Alev Alatlı son yolculuğuna uğurlandı! Cenazeye Erdoğan'ın tabut başındaki sözleri damga vurdu - Son Dakika
Kültür Sanat

Alev Alatlı son yolculuğuna uğurlandı! Cenazeye Erdoğan'ın tabut başındaki sözleri damga vurdu

Çoklu organ yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden yazar Alev Alatlı düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uşurlandı. Cenaze töreninde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Şu anda ablaların ablasını ebediyete uğurluyoruz'' dedi.

03.02.2024 14:04  Güncelleme: 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi yazar ve eğitimci Alev Alatlı, dün çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında hayata gözlerini yumdu. Yazar Alev Alatlı için cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. Törende tabut başında bir konuşma yapan Erdoğan, "Ebediyete ablaların ablasını uğurluyoruz" dedi.

Eyüp Sultan Camii'nde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Sanatçı Orhan Gencebay ve çok sayıda vatandaş katıldı. Eyüp Sultan Camii'nde kılınan cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.

Alev Alatlı son yolculuğuna uğurlandı! Cenazeye Erdoğan'ın tabut başındaki sözleri damga vurdu

"BİZİMLE BİRLİKTE YOL ARKADAŞLIĞI YAPTI"

Törende duygusal bir konuşma yapan Erdoğan, "Gerçekten şu anda ebediyete Hakka ablaların ablasını uğurluyoruz. Muhabbetinde hep şunu söylerdi; anneciğim, ablacığım... Böyle bir güzelliği vardı. Bizimle birlikte yol arkadaşlığını yapan bir ablamız bir hanımefendiydi. O güzelliklere sahip bir abla, bir anneydi. Rabbim mekanını cennet eylesin. Tüm ailesine de başsağlığı dilerken, toprak anamız ebediyete uğurlanıyor. Rabbim yar, yardımcımız olsun" ifadelerini kullandı.

Alev Alatlı son yolculuğuna uğurlandı! Cenazeye Erdoğan'ın tabut başındaki sözleri damga vurdu

YAZAR ALEV ALATLI KİMDİR?

Alev Alatlı, akademisyen, sosyolog, köşe yazarı ve ekonomisttir. Modern Türk romancılığının önde gelen isimlerinden Alatlı, 16 Eylül 1944 yılında Menemen'de doğmuştur. Babası Ertuğrul Alatlı'nın askeri ataşe olarak görev yaptığı Tokyo'da liseyi okuyan Alev Alatlı, Ekonomi & İstatistik lisansını ODTÜ'den, Ekonomi ve Ekonometri yüksek lisansını "Fulbright" bursu ile gittiği Vanderbilt University'den aldı.

KIDEMLİ EKONOMİST OLARAK ÇALIŞTI

Doktora programına New Hampshire'daki Dartmouth College'de başlayan Alatlı, ilahiyat konusunda ve düşünce ve medeniyet tarihi üzerinde yoğunlaştı. Doktora derecesini almadan 1974'te Türkiye'ye dönen Alatlı, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde öğretim görevlisi, Devlet Planlama Teşkilatı'nda kıdemli ekonomist olarak çalıştı.

2014'TE ÖDÜL ALDI

Alev Alatlı, Edebiyat alanında 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne lâyık görülmüştür. Alatlı, 2018 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 24 Haziran seçimlerinin ardından oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu'na üye olarak atanmıştır.

Alev Alatlı son yolculuğuna uğurlandı! Cenazeye Erdoğan\'ın tabut başındaki sözleri damga vurdu

Son Dakika Kültür Sanat Alev Alatlı son yolculuğuna uğurlandı! Cenazeye Erdoğan'ın tabut başındaki sözleri damga vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Erol MARASLI: Siz abla,abi sistemine alışıksınız.şaşırmadım 81 104 Yanıtla
  • cemal köse: Şov için hiç bir fırsat kaçırılmıyor. 66 58 Yanıtla
  • Erol MARASLI: Bu beğeni butonunu aşağı doğru yapanlar yalanmı söylüyorum kısa geçmiş tarihe baktıgımızda kim kimle yol yürüdü.kimseye iftira attıgım yok sade gerçekler 35 51 Yanıtla
  • Ali Kublay: Allah gani gani rahmet eylesin Mekanı cennet olsun gerçek milliyetçi gerçek aydindi 59 16 Yanıtla

Advertisement