Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, Öğretmenler ile Buluştu - Son Dakika
Yerel

Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, Öğretmenler ile Buluştu

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen gecede Tepebaşı’nda görev yapan öğretmenler ile bir araya geldi.

28.11.2022 14:08  Güncelleme: 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen gecede Tepebaşı'nda görev yapan öğretmenler ile bir araya geldi.

Tepebaşı Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen dayanışma yemeği, yoğun katılım ile gerçekleşti.

Etkinliğe, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, İYİ Parti İl Başkanı Emine Edizgil, DP İl Başkanı Hüseyin Özcan, Gelecek Partisi İl Başkanı Mahir Sayın, Deva Partisi İl Başkan Yardımcısı Ünsal Yalman, CHP Tepebaşı İlçe Kadın Kolları Başkanı Filiz Şide, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, Eğitim İş Şube Başkanı Hüseyin Yurtman, Hürriyetçi Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Oğuz İduğ, Tepebaşı Belediyesi Meclis üyeleri, çok sayıda öğretmen ve Tepebaşı Belediyesi eğitmenleri katıldı.

"GELECEĞİMİZ OLAN YAVRULARIMIZ SİZLERE EMANET"

Gecede öğretmenlere seslenerek günlerini kutlayan Başkan Ataç, şunları söyledi:

"Çok değerli öğretmenlerim, bugün sizin gününüz. Şunu söyleyeyim; 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü, 24 Kasım da Öğretmenler Günü. İkisinin üst üste gelmesi beni o kadar mutlu ediyor ki. Öğretmenlerimi çok seviyorum, biliyorsunuz. Her sene burada sizlerle buluşmaktan çok mutlu oluyorum. Türkiye'de son 20 yılda değersizleştirilmeyen bir şey var mı? Öğretmen sınıfta dövülüyor, doktorlar hastanede öldürülüyor, kadınlar sokakta bıçaklanıyor, kurşunlanıyor veya darp ediliyor. İşçilerin durumu çok daha vahim. Denetim ve sendikal kayırım olmadığı için işçiler de katlediliyor. Bunlar varken güzel şeyleri konuşmak çok zor. Geçtiğimiz akşam genel başkanımız çocuklarımız ve ailelerinin yaşadığı beslenme ile ilgili sıkıntıları gündeme getirdi. Biz bir senedir üniversiteli gençlere akşam yemeği veriyoruz, onlarla soframızı paylaşıyoruz. Yıllardır Gençlik Merkezlerimiz önünde çocuklarımıza çorba ikram ediyoruz. Acaba ilkokullarda mağdur ailelerin çocuklarına bir şey yapabilir miyiz, onu düşünüyoruz. Meclis'te 6'lı masa önerge verdi, kabul etmediler. Gerçekten işlerine gelmiyor. Ne okuldaki çocuk umurlarında ne cephedeki asker umurlarında ne öğretmen ne de doktor.

Hakikatten öğretmenlerimiz çok kıymetli. Onları kategorize etmeleri bir yana bir de küçümseme adına kariyer sınavı çıkarttılar. İnşallah Anayasa Mahkemesi'nden karar çıkar ve umuyorum iyi günlere az kaldı. Bunun süratle hayata geçmesini özlemle bekliyoruz. Atatürk'ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe, durmadan yürüyen çocuklar yetiştiren değerli öğretmenlerimiz; gününüz kutlu olsun. Siz öğretmenlerimiz, her durum ve her koşulda özveri ve fedakarlıkla çalışıyorsunuz. Geleceğimiz olan yavrularımız sizlere emanet, hepinizin öğretmenler gününü kutluyorum. Başta başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum."

"BİR MESLEK KANUNU ÇIKMASI LAZIM"

Başkan Ataç'ın ardından Milletvekili Utku Çakırözer de şöyle konuştu:

"Türkiye'de son bir hafta 10 gün içinde öğretmenler şehit oldu. Öncelikle İstiklal Caddesi'nde Arzu Özsoy, arkasından Karkamış'ta Ayşenur Alkan, onlar için sizlere başsağlığı diliyorum. Ne kadar zor şartlarda çalıştığınızın bir başka göstergesi de işte bu terör saldırılarında hedef olmanız. Sadece onlar değil yine evlatlarımızdan şehit olanlar var. Ulusumuzun başı sağ olsun. Böylesine buruk günde sizlerle beraberiz. Ahmet başkanımızın sözlerine harfiyen katılıyorum. Sizlerin öğretmeleri bizleri yetiştirdi, sizler de bizim çocuklarımızı yetiştiriyorsunuz. Belki de bu dünyada en önemli en kutsal mesleği sizler yapıyorsunuz. Bu nedene sizlere minnetimi iletmek istiyorum. Bizler için, bizlerin evlatları için verdiğiniz emekleriniz için teşekkür ediyoruz. Çok sıkıntılar var. Bir gün bizi davet ettiler. Öğretmenler odasına oturdum, kadrolu öğretmen vardı, sözleşmeli öğretmen vardı, ücretli öğretmen vardı. Bu ayrımcılığın bitmesi lazım. Bu saçmalıktan siz öğretmenlerin kurtulması lazım. Bir meslek kanunu çıkması lazım. Ama sizlere danışarak çıkması lazım. Özlük haklarınızın iyileştirilmesi lazım. İnanıyorum ki Türkiye nasıl ki Cumhuriyeti öğretmenlerle kurdu, bundan sonra da yine siz öğretmenleriyle büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muhasır medeniyet seviyesine gidecektir."

"SORUNLARLA MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Eğitim İş Şube Başkanı Hüseyin Yurtman da düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:

"Her zaman yanımızda olan, bize desteğini esirgemeyen, bizi böyle bir gecede buluşturan Ahmet Ataç'a çok teşekkür ediyorum. 24 Kasım tarihi büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği günün yıldönümüdür. Bizler eğitimciler olarak 1981 yılından beri bugünü öğretmenler günü olarak kutlamaktayız. Dünyada başöğretmen unvanına sahip tek lider olan büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 'Milletleri kurtaranlar yalnızca öğretmenlerdir' diyerek eğitimcilere verdiği değeri göstermiştir. Ancak Cumhuriyet tarihinde aradan geçen yıllarda öğretmenlik mesleği her geçen gün itibar kaybetmiş, hiçbir zaman son 20 yılda olduğu kadar aşağılanmamıştır. Günümüzde öğretmenlerimiz açlık sınırının biraz üstünde yoksulluk sınırının ise çok altındaki ücretlerle çalışmak zorunda kalmaktadır. Bir de bunlar yetmezmiş gibi bu yıl çıkartılan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenlerin sorunlarına hiçbir çözüm getirmezken zaten ücretli, sözleşmeli, kadrolu diye bölünmüş öğretmeler bu defa da uzman, başöğretmen olarak bölünmeye çalışılmaktadır. Bizler eğitim sendikaları olarak yılmadan sorunlarla mücadele etmeye devam edeceğiz."

"AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZA HİZMET ETMEK"

27 yıldır öğretmenlik yapan Fatma Eryılmaz ise "24 Kasım, Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmenlik unvanını kabul ettiği gündür. Bizim için çok değerliydi. Hepimizin bu sebepten dolayı günü kutlu olsun istiyoruz. Ama bu yılı biraz buruk kutladık. Öğretmenler, öğretmenler odasında ayrıştırıldı. Biz bunu kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Öğretmen birdir, tektir. Ne uzmanı vardır ne başöğretmeni vardır ne ücretlisi ne sözleşmelisi. Biz bunu kabul etmiyoruz, biz sadece öğretmeniz. Bizim amacımız çocuklarımıza hizmet etmek. Tek yapmamız gereken insan yetiştirmek. Bırakın insan yetiştirelim" diye konuştu.

Etkinlik, sanatçı Yağmur Argın'ın seslendirdiği şarkılar ile sona erdi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, Öğretmenler ile Buluştu
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, Öğretmenler ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement