31 Mart'ın "en"leri! İşte AK Parti ve CHP'nin en yüksek oy oranıyla kazandığı belediye başkanlıkları - Son Dakika
Politika

31 Mart'ın "en"leri! İşte AK Parti ve CHP'nin en yüksek oy oranıyla kazandığı belediye başkanlıkları

31 Mart yerel seçimlerinde partilerin en yüksek oranla kazandıkları belediye başkanlıkları belli oldu. AK Parti'de ilk üç sıra Siirt Tillo, Yalova Termal ve Ordu Kumru olurken CHP'nin ilk üçü ise İzmir Urla, İstanbul Kadıköy ve Bakırköy oldu.

02.04.2024 10:47  Güncelleme: 14:00

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Siirt Tillo AK Parti'nin, İzmir Urla ise CHP'nin en yüksek oy oranıyla belediye başkanlığını kazandığı ilçeler oldu. AK Parti, Tillo'da belediye başkanlığı seçiminde yüzde 76,81'lik, CHP ise Urla'da yüzde 70,52'lik oy oranına ulaştı.

BÜYÜK BİRLİK'TEN ŞARKIŞLA'DA REKOR OY

Kayseri Özvatan MHP'nin, Diyarbakır Lice DEM Parti'nin, Konya Yalıhüyük Yeniden Refah Partisinin, Isparta Gelendost İYİ Partinin, Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun memleketi Sivas Şarkışla ise BBP'nin 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde belediye başkanlığını en yüksek oy oranıyla kazandığı ilçeler oldu.

Üçten fazla ilçe belediye başkanlığı kazanan partiler ile bağımsız adayların en yüksek oy oranına ulaştığı ilçeler şöyle:

31 Mart'ın 'en'leri! İşte AK Parti ve CHP'nin en yüksek oy oranıyla kazandığı belediye başkanlıkları

EN DÜŞÜK OY ORANIYLA KAZANILAN İLÇE BELEDİYESİ BAHÇESARAY

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde en düşük oy oranıyla kazanılan ilçe belediyesi ise Van'ın Bahçesaray ilçesi oldu. DEM Parti adayı, Bahçesaray'da yüzde 21,33'lük oy oranıyla belediye başkanı seçildi.

En düşük oy oranıyla kazanılan 3 ilçe belediyesi şöyle:

31 Mart'ın 'en'leri! İşte AK Parti ve CHP'nin en yüksek oy oranıyla kazandığı belediye başkanlıkları
31 Mart\'ın "en"leri! İşte AK Parti ve CHP\'nin en yüksek oy oranıyla kazandığı belediye başkanlıkları
Kaynak: AA

Son Dakika Politika 31 Mart'ın 'en'leri! İşte AK Parti ve CHP'nin en yüksek oy oranıyla kazandığı belediye başkanlıkları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement