Odunpazarı'nda Yenikent Kapalı Pazar Yeri ve Kültür  Merkezi'nin Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı'nda Yenikent Kapalı Pazar Yeri ve Kültür  Merkezi'nin Temeli Atıldı

Odunpazarı\'nda Yenikent Kapalı Pazar Yeri ve Kültür  Merkezi\'nin Temeli Atıldı

Odunpazarı Belediyesi, Yenikent Kapalı Pazar Yeri ve Kültür Merkezi'nin temelini düzenlenen törenle attı.

15.01.2023 13:29  Güncelleme: 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediyesi, Yenikent Kapalı Pazar Yeri ve Kültür Merkezi'nin temelini düzenlenen törenle attı.

Yenikent Kapalı Pazar Yeri ve Kültür Merkezi'nin temel atma törenine; Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un yanı sıra CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ile Jale Nur Süllü, CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Mihallıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Ilgazlar İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ilgaz, Meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Törende konuşan Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi'nin sosyal demokrat ve halkçı bir belediye olduğunun altını çizdi. Kurt, şunları söyledi:

"Bu pazar yerinin hikayesi çok eski. Pazar yeri yetmez bunun yanına kültür merkezi de isteriz diyen mahale meclisimize çok teşekkür ediyorum. Buranın hayata geçmesinin işareti 2016 yılında atıldı. Biz Yenikent İşletme Kooperatifi ile anlaşıp düğmeye bastığımız zaman 2016 yılı idi. 2016 yılında Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti meclis üyeleri çoğunlukta idi. Buranın plan tadilatını reddettiler. Uzun süre oyaladıktan sonra reddettiler. Biz dava açmak suretiyle haklı olduğumuzu kanıtladık. Ama aradan 2 yıl geçti. 2 yıl sonra çalışmalarımıza başladık. Burada belediye hizmet alanına döndürmek suretiyle kültür merkezimizin de yapımını gerçekleştirmek istedik. Onu da reddettiler. ve bir mahkeme kararı daha alarak burayı artık belediye hizmet alanı olmak suretiyle hem pazar yeri hem de üzerine kültür merkezi yapma hakkını aldık.

"BİZ KARARLI VE TUTARLI BİR BELEDİYEYİZ. SÖZ VERDİYSEK YAPARIZ"

Bu arada seçimler oldu. 2019 seçimlerinden sonra plan tadilatı, proje derken pandemi çıktı. O krizi de aştık ama öyle bir ekonomik kriz geldi ki bizim burası için hayal ettiğimiz, ayırdığımız hesap yaptığımız 50 milyon lira şu anda oldu 150 milyon lira. Bu gecikmelerin bu engellemelerin Odunpazarı halkına faturası en az 100 milyon liradır. Kimin eline ne geçti? Biz kararlı ve tutarlı bir belediyeyiz. Söz verdiysek yaparız. Eninde sonunda Yenikent'e pazar yeri ve kültür merkezini yapacağız. Çok mutluyuz ki ihaleyi Eskişehirli bir firmamız aldı. Ilgazlar A.Ş.'ye teşekkür ediyoruz. İnşallah burayı bitirdiğimiz zaman Yenikent, Yıldıztepe, Gültepe, Büyükdere ve Çankaya mahalleleri olmak üzere yaklaşık 80 bin kişiye hitap eden bir merkez haline gelecek. 6 katlı olacak olan bu tesiste otopark, alışveriş merkezi, pazar yeri, çok amaçlı bir salon, düğün salonları ve çatı katında da bir restoranımız olacak."

Tesisi, 29 Ekim 2023'te açmayı planladıklarını belirten Kurt konuşmasını, şu sözlerle sürdürdü:

"İNŞALLAH AÇILIŞ TÖRENİNE GENEL BAŞKANIMIZ CUMHURBAŞKANI OLARAK GELECEK"

"Ekonomik krizin olduğu bir ortamda bu kadar büyük bir yatırıma cesaret edebilmek ancak inanç işidir, ancak kararlılık işidir ve ancak solcuların işidir. Cumhuriyetimizin 100. yılında, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ve inşallah 29 Ekim 2023'te bitirmeyi taahhüt ediyoruz. 29 Ekim 2023'te Türkiye'de pek çok şey değişmiş olacak. Türkiye'de iktidar değişmiş olacak ve inşallah açılış törenine Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı olarak gelecek. Bu duygularla 2023 yılının ilk altı ayını dinlenmeden, yorulmadan ve kararlılıkla çalışarak geçirmek istiyoruz. Hepinizin bize katkı sunması dileğimizdir. Hepinizin canı gönülden çalışarak Millet İttifakı'nın başarısı için komşularınızı ikna etmenizi istiyoruz. Herkes komşusunu ikna edecek ve bu ucube düzene son vereceğiz."

Açılış töreninde konuşma yapan bir diğer isim de CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun oldu. Her türlü haksızlığa ve baskıya rağmen CHP'li belediyelerin yurttaşa hizmet ettiğini söyleyen Seyit Torun, şöyle konuştu:

"KRİZE RAĞMEN VATANDAŞ BUNU DERİNLEMESİNE HİSSETMİYORSA BELEDİYELERİMİZ SAYESİNDE"

"Kazım Başkan bu pazar yerinin sürecini anlattı. Aslında cezalandırılan ne Kazım Başkan ne de belediye. Cezalandırılan Odunpazarlı hemşehrilerimiz. Bu iktidar maalesef her türlü baskıyı, idari ve mali her türlü baskıyı belediyelerimize kurmuş durumda. Belediyelerimiz hiçbir kamu kaynağına ulaşamıyor. Her ne olursa olsun her türlü kamu kaynağının engellenmesine, her türlü baskıya, her türlü haksızlığa rağmen belediye başkanlarımız büyük bir özveri içerisinde vatandaşlarımızın sorunlarını çözüyor, projelerini hayata geçiriyor, tıkır tıkır da çalışıyor. Başta Yılmaz Büyükerşen olmak üzere, duayenimiz gerek eğitim hayatında gerek yerel yönetimde bir çığır açmış, model olmuş, önder olmuş biri, Eskişehir'i de bir dünya kent haline getirdi. Bütün belediye başkanlarımıza Kazım Kurt Başkan'a, Ahmet Ataç Başkan'a teşekkür ediyorum. Yaşadığımız ekonomik krize rağmen vatandaşımız bunu derinlemesine hissetmiyorsa, belediyelerimizin yapmış olduğu yardımlar sayesinde."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise Yenikent Kapalı Pazar Yeri ve Kültür Merkezi'nin, Eskişehir'in bir kültür kenti olması konusuna önemli katkı sağlayacağını kaydetti. Ağbaba, şunları belirtti:

"BU MÜCADELE MAFYA DEVLETİYLE HUKUK DEVLETİNİN MÜCADELESİ"

"Odunpazarı şanslı. Kazım Ağabey şanslı. Umarım bu başarıları artarak devam eder. Maalesef ülkenin geleceği karartılmış durumda. Bunun sebeplerinden biri yaşadığımız yönetim sistemi. Bu ülkenin çıkarları her şeyden kıymetli. Biz bu ülkenin gelişmesi için, refahı için çalışıyoruz. Bu memlekette bizim var olmamızı sağlayan bizim birlikte olmamızı sağlayan değerlerle barışmıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'ni ayakta tutan değerleri var. Demokrasiye sahip çıkmalıyız. Demokrasi, laik demokratik Cumhuriyet önemli. Ekmeğimiz, suyumuz kadar önemli. Ekmeğimizden, suyumuzdan daha önemli. O yüzden Cumhuriyetimize sahip çıkacağız, değerlerimize sahip çıkacağız. Bu ülkeyi kuran Mustafa Kemal Atatürk'e, kadın erkek eşitliğine, adalete, hukuka sahip çıkacağız. O zaman daha güzel ülkede yaşayacağız. Bu mücadele iyilerle kötülerle arasında mücadele. Bu mücadele mafya devletiyle hukuk devletinin mücadelesi."

YAŞLI BAKIM MERKEZİ VE ENGELSİZ KREŞİ GEZDİLER

Temel atma töreninin ardından Başkan Kurt, Seyit Torun, Veli Ağbaba, Recep Taşel, Rahmi Çınar, Uğur Tepe, Erdal Şanlı, İshak Gündoğan, Haydar Çorum, Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Odunpazarı Belediyesi'nin Vadişehir Mahallesi'nde çalışmaları devam eden Lütfü Yüksel Yaşlı Bakım Merkezi ve Ahmet Ara Engelsiz Gündüz Bakımevi ve Kreşi'ni gezdi. Başkan Kurt, her iki merkez ile ilgili konuklarına bilgi verdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Odunpazarı'nda Yenikent Kapalı Pazar Yeri ve Kültür  Merkezi'nin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement