Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

1)KURTULMUŞ: YENİ SİSTEM VATANDAŞLARIMIZIN HEPSİNİ YÖNETECEK BİR SİSTEM BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bütün Türkiye'yi ilgilendiren ve vatandaşların hepsini yönetecek bir sistem olduğunu belirtti.

07.05.2017 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)KURTULMUŞ: YENİ SİSTEM VATANDAŞLARIMIZIN HEPSİNİ YÖNETECEK BİR SİSTEM

BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bütün Türkiye'yi ilgilendiren ve vatandaşların hepsini yönetecek bir sistem olduğunu belirtti. Kurtulmuş, "Türkiye güzel bir şekilde daha hızlı bir şekilde daha etkin bir şekilde yönetilecek. Türkiye, ekonomide, siyasette, dış politikada çok daha hızlı ve güçlü politikalar alabilecek bir yönetim sistemine kavuşmuştur" dedi.Kurtulmuş, Kastamonu'nun Tosya İlçesi'nde sabah kahvaltısında partililerle bir araya geldi. Kahvaltıya, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Metin Çelik, Murat Demir, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ve partililer katıldı. Türkiye'nin 16 Nisan'dan sonra yeni bir yönetim modeline geçtiğini belirten Kurtulmuş, "İnşallah Türkiye güzel bir şekilde daha hızlı bir şekilde daha etkin bir şekilde yönetilecek. Türkiye, ekonomide, siyasette, dış politikada çok daha hızlı ve güçlü politikalar alabilecek bir yönetim sistemine kavuşmuştur. Bunun olumlu sonuçlarını önümüzdeki günlerde inşallah hep beraber göreceğiz. Tabi sistemin bir geçiş süreci olacak. İnşallah bu geçiş sürecinde parlementoda bu sürecin uyum yasalarını gayet güzel bir şekilde çıkararak hızlandıracağız. Milletin karar verdiği bu yeni sistemi hep beraber güçlü bir şekilde uygulamaya koyacağız" diye konuştu.

Kurtulmuş, yeni sistemin Türkiye'nin sistemi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Bu sistem tüm Türkiye'nin sistemidir. Parlamenter sistem nasıl tüm ülkenin içinde bulunduğu bir sistem ise bundan böyle Cumhurbaşkanlığı Sistemi'de bütün Türkiye'yi ilgilendiren, vatandaşlarımızın hepsini yönetecek olan bir sistemdir. Artık referandum geride kaldı. Referandumda şu kadar 'Evet' dendi bu kadar 'Hayır' dendi demenin anlamı yoktur. Demokratik ilkeler çerçevesinde meclisten geçen bu anayasa teklifi millet tarafından kabul edilmiş ve Türkiye'de yönetim sistemi değişmiştir. Ben bir kere daha hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."

Kurtulmuş'a kahvaltının ardından Başkan Şahin tarafından Tosya bıçkısı, kese ve Tosya pirinci hediye edildi. Kurtulmuş, kahvaltı sonrası ilçeden ayrılarak Ankara'ya hareket etti.

Emre ÇİLOĞLU/TOSYA (Kastamonu),

=====================================================

2)YILDIRIM DÜŞMESİ SONUCU ŞEHİT OLAN ASKER TOPRAĞA VERİLDİ

ŞIRNAK'ın Silopi ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu ağır yaralı olarak 15 gündür tedavi gördüğü Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kurtarılamayarak şehit olan Piyade Er Ümit Çelik, memleketi Kırıkkale'de son yolculuğuna uğurlandı. Oğlunun cenazesinde göz yaşı döken şehit annesi Aysel Çelik, "Yavrumu kader aldı" diyerek feryat eddi.

Kırıkkale'nin Yuva Mahallesi'nde bulunan babasının evinin önüne getirilen şehit Piyade Er Ümit Çelik için helallik alındı. Daha sonra Nur Camisi'ne getirilen şehidin cenazesine annesi Aysel, babası Mevlit, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Ak Parti Milletvekilleri Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı Tuğgeneral Sıtkı Varlı, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, il müdürleri, yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Teskeresine bir gün kala şehit olan Piyade Er Ümit Çelik'in annesi Aysel, babası Mevlit ve yakınları tabuta sarılarak göz yaşı döktüler. Şehit Çelik, Kırıkkale Nur Camisi'nde öğle namazı ve kılınan cenaze namazı sonrası Kırıkkale Şehitliği'nde toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Şehit Er Ümit Çelik'in fotoğrafı

Cenazenin camiye getirilmesi

Yakınlarının görüntüsü

Cenaze namazından görüntüler

Protokolün baba mevlit çelik in teselli etmesi

Cenaze namazına sonrası yakınlarının tabuta sarılması

Cenazenin şehitliğe götürülmesi

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, -

===================================================

3)DHKP-C'Lİ SILA ABALAY TOPRAĞA VERİLDİ

İSTANBUL Küçükçekmece'de polisle girdiği silahlı çatışmada etkisiz hale getirilen DHKP-C'li terörist Sıla Abalay'ın cenazesi memleketi Ardahan'da toprağa verildi.

Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'nda dün sabah otopsi işlemleri tamamlanan 18 yaşındaki Sıla Abalay'ın cenazesi ailesine teslim edildi.  Bugün saat 14.00'da Ardahan'ın Damal ilçesine bağlı Aşağıgündeş Ata Mahallesine içerisinde anne, babasının da bulunduğu ve üzerinde Okan Üniversitesi'nin yazdığı bir midibüsle getirilen Sıla Abalay'ın cenazesi Cem Evi'ne götürüldü. Cenaze töreninde 2 kız çocuğu babası Güven Abalay, 'kızım, kızım' diyerek eşi Fidan ile birlikte ağladı. Cenaze töreni nedeniyle polis ekipleri ilçede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Cemevi dedesi tarafından kıldırılan cenazesi namazının ardandan Abalay, Ata Mahallesindeki ilçe mezarlığına defnedildi.  Cenaze namazından sonra basın mensuplarına açıklama yapan Sıla Abalay'ın dedesi Ahmet Abalay (69), "Torunumu ne yaptıksak kurtaramadık. Sonuç buymuş. Ama bu kardeş kavgası sona ersin istiyoruz. Çaresi ne ise, derine derine gittikçe nereye kadar gideceğiz bilemiyoruz. Yandık, biz de yanıyoruz. Öbür tarafta asker anaları da ağlıyor. Yapacak bir şey yok. Oğlum 3 senedir çabaladı. Bir türlü kızını buraya getiremedi. Çocukken aldılar, bir türlü kurtaramadılar. Sonuçta buymuş, yapacak bir şey yok. İnşallah başka analar ağlamaz. Türkiye'de sükunet sağlanır ve inşallah hayırlısı olur. Başka çaresi yok Bugün ben, yarın sen" diye konuştu.

5 GÖZALTI

Sıla Abalay ın tohrağa verilmesinin ardından mezarlığa gelen bir grup Abalay ın mezarına kırmızı karanfiller bırakmak istedi Köyllülerin siz kimsiniz? diyerek tepki göstermesi üzerine olaya müdahale eden polis 5 kişiyi gözaltına aldı

Görüntü Dökümü

------------------

-Midübüsün gelişi

-Cemevinin önünde oturan kadınların ağlaması

-Tabutun midibüsten çıkarılışı

-Cenaze namazı

-Tabutun mezarlığ götürülüşü

-Anne ve babanının ağlaması

-Dede ile röp

(Haber-Kamera: Deniz BAŞLI/ ARDAHAN,

=============================================================

4)BAKAN KILIÇ: TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE SONUNA KADAR SÜRECEK

GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirterek, "Rabbimin yardımıyla bunları mağlup edeceğimize inanıyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde çok yoğun bir çalışma içinde olacağız" dedi.

İki gündür Şanlıurfa'da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, DSİ Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi'ne katıldı. 16 Nisan'da yapılan halk oylamasında yüzde 70 'Evet' oyu veren Şanlıurfalı'lara teşekkür eden Kılıç, sporda tüm branşlar için gayret ettiklerini belirtti. Yapılacak yeni hizmetlerle olimpiyatlar ve önemli müsabakalar için Şanlıurfalı sporcular yetiştirmeyi arzuladıklarını kaydeden Bakan Kılıç, şunları söyledi:

"Gençler, gerçekten çok farklı bir öneme sahip. Çünkü maalesef ama maalesef ülkemizde bazı hainler, bazı teröristler, bazı aklını satmış sapkınların peşinde gittikleri bir tane var ya baş hain, Pensilvanya'da oturan, ona iyi bakın. Adaletin önünde de bunlar hesap verecek. Bunun kaçarı yok. Nasıl ki PKK ile mücadeleyi sonuna kadar yapıyoruz, işte bu FETÖ terör örgütüne karşı da, diğer örgütlere karşı da hep beraber bu mücadeleyi vereceğiz."

HARRAN'I ZİYARET ETTİ

Konuşmaların ardından basına kapalı devam eden toplantının ardından Bakan Akif Çağatay Kılıç, beraberindeki milletvekilleriyle Harran İlçesi'ni ziyaret etti. Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz tarafından karşılanan Bakan Kılıç, Harran Kümbet evlerini gezip acı kahve mırra içti. Dünyanın ilk üniversitesinin bulunduğu tarihi ören yerlerini de gezen Bakan Kılıç, sık sık yolda karşılaştığı vatandaşlarla sohbet etti.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Toplantıya katılanlar

Bakan Kılıç'ın konuşması

Bakanın Harran ziyareti

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA - DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 367 MB

=======================================================

5)RÜZGARA RAĞMEN DENİZE GİRDİLER

ANTALYA'da saatte 20 kilometre hızla esen rüzgara rağmen bazı kişiler deniz keyfi yaşadı.

Hava sıcaklığının 24, deniz suyu sıcaklığının 22 derece ölçüldüğü, rüzgarın ise güneyden 20 kilometre estiği kentte, tatilciler ile Antalyalılar sahile, park alanlarına akın etti. Konyaaltı Sahili'nde yürüyüş yapanların yanı sıra güneşlenip denize girenler oldu.Deniz keyfi yaşayan İbrahim Yeşil, Antalya'da havanın iyice ısınmaya başladığını belirterek, "Biraz rüzgar var ama önemli değil. Denizden yeni çıktık. Çok güzel" dedi.

Aslıhan- Ahmet Yavuz çifti de tadına doyulmaz bir kentte yaşadıklarını belirterek, "Denizi, havası ile dünyada eşi benzeri olmayan bir ülkemiz var. Değerini, kıymetini bilmemiz lazım. Herkese buraya gelmesini tavsiye ediyoruz. Gelsinler, güzel memleketimizi görsünler" diyerek, yeni sezonda turizmin iyi geçmesi dileğinde bulundu.

Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının 29 dereceye kadar çıkacağını söyledi.

Görüntü Dökümü

--------------

Sahilde güneşlenenlerden görüntü

RÖP 1: İbrahim Yeşil

Denizde yüzenlerden görüntü

Çocukların sahilde görüntüsü

RÖP 2: Aslıhan Yavuz

RÖP 3: Ahmet Yavuz

Denizde yüzen genç kızların görüntüsü

RÖP 4: Elif Çoban

Detaylar

149 MB/// 02.11ö

HABER: Süleyman EKİN-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

===========================================================

6)AKDENİZ'DEN EGE'YE YÜRÜDÜLER

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde her yıl düzenlenen,  " Akdeniz'den Ege'ye Doğa ve Dostluk Yürüyüşü"nün 18 incisi kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi.

Datça Çevre ve Turizm Derneği (DAÇEV)  öncülüğünde, Datça Kaymakamlığı, Datça Belediyesi ve Kızlan Mahallesi Muhtarlığı'nın desteğiyle düzenlenen 14 kilometrelik yürüyüşe, Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, CHP'li Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, DAÇEV Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüzün ve yaşlısı genci çok sayıda doğasever katıldı.

Yürüyüş öncesi Cumhuriyet Meydanında toplanan kalabalık, davul-zurna eşliğinde gönüllerince eğlendi. Halaylar, çekildi, horonlar tepildi, zeybekler oynandı. Davul zurnanın coşkulu müziğine yaşlısı genci, kadın erkek yüzlerce kişi katıldı.

Datça ilçe merkezi İskele Mahallesi'nde, Akdeniz'deki Kumluk Plajı'ndan testilere doldurulan deniz suyu, Atatürk Caddesi, Sevgi Yolu, Denizliler Sitesi, Azmak Boyu, Kızlan Yel Değirmenleri, Çeşmebaşı Meydanı ve Kez Tepesi geçilerek gerçekleştirilen yürüyüşün ardından, Ege'deki Gökova Körfezi Katyalı Sahili'ne dökülerek iki denizin 18'inci kez buluşması sağlandı.

CHP'li Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar bu yıl 18 incisi gerçekleştirilen, Akdeniz'den Ege'ye Doğa ve Dostluk yürüyüşünün Datça var oldukça sonsuza kadar devam edeceğine inandığını söyledi.

Datça Kaymakamı Vehbi Bakır ise konuşmasında, sosyal sorumluluk projesi olarak düzenlenen bu organizasyonun gelecek yıllarda da başarılı geçmesi temennisinde bulundu. Bakır, "Dostluklar ve kardeşliklerimiz, denizlerle, karalarla ve sınırlarla bölünmesin. Paylaştıkça güzelleşeceğine inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yılların bugünden daha güzel olmasını ve başarı diliyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------

-Cumhuriyet Meydanı'nda toplananların davul zurna eşliğinde oynamaları

-Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar'ın konuşması

-Datça Kaymakamı Vehbi Bakır'ın konuşması..

-Kumluk Plajı'ndan testilerle su alınmasından görüntü

-Kaymakam Vehbi Bakır testisini Yağmur ve Mustafa isimli iki küçük çocukla birlikte doldurmasından görüntü

-Yürüyüşten görüntüler…

(Görüntü Boyutu: 128 MB-Süre: 05.43 Dk.

(Haber-Kamera: Mehmet ÇİL/ DATÇA (Muğla),

========================================================

(ÖZEL)

7) ŞANLIURFA'DA DÜĞÜNDE DOLAR YAĞMURU

ŞANLIURFA'da dünyevine giren avukat 31 yaşındaki Rohat Erkan ile 28 yaşındaki İmren Çakmaklı'nın düğününde geline yaklaşık 4 kilo altın takılırken, davetliler çifti dolar yağmuruna tuttu.Şanlıurfa'nın tanınmış ailelerinden işadamı Mehmet Erkan'ın oğlu avukat Rohat Erkan ile işadamı Mehmet Çakmaklı'nın kızı İmren Çakmaklı bir otelde düzenlenen törenle hayatlarını birleştirdi. Genç çiftin salona girişiyle birlikte davetliler, dolar atma yarışına girdi. Şarkıcı Berdan Mardini'nin sahne aldığı düğünün ilk dansını yapan genç çifte uzun süre dolar atıldı. Yüzlerce doların havada savrulduğu gecede, orkestranın görevlendirdiği 5 kişi ise sürekli olarak yerlere düşen paraları toplayıp orkestra ekibinin yanındaki büyük çantalara dolduruldu ve 2 kişi tarafından destelendikten sonra isteyen kişilere tekrar satıldı.

Yöresel yemekler ve baklava ikram edilen konuklar, dolar saçma yarışından sonra bu kez geline takı takmak için kuyruk oluşturdu. Gelin İmren Çakmaklı, kendisine takılan yaklaşık 4 kilo ağırlıktaki bilezik, Cumhuriyet altını, kolye ve gerdanlıkları taşımakta güçlük çekti.

Görüntü Dökümü

--------------

Gelin ve damadın salona gelişi

Genç çiftin başından havaya saçılan dolarlar

Halay çekenlerin başından uçuşan dolarlar

Yere savrulan dolarlar sanatçı Berdan Mardinli sahne alması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA - DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 267 MB

=========================================================

8)AŞIKLAR SOKAĞI'NDA GÖNÜLLERİNİN SULTANINI ARADILAR

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi Muratlar Köyü'nde düzenlenen geleneksel hayır yemeğinin bir araya getirdiği bekar erkek ve kızlar 'Aşıklar Sokağı' adı verilen 1.5 kilometrelik yolda yürüyerek, gönüllerinin sultanını aradı.

Bayramiç İlçesi'ne 25 kilometre uzaklıktaki Muratlar Köyü'nde, 'Çiftçi Cemiyeti' olarak da bilinen ve köye bereket getirmesi için düzenlenen hayır yemeğinin bu yıl 73'üncüsü gerçekleştirildi. Hayır yemeğine Bayramiç'in ilçelerinin yanı sıra, çevre illerden de olmak üzere toplam 5 bin kişi katıldı. Mevlid okundu, dualar yapıldı. Bölgenin yöresel yemeği olan 80 kazan keşkek konuklara ikram edildi. Köy hayrı, Aşıklar Sokağı sayesinde başka hayırlı işlere de vesile oldu.

Mevlid okunurken, Aşıklar Sokağı adı verilen ve köyün içinden geçip ormanlık alana uzanan 1.5 kilometrelik toprak yolda yüzlerce genç, gönüllerinin sultanını bulabilmek için erkekli ve kızlı gruplar halinde yürüdü. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, giyinip, kuşanıp, süslenerek çıktıkları 1.5 kilometrelik Aşıklar Sokağı'nda eş adaylarıyla tanışma imkanı buldu. Geçen yıllarda Aşıklar Sokağı'nda tanışıp nişanlanan ve evlenen çiftler de nostaji yapmak için Aşıklar Sokağı'nda buluştu. Sokakta gezen gençler, bol bol özçekim yaptı. Aşıklar Sokağı'nda birçok genç birbirleriyle tanışıp, ileride evliliğe uzanacak arkadaşlığın temellerini bu sokakta attı.

Buğday Derneği'nin gönüllüsü olarak Çanakkale'nin Bayramiç İlçesine bağlı Muratlar Köyü'ne gelen Roze Turpin de (25)  köy hayrına katıldı. Arkadaşlarının anlattığı Aşıklar Sokağı geleneğini merak edip kendisi de bu sokakta köylü gençlerle birlikte volta attı. Arkadaşlarından gelenekle ilgili bilgiler aldı.

HER YERDEN GELEN OLDU

Muratlar Köyü Muhtarı İsa Korkmaz, "Dedelerimizden beri devam eden bir gelenek bu köy hayrı. Çiftçilerin kışı geçirip bahara merhaba demesi nedeniyle bu Çiftçi Cemiyetini düzenliyoruz ve köy hayrımızı yapıyoruz. Bu arada etraftan gelen gençlerimiz de Aşıklar Sokağı'nda yürüyorlar. Bu yıl hayrımıza 5 bin kişi katıldı. Sokakta ise bine yakın genç yürüdü. Her yıl 15- 20 kişi bu sokakta tanışıyor. Bu evliliğe kadar gidiyor. Ancak burası evlendirme programı değil, karıştırmasınlar. Basın yoğun ilgi gösteriyor. Türkiye'nin her ilinden insanlar buraya geliyor" dedi.

50 YAŞINDAKİ BEKAR DA KISMETİNİ ARADI

Çanakkale'nin Ezine İlçesi Alemşah Köyü'nde yaşayan ve futbol maçları ile çeşitli anma ve kutlama törenlerinin renkli siması haline gelen, Türkiye'nin sarı kırmızı ilginç kıyafetiyle tanıdığı 50 yaşındaki Ali Yılmaz da, namını duyduğu Aşıklar Sokağı'na gelerek kısmetini aradı. Yılmaz, "Ben de Hayır için geldim. Bekar olduğum için Aşıklar Sokağı'nda gezeyim, kendime bir nasip bulayım istedim. Bulamazsak işimis şansa kaldı artık" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Burak GEZEN - Fatih DALDAL/ÇANAKKALE, -

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement