Gündem Özeti / 17 Haziran 2013 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 17 Haziran 2013

ANADOLU AJANSI.

17.06.2013 00:02

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir ve beraberindeki heyet ile Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, Ahmet Öksüzkaya, Kayseri Erciyesspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Eren ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek. (Ankara/14.00/16.45)

-Cumhurbaşkanı Gül, Erzurum Milletvekili Recep Akdağ'ın kızının ATO Congressium'daki nikah törenine katılacak. (Ankara/19.30)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Rixos Otel'de düzenlenecek Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu toplantısına katılacak.

Toplantıda, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de bulunacak. (Ankara/13.30)

-Başbakan Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz'ı Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek. (Ankara/18.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,  "Türkiye-AB Mali İşbirliği 2014-2020" konulu toplantıya katılacak. (Ankara/13.00)

2- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ankara Sheraton Hotel'de düzenlenecek "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair" çalıştaya katılacak. (Ankara/09.30)

3- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ilköğretim okullarında görevli öğretmenlerin dönem sonu mesleki çalışmaları kapsamında uzaktan eğitim programına katılacak (Ankara/09.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- G8 Devlet Başkanları Zirvesi, Kuzey İrlanda'da başlayacak. Zirveye, ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron'un yanı sıra Japonya, Fransa, İtalya ve Kanada'nın liderleri katılacak. (Enniskillen/Belfast)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. (Şam/Halep/Beyrut)

3- Mısır'da atanan 17 yeni vali Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin önünde yemin edecek. (Kahire)

4 -Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr, Etiyopya'yı ziyaret edecek. (Adisababa)

5- Irak'taki güvenlik olayları takip ediliyor. (Bağdat/Musul)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayı Hanehalkı İşgücü İstatistiklerini açıklayacak. (Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Üniversitelerarası Kurul'un 215. toplantısı, Yalova Üniversitesinin ev sahipliğinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın katılımıyla gerçekleştirilecek. (Yalova/10.30)

SPOR

1-  A Milli Kadın Basketbol Takımı, Fransa'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda, A Grubu'ndaki üçüncü ve son maçında Slovakya ile karşılaşacak. (Vannes/16.00)

2- Bursaspor Kulübünün olağanüstü kongresi, Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak.  (Bursa/19.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement