Sergen Yalçın imzayı attı! İlk transfer Konya'nın yıldızı Fofana - Son Dakika
Spor

Sergen Yalçın imzayı attı! İlk transfer Konya'nın yıldızı Fofana

Evkur Yeni Malatyaspor, takımın başına geçirdiği Teknik Direktör Sergen Yalçın ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Malatya ekibi, Başkan Adil Gevrek'in katılımı ile Sergen Yalçın için imza töreni düzenledi. Yalçın'ın imzası sonrası transfere hız veren Malatyaspor'un, Aykut Kocaman'ın çalıştırdığı Konyaspor'un yıldızı Fofana ile anlaştığı belirtildi.

13.06.2019 15:42  Güncelleme: 15:51

Evkur Yeni Malatyaspor, Teknik Direktör Sergen Yalçın ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. İstanbul'da bir otelde yapılan imza töreninde Başkan Adil Gevrek de yer aldı. Sergen Yalçın'ın Malatya camiasına hayırlı olmasını dileyen Adil Gevrek, "Yönetim kurulu üyelerimizle yaptığımız görüşmelerde takımı daha üst seviyelere çıkartacağına inandığımız Sergen Hoca ile anlaşmaya vardık. Hayırlı olsun. UEFA Avrupa Ligi'ne gideceğiz. Lige erken başlayacağız. Hocamız hem lig hem de UEFA'da bize katkı sağlayacağına inandığımız bir hoca. Herkes için hayırlı olsun" diye konuştu.

SERGEN YALÇIN: "YENİ MALATYASPOR İLE HEDEFLERİMİZ BİR YERDE BİRLEŞTİ"

Daha önceki sezonlarda UEFA Avrupa Ligi'nde yer alan kulüplerin ligde sıkıntılar yaşadığını ve Yeni Malatyaspor'da bunu yaşamak istemediklerini vurgulayan Teknik Direktör Sergen Yalçın, "Yeni Malatyaspor ile hedeflerimiz bir yerde birleşti. Geçen sezon ligi iyi bitirmiş bir takım var. Biz de kalınan yerden devam etmek istiyoruz. Zor bir dönem bizi bekliyor. Sezonu erken açacağız. UEFA Avrupa Ligi'nde yer alan takımlar zor sezonlar geçirdiler. Biz bunu yaşamak istemiyoruz. 1 hafta-10 gündür ciddi şekilde oyuncular için konuşuyoruz. Bütün günümüz oyuncu izleyip seçmekle geçiyor. Hem kupa hem lig hem de UEFA'da yarışacağımız için geniş, iyi bir kadroya ihtiyacımız var. Ciddi bir çaba sarf ediyoruz. Malatyalılar merak etmesinler, Malatyaspor doğru kadroyla sezona girecek. Kimsenin şüphesi olması. Başkan da büyük fedakarlık yapıyor. 7-8 oyuncuyu kadromuza katmak zorundayız. Geçen sezondan da kadroda olan isimlerle birleşimi doğru bir şekilde sağlayıp iyi bir kadro ortaya çıkartmak istiyoruz. Ciddi şekilde konsantre olup daha yukarıyı yakalama hedefimiz var" şeklinde konuştu.

Sergen Yalçın imzayı attı! İlk transfer <a class='keyword-sd' href='/konya/' title='Konya'>Konya</a>'nın yıldızı Fofana

"HEDEFİMİZ UEFA ŞAMPİYONU OLMAK DEĞİL AMA BAŞARILI OLMAK İSTİYORUZ"

Eski ekibi Aytemiz Alanyaspor ile anlaşan Teknik Direktör Erol Bulut ile iki takım hakkında görüşme yapıp, yapmadıklarının sorulması üzerine Yalçın, "Bir fikir alışverişinde bulunmadık. Aynı ligde oynuyoruz. Herkes rakipleri tanıyor, kadroları ezbere biliyor. Erol Hoca geçen sezon başarılı oldu. Ben de Alanyaspor'un başında iyi bir grafik çizdiğimi düşünüyorum. Çok konuşacak bir durum olduğunu düşünüyorum. Oyuncu gidişi oldu takımda. O eksiklerin yerlerini doldurmak istiyoruz. Sezona erken başlayacağız. Zamanımız yok. Birlikteliği sağlamak zorundayız. Bizim için ciddi tecrübe olacak. Biz de ilk kez oynayacağız. Hedefimiz UEFA şampiyonu olmak değil ama başarılı olmak istiyoruz. Gruplara kalabilir miyiz, ne kadar devam edebiliriz, kimleri alabiliriz, nasıl olur şu andaki düşüncemiz o. Güçlü bir Malatyaspor için uğraşacağız" değerlendirmesinde bulundu.

"BEN KONTRAT YAPARKEN TAZMİNAT MADDESİ EKLETMİYORUM"

Görev aldığı takımlarda çalışma süresinin uzun olmadığının hatırlatılması üzerine başarılı teknik adam, "Geçen sezon Türkiye'de 18 hoca değişti. Ben kontrat yaparken tazminat maddesi falan ekletmiyorum. Öyle bir beklentim yok. Türkiye'de onun için uzun bir kontratın mantığı yok. İşler kötü gittiği zaman hocam yolları ayıralım derlerse yok biz tazminat alacağız demiyoruz. Başarı yakalanırsa zaten devam edersiniz. Ama bazen başarılı olduğunuz zaman da devam edemiyorsunuz. Bazen iletişim sorunları yaşayabiliyorsunuz. Ülke futbolunda ciddi sorunlar var. O uzun bir konu. Uzun kontratlar çok sağlıklı görünmüyor. Benim için tek bir kriter var bu işte, o da başarı" diye cevap verdi.

Sergen Yalçın imzayı attı! İlk transfer Konya'nın yıldızı Fofana

SERGEN YALÇIN'IN İLK TRANSFERİ FOFANA

Sergen Yalçın ile 2 yıllık anlaşmaya vardıktan sonra transfer çalışmalarına hız veren sarı-kırmızılıların Konyaspor'un yıldız ismi Moryke Fofana ile yaptığı son görüşmede anlaşmaya vardığı belirtiliyor. 28 yaşındaki orta saha oyuncusuyla resmi sözleşme imzalanması bekleniyor.

GÜRAY TRANSFERİNDE PÜRÜZ ÇIKTI

Evkur Yeni Malatyaspor'un transfer listesinde bulunan bir diğer isim Akhisarspor'lu Güray Vural ile yapılan son görüşmede ise ortaya bazı pürüzlerin çıktığı ve bu transferin şimdilik durdurulduğu iddia ediliyor. 31 yaşındaki sol kanat oyuncusunun transferi konusundaki sıkıntının iki taraf arasındaki fiyat farkından kaynaklandığı, tecrübeli futbolcuyla önümüzdeki günlerde son bir görüşme daha yapılabileceği ise gelen haberler arasında.

Sergen Yalçın imzayı attı! İlk transfer Konya\'nın yıldızı Fofana
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Sergen Yalçın imzayı attı! İlk transfer Konya'nın yıldızı Fofana - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • anadolu gennçlik: sergen iyi hoca ama millet para verip gs nyı şampiyon yapılmasından sıkıldı.ondan yayıncı kuruluş isyan ediyor 3 0 Yanıtla
  • Can: GS NIN BORCU 3.000.000.2.000.000.000 MİLYARA ULUSMIŞ BU HALE NASIL GELDİ SORAN YOK HALA AGUDİ BUGUDİYE VERİLECEK MİLYON YUROLAR KONUŞULUYOR KERİZ DEVLETTE BUNLARA DESTEK VERİYOR BORCU YAPAN LAR ORTADA YOK 3 0 Yanıtla
  • 4401: Sergen Yalçın Malatyaspor için çok iyi bir tercih, Bir Malatyalı olarak çok memnun oldum. Malatyalı daha iyi yerlere getireceğine eminim ve tüm Malatyalılar olarak da elimizden gelen desteği vermeliyiz... Bu işler önce inanç sonra tribün desteği ve sonra da para ile oluyor... Saygıdeğer iş adamlarımız da kesenin ağzını açmıştır ve daha da açacaktır bundan kimsenin şüphesi olmasınb 2 0 Yanıtla
  • Turk : Ozani bu basimiza sardi 1 0 Yanıtla
  • Memleketim: Babanizin parasi gibi ibra edin yapsinlar borcu batirsinlar kulüpleri. Hükümet uefa yi dinlemeden bir an önce bu bir kactane kulüp yöneten moruklari spordan elini ayagini cektirmeli. Benim icin sorun yok insallah bütün kulüpler batar. Lakin eger devlet bu batik kulüplere yardim ederse önce hakkimi helal etmiyorum sonra bir daki secimde görüsürüz. 1 0 Yanıtla
  • 112233: Haberin ,başında 1 yıl ,ortalarında 2 yıllık sözleşme yapıldığı yazıyor.hangisi DOGRU.... 0 0 Yanıtla
  • Hamdi: Şu futbolda ne astronomik rakamlar dönüyor.Yazık yaa ... 0 0 Yanıtla

Advertisement