Yurtta Saat 9'u 5 Geçe Hayat Durdu...atatürk Saygıyla Anıldı - Son Dakika
Genel

Yurtta Saat 9'u 5 Geçe Hayat Durdu...atatürk Saygıyla Anıldı

Yurtta saat 9'u 5 geçe hayat durdu.

10.11.2017 12:12

Yurtta saat 9'u 5 geçe hayat durdu...Atatürk saygıyla anıldı

BOLU - Bolu'da, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü töreni, 7'den 70'e tüm vatandaşların katılımıyla Anıt Park'ta gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79'uncu yılında Anıt Park'ta tören düzenlendi. Törene, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu 2'inci Komando Tugay Komutan Vekili Abdulkadir Kavuncu ve protokol üyeleri ile birlikte yüzlerce vatandaş katıldı.

Anıt Park'ta bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti. Saatler 09.05'i gösterdiğinde yaya olan vatandaşlarla birlikte trafikte olan sürücüler de araçlarından inerek Ata'ya saygı duruşunda bulundu. Törende küçük bir çocuk da ailesiyle birlikte geldiği anmada, saygı duruşu boyunca yerinden ayrılmadı.

ÇANAKKALE - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79. yılı dolayısıyla, Çanakkale'de tören düzenlendi. Saat 09.05'de sirenlerin çalmasıyla birlikte hayat durdu.

Çanakkale'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, protokol üyelerinin yanı sıra askeri erkan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saat 09.00'da Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan meydanda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Çelenklerin konulmasının ardından saat 09.05'de verilen 'Tİ' işaretiyle birlikte adeta zaman durdu ve 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında Çanakkale caddelerinde de siren sesleri eşliğinde adeta hayat durdu. Bazı vatandaşlar araçlarından inerek Saygı Duruşu'nda bulunurken, bazı vatandaşlar ise Saygı Duruşu esnasında gözyaşlarına hakim olmadı.

Bando eşliğinde İstiklal Marşı okunarak bayrak göndere çekilip, daha sonra ise yarıya indirildi. Atatürk Anıtı yanına hazırlanan meşaleler yakıldı. Bazı vatandaşlar Atatürk Anıtı'na çiçekler bırakırken, bazıları da Atatürk Anıtı'yla fotoğraf çekildi.

CHP'den alternatif çelenk

Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Örgütü Atatürk Anıtında alternatif çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. Törene CHP Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz, CHP İl Başkanı Nejat Önder, CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile partililer katıldı. Tören, CHP il örgütü üyeleri tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla sona erdi.

BURSA - Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79. yılında tüm Türkiye'de olduğu gibi Bursa'da da hayat durdu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 79. yılında tüm Türkiye'de olduğu gibi Bursa'da da hayat durdu. Saat 09.05'i gösterdiğinde Bursa Atatürk Anıtı başta olmak üzere Bursa'nın her yerinde siren seslerinin çalması ile birlikte trafikte araçlar ve yayalar 2 dakikalık saygı duruşuna geçti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Atatürk Anıtı önüne toplanan kalabalık çelenk ve çiçek sunumunun ardından dağıldı. Törene Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KOCAELİ - Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79'uncu yılı nedeniyle 09.05'te İzmit'te çalmaya başlayan sirenleri duyan vatandaşlar işe yetişme telaşlarını unutarak saygı duruşunda bulundular.

Gazi Mustafa Atatürk'ün 79. ölüm yıl dönümünde, saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenler çaldı. Kocaeli'nin İzmit ilçesinde sabah saatlerinde işe yetişmek için koşturan vatandaşlar ise durarak saygı duruşunda bulundular. Duraklarda, yaya köprüsü üzerinde, üst geçit merdivenlerinden çıkanlar, D-100 karayolunda araçlarında inen sürücüler 1 dakikalık saygı duruşunun arından yollarına devam ettiler.

MANİSA - Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılı Manisa'da da anıldı. Atatürk'ün hayatını kaybettiği 09.05'te çalan sirenlerle birlikte Manisa'da iki dakika boyunca adeta hayat dururken törene çocuklarıyla birlikte gelen vatandaşlar Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtına karanfil bırakarak sevgilerini ve özlemlerini gösterdi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 79'uncu yılı Manisa'da düzenlenen törenle anıldı. Cumhuriyet Meydanındaki Milli Egemenlik Anıtı önünde gerçekleştirilen tören çelenk sunumu ile başladı. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, siyasi partiler ve STK'ların çelenk sunumunun ardından siren sesleriyle birlikte iki dakika boyunca saygı duruşunda bulunulan törende sokak ve caddelerde trafik dururken vatandaşlar da oldukları yerde saygı duruşunda bulundu. Esnaflar dükkanlarının önünde temizlik görevlileri de işlerinin başında saygı duruşunda bulunurken, İstiklal Marşının okunmasıyla meydandaki tören tamamlandı.

Törenin ardından özel bir anaokulunun minik öğrencileri Atatürk ve Milli Egemenlik anıtı önüne karanfil bırakırken törene çocuklarıyla katılan bazı vatandaşlar da anıta karanfil bırakarak Atatürk'e olan özlemlerini gösterdi.

Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, askeri erken, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

TOKAT - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 79'uncu yıl dönümünde Sivas ve Tokat'ta düzenlenen törenle anıldı.

Tokat Cumhuriyet Meydanında düzenlenen anma töreni Tokat Valisi Ömer Toraman, Tokat Garnizon Komutanı Albay Aykut Biçeroğlu, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı. Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05'i gösterdiği sırada siren çalınarak saygı duruşuna geçildi. Tüm yurtta olduğu gibi Tokat'ta da Ata'ya saygı için hayat 2 dakikalığına durdu. Belediye temizlik işçilerinden simitçilere, yoldan araçları ile geçen vatandaşlar araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu. 4 yıldır belediye temizlik işçisi olarak çalışan 52 yaşındaki Eryılmaz Yavuz,"Mesaimiz devam ederken siren sesi ile birlikte görevimizi bırakarak Ata'mıza saygımızı gösterdik. Türk milletinin başı sağolsun" dedi. Saygı duruşunda bulunan simitçi Salih Alkan ise,"Atatürk olmasa idi hiçbirimiz olmazdık. Ata'mız ülkemizi kurtardı ona sonsuz minnettarız" diye konuştu. Okuluna giderken servis bekleyen minik Kutluhan Egemen Er ise 10 Kasım nedeniyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını yakasına taktığını söyledi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören ise saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Sivas'ta iki dakikalığına hayat durdu

Sivas'ta da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yıl dönümü nedeniyle Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Sivas Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Sivas Belediyesi'nin Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başlayan anma programda saatler 09.05'i gösterdiğinde ise Sivas'ta hayat durdu. Caddede seyir halinde olan araçlar dururken, polis araçları siren çaldı. O sırada park ve bahçelerde oturan vatandaşlar ayağa kalkarak saygı duruşunda bulundu. Belediyede temizlik işçisi olarak çalışan işçilerde işlerini bırakarak ellerinde süpürgeleriyle saygı duruşunda bulundu. 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Anma programına Garnizon ve 5. Piyade Er Eğitim ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

DENİZLİ - Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yılında Denizli'de yoğun katılımla anıldı.

Denizli Valiliği tarafından Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79. yıl dönümü nedeniyle anma programı yapıldı. Çelenk sunma töreni ile başlayan programa yoğun katılım gerçekleşti. Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtında yapılan programa Denizli Valisi Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Jandarma Komutanı Muhabere Albay Osman Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan, okul müdürleri ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

09: 05'te siren sesi eşliğinde 2 dakika süren saygı duruşu sırasında adeta hayat durdu. Saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı'nın okunmasıyla program sona erdi. Tören boyunca keskin nişancılar yakın binaların çatılarında geniş güvenlik önlemleri aldı. Anma programı Denizli'de çeşitli etkinlikler ile devam edecek.

Yurtta Saat 9\'u 5 Geçe Hayat Durdu...atatürk Saygıyla Anıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Yurtta Saat 9'u 5 Geçe Hayat Durdu...atatürk Saygıyla Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement