Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

1)CHP'Lİ TEZCAN'IN VURULMASI DAVASINDA TAHLİYECHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'a yönelik silahlı saldırının ardından açılan davada yargılanan 3 sanıktan tek tutuklu olan A.S.'nin (Alparslan Sargın), şartlı tahliyesine karar verildi.

12.05.2017 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)CHP'Lİ TEZCAN'IN VURULMASI DAVASINDA TAHLİYE

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'a yönelik silahlı saldırının ardından açılan davada yargılanan 3 sanıktan tek tutuklu olan A.S.'nin (Alparslan Sargın), şartlı tahliyesine karar verildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın, geçen 29 Ekim'de, Aydın'daki bir restoranda düzenlenen silahlı saldırıda yaralanmasının ardından dava açıldı. Sanıklardan tutuklanan A.S. hakkında 'silahla hayati tehlike geçirecek, kemik kırığı oluşacak şekilde yaralama ve zincirleme tehdit' suçundan 5 ila 15 yıl arasında, adli kontrolle serbest bırakılan F.Y. (Fatih Yeşilyurt) hakkında 'suç delillerini gizleme ve yok etme' suçundan 6 ay ila 5 yıl arasında, kaçmaları için taksi temin ettirdiği öne sürülen İ.T. (İrfan Türkmen) de 'suçluyu kayırma' suçundan 6 ay ila 5 yıl arasında ceza istendi. Aydın 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşması bugün yapıldı. Dava adliye dışında, FETÖ sanıklarının yargılandığı Gençlik Merkezi'nde görüldü. Tutuklu sanık A.S., tutuksuz yargılanan F.Y. ve İ.T.'nin yanı sıra tanık olarak İzmir Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi de katıldığı davayı; CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özen, CHP İzmir milletvekilleri Atila Sertel, Musa Çam, Murat Bakan, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Memir, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci ve çok sayıda partili de izledi. CHP Tezcan ise programı nedeniyle davaya katılmadı.

"BENİM İŞLERİMİ YÜRÜTÜYOR"

Mahkemeye tanık olarak katılan Kaymakam Çiftçi, "Sanık İ.T. ile ticari arkadaşlığımız var. Kendisi Aydın'da emlak işiyle uğraşıyor. Benimde burada 2+1 ve 1+1 20 adet dairem var. bu dairelerimin kiraya verilmesi ve kiraların toplanması konusunda benim buradaki işlerimi görüyor. Kendisiyle üç yıldan beri tanışıyoruz. Olayın yaşandığı gün, o saatlerde ben de Aydın'da İ.T. ile iş konuşuyorduk. O olayın yaşandığını, o an duydum. Benim olaydan uzaktan veya yakından hiçbir alakam yok. A.S.'yi, arkadaşım İ.T. vesilesiyle tanıyorum. Ama kendisiyle oturup kalkmışlığım hiç olmadı. Olayla hiçbir bağlantım yok" dedi.

"O ANKİ KIZGINLIKLA VURDUM"

Tutuklu sanık A.S. ise, "Olayın siyasi bir anlamı yok. Benim çok CHP'li arkadaşım var. O anki kızgınlıkla silahımı çekerek terörü destekleyen ve PKK'lılara saygısı olmayana saygım olmaz diyerek tetiğe bastım. Eğer öldürmek isteseydim, kafasına da sıkabilirdim. Amacım öldürmek değildi" dedi.

TEZCAN'IN AVUKATLARINDAN İTİRAZ

Bülent Tezcan'ın avukatlarından Celal Çelik, "İfade veren Hayrettin Çiftçi'nin ifadesini ciddi bulmadık. Çok çelişkili bir ifade verdi. Biz baştan beri bu davanın yerinin asliye ceza değil, ağır ceza olması gerektiğini söyledik. Bülent Tezcan'ı öldürmeye teşebbüs edilmesine rağmen, hastanelerin ölüm tehlikesi yoktur raporunun verilmesine bir itirazda bulunacağız. Adli tıptan tekrar rapor alınması talep ederek itirazda bulunacağız" dedi.

Hakim Cemalettin Bacak, ara kararını açıkladı, A.S.'nin yurt dışına çıkma yasağı şartıyla şartlı tahliyesine karar verdi. Bunun üzerine sanık A.S.'nin yakınları sevinçle alkışlamaya başladı. Dava ise ileri tarihe ertelendi.

"SILAH TEZCAN'A DEĞİL CHP'YE SIKILDI"

Mahkeme çıkışında konuyla ilgili basın açıklaması yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bugüne kadar 7 aylık bir tutukluluk söz konusuydu. Doğrudan siyasi bir faaliyete engel olma ve CHP'nin toplum nezdinde yıpratılmasıyla adam öldürmeye doğrudan teşebbüs edildi. Bizim taleplerimiz yerine gelmedi ve mahkeme başkanı sanığı 7 ay sonra tahliye etti. Bunun gerekçesi de Aydın Adli Tıp Kurumu'ndan gelen hayati tehlike olmadığına dair rapordur. Bu rapor çok tartışılacaktır. Elbette ki avukatlarımız hukuki mücadeleyi sürdürecekler. O gün açılan ateş, mucize eseri Bülent Tezcan'ı öldürmemiştir. O gün açılan ateş, Bülent Tezcan'a değil CHP'lileri hepsine sıkılmıştır. Siyasi yıldırma ve göz korkutma amaçlıdır. Biz bu konularda itirazda bulunacağız ve somut gerçek ortaya çıktığında bu mahkeme esas görülmesi gerektiği Ağır Cezada bu mahkeme tekrar görülmeye başlayacaktır. Tutukluluk hali kaldırıldığı andan itibaren salondan yükselen alkışlar kişilerin yaptığı siyasi göndermeler var. Bu işte derin devlet ve derin devletin himayesinde olan mafyalar ve o mafyaların Kuşadası'ndaki uzantılarıdır" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Mahkeme çıkışı ve girişinden görüntü

CHP'li Özgür Özel'in konuşması

( Haber- Kamera: Burhan CEYHAN/ AYDIN,

==================================================

2)TRAFİK MAGANDALARI TARAFINDAN SİLAHLI SALDIRIYA UĞRAYAN KADIN DOKTOR, 7 AY VÜCUDUNDA KURŞUNLA YAŞACAK

KONYA'da trafikte tartıştığı 23 yaşındaki Hasan Ç.'nin tabancayla otomobilin bagajına ateş etmesi sonucu sürücü koltuğunda otururken kalçasından yaralanan 35 yaşındaki 2 aylık hamile doktor Aliye Avcı, doğuma kadar vücudunda mermiyle yaşacak. Avcı'ın omuriliğinin altından girip, sol kalçasında kalan merminin, hamilelik nedeniyle risk taşıdığı için 7 ay boyunca vücudunda kalacağı ve doğum sonrası yapılacak ameliyatla çıkarılacağı öğrenildi. Kadın doktora saldıran 2 şüpheli ise adliyeye sevk edildi.

Olay, dün saat 13.15'te merkez Selçuklu İlçesi Feritpaşa Mahallesi Ankara Caddesi Beşyol Kavşağı'nda meydana geldi. Hocacihan Aile Sağlı Merkezi'nde görevli aile hekimi Aliye Avcı, yönetimindeki 42 FGE 36 plakalı otomobiliyle, yanında kız kardeşiyle birlikte babasını ziyaret etmeye gittiği sırada, kavşakta kırmızı ışıkta durdu. 37 yaşındaki İsmail U.'nun kullandığı 42 EM 226 plakalı hafif ticari araç da, Avcı'nın kullandığı otomobilin tamponuna çarptı. Kazanın ardından sürücüler Avcı ile İsmail U. ve yanında bulunan Hasan Ç. araçtan indi.

İddiaya göre İsmail U. ve Hasan Ç., doktor Avcı'ya, "Neden biraz daha ileride durmadın" diye çıkıştı.  Doktor Avcı da bu sırada trafik polisi çağırıp, rapor tutulmasını istedi. İsmail U. ve Hasan Ç., "Aracında hasar  yok. Niye polis çağıracaksın" diye bağırıp Avcı'nın otomobilini tekmelemeye başladı.

KADIN DOKTOR KORKUP OTOMOBİLİNE BİNİP, KAPILARI KİLİTLEDİ

Doktor Aliye  Avcı da korkup otomobiline binip, kapıları kilitledi. Bu sırada Hasan Ç., yanındaki ruhsatsız tabancasıyla Avcı'nın otomobilinin bagaj kısmına ateş açtı. Bagajdan giren mermi sürücü koltuğunda oturan Avcı'nın omuriliğinin alt bölümünden girip sol kalçasına saplandı. Kanlar içinde kalan Avcı, ambulansla Konya Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

HAMİLELİK BOYUNCA VÜCUDUNDA MERMİYLE YAŞAYACAK

Tedavi altına alınan ve 2'nci çocuğuna hamile kalan Aliye Avcı'nın, omuriliğinin alt bölümünden girip, sol kalçasında kalan merminin, hamilelik nedeniyle risk taşıdığı için 7 ay boyunca vücudunda kalacağı ve doğum sonrası yapılacak ameliyatla çıkarılacağı öğrenildi. Çocuk hastalıkları uzmanı olan doktor eşi Osman Avcı'nın görev yaptığı Konya Eğitim ve Uygulama Hastanesi'nde tedavisi devam eden Avcı'nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Aliye Avcı ve eşi Osman Avcı, yaşanan olaydan dolayı üzüntülü olduklarını, konu hakkında konuşmak istemediklerini, saldırganların gereken cezayı alacaklarına inandıklarını söyledi.

SALDIRGANLARIN ARAÇLARI CEPHANELİK GİBİ

Olayın ardından araçlarına binip, kaçmak isteyen saldırganlar,  kavşakta görevli trafik polisleri tarafından durduruldu. İsmail U. ve Hasan Ç. gözaltına alınırken araçta yapılan aramada 1 ruhsatsız av tüfeği, 21 fişek ve 2 bıçak ele geçirildi. Şüphelilerin üst aramasında uyuşturucu hap ele geçirilirken İsmail U.'nun da çelik yelek giydiği saptandı. İsmail U.'nun ifadesinde husumetli olduğu kişiler nedeniyle çelik yelek giydiğini ileri sürdüğü öğrenildi.

UYUŞTURUCU MADDE KULLANMAKTAN SABIKA KAYITLI

Gözaltına alınan ve ayakta durmakta güçlük çeken sürücü İsmail U. ve saldırgan Hasan Ç.'nin yapılan doktor kontrollerinde alkol çıkmaması üzerine,  idrar ve kan testinde sürücünün uyuşturucu madde kullandığı saptandı. Her iki şüphelinin de 'uyuşturucu madde kullanmak ve adam yaralama' suçundan sabıka kaydı olduğu öğrenildi. Olayın ardından saldırganların kullandığı araç trafikten men edilirken, sürücünün ehliyetine el konuldu.

Hasan Ç. ve İsmail U.,yapılan sorgulamanın ardından bugün 'Kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

----------------

Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi

(Haber- Kamera: Mehmet Kayhan YILDIZ KONYA DHA))

==================================================

3)TARTIŞTIĞI EŞİNİ VE ÜVEY OĞLUNU BIÇAKLADI

ANTALYA'da 44 yaşındaki Ahmet İ., boşanmak üzere olduğu eşini ve onun ilk eşinden olan oğlunu kafeteryada otururken bıçakla yaraladı.

Olay, bugün sabah saatlerinde Muratpaşa İlçesi Konyaaltı Caddesi üzerindeki bulunan seyir terasındaki bir çay bahçesinde meydana geldi. Ev hanımı 42 yaşındaki Hatice İ. sabah saatlerinde küçük oğlu 8 yaşındaki Ali İ. ve bir önceki eşinden olan oğlu 24 yaşındaki Umut Ç. ile seyir terasında gezintiye çıktı. Bu sırada Hatice İ., boşanmak üzere olduğu eşi Ahmet İ. ile telefonda tartıştı. Eşinin olduğu yeri öğrenen Ahmet İ., çay bahnçesine gelen kafeteryada oturan eşine ve üvey oğluna saldırdı. Önce üvey oğlu Umut Ç.'yi göğüs bölgesinden, ardından eşini de bacağından bıçaklayan Ahmet İ., o sırada devriye görevi yapan polis ekipleri tarafından yakalandı. İşletme sahiplerinin haber verdiği 112 sağlık ekipleri tarafından, Hatice İ. Atatürk Devlet Hastanesi'ne, Umut Ç. ise Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Umut Ç.'nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, zanlı Ahmet İ. polis merkezine götürüldü. Olaya tanık olan küçük Ali İ.'nin ise büyük korku yaşadığı görüldü.İşletmenin güvenlik kamerasına ise zanlının gelişi ve olayı gerçekleştirdikten sonra uzaklaşması yansıdı.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------------------------

Bıçağın olay yerinde görüntüsü

Olayın olduğu yerden görüntü

Güvenlik kamerası görüntüleri

-Anne ve oğlunun araç ile gelmeleri

-Şüphelinin hızlı adımlarla gelişi

-Kadının kaçması ve şüphelinin kovalaması

-Vatandaşların müdahale etmeleri

-Panik anlarından görüntü

Olay yeri inceleme ekibinin çalışması

Polis aracının görüntüsü

Güvenlik kameralarından görüntü

Detaylar

207 MB -01.51

Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

======================================================

4)İNGİLİZ EFSANESİ ASTON MARTİN'İN VULCAN MODELİ İZMİR'DE

İNGİLİZLERİN efsane otomobil markası Aston Martin'in Türkiye distribütörü D&D Motorlu Araçlar, dünyada sadece 24 tane bulunan, yurt dışı satış fiyatı 2.4 milyon pound olan 'Vulcan' modelini İzmir Folkart Towers showroom'unda tanıttı. Türkiye'deki fiyatı vergilerle 45 milyon TL'ye ulaşan ve otomobil tutkunları tarafından 'şaheser' olarak yorumlanan, sadece pist kullanımı için üretilen ve teknolojik özellikleriyle büyük ilgi toplayan Aston Martin Vulcan modeli, Mayıs ayı boyunca İzmir'de sergilenecek. D&D Motorlu Araçlar Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Kaya, "Yakın zamanda İzmir'de Aston Martin servisimizi açmayı planlıyoruz. 2017'in Aston Martin için dolayısıyla da bizler için altın çağ olacağına inanıyorum" dedi.

Aston Martin'in sadece pist kullanımı için ürettiği ve 24 adetle sınırlı tuttuğu Vulcan modeli, 7 litrelik V12 motora sahip. Vulcan modeli sıra dışı tasarımının yanı sıra, 820 beygirlik motoru ve hafifliği ile otomobil tutkunları tarafından şaheser olarak yorumlanıyor. Aston Martin Kreatif Grup Başkanı Marek Reichman'ın başkanlığındaki tasarım ekibinin imzasını taşıyan bu süper otomobil, keskin hatları ve ince far tasarımıyla tüm dikkatleri üstüne çekmeyi başarıyor. Vulcan modeli Mayıs ayı boyunca İzmir'de sergilenecek. Satışa çıktığı bir saat içinde tamamının tükendiği belirtilen yurt dışında 2.4 milyon pounda satılan 'Vulcan' modelinin, Türkiye'deki fiyatı ise vergilerle 45 milyon TL'ye ulaşıyor.

İzmir Folkart Towers showroom'undaki lansmanda konuşan Aston Martin Türkiye distribütörü D&D Motorlu Araçlar Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Kaya, "Aston Martin Vulcan modelini İzmir'de sergilemekten dolayı çok mutluyuz. İzmir kısa süre içinde Aston Martin'in önemli üslerinden biri olmayı başardı. 2015 yılında İzmir'e açtığımız ilk showroom'umuz satışları ve hizmet kalitesi ile yurtdışının da ilgisini çekti. İzmir'de önemli bir Aston Martin kitlesi var. Aston Martin'e sahip olmak özel bir deneyim. Gerek teknolojisi gerekse lüks anlayışı ile Aston Martin'in her bir modeli mühendislik harikası. Tabii ki sadece araç satışı değil, satış sonrası hizmetleriniz de oldukça önemli. Yakın zamanda İzmir'de Aston Martin servisimizi açmayı planlıyoruz. 2017'in Aston Martin için dolayısıyla da bizler için altın çağ olacağına inanıyorum. D&D Motorlu Araçlar olarak Aston Martin satışlarında şu an en fazla satışı yapan İngiltere'yi geçmeyi hedefliyoruz. Bu hedefimize her geçen gün daha fazla yaklaşıyoruz. Türkiye adına gurur verici bir tablo. Henüz Türkiye'de satışa çıkmayan Aston Martin modelleri rekor ön sipariş alıyor. Bugünün değil yarının satışını yapıyoruz. Bu başarı herkese nasip olmaz" dedi.

Aston Martin Vulcan lansmanı için İzmir'e gelen Aston Martin Orta Doğu - Türkiye - Kuzey Afrika CEO'su Christopher Sheppard da konuşmasına Türkçe 'merhaba' diyerek başladı. Christopher Sheppard, "Süper otomobilimiz Vulcan'ı İzmir'de sergilemek heyecan verici. Türkiye pazarı en iddialı olduğumuz ve büyük beklentimizin olduğu bir pazar. D&D Motorlu Araçlar ile güçlü bir iş ortaklığımız bulunuyor" dedi.

Aston Martin markasının dünyadaki pazar payını arttırırken Türkiye'deki partnerlerinin de başarılı bir grafik çizdiğini dile getiren Sheppard, "Nevzat Kaya ile başarılı iş ilişkimizin yanı sıra iyi bir dostluğumuz var. Türkiye pazarına adım atarken Aston Martin Türkiye'yi layık olduğu noktaya taşıyacak bir distribütör arayışımız vardı. Şimdi görüyorum ki doğru bir karar vermişiz. Türkiye'ye yatırımlarımız devam ediyor ve özellikle bu dönemde hız kazanacak.Türkiye ekonomisi yatırımcıya güven veriyor ve dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi içine gireceğinize inanıyorum. Aston Martin olarak ikinci yüzyıl planımızı DB 11 lansmanıyla duyurduk. Bu planın bir parçası olarak 2020'ye kadar her 9 ayda bir modellerimize bir yenilik getiriyor olacağız" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Tanıtımdan görüntü.

Konuşmalardan görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM- Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR,

=======================================================

5)RİZE'DE ENGELLİ ÇOCUKLAR POLİS OLDU

RİZE'de, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında zihinsel ve bedensel engelli 3'ü kız 12 çocuk bir gün için polis oldu. Üniforma giyen, telsizle anons eden, zırhlı araçlara binerek siren çalan ve motosikletli polislerle tur attırılan çocuklar doyasıya eğlendi. Rize Emniyet Müdürlüğü, Engelliler Haftası nedeniyle bedensel ve zihinsel engelli çocuklara yönelik etkinlik düzenledi. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bahçesindeki etkinlikte çocuklara Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Toplum Destekli Polis üniformaları giydirildi. Rize Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy'un da izlediği etkinlikte polis memurlarının yardımıyla resmi geçit töreni yapan çocuklar, narkotik köpekleri timi ile Hektor'un gösterilerini izledi. Zırhlı polis araçlarına binen ve siren çalan çocuklar telsizle anons yaptı, motosikletle tur attırıldı. Toplumsal Müdahale Aracı TOMA'nın su sıkma gösterisini de izleyen çocuklar oldukça keyifli anlar yaşadı.

Rize Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, engelli kelimesi yerine özel çocuklar demeyi daha doğru bulduğunu belirterek, engeli daha çok toplumun ve insanların koyduğunu ifade etti. Aksoy, "Toplumda kendimiz engel çıkarmazsak ve engel olmazsak engelli diye bir şey olmaz. Ancak böyle özel kardeşlerimiz ve çocuklarımız olur. Aramızda engel olmasın, engelleri kaldıralım. Engelleri koyan kötü insan, kaldıran iyi insanlar. Hepimizin başına her şey gelebiliyor. Hepimiz engelli adayıyız" dedi.

Etkinlikte, engellilere yönelik sergilediği örnek davranışlardan dolayı yılın şoförü seçilen Aslan Uzunoğlu'na da çiçek sunuldu.

Görüntü Dökümü

----------------------

Emniyet müdürünün çocukları selamlaması

Resmi geçit yapmaları

Telsiz anonsu yapmaları

Motosiklete binmeleri

Zırhlı araçlara binmeleri

Emniyet mü. Sadettin Aksoy'un açıklaması

Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

Süre: 6.00 dk.   Boyut: 190 mb.

===============================================

6)KAYSERİ ' DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ  PKK' DAN GÖZALTINA ALINDI

KAYSERİ'de, PKK/KCK terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda, Erciyes Üniversitesi'ne kayıtlı 'Tolhildan Rıha' kod adlı D.K. yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, elde edilen dokümanların incelenmesi sonucu, bazı örgüt üyelerinin deşifre olduğu kaydedildi. Açıklamada, "Deşifre edilen, geçmiş dönemde Diyarbakır'da, cezaevlerindeki PKK/KCK terör örgütüne bağlı suçlardan tutuklu ve hükümlü bulunan kişilerce, terörist başına sözde uygulanan tecridi protesto etmek amacıyla gerçekleştirilen yasadışı eylemlere katılması nedeniyle tutuklanan ve tahliye edilen, daha sonra 2014 yılında terör örgütünün yapılanmalarından Sivil Savunma Birlikleri (YPS) içinde eğitim aldıktan sonra Kayseri'ye gelerek Erciyes Üniversitesi'ne kayıt yaptırarak eğitime başlayan örgüt mensubu Tolhildan Rıha kod adlı D.K., Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu yakalanarak gözaltına alındı" denildi.

Gözaltına alınan D.K.'nın Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

DHA-Güvenlik - Türkiye-Kayseri - DHA

Görüntü Dökümü

--------------------------

Polis kamerasından görüntüler

( Haber: Zafer BARIŞ-Kamera: KAYSERİ DHA)

DV 1 DOSYA, 1 dakika, 36 saniye/51,2 MB

================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement