Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.*Vali Altıparmak, Aksu bölgesindeki 2B arazilerinin rayiç bedellerin düşürülmesi için çalışma yapıldığını açıkladı.

21.02.2013 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Yangın bölgesinden

===

*Vali Altıparmak, Aksu bölgesindeki 2B arazilerinin rayiç bedellerin düşürülmesi için çalışma yapıldığını açıkladı.

2B'de rayiç bedeller düşürülecek

ANTALYA Valisi Ahmet Altıparmak, Aksu bölgesindeki 2B arazileriyle ilgili belirlenen rayiç bedellerin aşağıya çekilmesi noktasında çalıştıklarını söyledi. Vali Altıparmak, Belarus Gıda Bakanı Alexsander Zabella ve beraberindeki heyetin ziyaretinin ardından gazetecilerin 2B arazilerinin rayiç bedelleriyle ilgili sorularını yanıtladı. Rayiç bedellerin yüksekliğinden şikayet ederek eylem yapan Aksulu vatandaşların yaşadığı sorunla ilgili çalıştıklarını anlatan Vali Altıparmak, "Bu eylemden önce biz buraları detaylı olarak takip edip konuşuyorduk. Hem milletvekillerimizle hem de Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları ile 'ne yapılabilir' diye değerlendirdik. Onların da çok büyük gayreti var" dedi.

YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Rayiç bedellerin belirlenmesi konusunda Ankara'dan gelen uzmanların bölgede yaptıkları incelemenin ardından karar verildiğini aktaran Vali Ahmet Altıparmak, şöyle konuştu: "Bu fiyatlar insanlara fazla geliyor. Onlar da kendi çapında haklı. Bu haklılıkları noktasında biz onların davalarını takip ediyoruz. Birkaç gün önce de Başbakanlık'ta bu konuyu anlattım. 'Aksu bölgesi sıkıntılı, fiyatları yeninden ele almamız lazım' dedim. Zaten bu gayret devam ediyordu. Keşke olmasaydı, hiç gerek yoktu. Çünkü hakikaten çok yakından bizler ve siyasiler takip ediyoruz. Uygun bir seviyeye çekmeye çalışıyoruz."

ÇÖZÜM BULMAYA ÇALIŞIYORUZ

Aksu'daki sorunun bir tarafta villa arsaları, diğer tarafta da mülkiyet sorunu olan arsaların bulunmasından kaynaklandığına dikkati çeken Vali Ahmet Altıparmak, şöyle devam etti: "Mülkiyeti sorunlu arsa villa arazisine yakın olunca, gelen uzman ister istemez 'bu bölgenin fiyatı bu' diyor. Bunun için özel çalışmamız gerekiyor. Onu zorluyoruz. Çiftçilerin istediği seviyede olmaz tabii ki ama rayiç bedellerin makul bir seviyeye çekilmesi noktasında çalışmalar devam ediyor. Fiyatlarla ilgili çiftçilerimizin serzenişi olduğunu ifade ediyoruz. Bazı noktalarda haklılıkları olduklarını ifade ediyoruz. Çözüm bulmaya çalışıyoruz."

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Vali Altıparmak

===

Altın Portakal'da Şiirli Günler

16. Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu yarın 23 Mart Cumartesi günü AKM Perge Salonu'nda gerçekleşecek. Sempozyumda, 'Yalangezen' adlı eseriyle geçen yıl Altın Portakal Şiir Ödülü'ne değer görülen Mahmut Temizyürek'in şiiri konuşulacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle düzenlenen Altın Portakal Şiir Ödülü programı çerçevesinde, kentin farklı noktalarında Türk ve dünya şiirinin çeşitli yönleriyle ele alınacağı etkinliklere de imza atılacak. 21-23 Mart tarihleri arasında kentin farklı merkezlerinde düzenlenecek etkinliklerde Türkiye'nin önde gelen şair, yazar ve eleştirmenleri şiirseverlerle bir araya gelecek.

