Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

1)BAKAN MÜEZZİNOĞLU SOMA'DA 'EVET' OYU İSTEDİÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Manisa'nın Soma ilçesinde, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'nin düzenlediği kahvaltıya katılıp, referandumda 'evet' oyu istedi.

02.04.2017 13:57

1)BAKAN MÜEZZİNOĞLU SOMA'DA 'EVET' OYU İSTEDİ

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Manisa'nın Soma ilçesinde, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'nin düzenlediği kahvaltıya katılıp, referandumda 'evet' oyu istedi. Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'ne gelişi sırasında, dernek yöneticileri ve vatandaşlar tarafından kapıda karşılandı. Bakan Müezzinoğlu'na Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, AK Partili Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene de eşlik etti. Bakan Müezzinoğlu, konuşmasında şunları söyledi:  "Bugün burada, özellikle de Somalı vatandaşlarımın yanı sıra Batı Trakya Türkleri Dernek Yöneticileri ile bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Ben de Yunanistan doğumlu olduğum için bu derneğimizin bir üyesi sayılıyorum. Daha önce Sağlık Bakanı olduğum dönemde ve yaşanan üzücü maden kazasından sonra da Soma'ya gelmiştim. Şimdi de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak Soma'dayım 16 Nisan'da Türkiye'nin kaderini değiştirecek önemli bir seçim var bu seçimde vatandaşlarımızın tercihlerini 'evet'ten yana kullanacaklarından eminim. CHP'nin başındaki Kemal Kılıçdaroğlu, Hükümet'in seçimlerde uzlaştığı 18 maddelik değişikliği uygun görmüyor. Bu maddelerin ne anlama geldiğini anlamayan Kılıçdaroğlu, gençlerin meclise girmelerinin önünü kapatmak için yalanlar söylüyor. Cumhurbaşkanımızın gençlere verdiği önemi hepimiz biliyoruz. Fakat Kılıçdaroğlu, bunun farkında değil. 15 Temmuz darbe girişimini biliyoruz. Bu darbe girişimini yapan dış güçler ve FETÖ elemanları istediklerini elde edemediler. Benim milletim, benim gençlerim oynanan bu oyunu canları pahasına engelledi. Dış güçler zaten Türkiye'nin gelişmesini istemiyor. Her ne olursa olsun biz ülkemizi kötü niyetli kişilerin oyununa getirmemek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz." Bakan Müezzinoğlu, 'Soma 16 Nisan'da yapılacak olan referenduma hazır mı?' diye sorup, 'evet' oyu istedi. Konuşmasının sonunda Bakan Müezzinoğlu'na Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve Soma Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı Mehmet Akın tarafından çeşitli hediyeler verildi. Bakan Müezzinoğlu AK Parti Soma İlçe Başkanlığı'nı ziyaret edip, Kınık'a gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

Görüntü Dökümü

------------------

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun karşılanması

-Bakan Müezzinoğlu'nun konuşması

-Bakan Müezzinoğlu'na çeşitli hediyeler verilmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şevket YILMAZ/ SOMA (Manisa),

====================================================

2)CHP'Lİ SANİYE BARUT: HÜKÜMET FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ

CHP Merkez Disiplin Kurulu üyesi Saniye Barut, Tunceli'de sivil toplum örgütleriyle yaptığı toplantıda, hükümetin freni boşalmış bir kamyon gibi hareket ettiğini ve Türkiye'yi karanlık bir noktaya sürüklemek istediğini söyledi. Referandum çalışmaları için Tunceli'ye gelen CHP Merkez Disiplin Kurulu üyesi Saniye Barut, muhtarlar ve sivil toplum örgütleri ile bir araya geldi. Tunceli'de bir otelde yapılan toplantıda konuşan Barut, Atatürk Türkiye'sinin temel taşlarıyla oynayan hiçbir uygulamayı Dersimlilerin kabul etmediğini belirterek, "Bundan sonra da kabul etmeyecektir. Dersim halkı referandumda Türkiye'ye örnek olacaktır. Türkiye'de rekor kırarak, en yüksek oranda 'Hayır' oyu kullanacaktır. Bundan son derece eminim. AKP hükümeti freni boşalmış bir kamyon gibi hepimizi bir uçurumun üzerine doğru sürüklüyor. Ama Türkiye halkı bu duruma müsaade etmeyecektir. Laik, demokratik, parlamenter sistemin devamı için halk gereken dersi hükümete verecektir. OHAL şartlarında yapılacak bir referandumun asla demokratik olmayacağını aylardır söylüyoruz. Hümüket kendisi için koşular yarıp, devletin her türlü imkanını kullanarak referandum çalışması yapıyor. AKP dışındaki siyasi partilerin çalışmaları her yerde engelleniyor. CHPöncelikle sandık güvenliği konusunda büyük bir titizlikle çalışıyor. Biz CHP olarak sandık güvenliğini çok önemsiyoruz. Demokratik ortamda bir referandum olmasını istiyoruz. Koşulların zor olduğunun bilincindeyiz. AKP kendisi dışında olan kimseye saygı göstermeden seçim çalışması yapıyor. Sandıklarda yaşanabilecek her türlü olumsuzluklara karşı STK ve diğer tüm kurumların birlikte hareket etmesi gerekiyor. CHP sandık kurulu üyeleri sandıklara sonuna kadar sahip çıkmalı. Bizler en ücra yere kadar giderek sandıklara sahip çıkacağız.Burası Cumhuriyet ve laikliğin kalesidir. Türkiye 16 Nisan akşamı bir gerçeğe şahit olacaktır. Türkiye'de hayır oyları benim tahminim yüzde 60 civarında olacak. Dersim'de ise bu rakam Türkiye rekoru kıracaktır. Sayın Genel Başkanımızın memleketinde herkes Cumhuriyet ve parlamenter sisteme sahip çıkacak, laik demokratik Türkiye için rekor hayır oyları ile Türkiye'ye örnek olacağız"dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------

Toplantıdan görüntüler

Saniye Barut'un açıklamaları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: FERİT DEMİR/TUNCELİ, -

==================================================

3)GÜLSÜN BİLGEHAN, KURTULUŞ MÜZESİ'Nİ GEZDİ

İSMET İnönü'nün torunu, CHP Ankara Milletvekili ve İnönü Vakfı Başkan Yardımcısı Gülsün Bilgehan, Eskişehir'de Kurtuluş Müzesi'ni gezdi, müzedeki, dedesi İsmet İnönü'nün balmumu heykelinin karşısına oturdu.

Milli mücadelenin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) ilk zaferi olan 2'nci İnönü Zaferi'nin 96'ncı yıldönümü törenlerine katılmak üzere Eskişehir'e gelen Gülsün Bilgehan, tören sonrası Kurtuluş Müzesi'ni gezdi. Gülsün Bilgehan'a müze gezisinde Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen ile Odunpazarı Merkez İlçe Belediye Başkanı CHP'li Kazım Kurt eşlik etti. Gülsün Bilgehan, müzedeki İnönü Savaşı'nın bir harita üzerinde anlatıldığı 'Strateji Odası'nı da gezdi. Bilgehan, odadaki dedesi İsmet İnönü'nün balmumu heykelinin karşısında bir süre oturdu. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in çok başarılı projelere imza attığını söyleyen Gülsün Bilgehan şöyle konuştu:

"Müzeyi gezerken gözlerim yaşardı. 2'nci İnönü Zaferi'nin 96'ncı yıldönümünde bu büyük zaferi buradan daha iyi bir yerde kutlayamazdık. Sadece tarih açısından değil, müzecilik açısından da gerçekten çok önemli bir yer burası. Tarihinden kopan milletlerin tarih boyunca yok olduğunu görüyoruz, ülkemizdeki tüm vatandaşlarımız keşke bu müzeyi gezebilse, tarihimizin bu kadar gerçek ve duygusal canlandırıldığı bir başka müze yok. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve ekibini kutluyorum. Eskişehir'e her geldiğimde bir kez daha gururlanıyorum."

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Gülsün Bilgehan'ın Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile birlikte Kurtuluş Müzesi'ni gezmesi,

-Gülsün Bilgehan'ın müzedeki İsmet İnönü'nün balmumu heykeli karşısına oturması,

-Müze görevlilerinin bilgi vermesi,

-Gülsün Bilgehan'ın konuşması,

-Müzeyi gezenlerden küçük yaştaki bir çocugun 'Yaşa Mustafa Kemal Paşa' demesinden çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: ESKİŞEHİR,

=================================================

4)HDP'NİN REFERANDUM ŞARKISI MUŞ'TA DA YASAKLANDI

HDP'nin referandum şarkılarından 'Bejin Na- Hayır deyin' şarkısı Muş Valiliği'nce 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği', 'huzur ve güven ortamında olumsuzluklara neden olabileceği' gerekçesiyle yasaklandı.

Muş Valiliği'nden yasaklama kararıyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

"21 Mart 2017 günü Halkların Demokratik Partisi tarafından ilimizde düzenlenen Nevruz etkinliğinde toplanan gruba karşı ve ayrıca ilimizde propaganda amaçlı kullanmış oldukları araçlarda da defaten çalınmış olan 'Bejin Na' isimli şarkının birçok sözünün Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında belirtilen hususlara aykırı olduğu, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği, Muş il sınırları içerisinde tesis olunan huzur ve güven ortamında olumsuzluklara neden olabileceği değerlendirilmektedir. Bu nedenle 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan Anayasa Değişikliği Halk Oylaması sürecinde ve genel kamu güvenliği açısından meydana gelebilecek bir tehlikeyi engellemek amacıyla; 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 11.Maddesinin (f) bendinde 'söz, yazı, resim, film, plak, ses ve görüntü bantlarını ve sesle yapılan her türlü yayımı denetlemek, gerektiğinde kayıtlamak veya yasaklamak', 2559 Sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanununun 2.Maddesi (a) bendinde 'Kanunlara, Tüzüklere, Yönetmeliklere, Hükümet Emirlerine ve Kamu Düzenine uygun olmayan hareketlerin işlenmesinden önce bu kanun hükümleri dairesinde önünü almak' hükümleri ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 3. Maddesinde belirtilen 'Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanunda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır' hükümlerine aykırı olduğu, Türk Ceza Kanunu'nun 216. Maddesinde belirtildiği üzere halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği gerekçesiyle söz konusu Halkların Demokratik Partisi'nin 16 Nisan 2017 Anayasa Değişikliği Halk Oylamasında propaganda amaçlı kullanmış olduğu 'Bejin Na' isimli şarkının ilimiz sınırları içerisinde yayımı Valilik Makamı 31 Mart 2017 tarihli Oluru ile yasaklanmıştır."

Yusuf Özgür BÜLBÜL/MUŞ, -

=====================================================

5)CİNAYET ZANLISI MUHTAR VE KARDEŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

ADANA'da yasak aşk yaşadığı kadının kayınbiraderi 23 yaşındaki Murat Aygün'ü öldürdüğü öne sürülen muhtar 41 yaşındaki Metin Gündüz ile kardeşi 22 yaşındaki Nezir Gündüz, adliyeye sevk edildi.

Olay, geçtiğimiz cuma gecesi merkez Seyhan İlçesi Kavaklı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre kardeşi Nezir ile evine giden mahalle muhtarı Metin Gündüz'ün yolunu Murat ve Şehmuz Aygün kardeşler kesti. İddiaya göre Aygün kardeşler, Gündüz kardeşlere sopalarla saldırdı. Bunun üzerine Metin Gündüz, ruhsatlı tabancasını çıkarıp ateş etti. Karnına isabet eden kurşunla ağır yaralanan Murat Aygün kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken Metin ile Nezir Gündüz gözaltına alındı. Murat Aygün'ün öldürülmesine öfkelenen bir grup, Metin Gündüz'ün ailesinin terk ettiği evin kapısını kırarak eşyaları ateşe verdi. İtfaiye tarafından yangın söndürülürken, Murat Aygün'ün cenazesinin mahalleye getirildiği sırada Metin Gündüz'ün evi tekrar yakılmaya çalışıldı.

EŞİMLE İLİŞKİSİ VARDI

Olay sırasında Murat Aygün'ün yanında bulunan ağabeyi Şehmuz Aygün poliste verdiği ifadesinde muhtar Metin Gündüz'ün ayrılma aşamasında olduğu karısı ile ilişkisi olduğunu öne sürerek, "Bir süre önce eşimin muhtarla ilişkisi olduğunu öğrendim. Bu nedenle yolda giderken kardeşimle önlerini kesip hesap sormak istedim. Bir anda Metin Gündüz silahını çıkarıp ateş etti" dedi.

KARDEŞİM VURDU

Yasak aşk iddialarını yalanlayan Metin Gündüz ise, kendilerine saldıranları tanımadığını öne sürerek polise verdiği ifadesinde şunları söyledi:

"Benim kimseyle ilişkim yok, yasak aşk falanda yaşamıyorum. Bana niye saldırdıklarını anlamadım. Bir anda yolda giderken sopalarla saldırdılar. Kardeşim de benim tabancamla onlara ateş etti. Ben vurmadım, kardeşim vurdu. Nezir Gündüz ise ağabeyinin ifadesini doğrulayarak kendisinin ateş ettiğini söyledi. Gündüz kardeşler, sağlık raporunun ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Cinayet zanlılarının çelik yelekle Adli Tıp Birimine getirilmesi

Adli Tıp Birimi tabelası

Zanlıların Adli Tıp Biriminden çıkarılması

Polis aracına bindirilmeleri

Polis aracının gidişi

SÜRE: 01'25" BOYUT: 86,8 MB

Haber: Salih ÜÇTEPE - Kamera: Halil Can ÖNDEMİR/ ADANA,

================================================

6)ERMENEK'TEKİ MAĞARA TURİZME KAZANDIRILACAK

KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'ndeki sarkıt, dikit ve sütunlarıyla görselliğiyle dikkat çeken mağara turizme kazandırılacak. Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen, "Mağaranın turizme açılması ve mağarada gerekli incelemelerin yapılması için hem Kültür ve Turizm Bakanlığı'na hem de Maden Tetkik Arama Müdürlüğü'ne müracaatta bulunacağız" dedi. Ermenek İlçesi, Güney Anadolu Taşeli platosunda yer alan denize 1250 metre yüksekliğinde olup, çevresi yüksek tepe ve dağlarla çevrili yerleşim yeridir. Ekilebilir toprakları azdır. Karamanoğulları Beyliği'ne ev sahipliği yapmış Ermenek, tarihi, turistlik yapıları ve çok sayıda dipsiz mağaralarıyla turizm bölgeleri arasında yer alıyor. 3 bin 730 metre uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun mağaraları arasında yer alan Maraspoli Mağarası'yla da bilinen Ermenek'te, doğa ve fotoğraf tutkunu 4 kişinin, doğa gezintisi sırasında kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta Ağaççatı köyü Küçükgeğer Dağı'ndaki Mersinlik Mevkii'ndeki bir mağaraya girdiğinde içindeki sarkıt, dikit ve sütunlar dikkatlerini çekti. Meraklı 4 doğa tutkunu, mağaranın ismini ve mağara hakkında bilgi edinmek için Ermenek Belediyesi'ne müracaat etti. Ancak, yapılan ilk incelemede mağara ile ilgili kayda rastlanılmadı. Belediye yetkilileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nde de yaptıkları ilk araştırmada, mağarayla ilgili kayda rastlamadı. Mağara, Ak Partili Belediye Başkanı Uğur Sözkesin'in de dikkatini çekmesi üzerine, mağaranın turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı. Sözkesen, "Mağaranın sarkıt ve dikitleri ile çok önemli güzellikleri barındırdığını düşünüyoruz. Belediye olarak bu mağaranın incelenmesi ve turizme kazandırılması için Maden Tetkik Arama ve Kültür Bakanlığı'na gerekli müracaatları yapacağız" dedi.

Doğa tutkunu arasında yer alan öğretmen Mustafa Dereli, arkadaşları Ali Rıza Etci, Ali Bayırdır ve Ömer Battır ile doğa fotoğrafı çekip yürüyüş yaptıkları ise bölgedeki eşsiz ve sayısız mağaralardan birinin dikkatlerini çektiğini belirtti. Dereli, yaklaşık 15 metre uzunluğunda, 10 metre yüksekliğinde girişi bulunan mağaraya girdiklerinde yaklaşık 20- 40 metre eğimle ilerlediklerinde, mağara tavanının 5-10 metreye kadar yükseldiğini ve burada karşılaştıkları sarkıt, dikit ve sütunlara da hayran kaldıklarını belirtti.

Bölgedeki bir maden ocağında çalışan Jeoloji Mühendisi Mustafa Sel ise mağaranın kireçtaşlarının yoğun olduğu karstik arazide olduğunu belirtti. Sel, Ermenek'e yıllık 700 milimetre yağış düştüğünü hatırlatarak, şöyle dedi:

"Bölgeye düşen yağış miktarının, mağaranın oluşumuna hız verdiğini tahmin ediyorum. Çünkü arazi yapısı gereği çözünmeye karşı dirençsiz olan kireçtaşlarının bulunduğu yöre, yeraltı boşluğunun zamanla genişlemesine sebep olmuş. Çözünmeler devam ederken tavandan sızan kireçli sular sarkıtları, tabanda birikmesiyle dikitleri ve bunların birleştikleri alanlarda muazzam sütunları oluşturmuş. Mağarada halen oluşum devam ediyor."

Görüntü Dökümü

-------------------

Mağara içinden doğa tutkunlarının gezisi sırasında çekilen görüntü

Mağaradaki sarkıt ve dikitlerden detay

Belediye Başkanı Sözkesen röp.

Haber- Kamera: Ali Rıza ETCİ ERMENEK KARAMAN DHA))

=================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement