Son dakika haberi... Bakan Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2021 yılı bütçesi üzerinde TBMM Genel Kurulu'nda konuştu: (3) - Son Dakika
Politika

Son dakika haberi... Bakan Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2021 yılı bütçesi üzerinde TBMM Genel Kurulu'nda konuştu: (3)

Son dakika haberi... Bakan Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2021 yılı bütçesi üzerinde TBMM Genel Kurulu\'nda konuştu: (3)

Son dakika haberler: Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Dünyada kendi alanında benzersiz yapısı ile 'Go Turkey' platformu, ülkemizin turizm sektöründeki dijital dönüşümünü başlatarak veriye dayalı ve yapay zeka destekli stratejik turizm planlaması yapılmasına imkan sağlayacak.

08.12.2020 23:39  Güncelleme: 01:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Dünyada kendi alanında benzersiz yapısı ile 'Go Turkey' platformu, ülkemizin turizm sektöründeki dijital dönüşümünü başlatarak veriye dayalı ve yapay zeka destekli stratejik turizm planlaması yapılmasına imkan sağlayacak. Bu, dünyada ilktir. Muhtemelen bu da rakiplerimiz tarafından kopya edilmeye çalışılacaktır." dedi.

Ersoy, TBMM Genel Kurulu'nda, Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2021 yılı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak Kovid-19 salgınının sektör üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek ve kademeli de olsa başlayan turizm hareketlerinin Türkiye'ye yönelmesini sağlamak için, dünyada ilk örneklerden biri olan Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı'nı başlattıklarını söyledi.

Bu program sayesinde, turizm sektörünün, yılı, tüm dünya ve rakiplerden daha düşük bir daralmayla kapattığını söyleyen Ersoy, "Sertifikasyon programı, birçok ülke tarafından örnek gösteriliyor. Rakibimiz olan Yunanistan ve İspanya'da, Türk hükümetinin yaptığı çalışmalar kendi hükümetlerine örnek olarak gösterilmektedir. Rakiplerimizden görece olarak daha düşük daralma da bunun ispatı. Başka lafa ihtiyaç yok." dedi.

Sertifikasyon programını ilk olarak Türkiye'yi en çok ziyaret eden 70 ülkedeki mevkidaşlarına, turizm hareketinin yeniden başlaması için alınan kapsamlı tedbirleri detaylı bir şekilde anlattıklarını bildiren Ersoy, " Ukrayna, Rusya ve Birleşik Krallık gibi ülkemize sürekli ziyaretçi gönderen ana pazarlarımızın basın organlarında yer alacak yayınlar için ağırlama faaliyetleri yürüttük. Titizlikle ve profesyonel bir şekilde yürütülen bu program sayesinde rakibimiz olan diğer ülkelerin önüne geçmiş bulunuyoruz." diye konuştu.

Salgından dolayı turizm sektörünün içinde bulunduğu olumsuzlukların azaltılması ve yeni normal düzende faaliyetlerini yürütebilmesi amacıyla, birçok destek paketi hayata geçirildiğini belirten Ersoy, bunlarla ilgili bilgi verdi.

"1,3 milyar izlenme rakamı"

Hava trafiğinin açılmasıyla birlikte ana pazarlarda televizyon reklamı ve dijital reklamlarla; kalan hedef pazarların tamamında da yine dijital reklamlarla yoğun iletişim çalışmaları yaptıklarını söyleyen Ersoy, "Bu yaz Rusya, İngiltere, Almanya, Ukrayna pazarlarının seyahat için en çok tercih ettiği ülkelerden biri olduk. 2020 yılında 14 ülkede TV reklamlarımız yayınlandı. Ayrıca 8 ülkede, en saygın ve en çok okunan 57 dergide yıl boyunca reklam çalışması gerçekleştirdik." bilgisini verdi.

82 ülkede, 54 film ile devam etmiş olan dijital reklamların toplamda 6,7 milyar gösterim, 1,3 milyar izlenme rakamlarına ulaştığını dile getiren Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin global tanıtım kanalı 'goturkey.com' yenilenmiş yapısıyla yayına alındı. Modern tasarımı ve teknolojik altyapısı ile ülkemizin rakiplerinden ayrışmasına katkı sağlayacak olan platform, Türkiye hakkında bilgi almak ve seyahatini planlamak isteyen tüm kullanıcılara, ülkenin kültür ve turizm değerlerini tek bir çatı altında sunacak. 'goturkey.com' sitesi, kullanıcıların profillerine göre özelleştirilmiş içeriği ile Türkiye'nin global bir turizm markası olarak tanıtımında en önemli rolü oynamaya devam edecek.

Yeni platform, ziyaretçilerin davranış analizini yaparak hedef ülke bazlı tanıtıma, destinasyon tanıtım modeli inşa etmeye ve yeni ürün tasarımına imkan verecek. Yurt içi ve yurt dışı turizm verileri ile beslenen platform ile hedef pazar trendleri, uçuş hareketleri ve rezervasyon hareketleri takip edilir hale gelecek. Bu sayede, dünyada kendi alanında benzersiz yapısı ile 'Go Turkey' platformu, ülkemizin turizm sektöründeki dijital dönüşümünü başlatarak veriye dayalı ve yapay zeka destekli stratejik turizm planlaması yapılmasına imkan sağlayacak. Bu, dünyada ilktir. Muhtemelen bu da rakiplerimiz tarafından kopya edilmeye çalışılacaktır."

"Ücretsiz halk plajları"

Türkiye'nin, uluslararası Mavi Bayrak Programı çerçevesinde 2020 yılında 486 plaj ile dünya sıralamasında üçüncü olduğunu söyleyen Ersoy, "2023 yılına kadar Mavi Bayraklı Plaj sayısını hızla artırarak dünya birinciliğini hedeflemekteyiz." dedi.

Plajlar konusunda, turizmin yoğun olduğu bölgelerde yerel halkın da taleplerini dikkate alarak Çeşme, Bodrum, Kadriye ve Belek olmak üzere 5 yıldız standardında toplam 4 adet ücretsiz halk plajı vatandaşların hizmetine sunulduğunu ifade eden Ersoy, "2021 yılında da Antalya Manavgat, Kemer ve Marmaris İçmeler olmak üzere 3 tane daha ücretsiz halk plajını hizmete açacağız. Bu tesisler, vatandaşlarımızın konforlu bir şekilde plaj kullanımına imkan sağlamaktadır." diye konuştu.

Ersoy, yeni turizm yatırımlarının hayata geçirilmesi noktasında çalışmalara devam ettiklerini söyleyerek bu projelerden en önemlisinin Ege Turizm Merkezinin ilk etabı olan Çeşme Projesi olduğunu bildirdi. Ersoy, "Bu kapsamda Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi 13 Eylül 2019 tarihinde ilan edilmiştir. Söz konusu bölgede projelendirme ve planlama çalışmaları, Büyükşehir ve ilçe belediyesi ile İzmir Ticaret Odası'nın görüşleri alınarak ve mutabakat sağlanarak 2021 sonunda tamamlanacak olup 2023 yılında bölgenin turizme kazandırılması hedeflenmektedir. Biz hem Büyükşehir hem ilçe belediyeleriyle iş birliği yaparak bu projeleri şekillendiriyoruz." dedi.

Kütüphane hizmetlerinin, 57'si gezici, 63'ü çocuk ve 7'si edebiyat müze kütüphanesi olmak üzere 1265 kütüphanede sürdürüldüğünü aktaran Ersoy, kütüphanelerdeki toplam kitap sayısının 20 milyonun üzerinde olduğunu kaydetti.

Ersoy, 2020 yılında 26 yeni kütüphane açıldığını, 21'nin de açılış çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Bakan Ersoy, Ankara'da 2, Eskişehir ve İstanbul'da birer olmak üzere toplam 4 AVM kütüphanesinin hizmete açıldığını, yıl sonuna kadar bu sayının 8'e çıkarılacağını, 25 AVM yönetimi ile de görüşmelerin devam ettirildiğini söyledi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Son dakika haberi... Bakan Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2021 yılı bütçesi üzerinde TBMM Genel Kurulu'nda konuştu: (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

  • 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu
    21:22 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu

    Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde 29 yıl önce terör örgütü PKK tarafından şehit edilen dönemin Belediye Başkanı Kemal Tekin'in oğlu Ali Emrah Tekin, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde belediye başkanı seçildi. Mazbatasını alarak göreve başlayan Tekin, babasının ilkeleri doğrultusunda Nazımiye halkına hizmet etmenin birinci amaçları olduğunu belirtti.

  • İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi
    21:17 İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermekten kaçındı. İmamoğlu, gazetecilere 'Allah bilir' cevabını bile vermediğini söyledi ve meseleye bütünlükçü bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurguladı.

  • İBB Meclisinde, 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı
    21:03 İBB Meclisinde, 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, İBB'nin 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı.

  • Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Ziyaret Etti
    21:01 Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Ziyaret Etti

    Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette yerel yönetimlerle ilgili fikir alışverişi yapıldı ve Altıeylül adına Türk Bayrağı hediye edildi. Mansur Yavaş da Altıeylül'e ziyaret sözü verdi.


Advertisement