde yalnız başına güneşlenen Hollandalı kadın turist A.V., bir anda çığlık çığlığa bağırmaya başladı. Bu sırada ilerdeki iskeledeki bir dalış teknesinde temizlik yapan üç arkadaş, kadın çığlıkları üzerine yardıma koştu. Dalış eğitmeni Musa Zafer, yanındaki iki arkadaşı ile birlikte Hollandalı kadın turiste cinsel tacizde bulunduğu ileri sürülen S.K. adlı genci yakaladı. Yakalanan genç, ablasıyla birlikte iki haftadır temizlik görevlisi olarak çalıştığı plajın yakınındaki beş yıldızlı otelin, bağrışları duyarak gelen güvenlik görevlilerine teslim edildi. Güvenlik görevlileri ellerini kelepçeledikleri S.K.'yi bir odaya kapatıp, durumu polise bildirdi. S.K., otele gelen polislere teslim edildi.

İki arkadaşıyla Hollandalı kadın turistin yardımına koşan görgü tanığı Musa Zafer, "Teknede temizlik yaparken bağrışları duyduk. Bir genç Hollandalı turistin arkasında şortunu indirmiş mastürbasyon yapıyordu. Ardından yüzü koyun güneşlenen kadının yanına gidip, sarılıp, öpmeye çalıştı. Gördüğümüz manzara karşısında şoke olduk. Kadın çok korkmuştu, avazı çıktığı kadar bağırıyordu. Tacizci genci yakalayıp, biraz hırpaladıktan sonra otelin güvenlik görevlilerine teslim ettik. Turizm geçmiş yıllara göre zaten kötü giderken, bir de bu tür olumsuz davranışlar iyice işi içinden çıkılmaz hale getiriyor. Eğer, biz olayı görüp, zamanında müdahele etmeseydik çok daha kötü şeyler yaşanabilirdi" dedi.

Polisteki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen S.K., "Kadın turist, ben plajda temizlik yaparken önümden geçip, bir şeyler söyleyip ilerledi. Ne söylediğini anlamadım. Yardım etmem için beni yanına çağırmış olabileceğini düşünüp, peşinden gidince de başıma bu olaylar geldi" dedi.

İFADE VERMEDEN ÜLKESİNE DÖNDÜ

2 çocuk, 4 torun sahibi olduğu öğrenilen Hollandalı kadın turistin, yaşadıklarının ardından Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gittiği, ancak ifade vermeden buradan ayrılıp, ertesi gün ülkesine döndüğü öğrenildi. A.V.'nin ülkesine dönmeden önce kendisine yardıma gelenlere ve otel görevlilerine, "Onlarca ülke gezdim ama daha önce başıma hiç böyle bir şey gelmemişti. Bu gencin psikolojik sorunları olmalı. Kesinlikle tedavi görmesi gerekir. Bu yaşananları, bu güzel ilçeye ve buradaki insanları mal etmek mümkün değil. Bu tür olaylar her ülkede olabilir. Sadece, böyle bir şey yaşanmış olması nedeniyle üzüntülüyüm" dediği öğrenildi.

SERBEST BIRAKILDI

Polisteki işlemlerinin ardından şikayetçi olmaması nedeniyle S.K., serbest bırakıldı. Ablasıyla birlikte oteldeki iş akitleri feshedilen S.K.'nin de Bodrum'dan ayrıldığı öğrenildi. Polisin, ifadesini alabilmek için, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne kadar gelen ancak şikayetçi olmadan ülkesine dönen Hollandalı turiste ulaşmaya çalıştığı bildirildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Tacize uğradığı ileri sürülen Hollandalı kadın turistin güneşlendiği şezlongun görüntüsü

-Olayın yaşandığı ileri sürülen İçmeler Plajı'ndan görüntü

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

===================================================

9)MERSİN'DEKİ TRAFİK KAZALARI  KAMERALARINDA

MERSİN'de dikkatsizlik ve aşırı hız nedeniyle meydana gelen çok sayıdaki trafik kazası kentin çeşitli noktlarında bulunan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ile kayıt altına alındı.

Merkez Yehişehir İlçesi ile Mezitli İlçesi'nin kesiştiği Kipa Kavşağı'nda gece sık sık meydana gelen kazalar ilginç görüntülere neden oldu. Farklı noktalardan kontrolden çıkan araçların, dalgın yayalar ve sürücüler ile çöp toplayıcılarının karıştığı kazalarda bir çok kişi yaralanırken maddi hasarlar yaratıyor. İstatistiklere göre Mersin'de geçtiğimiz yıl 6 bin 346 kaza meydana geldi. 4 bin 954'ü maddi hasarlı olarak kayıtlara geçen kazalarda 95 kişi hayatını kaybederken, 9 bin 592 kişi yaralandı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Karşıdan karşıya geçen vatandaşa aracın çarpması

Motosikletliye çarpan otomobil

Birbirine çarpan araçlar

Kontrolden çıkan araç orta refüje çıkması

Kontrolden çıkan aracın savrulması

Kontrolden çıkan aracın direğe çarpması

Gece otomobilin motosikletliye çarpıp savurması

Otobüsle minibüsün çarpışma anı

Çöp arabasını taşıyan atın karıştığı kaza

Atın araçlar arasından kaçması

Belediye otobüsünün motosikletliye çarpması

Kazalardan genel ve detay

SÜRE: 04'36"  BOYUT: 56 MB

Haber-Kamera : MERSİN,

================================================

10)KARŞI YOLA GEÇEN OTOMOBİL TIR'LA ÇARPIŞTI: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

YOZGAT'ta sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, bölünmüş yolun karşısına geçip, TIR ile çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle TIR yola devrilirken, hurda yığınına dönen otomobilin sürücüsü olay yerinde can verdi, aynı araçta bulunan 2 kişi de yaralandı.

Kaza, Yozgat'ın Başıbüyüklü Köyü yakınlarında sabah saat 04.30 sıralarında meydana geldi. Yılmaz Açar (60) yönetimindeki 06 BT 6759 plakalı otomobil, Ankara'dan Sivas istikametine giderken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı yoldan gelen Seyit Ahmet Kılıçaslan idaresindeki 06 KFM 66 plakalı TIR ile çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle TIR yola devrilirken, otomobil ise hurda yığını haline geldi. Kazada, otomobil sürücüsü Yılmaz Açar'ın (60) olay yerinde hayatını kaybederken, aynı araçta bulunan Sevim Açar (54) ve Seyhan Açar (13) yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı. 06 KFM 66 plakalı tır sürücüsü Seyit Ahmet Kılıçaslan ise kazadan yara almadan kurtuldu.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Kaza yeri görüntü

-Otomobilden görüntü

-Kaza sonucu devrilen Tır

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, -

==================================================

11)ENGELLİ ÖĞRENCİ 'BÜYÜK PATLAMA' TEORİSİ İLE TÜRKİYE 3'NCÜSÜ

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde doğuştan bedensel engelli 10'ncu sınıf öğrencisi Neptün İpek Yılmaz, '2.5 Dakikada Ne Bilim' yarışmasında Neptün gezegenini anlattığı 'Büyük Patlama' teorisi ile Türkiye 3'üncüsü oldu.

Erciyes Üniversitesi ve Kozmik Anafor'un birlikte düzenlediği, '2.5 Dakikada Ne Bilim' yarışması sonuçlandı. Yarışmada Tarsus Abdülkerim Bengi Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Neptün İpek Yılmaz, Erciyes Üniversitesi'nde düzenlenen finalde 'Büyük Patlama'  teorisini canlı anlatıp, Türkiye 3'ncüsü oldu. Yılmaz, için okuduğu okulun konferans salonunda ödül töreni düzenlendi.

Ödül törenine Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, Okul Müdürü Ergin Yılmazer, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Törende konuşan Okul Müdürü Yılmazer, Yılmaz'ın başarısından duyduğu mutluluğu dile getirirken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kalaycı da Tarsus'un adını duyuran Yılmaz'ın bu başarısının taçlandırılması düşüncesiyle bir araya gelindiğini, hiçbir engelin de başarıya engel olmadığını gösterdiğini söyledi. Kaymakam Ünal ise, Yılmaz'ın azim ve başarısına sosyal yaşamdan örnekler vererek, diğer öğrencilere de tavsiyelerde bulundu. Duygusal anların yaşandığı törende Neptün İpek Yılmaz'a çeşitli hediyeler ve ödül verildi. Bu sırada Yılmaz'a teşekkür plaketi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Kalaycı, başarısından dolayı genç kızın elini öperek teşekkür etti.

Görüntü Dökümü

------------------------

Neptün İpek Yılmaz'ın bilim sanat şenliklerindeki fotoğraflarının slayt sunumu

Neptün İpek Yılmaz'ın Erciyes Üniversitesi ve Kozmik Anafor yarışması ile ilgili slaytı

Neptün İpek Yılmaz'ın okuldaki tören öncesi konuşması

-Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı'nın konuşması

Kaymakam Yüksel Ünal'ın konuşması

Neptün'e çiçek ve plaket takdimi

Milli Eğitim Müdürü'nün Neptün'ün elini öpmesi

Kaymakamın plaket vermesi

Toplu fotoğraf çekimi

SÜRE: 07'35" BOYUT: 241 MB

Haber-Kamera: Tolunay DUMAN/TARSUS(MERSİN),

=================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement