Türkiye, 30 Ağustos Zafer Bayramının 97. yıl dönümünü kutluyor - Son Dakika
Genel

Türkiye, 30 Ağustos Zafer Bayramının 97. yıl dönümünü kutluyor

Türkiye, 30 Ağustos Zafer Bayramının 97. yıl dönümünü kutluyorZafer Bayramında 'kralların ressamı'na ait Atatürk kompozisyonları sergilendi KIRIKKALE - Kırıkkale'de, 30 Ağustos Zafer Bayramının 97.

31.08.2019 02:23  Güncelleme: 02:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, 30 Ağustos Zafer Bayramının 97. yıl dönümünü kutluyor

Zafer Bayramında 'kralların ressamı'na ait Atatürk kompozisyonları sergilendi

KIRIKKALE - Kırıkkale'de, 30 Ağustos Zafer Bayramının 97. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen çeşitli etkinliklerde "kralların ressamı" olarak tanınan Rahmi Pehlivanlı'nın Anıtkabir'den getirtilen "Atatürk Kompozisyonları" resimlerinin replikaları sergilendi.

Kırıkkale'de düzenlenen ilk tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, İstiklal Marşının okunması ve göndere Türk bayrağının çekilmesiyle başladı. Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinliklere ellerine Türk bayrağı alan vatandaşlar da katıldı. Halk oyunları gösterileri ve öğrencilerin okuduğu şiirler sonrası buradaki program, askerin geçit töreniyle sona erdi. Günün anısına bir araya gelen bir grup motosiklet tutkunu ise şehitleri anmak için caddelerde kortej yaptı.

Etkinlikler, Kültür ve Turizm Müdürlüğünde devam etti. Amerika, Avrupa ve Afrika'da kabul görmüş, "Kralların Ressamı" olarak tanınan Rahmi Pehlivanlı'nın Anıtkabir'den getirtilen "Atatürk Kompozisyonları" resimlerinin replikaları sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri sergi hakkında Kültür ve Turizm İl Müdürü Aydın Demiröz'den bilgi aldı.

"Biz ecdadımıza müteşekkiriz"

Millet olarak fedakarlığın ve bedelin en ağırını ödediklerini ifade eden Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, "Öncelikle millet olarak hepimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun. Hürriyet, zafer, bağımsızlık eşsiz değerler ve uğrunda fedakarlık yapılması gereken değerler. Biz millet olarak bu fedakarlığın bu bedelin en ağırını ödedik. Hep kadınıyla, çocuğuyla, ihtiyarıyla, genciyle bir mücadele verdik ve bu mücadele sonucunda da bağımsızlığımızı ve hürriyetimizi elde ettik. Biz ecdadımıza müteşekkiriz. Onları rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz. Bize bıraktıkları mirası da gözümüz gibi kollayacağımıza bu bayramlar vesilesiyle bir kere daha yemin ediyor, and içiyoruz." dedi.

"İnşallah güzel bir müze ve sergi salonumuz olur"

Sezer, "Bugün burada aynı şekilde 'kralların ressamı' Rahmi Pehlivanlı'nın eserleri sergileniyor. Daha önce 184 adet eserini biz buraya getirmiştik Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan alarak. Bugünde yine aynı şekilde arkadaşlarımızın çalışması sonucunda Anıtkabir'deki eserlerinin bire bir replikalarını getirme imkanı bulduk. İnşallah önümüzdeki dönemler de güzel bir müzemiz ve güzel bir sergi salonumuz olur." diye konuştu.

Bütün Türk milletinin zafer bayramını kutlayan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise "Allah bu millete her zaman zaferler daim etsin" dedi.

Muş'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

MUŞ - Muş'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'ncı yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türk Silahlı Kuvvetleri adına Yüzbaşı Emrah Senirget, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın önemine değindi.

Ardından şiirlerin okunduğu program, Vali Vekili Alper Çifçi'nin tebrikleri kabul etmesi ve Garnizon Şehitliği'nin ziyaret edilmesi ve şehitlerin kabrine karanfil bırakılması ile sona erdi.

Törene; Muş Vali Vekili Alper Çifçi, Garnizon Komutanı İhsan Gökoğlan, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve kamu kurumu müdürleri katıldı.

Varto'da 30 Ağustos zafer bayramı kutlamaları

MUŞ - Muş'un Varto ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen tören; Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Varto Kaymakamı Ertuğrul Avcı, İlçe Jandarma Bölük komutanı Jandarma Binbaşı Yunus Pehlivan, Emniyet Müdürü Ekrem Meydan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne, kamu kurum amirleri ile Siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katıldığı törende, Personel Teğmen Ahmet Taşkın tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Tören Kaymakam Ertuğrul Avcı'nın makamında tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi

- Malazgirt'te 30 Ağustos Zafer Bayramı

MUŞ - Muş'un Malazgirt ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Garnizon Komutanı Personel Teğmen Yusuf Gürel'in günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yapmasının ardından Cumhuriyet meydanındaki program sana erdi. Cumhuriyet Meydanındaki Programın ardından Kaymakamlık makamında İlçe Kaymakamı Emre Yalçın'ın tebrikleri kabul etmesinin ardından sona erdi.

Törene ilçe Kaymakamı Emre Yalçın, Belediye Başkanı Cengiz Altın, Garnizon Komutanı Personel Teğmen Yusuf Gürel, Jandarma Komutanı Samet Tonga, İlçe Emniyet Müdürü İlker Eşki, Kurum Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK'lar, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Ağrı'da Zafer Bayramı Kutlamaları

AĞRI - Ağrı'da 30 Ağustos Zafer Bayramı, düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ağrı'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'nci yıl dönümü kutlamaları Abide Meydanı'nda saat 09.00'da Vali Süleyman Elban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Metin ve Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Abide Meydanında yapılan Zafer Bayramı kutlamaları sona erdi. Ardından Valilikte düzenlenen tebrikat programında Ağrı Valisi Süleyman Elban tebrikleri kabul etti.

Valilik makamında gerçekleşen tebrikat programının ardından Zafer Bayramı kutlamaları Erzurum Caddesi'nde düzenlenen programla sürdü. Burada düzenlenen program,Vali Süleyman Elban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Metin, Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, kurum amirleri ve vatandaşların katılımıyla saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Vali Süleyman Elban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Metin ve Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın törene katılan asker ve vatandaşların bayramını kutlamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu. Ortaokul ve Lise öğrencilerinin okuduğu şiirlerin ardından, Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan folklor ekibi programa katılanlara gösterilerini sundu. Öğrenci ve askeri birliklerin geçişi ile Erzurum Caddesinde düzenlenen tören sona erdi.

Kentte 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları son olarak Orduevinde Gazi ve şehit yakınları onuruna verilen resepsiyonla sona erdi.

Erzurum'da 30 Ağustos coşkusu

ERZURUM - 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıldönümü Erzurum'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Sabah Havuzbaşı'ndaki Atatürk anıtı önünde düzenlenen çelenk sunumunun ardından Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Kolordu Komutanı Tümgeneral Veli Tarakcı tebrikleri kabul etti.

Daha sonra programa Havuzbaşı Kent Meydanı'nda devam edildi. İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekilmesinin ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Türk Silahlı Kuvvetleri adına yapılan konuşmanın ardından Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı gösterisi yapıldı.Törene katılan vatandaşlar Mehteran gösterisi ile adeta coştu.

Program geçit töreni ile sona erdi.

Tokat'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları

TOKAT - Tokat'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Tokat'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Çelenk törenin ardından Tokat Valisi Ozan Balcı, makamında kutlamaları kabul etti. Valilik makamında gerçekleşen resmi kabul sonrasında Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törene geçildi. Törende Vali Balcı, Garnizon ve 48'inci Piyade Er Eğitim Alay Komutanı Piyade Albay Rıfat Dönel ve Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu birlikleri selamladı. Törende, Piyade Yüzbaşı Hasan Çağlar Halli günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tebrik mesajının da okunduğu kutlamalarda öğrenciler tarafından Zafer Bayramı temalı şiirler de okundu. Halk oyunları gösterilerinin alkış topladığı kutlamaları anne ve babası ile izlemeye gelen 2 yaşındaki Ozan Orhan Onur, Ay yıldızlı tişörtü ile ilgi odağı oldu. Tören öğrenciler, gaziler ve askerlerin geçişi ile sona erdi.

Trabzon'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları

TRABZON - 30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Trabzon'da da törenle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Trabzon'da Valilik Meydanı'nda bir tören düzenlendi. Törene Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Garnizon Vekili Piyade Albay Ahmet Burak Yürüten, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, öğrenciler, askerler, polisler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı, şiir okundu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımının konserinin ardından öğrenciler çeşitli spor gösterisi yaptı.

Tören, muharip gaziler, askeri birlikler, polis ve öğrencilerin resmi geçit töreniyle sona erdi.

Türkiye, 30 Ağustos Zafer Bayramının 97. yıl dönümünü kutluyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Türkiye, 30 Ağustos Zafer Bayramının 97. yıl dönümünü kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement