Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

Başbakan Yardımcısı Işık: Türkiye dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden birisi olma noktasına gelecekBAŞBAKAN Yardımcısı Fikri Işık Cumurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin konuşarak "2019 yılı Türkiye için inşallah yeni bir sıçrama döneminin başlangıcı olacak.

29.07.2017 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Işık: Türkiye dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden birisi olma noktasına gelecek

BAŞBAKAN Yardımcısı Fikri Işık Cumurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin konuşarak "2019 yılı Türkiye için inşallah yeni bir sıçrama döneminin başlangıcı olacak. Buna yürekten inanıyorum. Yeter ki biz Türkiye'nin istikrarının korunması noktasında üzerimize düşeni yapalım. Bu yeni hamle dönemiyle birlikte Türkiye dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden birisi olma noktasına gelecek" dedi.

Sabah saatlerinde Trabzon'a gelen ve memleketi Gümüşhane'nin Şiran İlçesine giden Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ın ilçe girişinde karşılama töreni düzenlendi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın dinletisiyle karşılanan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ile tokalaşmak isteyen çok sayıda vatandaş da uzun kuyruk oluşturdu. Karşılamanın ardından Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ilçe meydanında düzenlenen 8'inci Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali'nin açılış törenine katıldı. Festival açılışında sahne alan halk oyunları ekibince Kafkas oyunu sergilendi. Oyun sonunda gösterici gruptan bir kişi cebinde çıkardığı Türk bayrağını protokolde bulunan Başbakan Yardımcısı Işık'a verdi. Başbakan Yardımcısı Işık da Türk bayrağını öperek teslim aldı.

YATIRIMLARDAN BAHSETTİ

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir ve Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ile çok sayıda vatandaşın katıldığı törende konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık hükümetlerinin bölgeye yaptığı hizmet ve yatırımlardan bahsetti, Gümüşhane'ye son zamanlarda 7 milyon liralık yatırım yapıldığını söyledi.

'ARTIK İMF'NİN ADINI DUYMAZ OLDUK'

Türkiye'de artık İMF'nin adının anılmadığını belirten Başbakan Yardımcısı Fikri Işık "Türkiye'yi her geçen gün, her geçen ay, her geçen yıl büyütmeye devam ediyoruz. Son 15 yılda Türkiye inanılmaz bir gelişme ve büyüme ortaya koydu. 15 yıl önce İMF'nin 3 kuruşuna muhtaç olan bu ülkede artık İMF'nin adını duymaz olduk. Artık uluslararası kuruluşlarla ilgili bir haber olursa Türkiye'de İMF gündeme geliyor. Atık İMF'nin 3 kuruşu gelmezse memurun, emeklinin maaşının ödenemediği Türkiye çok çok gerilerde kaldı. Hayatın her alanında 15 yıldır daha iyiye daha güzele gidiyoruz. Eğitim, sağlık, ulaşım alanında o kadar yoğun ve o kadar güzel ciddi çalışmalar var ki,  bunları geçmişle kıyaslamak dahi mümkün değil. Türkiye elbette bunların daha iyisine layık. Ancak Türkiye son 30-40 yıl özellikle siyasetin parçalanmasından dolayı çok zaman kaybetti, çok ağır bedeller ödedi" dedi.

'HALEN DAHA TERÖRLE MÜCADELE EDİYORUZ'

Terörle mücadele edildiğini hatırlatan Başbakan Yardımcısı Işık konuşmasına şöyle sürdürdü: "Türkiye maalesef bütün dünya büyük bir gayretle kalkınırken, Türkiye terör, anarşi ve kardeş kavgası gibi asla bu milletin tarihine ve birikimine yakışmayan problemlerle uğraştı. Halen daha terörle mücadele ediyoruz, bir takım sorun ve sıkıntılarla uğraşıyoruz. Ama bu Allah'a hamdolsun Türkiye'nin yönetemediği problemler değil artık. Bugün Güney Doğu'da yoğun bir şekilde terörle mücadele yapıyoruz. Ama dünden farklı olarak terörle mücadele ederken aynı zamanda terörden dolayı kalkınamayan bölgenin de kalkınması için aynı mücadeleyi sürdürüyoruz. Terörden dolayı okuyamayan, öğretmene kavuşamamış bölge insanının çocuklarının en iyi eğitimi alabilmesi için de büyük bir gayret gösteriyoruz"

TÜRKİYE DÜNYANIN EN GÜÇLÜ 10 EKONOMISINDEN BIRI OLACAK

2019'da yürürlüğe girecek olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Türkiye için yeni bir sıçrama dönemi olacağına işaret eden Başbakan Yardımcısı Işık "2019 yılı Türkiye için inşallah yeni bir sıçrama döneminin başlangıcı olacak. Buna yürekten inanıyorum. Yeter ki biz Türkiye'nin istikrarının korunması noktasında üzerimize düşeni yapalım. Bu yeni hamle dönemiyle birlikte Türkiye dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden birisi olma noktasına gelecek. Bunun için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu bugün hem halkımıza karşı olan borcumuz hem de tarihimize karşı en önemli sorumluluğumuz, gelecek kuşaklar için de en önemli görevimizdir. İnşallah bu çalışmaları el birliğiyle sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Işık ve beraberindeki protokol üyeleri kurdele keserek ilçede yapılan yatırımların açılışı yaptı, bazı projelerin de temelini attı. Açılış sonrası Başbakan Yardımcısı Işık yeni hizmete giren Şiran Belediye binasını da ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Başbakan Yardımcısı Işık'ın karşılanması

Törenden görüntüler

Başbakan Yardımcısı Işık'ın konuşması

Detaylar

HABER KAMERA: FATİH TURAN/ TRABZON

====================================

Otomobilin çarptığı 7 yaşındaki Ecrin son yolculuğuna uğurlandı

SAKARYA'nın Karasu İlçesi'nde dün bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi Müdürü Ersin Çelik'in 7 yaşındaki kızı Ecrin Çelik Kocaeli'nde toprağa verildi.

Karasu İlçesi'nde ailece tatillerini geçiren Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi Müdürü Ersin Çelik'in 7 yaşındaki kızı Ecrin Çelik dün evlerinin önünde oynadığı sırada H.İ idaresindeki 34 HH 4048 plakalı otomobil geri geri gelirken Ecrin Çelik'e çarpması sonucu ağır yaralanan Çelik kaldırıldığı Karasu Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi Serdar Camii'nde cenaze namazı öncesinde baba Ersin Çelik taziyeleri kabul etti. Cenazeye  Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, gazete çalışanları ve yakınları katıldı.

Öğlen kılınan cenaze namazının ardından Ecrin Çelik'in cenazesi Serdar Mahallesi Mezarlığı aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Baba taziyeleri kabul ederken

-Cenazeye katılanlar

-Cenaze namazı

HABER-KAMERA: ERGÜN AYAZ-BAŞİSKELE (KOCAELİ)

=================================

Eşini öldürüp intihar eden polis memuru toprağa verildi

KONYA' da cinnet getirmesi sonucu eşini öldürüp intihar eden 27 yaşındaki trafik polisi Serkan Çevik'in cenazesi Eskişehir'de toprağa verildi.

Geçen Perşembe günü Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde meydana gelen olayda, Cihanbeyli'de bir camide imamlık yapan Mustafa Özdemir, yıllık izin için gittikleri Eskişehir'den geçen salı günü dönen hemşire kızı Elif Çevik ile polis memuru damadı Serkan Çevik'i aramış, ancak kendilerine ulaşamamıştı. Özdemir, sağlık ocağında görev yapan kızı Elif Çelik ile Bölge Trafik Müdürlüğü'nde görevli damadı Serkan Çevik'e ulaşamayınca çilingir yardımıyla eve girdi. Özdemir, kızı ve damadını yatak odasında yerde kanlar içerisinde, 2 yaşındaki torunu İkranur'u da anne ve babasının cesedinin yanında elbisesi kanlı olarak buldu. Yapılan incelemede Elif Çevik'in vücudunda 6 mermi, Serkan Çevik'in ise başından vurulduğu tespit edilmişti. Serkan Çevik'in cinnet getirmesi sonucu eşi Elif Çevik'i öldürüp sonra intihar ettiği belirlenmişti.

Elif Çevik memleketi Konya Seydişehir'de dün toprağa verilirken Serkan Çevik ise bugün memleketi Eskişehir'de toprağa verildi. Serkan Çevik'in Türk Bayrağı örtülü cenazesi Emniyet Müdürlüğü'ne ait cenaze aracı ile Sivrihisar Caddesi'ndeki Dekovil Camii'ne getirildi. Cenazeye İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, ölen Serkan Çevik'in babası Vahit Çevik ile çok sayıda vatandaş katıldı. Öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Serkan Çevik'in cenazesi Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlıkta toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:

-Caminin dıştan görüntüsü

-Cenazeye katılanların görüntüsü

-Tabutun görüntüsü

-Baba Vahit Çevik'in görüntüsü

-Cenaze namazından görüntü

-Cenazenin cenaze aracına konurken çekilen görüntüler

Haber-Kamera: Kemal ATLAN/ ESKİŞEHİR,

=====================================

Kızılırmak'ta yine 'pirana' yakalandı

SİVAS'ta amatör balıkçı 38 yaşındaki Muzaffer Metinoğlu, Kızılırmak nehrinde avlanırken, oltasına pirana takıldı. Türkiye'deki sularda bulunmayan pirananın 15 gün arayla ikinci kez Kızılırmak'ta avlanması dikkat çekti.

Sivas'ta Kayseri Caddesi üzerindeki demir yolu köprüsünün altında Kızılırmak'ta avlanan Muzaffer Metinoğlu dün akşam saatlerinde yaklaşık 30 santim uzunluğunda kırmızı karınlı bir pirana yakaladı. Boş zamanlarda stres atmak için balık tuttuğunu ifade eden Metinoğlu piranayı sudan çıkarmak için 10 dakika uğraştığını söyledi. Metinoğlu, "Cuma akşamı mesai bitiminde vakit geçirmek için ırmağın kenarına indim. ya nasip dedim oltayı attım. Oltaya tanımadığım bir balık takıldı. Pirana olduğunu daha sonra öğrendim. Pirana olduğunu bilseydim balığı yaşatmaya çalışırdım. Ama bilmediğimiz için balık öldü. Kızılırmak'ta pirana balığının olması biraz ürkütücü. Burası piknik alanı, vatandaş çoluğuyla çocuğuyla geliyor. Sudan çıkarmam bir hayli zamanımı aldı. Çok kuvvetli bir balık. Yaklaşık 10 dakika uğraştım sudan çıkarmak için. Zaten sudan çıkardıktan sonra kancayı da kırdı. Dişleri yüzünden kancayı ağzından zor aldım. İnsan gibi dişleri var" dedi. Pirananın fotoğraflarını sosyal medyadan paylaştığını belirten Metinoğlu, balığı incelemek üzere almak için kendisiyle iletişime geçenler olduğunu söyledi.

Kızılırmak'ta yaklaşık 15 gün önce de amatör balıkçılar Süleyman Güleçyüz ve Kürşat Şimşek'in ağına aynı yerde pirana düşmüştü.

Görüntü Dökümü:

-Kızılırmak'tan görüntü

-Balığın avlandığı yer

-Pirananın görüntüleri

-Yakalaşan amatör balıkçının konuşmaları

-Detaylar

Haber-Kamera: SİVAS,

===========================================

Türbe bekçisinin evi bir haftada 5 kez soyuldu

ADIYAMAN'da, El-Fakir Hacı Abuzer Baba Türbesi bekçisinin evi bir haftada 5 defa soyuldu.

Olay, gece geç saatlerde Musalla Mahallesi'nde meydana geldi. Hacı Abuzer Baba Türbesi'nin bekçiliğini yapan ve türbe yanındaki evde kalan 70 yaşındaki Sahabetin Fidancı'nın evi bir haftada 5 kez soyuldu.

Sabah uyandığında eve giren hırsızın içerideki telefon, gıda maddeleri ve bir miktar parasını çaldığını belirten Fidancı, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis, yaptığı incelemede evin arkasında bulunan cam kırılarak içeriye girildiğini belirledi.

Polis, bir haftada 5 defa soyulan eve hırsızlık için giren kişi ya da kişileri arıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Olay yeri

Polislerin çalışması

Kırılan cam

Sahabetin Fidancı'nın olayı anlatması

Sabahattin Fidancı ile eşi Bedriye Fidancı'ın anlatması

Türbe görüntüsü

Türbenin yıkılan bölümleri

Eşyaların dağıtılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

===============================================

CHP'li Gürer'den tarım politikasına eleştiri

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer buğday üreticilerinin sorunlarını dinledi.

Milletvekili Gürer, CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ve İl Genel Meclis üyesi Rasim Yılmaz ile birlikte Yeşilgölcük beldesinde çiftçilerle bir araya geldi. Çiftçilerin 94 kuruş taban fiyatı olan buğdayı 78 kuruşa satmak zorunda kaldığını belirten Gürer "Çiftçilerimiz aceleyle ilk hasat ettiği ürünleri tüccara verdi. Onu da 78 kuruşla 85 kuruş aralığında satmak zorunda kaldı. Enflasyon her yıl giderek artarken üretici yeterli zammı alamayınca zarar etmiş oldu. Şu anda ülkemizde çiftçiler mağdur durumda" dedi. Milletvekili Gürer, bu sorunların temelinde Hükümetin uyguladığı dışa bağımlı tarım politikalarının bulunduğunu kaydetti.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Çiftçilerden görüntü

Buğday hasadından görüntü

Ömer Fethi Gürer'in açıklaması

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

===================================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement