İsrail Savaş Kabinesi, İran'a karşılık konusunda karara varamadı - Son Dakika
Politika

İsrail Savaş Kabinesi, İran'a karşılık konusunda karara varamadı

İsrail Savaş Kabinesi, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısının ardından bir araya geldi ancak İran'a verilecek karşılık konusunda henüz bir karara varamadı. Savaş Kabinesi'nin zamanlama ve kapsam konusunda karar vermek için ek seçenekler üretmek üzere İsrail ordusunu görevlendirdiği belirtildi.

14.04.2024 21:41  Güncelleme: 22:58

İran'ın İsrail'e yönelik saldırısının ardından İsrail Savaş Kabinesi bir araya geldi. İsrail basının toplantıya yakın kaynaklara dayandırdığı haberlerde, Savaş Kabinesi toplantısının İran'a verilecek karşılık konusunda karara varamadan sona erdiği aktarıldı.

İRAN'A VERİLECEK KARŞILIĞIN ZAMANLAMA VE KAPSAMI KONUSUNDA KARARSIZLIK VAR

Savaş Kabinesi'nin İran'a karşılık verilmesi konusunda kararlı olduğu ifade edilen haberlerde, Savaş Kabinesi'nin zamanlama ve kapsam konusunda henüz bir karara varamadığı belirtildi. Haberde ayrıca İsrail ordusunun İran'a verilecek karşılık konusunda ek seçenekler üretmesi için görevlendirildiği ifade edildi.

İsrail Savaş Kabinesi, İran'a verilecek karşılık konusunda karar veremedi

NETANYAHU, "REFAH SALDIRISINI ERTELEDİ" İDDİASI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'a kara saldırısını ertelediği öne sürüldü. İsrail devlet televizyonu KAN'da yer alan haberde, geçen hafta Refah'a kara saldırısı için "tarihin belli olduğunu" söyleyen Netanyahu'nun bu adımı "ertelediği" iddiasına yer verildi.

İsrail Savaş Kabinesi, İran'a karşılık konusunda karar veremedi

Haberde, Netanyahu'nun Refah'a kara saldırısını neden veya ne zamana kadar ertelediğine ilişkin ise bilgi verilmedi. Netanyahu, 8 Nisan'da yaptığı açıklamada yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah'a kara saldırısı için "tarihin belirlendiğini" söylemişti.

İsrail Savaş Kabinesi, İran'a karşılık konusunda karar veremedi

"İRAN'A DOĞRU ZAMANDA BUNUN BEDELİNİ ÖDETECEĞİZ"

Toplantıdan önce açıklamalarda bulunan Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz İsrail'e yönelik tehditler savurdu. Gantz, "Bölgesel koalisyon kuracağız. İran'a bizim için doğru tarih ve zamanda bunun bedelini ödeteceğiz" ifadelerini kullandı.

İsrail Savaş Kabinesi, İran'a karşılık konusunda karar veremedi

NE OLDU?

İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.

İran, İsrail'in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacaklarını duyurmuştu. İsrail ise İran'ın saldırısına karşılık vereceğini bildirmişti.

İsrail Savaş Kabinesi, İran'a karşılık konusunda karar veremedi

İRAN'DAN İSRAİL'E İHA VE FÜZE SALDIRISI

İran dün İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmıştı. İran, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıklamıştı.

İsrail Savaş Kabinesi, İran\'a karşılık konusunda karara varamadı
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İsrail Savaş Kabinesi, İran'a karşılık konusunda karara varamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Yelloz Kız: tiyatrocular 92 4 Yanıtla
  • İsa Can: Bir Filistinli çocuğun attığı taş kadar zarar vermedi İsraille, nasil oluyor 62 6 Yanıtla
    ayhan kından: Zarar verdimi diycekler 0 0
  • Sedat Bezmen: Bence toplanıp kamera arkalarında bir mangal yaparsanız işi çözersiniz 39 3 Yanıtla
  • Ali Snopçe: Böyle bir tiyatro ne görüldü ne de görülecek. Kimseye haber vermeden iran’ın 8 vatandaşı suriyede terör saldırı yapılarak İsrail tarafından öldürüldü. Karşılığı ise Iran tarafından günler öncesinden haber verilerek 300 roket ve dronlarla Yapılan misilleme sonrası tamamının havada imha edilen ve kimsenin de ölmediği bir korkak saldırı. Iran bu konuda Amerika’nın arka bahçesi ve İsrail’in yandaşı. Ortadoğu huzurunu bozan iki önemli ülkeden biri biri israil diğeri de Iran. Kaç müslüman ırakta öldürdünüz be bugüne kadar kaç yahudi İran tarafından öldürüldü. bugüne kadar. Sayıp bakarsanız ne dediğimi anlarsınız. Matematik yalan söylemez. Üzüntüm iran halkına. 0 0 Yanıtla
  • Ömer Faruk Kurt: buradan yahudi yanlisi yorumlar yapanlara yaziklar olsun insallah iran yahudiye karsi harekatin fitilini atesleyecek 0 0 Yanıtla
  • Ümit Demir : Sonunuz bizim elimizden olacak 0 0 Yanıtla
  • Mustafa tufan: Şimdi dilediğiniz gibi AB ve ABD den silah ve para yardımı alabilirsiniz İsrail ABD iran şeytan üçgeni 0 0 Yanıtla
  • Muhammed İhvan: Güldürmeyin insanları kendinize artık biliyoruz ikinizde çok iyi müttefiksiniz israil ve iran orta doğunun iki çibanı 0 0 Yanıtla
  • Serter Kara: Savunmasız insanlara gücünüz yetiyor yemedi dimi.. İran'da korkudan yarım yamalak iş yaptı sonuç sıfır. 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement