AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, uzun yıllar Ulaştırma Bakanlığı yaptığını belirterek, " Kırklareli'nde 2002 yılında, sadece 77 kilometre bölünmüş yol vardı. Ne kadar sürede? 80 yılda. O da rahmetli Özal döneminde yapılanlar. Bunun üzerine 14 yılda 135 kilometre bölünmüş yol yaptık. Helal olsun. Yolları böldük, hayatları birleştirdik, yolları böldük, milleti birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz." dedi.
AK Parti'nin Kırklareli mitinginde konuşan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 18 yaşındaki gençlerin milletvekili, muhtar, belediye meclis üyesi, belediye başkanı olmasına karşı çıktığını belirterek, "Buna karşı çıkıyor. Peki kaç istiyorsun? 25'i doldursun, ondan sonra olsun. Senin keyfine göre mi hareket edeceğiz? Gençler bu ülkenin vatandaşları değil mi? Gençlerin seçilme hakkı yok mu? Bunun cevabını verecek miyiz gençler? Bu, 18 yaşına karşı çıkıyor ya. Ben de açtım baktım, seçimlerden önce ne vaat etmiş, diye. Seçim beyannamesinde, seçim vaatlerine baktım diyor ki; 'Seçilme yaşını 21'e indireceğiz.' Be kardeşim biz indiriyoruz, niye karşı çıkıyorsun? Madem söz verdin, yapamadın. Biz yapıyoruz, gel destek ver. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu." ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu'nun "Cumhurbaşkanı Meclis'i feshedecek" diyerek yalan söylediğini savunan Yıldırım, şöyle konuştu:
"Efendim böyle bir şey yok. Bu değişiklikte cumhurbaşkanının da, Meclis'in de feshedilmesi yok. Fesih ne demek? Sona erdirmek. Bu meclis 2 sefer fesholdu. Bir, 1960'ta darbeyle, ikincisi de 12 Eylül'de fesholdu. Çünkü parlamento kapatıldı, meclis dağıtıldı. Onun için fesih diye bir şey yok. Ne var? Meclis'i seçime gönderme var. Nasıl olacak? Diyelim ki meclis seçildi, çalışıyor. Cumhurbaşkanı da seçildi çalışıyor. Bir aksilik oldu. Cumhurbaşkanını sıkıştırıyorlar, çalışamaz duruma geldi. O zaman diyor ki cumhurbaşkanı; 'Bak, beni engellerseniz seçime giderim.' Seçime gidince ne oluyor? Hem kendisi seçime gidiyor, hem meclisi götürüyor. Niye? Aynı gün seçim var. Onun için kolay kolay seçim kararı almıyor, uzlaşıyorlar, krizi çözüyorlar. Aynı hak, meclisin de var. Meclis de karar alabilir. Diyelim ki cumhurbaşkanı kurduğu hükümetle, pek meclisi takmıyor, istediği gibi yapmaya çalışıyor. O zaman da meclis diyor ki; 'Bak, ayağını denk al, kendine gel. Yoksa seçime giderim.' Seçime gidince ikisi birden gidiyor. Biri gidip, biri kalmıyor. Onun için bu sistem uzlaşmayı getiriyor, bu sistem anlaşmayı getiriyor. Hiç kimse kolay kolay sonucu belli olmayan bir karar alamaz. Onun için bunlar, sistemin kontrol ve denetleme mekanizmaları. Dolayısıyla bu şekilde istikrar, kalıcı istikrar sağlanmış oluyor. Gördüğünüz gibi sistem, her yönüyle güçlü ekonomi, daha hızlı kalkınma, terörden arınmış, güçlü, kalkınan Türkiye için olmazsa olmaz bir şeydir."
Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun son günlerde meydanlarda söylediği "Ben zaten 82 darbe anayasasına o gün (hayır) demiştim" sözlerini de hatırlatarak, "Kenan Evren darbe yaptığı zaman. Güzel, iyi yapmışsın. Uzağı görmüşsün (hayır) demişsin. Peki şimdi niye (hayır) diyorsun? Biz o (hayır) dediğin anayasayı değiştiriyoruz. Ey Kılıçdaroğlu uyan, uyan! 82'de kalmışsın, artık uyan! Geleceğe bakalım geleceğe." dedi.
Kırklareli'deki yatırımlar
AK Parti döneminde Kırklareli'de yapılan yatırımlara değinen Yıldıkım, "Her bir şehrimizi kalkındırmak için 15 yıldır var gücümüzle çalışıyoruz. Sadece günlük ihtiyaçları karşılamak değil, şehirlerimizi geleceğe hazırlamak için de büyük bir gayret gösteriyoruz. Bakın Kırklareli'ye son 15 yılda 5,5 milyar yatırım yaptık. Helali hoş olsun. Okul, eğitim alanında büyük yatırımlar yaptık. İhracat, ithalat alanında büyük yatırımlar yaptık. 672 tane derslik, bin 308 konut, 23 adet spor tesisi yaptık." ifadelerini kullandı.
2007 yılında Kırklareli'ne üniversite kurduklarını aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:
"Üniversitenin 10 fakültesi, 3 yüksek okulu, 7 meslek yüksek okulu, 3 enstitüsü var. Kırklareli Üniversitesinin öğrenci sayısı bugün 27 bine ulaştı. Gençleri düşünmek bu. Lafla 'gençlerin geleceğini hazırlayacağız' demek olmuyor. 250 yataklı merkezde bir hastane, 100 yataklı Babaeski'de bir başka hastane, İğneada'da hastaneyi yaptık, hizmete sunduk. Merkeze, Lüleburgaz'a hastanelere, mevcut hastanelere ek binalar yaptık. Kırklareli'nde ağız diş sağlığı merkezi yaptık. Kırklareli gibi bir ilde, kocaman şehirde sadece 3 tane ambulans vardı 2002'de. Bugün ne kadar? 44 ambulans, 44. AK Parti farkı bu. Uzun yıllar Ulaştırma Bakanlığı yaptım. Kırklareli'de 2002 yılında sadece 77 kilometre bölünmüş yol vardı. Ne kadar sürede? 80 yılda. O da rahmetli Özal döneminde yapılanlar. Bunun üzerine 14 yılda 135 kilometre bölünmüş yol yaptık. Helal olsun. Yolları böldük, hayatları birleştirdik, yolları böldük, milleti birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz."
Kırklareli, Dereköy, Aziziye, Bulgaristan yolunu yaptıklarını anımsatan Yıldırım, D-100 devlet yolu, Kuleli, Necatiye, Varyant, Yeniköy, Demirciköy yollarını bitirdiklerini, 59 kilometresi Kırklareli'de olan Çorlu Köprülü Kavşağı Edirne Köprülü Kavşağı arasındaki otoyol üzerinde iyileştirmeler ve viyadükler yaptıklarını kaydetti.
Başbakan Yıldırım, İğneada Beğendik Balıkçı Barınağı'nı hizmete açtıklarını, Sergen Barajı ve göletleri tamamlayarak 163 bin dönüm araziyi suyla buluşturduklarını, bu çalışmalarla Ergene Nehri'nin su kalitesinin arttığını ve kirliliğin azaldığını söyledi.
Kırklareli'yi doğal gazla tanıştırdıklarını ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Tarımdan hayvancılığa tam 1,5 milyar lira destek sağladık. Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi'nde 300 kişi çalışırken, bugün Kırklareli Evren-8 ve Büyükkarıştıran organize sanayi bölgelerinde toplam 30 bin kişi çalışıyor. Kırklareli'de öğrenci yurt kapasitesi sadece 464 iken, bugün bu sayı 3 bin 588'e çıktı. Yıllardır bitmeyen Kırklareli Kültür Merkezini geldik, tamamladık. Devam eden projeler 300 yataklı Lüleburgaz, Demirköy, Pınarhisar hastanelerinin yapımı sürüyor Edirne ile Kırklareli arasını bölünmüş yol olarak yapıyoruz, yakın zamanda tamamlanmış olacak. Şimdi müjde. Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattı, Kırklareli'den geçecek, hayırlı uğurlu olsun. Türkiye'nin mutlu ve müreffeh yarınları için var mıyız? Milletin birliği, dirliği için hazır mıyız? Güçlü Türkiye için hazır mıyız Kırklareli? Refah için, kalkınma için, kardeşlik için var mıyız? Tek devlet için, tek vatan için, tek bayrak için, tek millet için kararımız 'evet'."
Gazi Mustafa Kemal Atatürk 20 Aralık 1930'da Kırklareli'ye gediğinde "Çok çalışın, halka doğruyu söyleyin." dediğini aktaran Başbakan Yıldırım, "Biz doğruları söyledik. Kimin doğru söylediğini, kimin doğruyu söylemediğini bu millet iyi bilir, sizler iyi bilirsiniz. Bugüne kadar hiç aldatmadık, aldanan olmadık, aldatan olmadık. Milletimize hep doğruyu söyledik. Bu duygu ve düşüncelerle yapılacak halk oylamasının ülkemiz için, milletimiz için, Kırklareli için, gençlerimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Gününüz mübarek olsun, Regaip Kandiliniz mübarek olsun, geleceğimiz aydınlık olsun." dedi.
Notlar
Miting alanının değişik yerlerine, Türk bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım posterleri, AK Parti flamaları ve "Kararımız Evet" yazan pankartlar asıldı.
Tören alanına gelen Başbakan Yıldırım, vatandaşların yoğun sevgi gösterisiyle karşılandı. Kırmızı-beyaz fular taktığı görülen Başbakan Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile kürsüye çıkarak, vatandaşları selamladı.
Törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, milletvekilleri ve ilçe başkanları da katıldı.
Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından alandaki vatandaşlara satranç takımı ve karanfil dağıttı.
Yıldırım ayrıca alandaki bazı vatandaşlarla tokalaştı, fotoğraf çektirdi. Çocuklara da oyuncak hediye eden Yıldırım, bazı çocukları sevdi.
(Bitti)
Son Dakika › Politika › AK Parti'nin Kırklareli Mitingi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?