SEMPOZYUMA İLGİ ÇOK BÜYÜK

Mahmut Temizyürek şiirinin ele alınacağı sempozyuma bildiri sunanlar arasında Ahmet Telli, Asuman Susam, Akif Kurtuluş, Ali Özgür Özkarcı, Aydın Afacan, Aydın Çubukçu, Can Türker, Celal Soycan, Cevat Çapan, Doğan Hızlan, Haydar Ergülen, İsmail Mert Başat, Kemal Varol, Latife Tekin, Mehmet Kazım Kumpasoğlu, Mehmet Said Aydın, Mustafa Bayram Mısır, Necmiye Alpay, Orhan Koçak, Ömer Erdem, Selim Temo, Serdar Aydın, Sezai Sarıoğlu, Şehmus Ay, Utku Özmakas, Tuğrul Keskin gibi edebiyat dünyamızın tanınmış isimleri yer alıyor.

JÜRİ BAŞKANI BU YIL DA DOĞAN HIZLAN

2013 yılının Altın Portakallı şairini belirleyecek jüriye Doğan Hızlan başkanlık edecek. Jürinin diğer üyeleri Cevat Çapan, Ahmet İnam, Hüseyin Ferhad ve Mahmut Temizyürek. 21 Mart'ta Antalya Kültür Merkezi'nde bir araya gelecek jüri, ilk basımı 2012 yılında yapılmış şiir kitapları arasından yapacağı değerlendirme sonunda 17. Altın Portakal Şiir Ödülü'ne değer görgülen şairi belirleyecek. Ödüle değer görülen şaire ödülü, 23 Mart Cumartesi günü gerçekleşecek sempozyum programı içinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı&AKSAV Şeref Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akaydın tarafından sunulacak.

ONUR KONUĞU TALAT SAİT HALMAN

Altın Portakal Şiir Ödülü ve Sempozyumu'nun bu yılki onur konuğu Türkiye'nin ilk kültür bakanı, değerli edebiyat adamı Talat Sait Halman. Yayımlanmış eserleri ve çevirileriyle Türk ve dünya şirini ülke içinde okurla buluşturma yanında, ülkemiz edebiyatının yurt dışında tanınmasına büyük katkı sunan Halman'a onur plaketi yine Başkan Akaydın tarafından sunulacak.

ŞEHİRDE ŞİİR KONUŞULUYOR

Türkiye'nin en önemli edebiyat ödülleri arasındaki yer alan, her yılın Mart ayında Türk şiirinin nabzını tutan Altın Portakal Şiir Ödülü ve Sempozyumlarına başlangıçtan bu yana 200'ün üzerinde şair, yazar, eleştirmen ve kültür-sanat insanı konuk oldu. Jürilerinin tarafsız kararlarıyla haklı bir saygınlığın sahibi olan Altın Portakal Şiir Ödülü çerçevesinde 16 şaire ödül verildi; 15 sempozyuma imza atıldı.

Sempozyumlara sunulan bildirilerden oluşan 15 kitap Altın Portakal yayınları arasında yayımlanıp, Türk şiirine armağan edildi. Ödüllü şairlerin şiirlerinin değerlendirildiği 15 kitapta 253 ayrı bildiri yer aldı. Sempozyum bildirilerinden oluşan "Mahmut Temizyürek Şiiri" başlığı altında yayınlanacak 16'ncı kitap Portakal'ın yayın sponsorlarından Everest Yayınları arasında okurla buluşturulacak.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Talat Halman, Mahmut Temizyürek

===

Hükümlüler kamu yararına çalıştırılacak

ANTALYA Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş ile birlikte hükümlülerin kamu yararına çalıştırılmalarına ilişkin işbirliği protokolüne imza attı. Valilikte imzalanan işbirliği protokolüne göre, kamu hizmeti mahkumiyet kararı alan hükümlülerle bir yıllık mahkümiyeti kalan hükümlüler kamu kurum ve kuruluşlarında temizlik, bakım onarım, çevre düzenlemesi ile büro hizmetleri, veri hazırlama gibi genel idari hizmetler alanlarında çalıştırılacak.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Protokol imza töreni

===

Büyükşehir vatandaşlar için ücretsiz kent turu düzenliyor

Antalyalılar Antalya ile buluşuyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, kentin kültürel, doğal ve tarihi güzelliklerini göremeyen vatandaşlar için ücretsiz şehir içi otobüs turu düzenleyerek, Antalya'yı tanıtıyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen 'Ben Antalyalıyım' projesiyle her gün 70 vatandaş, çift katlı gezi otobüsüyle Konyaaltı Caddesi üzerinden Minicity- Kaleiçi- Fikret Otyam Sanat Galerisi ve Soba Müzesi'ne, ardından kıyı şeridinden şehir turu ile Düden Parkı'na götürülüyor.

Vatandaşların gezisi Düden Şelalesi'nde son buluyor. Gezi boyunca güzergah üzerinde bulunan tarihi ve turistik yerler hakkında otobüste bulunan rehber aracılığıyla bilgilendirmeler yapılıyor. 'Ben Antalyalıyım' projesiyle Antalya'da yaşamalarına rağmen kentin tarihi, sosyal ve kültürel değerlerini bilmeyen vatandaşların yaşadıkları kenti tanımaları ve kentlilik bilinci oluşturulması amaçlanıyor.

ANTALYA'YI TANIMAYAN KALMASIN

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, birçok Antalyalının kentin kültürel ve doğal güzelliklerini hiç göremediğini ifade ederek, şunları söyledi: "Antalya'da yaşayıp denizi görmeyen hemşerilerimiz var. Başlattığımız Ben Antalyalıyım projesiyle bu vatandaşlarımızı kentimizin tarihi- kültürel ve turistik değerleriyle buluşturuyoruz. Fikret Otyam Sanat Galerisi ile resim, fotoğraf ve heykel sanatıyla tanışıyor, Soba Müzesi'ni görme imkanı buluyorlar" dedi.

BAŞVURU ASMEK'LERE

Antalya'yı tanımayan kimsenin kalmasın istediklerini belirten Akaydın, projeyle kentlilik bilincinin oluşmasına katkı sağlanırken, insanların sosyalleşmelerine de yardımcı olmayı hedeflediklerini vurguladı. 'Ben Antalyalıyım' projesinde yer almak isteyenler, Büyükşehir Belediyesi ASMEK merkezlerine başvurarak, geziye katılabiliyor. Vatandaşlar geziye sadece bir kez katılabiliyor. İleriki günlerde projeye katılmak isteyen okullar için de gezi programı yapılması planlanıyor.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Otobüs ve geziye katılanlar

===

EXPO Genel Sekreteri Gülay'dan ATB'ye ziyaret

EXPO Genel Sekreteri Selami Gülay ile Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır'ı ziyaret etti. Ziyarette ATB Yönetim Kurulu Üyeleri Recep Özkul ile Halil Bülbül de hazır bulundu. EXPO ile ilgili çalışmaları hızlandırdıklarını söyleyen Selami Gülay, EXPO'nun simgesi olacak çiçeğin belirlenmesi için anket çalışması yaptıklarını anlattı. EXPO'ya tüm kurum ve kuruluşların desteğini beklediklerini kaydeden Gülay, EXPO'ların kalkınma projeleri olduğunu belirtti. Selami Gülay, EXPO'nun Antalya'nın gelişimi için de önemli bir organizasyon olduğunu ifade etti.

CANLA BAŞLA ÇALIŞIRIZ

ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Selami Gülay'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, EXPO'nun Antalya için, Türkiye için önemli bir organizasyon olduğunu vurguladı. EXPO'nun Antalya'da hissedilmesi gerektiğini belirten Çandır, "Şehrin EXPO'yu teneffüs etmesi önemli" dedi. EXPO sürecinin kentin gelişimi için iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Çandır, Antalya Ticaret Borsası ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı olarak EXPO ile ilgili proje hazırlıkları olduğunu bildirdi. Çandır, "EXPO için canla başla çalışmaya hazırız" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Ruhlar sahneye geri geldi

ÜNLÜ bir yazarın gözlem yapmak için evine davet ettiği medyumun yanlışlıkla eski karısının ruhunu çağırmasıyla başlayan komik olayları konu alarak, kadın ve erkek ilişkilerini değişik açıdan sahneye taşıyan Noel Coward'ın yazdığı ve Ali Meriç'in yönettiği 'Ruhlar Gelirse' adlı komedi oyunu 9 Mart'tan itibaren izlenebilecek. Oyun, her Çarşamba, Perşembe, Cuma saat 20.00'de Cumartesi günleri ise saat 15.00 ve 20.00'de seyircileriyle buluşacak.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Oyundan

===

Cüneyt Ülsever AKM'de

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, gazeteci- yazar Cüneyt Ülsever'i 24 Şubat Pazar günü saat 14.00'de AKM Aspendos Salonu'nda Antalyalılarla buluşturuyor. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlikte usta gazeteci Cüneyt Ülsever, 'Türkiye'nin Bilinmeyen Sosyolojisi- Türk Milleti Ne Menem Millettir' konulu bir söyleşi gerçekleştirecek. Ülsever, vatandaşların sorularını da yanıtlayacak.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Dünya Rehberler Günü kutlandı

ANTALYA Rehberler Odası (ARO) tarafından düzenlenen etkinlikte 21 Şubat Dünya Rehberler Günü kutlandı.

Antalya Rehberler Odası tarafından 21 Şubat Dünya Rehberler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda etkinlik düzenlendi. ARO Başkanı Hasan Uysal'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başlayan etkinliğe Antalya'da görev yapan rehberler katıldı. Etkinlikte basın açıklaması yapan ARO Başkanı Uysal, 30 yıldır mücadele ettikleri meslek yasasının 7 Haziran 2012'de TBMM'de kabul edildiğini ve yönetmeliğin kısa süre sonra yayınlanmasıyla kanunun tam olarak yürürlüğü gireceğini hatırlattı.

ALANYA VE SİDE'DE İRTİBAT OFİSİ

ARO'nun bin 750 üyesi bulunduğunu ifade eden Uysal, meslektaşlarına daha iyi hizmet vermek, kaçak rehberlerle mücadele etmek amacıyla Alanya ve Side'de irtibat ofisi açıldığını kaydetti. Meslektaşlarının Dünya Rehberler Günü'nü kutladığını aktaran Uysal, "Bu mesleği her türlü hava koşullarında ülkemizin her köşesinde ve dünyanın değişik bölgelerinde icra eden tüm meslektaşlarımın 2013 sezonunun hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca sağlıklı ve kazasız bir sezon için herkesi yasalara ve kurallara uymaya davet ediyorum" diye konuştu. Etkinlik kapsamında ARO yönetimi tarafından vatandaşlara lokma dağıtıldı.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Tören ve lokma dağıtımı

===

Sendikada görev değişimi

TÜRK Eğitim-Sen Kumluca Temsilciliği olağanüstü kongresi yapıldı. Kumluca Öğretmenevi Lokali'nde yapılan kongrede, tek listeyle yapılan seçimde, Türk Eğitim Sen'in yeni temsilcisi Selahattin Değirmenci oldu. Kongrede yeniden aday olmayan Soner Abaydın, yaklaşık 3 yıldır yürüttüğü görevi süresince kendisine destek olan herkese teşekkür etti. Türk Eğitim-Sen Kumluca temsilciliğine seçilen Değirmenci ise bundan sonraki süreçte sendikanın ilçede amaçları doğrultusunda birlik ve beraberlik içinde çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Kongreden

===

Korkuteli'nde kaza: 3 yaralı

KORKUTELİ'nde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Korkuteli'nden Antalya'ya seyreden İsa Kaya (33) idaresindeki 06 N 2253 plakalı otomobil, Cehennem Deresi mevkisinde yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kayarak bariyerlere çarptı. Kazada araç sürücüsü İsa Kaya, Recep Kaya (19) ve Ahmet Kaya (33) yaralandı. Korkuteli Özel Medi Yaşam Hastanesi'nde tedaviye alına yaralılardan Recep Kaya buradaki müdahalenin ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Fotosuz

===

Jandarma komşu kollamayı anlattı

MANAVGAT İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gündoğdu Beldesi'nde 'Komşu kollama sistemi' hakkında vatandaşlara bilgi verdi. Belde meydanında düzenlenen toplantıda, İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Kıdemli Başçavuş Dilaver Akpolat ve Taşağıl Jandarma Karakol Komutanı Başçavuş Fazıl Alper vatandaşlara 'Komşu kollama sistemi' hakkında bilgiler verdi.

Beldede meydana gelen hırsızlık olaylarıyla ilgili ev ve işyerlerinde alınması gereken önlemleri anlatan Başçavuş Dilaver Akpolat, herkesin çevresinde oturanları tanıması ve haklarında bilgi sahibi olması gerektiğini söyledi. Komşuluk bağlarının kuvvetlendirilmesi gerektiğine değinen Akpolat, "Bu uygulamalarla toplum bilincini ve daha kuvvetli bir asayişi sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Isparta emniyeti 'twitter'de

ISPARTA Emniyet Müdürlüğü, kurumun uygulamaları hakkında vatandaşın bilgi sahibi olmasını sağlamak amacıyla sosyal paylaşım sitesi twitter'da sayfa açtı. İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, geleneksel ortamda insanlar arasında gerçekleşen yüz yüze iletişimin yarattığı etkinin benzerinin sanal ortamda da olduğuna dikkat çekti. Sosyal paylaşım sitelerinin insan hayatının bir parçası haline geldiğini anlatan Or, sosyal iletişim ağlarının kullanıcılarına kendilerini tanımladıkları ve çeşitli sosyal ilişkilere katıldıkları bir sosyalleşme süreci oluşturduğunu söyledi.

Sosyalleşmenin kişinin grup normlarına uymasını öğrenmesini sağlayan bir nevi öğrenme süreci olduğuna vurgu yapan Or, "Bundan dolayı insan olarak, birbirimizle paylaştığımız konular bilgilenme ve bilgilendirme sürecini beraberinde getirmiştir. Isparta Emniyet Müdürlüğü'nün görev alanındaki tüm hizmetleri etkin, verimli ve hızlı biçimde yerine getirmek, gelişen teknolojik imkanlardan faydalanarak vatandaş memnuniyetini esas alıp iletişim kanallarını çeşitlendirmek amacıyla yeni bir uygulama başlattık" dedi.

Vatandaşların her türlü iletişim alanında Emniyet Müdürlüğüne ulaşabilmeleri ve en kolay şekilde hizmetleri, çalışmaları ve uygulamaları hakkında bilgi sahibi olabilmelerini sağlamak amacıyla sosyal paylaşım alanı 'twitter' sayfasını hizmete açtıklarını kaydeden Or, "Twitter.com/Ispartaemniyeti adresiyle sosyal paylaşıma açılan adresimiz vatandaşlarımızın görüş,önerilerine yöneliktir. Bu sayfa bir ihbar hattı değildir. Vatandaşlarımızı şikayetlerini 155'e yapsın" dedi

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Emniyet Müdürü or ve twitter sayfası

===

Burdur'da tablet bilgisayar

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında Burdur'daki okullarda tablet bilgisayar dağıtımına başlandı. Proje kapsamında ilk tablet bilgisayarlar Burdur Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencilerine dağıtıldı. Bilgisayar dağıtımına Vali Nurettin yılmaz, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ile İl Genel Meclisi ve Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ekici katıldı.

Türkiye genelinde tablet bilgisayarların bir süre önce dağıtılmaya başladığını belirten Vali Nurettin Yılmaz, tablet bilgisayarların akıllı tahtalarla koordineli çalışacağını söyledi. Bilgisayarlarda internet bağlantısının bulunacağını belirten Vali Yılmaz, ders uygulamalarının aktif şekilde yapılabileceğini söyledi.

Bilgisayarda yaş gruplarına uygun iç sınırlamalar bulunacağını anlatan Vali Yılmaz, "Burdur'da ilk etapta 3 okulda 650 tablet bilgisayar dağıtacağız. Bilgisayarlar Burdur Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi'ndeki öğrencilere verilecek. Bu bilgisayarlardan 100'ü öğretmenlere verilecek." dedi. Vali Yılmaz tablet bilgisayarlarla Burdur'da zaten var olan eğitimdeki başarının katlanarak artacağını kaydetti.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Bilgisayar dağıtımından

===

Isparta'da 25 bin öğrenciye okul sütü

ISPARTA'da 'Okul Sütü' projesi kapsamında öğrencilere süt dağıtımına başlanıldı. Proje çerçevesinde istekli 25 bin öğrenciye haftanın 3 günü süt dağıtımı gerçekleştirilecek. Zehra Ulusoy İlkokulu'nda süt dağıtım töreni düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Mestan Deniz, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk, sütün en zengin besin kaynağı olduğuna dikkat çekti. Yarınları inşa edecek olanların bugünkü genç nesiller olduğuna vurgu yapan Öztürk, "Toplumlar genç nesillerini ne kadar iyi yetiştirirse ve iyi beslerlerse geleceklerinin o kadar sağlıklı olması, gelecekte sağlıklı düşüncenin güzel sonuçlar vermesi o kadar sağlıklı olur. Evlerinizde süt içiyorsunuz okulda da içeceksiniz ama mutlaka süt içmelisiniz. Sizin gelişmenize ve büyümenizi sağlayacak olan en zengin besin kaynağı süttür" diye konuştu.

Proje kapsamında 25 bin öğrenciye haftanın 3 günü süt verileceğini anlatan Öztürk, anasınıf ve 1.2.3.4. sınıf öğrencilere süt verileceğini söyledi. Isparta'da 1800 öğrencinin süt içmek istemediğini kaydeden Öztürk, öğrencilere her hangi bir rahatsızlık durumunda öğretmen veya velilerine haber vermelerini söyledi. Vali Yardımcısı Mestan Deniz ise sütün sağlıklı gelişim açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından öğrencilere süt dağıtıldı.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Süt dağıtımndan fotolar - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün
    10 Nis YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün

    31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerle ilgili il seçim kurullarının kararlarına itiraz için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bugün saat 17.00'ye kadar başvuru yapılabilecek. İl seçim kurullarının kararlarına olağanüstü itiraz için ise son tarih 14 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar.

  • Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket
    10 Nis Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket

    Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Jiamusi kentinde, 2024 Çin Jiamusi Hanjiang Festivali başladı. Festivalde, yerel halkın nehre bağırarak yeni yılın bereketi ve iyi balık hasadı için dua ettiği eski bir gelenek olan 'Hanjiang' ritüeli gerçekleştiriliyor. Ayrıca festivalde Şaman dansları, hikaye anlatıcılığı ve diğer performanslar da sergileniyor. Hanjiang Festivali, balıkçı ve avcı toplulukları tarafından kutlanan geleneksel bir kutsama törenidir.

  • DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il
    10 Nis DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il

    CHP'nin yıllar sonra birinci parti olarak sandıktan çıktığı 31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürüyor. Haritanın kırmızıya boyandığı seçimde DEM Parti'nin en düşük oy aldığı iller de belli oldu. DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il: Yozgat, Sivas, Tokat, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Kütahya, Amasya, Sinop ve Kırıkkale.

  • Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı
    10 Nis Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hatay'a ziyaret gerçekleştirerek Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı. Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü tebrik etti ve Hatay'ın hızlı bir şekilde yaralarını saracağını söyledi.

  • Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor
    10 Nis Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor

    Düzce'de yaşadığı mahalle sakinlerinin ısrarlarıyla 15 yıl önce adaylığını koyduğu muhtarlığı 4. döneminde de kazanan 63 yaşındaki Hanife Gür, hizmet azmi ve her yaştan insanla kurduğu muhabbetle örnek yöneticilik sergiliyor. Gür, semt pazarı ve kadınlar için el emeği pazarının kurulması, lise ve üniversite öğrencileri için kursların açılması, oyun parkı ve spor sahalarının yapımı gibi sosyal, ekonomik, sağlık ve eğitim alanlarında hizmetlerin getirilmesi çabalarıyla mahalle sakinlerinin takdirini ve sevgisini kazandı.

  • CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu
    10 Nis CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu

    CHP Çanakkale İl Teşkilatı, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlediği bayramlaşma programında partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, tüm vatandaşların bayramını kutladı ve değişimin gücüyle ayağa kalkan CHP'nin Türkiye'de de ayağa kalkacağını belirtti. Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun da katıldı.

  • Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak
    10 Nis Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak

    Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmi teşvik etmek amacıyla Mayıs ayında ülke genelinde bir ay sürecek bir kampanya başlatacağını duyurdu. Kampanya, turizm sektörünün gelişimini artırmayı, çevre dostu turizmi yaygınlaştırmayı ve kültürel gelişimi turizmle bütünleştirmeyi hedefliyor. Bakanlık, altı şehri turistik niteliklerini vurgulamak için seçecek ve yerel yönetimlere tercihli uygulamalar benimsemeleri çağrısında bulunacak. Ayrıca, yerel turizm departmanları turistik cazibe merkezlerini tanıtmak ve canlı yayın gösterileri düzenlemek için sosyal medya platformlarıyla işbirliği yapacak.

  • Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek
    10 Nis Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek "İzin veremezdik" diyerek nedenini anlattı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti MYK'sında emeklilere neden zam yapılmadığını anlattı. Şimşek "Bunu yapmak için Türkiye'nin yurtdışından yüzde 50'den fazla faizle borçlanması gerekecekti" dedi.

  • Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti
    10 Nis Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti

    Yargıtay 11. Ceza Dairesi, kendisini 'Kamu Güvenliği Teşkilatı İstihbarat Daire Başkanı' olarak tanıtan kişiden birden fazla kez para alan sanığa verilen 5 ay hapis cezasını, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul ederek bozdu. Daire, aynı suçun farklı gerekçelerle ve farklı zamanlarda birden fazla kez işlendiğini belirterek daha ağır cezanın uygulanması gerektiğine hükmetti.

  • Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak:
    10 Nis Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak: "Seçimlerden Sonra Genel Başkan'a Büyük Bir İlgi Olduğunu Gördük"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yurt dışı temaslarında yer alan eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı Şule Erten Bucak, Özel’in Romanya programına ilişkin, “PES Genel Sekreteri Filibeck açılış konuşmasında, ‘Aramızda Almanya Şansölyesi Scholz ve seçimlerden zaferle çıkmış olan CHP Genel Başkanı Özel de var’ dediği anda -sanıyorum 5 bin kişilik bir salondu- büyük bir alkış koptu. Genel Başkan ayağa kalktı, hepsini selamladı. Bunun üzerine Scholz da ayağa kalkıp Genel Başkanın yanına gelip öperek onu kutladı. Bu toplantı çok başarılı bir şekilde geçti. Seçimlerden sonra Genel Başkana büyük bir ilgi olduğunu gördük” dedi. Erten Bucak, ayrıca Sosyalist Enternasyonal’ın ilk Yerel Yönetimler Komitesi Toplantısı’nın Türkiye'de yapılacağını bildirdi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı
    10 Nis İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik
    10 Nis Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yerel seçimlerde halkın düzeni değiştirmek istediğini net bir şekilde gösterdiğini belirtti. Seçer, toplumun farklı kesimlerinin sorunlarının hesabının sandıkta görüldüğünü ifade etti.


Advertisement