Gündem / 23 Haziran 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 23 Haziran 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı Cami'sinin ibadete açılış törenine katılacak.

23.06.2016 09:02

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı Cami'sinin ibadete açılış törenine katılacak.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Başbakan Binali Yıldırım'ı ayrı ayrı kabul edecek, ardından kanaat önderleriyle iftarda buluşacak.

(Ankara/13.00/14.00/15.30/16.30/18.00/20.29) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Sayıştay Başkanı Recai Akyel'i, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.00/12.30/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzonlu bürokratlar ile iftar programında buluşacak.

(Ankara/20.30)

2- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kavak ilçe meydanında iftar programına katılacak.

(Samsun/20.20) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Eskişehir İl Başkanlığının iftarına iştirak edecek.

(Eskişehir/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, "DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimi ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredileri Sertifika Dağıtımı Töreni"ne katılacak, vatandaşlarla iftarda bir araya gelecek.

(Sinop/17.45-20.27) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ahmet Nesin, Erol Önderoğlu ve Şebnem Korur Fincancı için başlatılan "nöbet eylemi" ile partisinin İstanbul İl Başkanlığının iftarına katılacak.

(İstanbul/17.00/20.48) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- TBMM Genel Kurulunda Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda değişiklik öngören yasa tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci·, MÜSİAD heyeti·ni· kabul edecek.

(Ankara/14.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) iftarına katılacak.

(Ankara/20.00)

3- Maliye Bakanı Naci Ağbal, MÜSİAD Ankara Şubesinin iftarına iştirak edecek.

(Ankara/20.29)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

5- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haziran ayı Finansal Hizmetler Anketi ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi'ni duyuracak.

(Ankara/14.30)

6- TÜİK, geçen yıla ilişkin su ürünleri istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, İtalya gezisinin son gününde İtalyan Başbakanlığı AB İşleri Sekreteri Sandro Gozi ile görüşecek

(Roma)

2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Malta Dışişleri Bakanı George Vella ile baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.00/10.15/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum lider Nikos Anastasiadis ile Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa)

4- Birleşik Krallık ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerin geleceğini belirleyecek ve ülkenin AB'de kalıp kalmamasına karar verilecek referandum yapılıyor.

(Londra)

5- Şanghay İşbirliği Örgütü ülkeleri Devlet Başkanları Konseyi toplantısı bugün Özbekistan'ın başkenti Taşkent'ta başlıyor. (Taşkent)

6- Fransa'da hükümetin kanunlaştırmaya çalıştığı çalışma yasa tasarısı ülke çapında yapılacak gösterilerle protesto edilecek.

(Paris)

7- Lübnan Meclisi, cumhurbaşkanı seçimi için 41'inci kez toplanacak.

(Beyrut)

8- Suriye'de iç savaşında yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib)

9- Yemen'deki gelişmeler izleniyor.

(Sana)

KÜLTÜR SANAT

1- Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar, Diyanet Vakfınca düzenlenen "35. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı" kapsamında gerçekleştirilen "Beyazıt Ramazan Sohbetleri"nin konuğu olacak.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

2- Punk rock'ın doğuşunda önemli bir rol üstlenen Patti Smith, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde konser verecek

(İstanbul/21.00) (Fotoğraflı)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, TİKA tarafından düzenlenen "Balkanlarda İslam ve Miadı Dolmayan Umud" isimli eserin tanıtım paneli değerlendirme toplantısına katılacak.

(Ankara/18.30)

SPOR

1- A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2016 Rio Olimpiyat Elemeleri'nin hazırlıkları kapsamında Yunanistan ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

(Atina/18.00)

2- Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Galatasaray'ın, finansal-fair play kurullarına uymadığı gerekçesiyle UEFA'nın verdiği 1 yıllık Avrupa'dan men cezasına yaptığı itirazı karara bağlayacak.?

(Cenevre)

ÖZEL HABER

1- Terör örgütü PKK'nın "çocuk" oyunu bozuldu

Terör örgütü PKK tarafından saldırı amacıyla kırsal alandan Van'a gönderilen ve dikkat çekmemesi için kendisinden yaşça büyük bir kişiyle hareket ederken yakalanan 18 yaşından küçük örgüt mensubu hakkında 62 yıl kadar hapis istemiyle dava açıldı

Aracıyla kırsal alandan getirdiği teröristi yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine "kızım" diye tanıtan diğer sanık için de 20 yıl hapis cezası isteniyor

(Cemal Aşan/Van)

2- Enerjiye Çin ve Hindistan'dan yatırım beklentisi

Akenerji Genel Müdürü Ahmet Ümit Danışman:

"Türkiye'de enerji sektörünün içinde bulunduğu şartlar nedeniyle, önümüzdeki dönem daha çok Uzakdoğu ve Ortadoğu ülkelerinden, özellikle Çin ve Hindistan'dan yatırımcı gelmesini bekliyoruz"

"Geçen yıl alınan 1,1 milyar dolarlık yeniden finansman kredisi bize rahat çalışma olanağı tanıdı"

"Şu anda Akenerji olarak yeni yatırımlar yerine mevcut tesislerde verimlilik ve kapasite artışına odaklandık"

(Sibel Akbay/İstanbul)

3- Ahıskalı çocuklar Kur'an öğreniyor

Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinin çocukları, ilçede açılan yaz Kur'an kurslarında, Kur'an-ı Kerim eğitimi alıyor

TOKİ Camii İmamı Ayhan Kaya:

"Ahıskalı aileler oldukça hassas davranarak çocuklarını Kur'an öğrenmeleri için camimize gönderiyor. Allah kendilerinden razı olsun. Bizler de imkanlar dahilinde elimizden ne gelirse onlara sunacağız."

(Oktay Bayar/Bitlis)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement